Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

GoMaR Ναί και αυτές στην αποτύπωση της στιγμής βασίζονται, αλλά (πειραγμένες) το πόσο? σε κάθε περίπτωση όσο θέλει ο φωτογράφος.

Ζαννή η μηχανές έχουν πολλές δυνατότητες αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά θα παραμορφώσουμε μία φωτό προς χάριν της τεχνολογίας και μόνο.

DarkSaga Δέν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει ανθρώπινο μάτι να δει αυτό που αναφέρεις στην τελευταία παράγραφο. 'Όσων αφορά για το καδράρισμα αυτό είναι και η διαφορά μεταξύ τον ανθρώπων, μπορεί να βλέπουμε όλοι ένα αντικείμενο-τοπίο αλλά ο φωτογράφος θα δώση με την φωτό του την διαφορετικότητα και την σωστή αποτύπωση της στιγμής

Είμαι οπαδός της όσο το δυνατόν φυσικής απόδοσης και επαναλαμβάνω ναι στην εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά με μέτρο.

Θα επαναλάβω και κάτι που έχω πει παλιότερα ότι σας χαίρομε που ασχολείστε με τόσο μεράκι για την φωτογραφία, εγώ απλά λέω την προσωπική μου άποψη που μπορεί να είναι και (λάθος).

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
GoMaR Ναί και αυτές στην αποτύπωση της στιγμής βασίζονται, αλλά (πειραγμένες) το πόσο? σε κάθε περίπτωση όσο θέλει ο φωτογράφος.

Ζαννή η μηχανές έχουν πολλές δυνατότητες αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά θα παραμορφώσουμε μία φωτό προς χάριν της τεχνολογίας και μόνο.

Είμαι οπαδός της όσο το δυνατόν φυσικής απόδοσης και επαναλαμβάνω ναι στην εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά με μέτρο.

Θα επαναλάβω και κάτι που έχω πει παλιότερα ότι σας χαίρομε που ασχολείστε με τόσο μεράκι για την φωτογραφία, εγώ απλά λέω την προσωπική μου άποψη που μπορεί να είναι και (λάθος).

Επειδη μαλλον κατι δεν καταλαβα σωστα.... Το θεμα που ειχες με την φωτο ηταν οτι το νερο ηταν θολο η οτι τα χρωματα σου φανηκαν αφυσικα? Η φωτογραφια απο μονη της ειναι τεχνολογια. Αν ηθελες κατι φυσικο δεν θα το βρεις ουτε σε ενα κομματι χαρτι αλλα ουτε στην οθονη ενος υπολογιστη. Εφοσον γνωριζεις οτι η ληψη μιας φωτογραφιας γινεται με μια αρχη λειτουργειας που εχει περιορισμους και κανονες (σε τεχνικο επιπεδο) τοτε θα καταλαβεις οτι με συγκεκριμενο φωτισμο εχεις στανταρ επιλογες. Η "τεχνολογια" που χρησιμοποιησα για να την βγαλω ειναι ιδια με αυτην που υπηρχε πριν 50 χρονια. Ουτε φιλτρα ουτε τπτ. Ηταν σουρουπο με περιορισμενο φωτισμο. Εκανα φωτομερτηση και για να βγει "πληροφορια" στην φωτο εβαλα 1/4 ταχυτητα κλειστρου. Τιποτα το πιο απλο. Μετα απλως αυξησα την αντιθεση στον υπολογιστη.

Το οτι δεν σαρεσει το καταλαβαινω αλλα η αιτιολογια δεν στεκει. Ειναι καθαρα θεμα γουστου.

