Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Μολις τελειωσα και εγω μια προσπαθεια.

Αφου εβγαλα 3 εκθεσεις (-2,0,+2)στην καθε μια εφτιαξα 3 πανοραματα και μετα στο photomatix και μου βγηκε η παρακατω. Την περιμενα καλυτερη αλλα ισως δεν βοηθανε οι φωτογραφιες και οι ρυθμισεις μου.2η αποπειρα ειναι οποτε λογικο.

http://rapidshare.com/files/349364060/hdrpanorama1.jpg

Αν θελει καποιος να δοκιμασει εβαλα σε ενα rar τα 3 πανοραματα με εκθεσεις -2,0 και +2.

http://rapidshare.com/files/349364992/3expPan.rar

@performer Με 1 jpg πως βγηκε τοσο καλη(αποδεκτη καλυτερα) , τσαμπα σκοτωνομαι με τις εκθεσεις κτλ κτλ????Φανταζομαι καλα κανω αλλα εντυπωσιακο αποτελεσμα για 1 jpg.

Αντε καλυνηχτα...(Ποιος σηκωνετε 6:45 να παει δουλεια......)

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

4350296141_caf237b9a5_o.jpg

τη παραθέτω με ένα μικρό κείμενο:

Νομίζω οτι είναι μακραν απο τις πιο ουσιαστικές φωτογραφίες που έχω τραβήξει,

τουλάχιστον για μένα, για τον λόγο και τον τρόπο που τη τράβηξα, και τις αναμνήσεις που μου φέρνει,

για την ιστορία που αποτυπώνει ακομα και αν κάθε αναγνώστης διαβάζει μια διαφορέτικη πτυχή της.

Είναι η πρώτη φωτογραφία που αποτυπώνει τον τρόπο που ένιωθα οταν την τραβηξα με κάπως ποιητικό τρόπο,

οι σκίες και ο έντονος φωτισμός θυμίζει λίγο film noir, ακόμα και αν δεν είναι η ασπρόμαυρη έκδοση.

Ένοντες αντιθέσεις, έντονοι προβληματισμοί, ησυχία κάτω απο την επίβλεψη κατι άψυχου

που καμια φορά έχεις αναγκη να του πεις τα μυστικά σου, μυστικά που συγκρούνται με την αλήθεια.

έχεις κρύψει τόσο το ακορντεον

που έψαχνα να βρω το όπλο που κρέμεται από το λουρί....

δοκίμασες sepia και ασπρόμαυρη?

επίσης το τετράγωνο frame είναι λίγο ασυνήθιστο

τα δοκιμασα, προτίμησα την έγχρωμη... όντως το ακορντεον θα ήθελα και εγω να είναι πιο φωτισμένο, επισης θα ήθελα να μην υπάρχει η σκιά στα αριστερά, αλλα δε μπορω να κάνω κάτι. Όσο για το τετράγωνο format νομίζω οτι αν και ασυνήθιστο για street photography (σε μάκρο χρησιμοποιείται κατα κόρον) νομίζω οτι λειτουργεί σωστά σε αυτή τη φωτογραφία ώστε να βάλει στη σωστη θέση τον άνθρωπο με τη κούκλα

να παρω το θαρρος να ρωτησω αν υπαρχει κανενα raw??

(το θαρρος ειναι στο οτι το θελω ..οχι στην υπαρξη του:p)

edit

Παλι με nef θα παιξω??Κανενας με canon ρε παιδια??

Ενδιαφέρων πείραγμα, αλλά να πω την αλήθεια, μου δίνει την εντύπωση ότι είναι μικρογραφία από μακέτα.. αν είναι αυτό το νόημα, σου δίνω άριστα βέβαια :D

Σε τέτοιες αποστάσεις, δεν παίζει τέτοιο θέμα στο focus αν δεν κάνω λάθος.

Χρωματικά της άλλαξες τα φώτα, προς το καλύτερο :)

Έχουν ξαναποσταριστεί τέτοιου είδους φωτογραφίες. Ναι, και εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι είναι macro από μακέτα.

shortcuts:

quick mask = q

hue saturation = ctrl + u

curves = ctrl + m

1.παταω"q"

2.απο τα gradients επιλεγω το reflected και εφαρμοζω στην εικόνα

post-5998-1416074321,3873_thumb.jpg

3.ξαναπαταω"q" και φαινεται πια το selection

4.filter->blur->lens blur και ρυθμίζω αναλογως.

post-5998-1416074321,5884_thumb.jpg

5.ανεβάζω χρωμα με hue saturation και "καιω" τα λευκά με curves

post-5998-1416074321,6254_thumb.jpg

post-5998-1416074321,6456_thumb.jpg

post-5998-1416074321,6662_thumb.jpg

Eιχα βρει παλιοτερα ενα ωραιο οδηγο αλλα δεν συγκρατησα το λινκ. Ελεγε παντως περιπου τα παραπανω (και οχι απαραιτητα με αυτη τη σειρά)

Μερικές απο τον Sigma 24-70mm F2.8. Απείραχτες, απλα resized.

54779430.jpg

70mm - ISO 800 - F6.3 - 1/80 - AE Mode

76850647.jpg

70mm - ISO 800 - F2.8 - 1/250 - AE Mode

88801128.jpg

39mm - ISO 800 - F2.8 - 1/800 - AE Mode

80238069.jpg

60mm - ISO 400 - F2.8 - 1/250 - AE Mode

Γενικώς, αν εστιάζει σωστά ο Sigma, ειναι εκπληκτικός. Καμία σχεση με αυτά που ήξερα απο τον 18-55mm EF IS...

Πολύ πιο οξύς, με F2.8 που δεν ειναι πολύ soft ώστε να μην χρησιμοποιείται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.