Επειδη μαλλον κατι δεν καταλαβα σωστα.... Το θεμα που ειχες με την φωτο ηταν οτι το νερο ηταν θολο η οτι τα χρωματα σου φανηκαν αφυσικα? Η φωτογραφια απο μονη της ειναι τεχνολογια. Αν ηθελες κατι φυσικο δεν θα το βρεις ουτε σε ενα κομματι χαρτι αλλα ουτε στην οθονη ενος υπολογιστη. Εφοσον γνωριζεις οτι η ληψη μιας φωτογραφιας γινεται με μια αρχη λειτουργειας που εχει περιορισμους και κανονες (σε τεχνικο επιπεδο) τοτε θα καταλαβεις οτι με συγκεκριμενο φωτισμο εχεις στανταρ επιλογες. Η "τεχνολογια" που χρησιμοποιησα για να την βγαλω ειναι ιδια με αυτην που υπηρχε πριν 50 χρονια. Ουτε φιλτρα ουτε τπτ. Ηταν σουρουπο με περιορισμενο φωτισμο. Εκανα φωτομερτηση και για να βγει "πληροφορια" στην φωτο εβαλα 1/4 ταχυτητα κλειστρου. Τιποτα το πιο απλο. Μετα απλως αυξησα την αντιθεση στον υπολογιστη.

Το οτι δεν σαρεσει το καταλαβαινω αλλα η αιτιολογια δεν στεκει. Ειναι καθαρα θεμα γουστου.

Δεν έχω κανένα θέμα, απλά λέω την γνώμη μου που (πιθανόν) να αρέσει ή και όχι, όπως είπες είναι θέμα γούστου και αυτό σας λέω δεν μου αρέσει η μεγάλη αλλοίωση σε μία φωτό ανεξάρτητα των χαρακτηριστικών λήψης της ή και εκ των υστέρων επεξεργασία της η (πινελιές) θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές για να δείχνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα- φυσικότητα.

Με αφορμή τη θάλασσα.

Ο Γιώργος ο Κούρτελης είναι κορυφαίος Έλληνας σκιπερ και πολλά χρόνια φίλος μου.

Ταλέντο φωτογράφος, κάθε φορά που γυρίζει από ταξίδι στον κόσμο, πάω με σκληρό δίσκο και μαζεύω τις φωτογραφίες του.

Κοιτάξτε εδώ μερικές

ε βεβαια...αν κ Κυριακες γινεται ο χαμος απο κοσμο και δεν μπορω να τρεξω :(

Ειπα να κάνω ενα τεστακι με τον νυχτερινό ουρανό.

thumb_11.jpg

canon 5d mkii Nikkor 14-24

14mm

iso 3200

f2.8

~ 2 sec

Άτιμε μέ βλέπω νά μέ τρώνε τά κρύα καί οί αρκούδες:)

:T::T::T:

Ειπα να κάνω ενα τεστακι με τον νυχτερινό ουρανό.

canon 5d mkii Nikkor 14-24

14mm

iso 3200

f2.8

~ 2 sec

θα πάθω κατάθλιψη....

πολύ ωραία φίλε

έτοιμος για time laps δηλαδή...

το μπλιμπλίκι περιμένεις ε?

θα πάθω κατάθλιψη....

πολύ ωραία φίλε

έτοιμος για time laps δηλαδή...

το μπλιμπλίκι περιμένεις ε?

:D Νασε καλα!

Ετσι ακριβώς... βρήκα μια άκρη με τις ρυθμίσεις απο το site που μου είχες δώσει :)

Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω το time laps , αυτο που λείπει βασικά είναι ενα ωραίο μέρος...

Ηθελα να ρωτησω,αυριο που θα περασω απο στρατιωτικη παρελαση επιτρεπονται οι φωτογραφιες ή οχι? μπας και εβγαζα τιποτα..:blink:

Ηθελα να ρωτησω,αυριο που θα περασω απο στρατιωτικη παρελαση επιτρεπονται οι φωτογραφιες ή οχι? μπας και εβγαζα τιποτα..:blink:

γιατι να μην επιτρέπονται; εδώ τις δείχνουν οι τηλεοράσεις, οι φωτογραφίες θα τους πειράξουν; ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.