Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

η μονη που θα διαλεγα σαν θεμα και σαν ετσι περιεργη φωτο ειναι αυτη με το κανονι.

Τα πανοραμικ ειδικα στην αραχωβα ειναι λαθος για μενα με τοοοσο μαυρο στην φωτογραφια

Οπως επισης η 2η φωτογραφια που ο οριζοντας ειναι στην μεση και οχι 2/3 πχ και πολυ κενο στα αριστερα.Επρεπε να ειχες πιασει πιο πολυ στερια ωστε ο θεατης να παει το ματι του στο θεμα και οχι να το ψαχνει.

και μη ξεχνιομαστε..οπως λες και εσυ :

σου προτεινω να ριξεις ενα διαβασματακι 5 σελιδες εδω:

http://www.robertzervos.gr/WebSite/vasikes_arxes.pdf

και για αρχη θα βελτιωθεις πολύ!!!:T:

:p:p

Μαγκες βοηθεια...

Τραβηξα μερικα raw για να φτιαξω μια πανοραμικη HDR θεα του πισω μπαλκονιου ενος σπιτιου.

Εχω λοιπον πχ 6 raw. Τι προτεινετε καλυτερα να κανω?

Προς το παρον τα εκανα jpg με το ps και εφτιαξα ενα πανοραμα με το PTgui.

Ωραιοτατο το αποτελεσμα πανευκολο το PTgui τις εφερε τελεια μονο του αλλα δεν ειναι HDR.

Και λεω εγω τωρα, να κανω μια μια 3 jpg με διαφορετικο exposure και μετα ανα 6 με αναλογο exposure 3 πανοραμικες και μετα αυτες τις 3, 1HDR με οποιο μου προτεινετε!

Ποντιακο ακουγετε αλλα τι αλλο τροπο εχω?Δεν μου ερχετε και εχει σκαλωσει το μυαλο μου.:giveup:

post-4238-1416074320,9966_thumb.jpg

Μαγκες βοηθεια...

Τραβηξα μερικα raw για να φτιαξω μια πανοραμικη HDR θεα του πισω μπαλκονιου ενος σπιτιου.

Εχω λοιπον πχ 6 raw. Τι προτεινετε καλυτερα να κανω?

Προς το παρον τα εκανα jpg με το ps και εφτιαξα ενα πανοραμα με το PTgui.

Ωραιοτατο το αποτελεσμα πανευκολο το PTgui τις εφερε τελεια μονο του αλλα δεν ειναι HDR.

Και λεω εγω τωρα, να κανω μια μια 3 jpg με διαφορετικο exposure και μετα ανα 6 με αναλογο exposure 3 πανοραμικες και μετα αυτες τις 3, 1HDR με οποιο μου προτεινετε!

Ποντιακο ακουγετε αλλα τι αλλο τροπο εχω?Δεν μου ερχετε και εχει σκαλωσει το μυαλο μου.:giveup:

ανεβάζεις κάπου το φουλ σιζε αρχείο;

Θα κανεις 6 διαφορετικα hdr(οσα raw εχεις) με το hdr πρόγραμμα σου και καντα import στο ICE(πολυ καλο panorama της m$) σαν jpeg.

Τωρα που το ξανασκέφτομαι ισως πρεπει να κανεις hdr το πανόραμα που θα βγάλεις για να εχεις σωστό ''exposure''

εγώ θα πρότεινα να μην κανει6 διαφορετικά HDR γιατί από φωτό σε φωτο ακομα και με τις ιδιες ρυθμισεις μπορει να εχει μικροδιαφορες που να φαινονται στο πανοραμα..

Κατα τη γνώμη μου η πιο σωστή διαδικασία ειναι να βγάλεις από καθε raw 3,5,χ, εκθέσεις να τις κάνεις πανόραμα ανα ομάδες και μετά να ρίξεις τα πανοράματα στο photomatix να στα κανει HDR.

Ίσως πάρει λιγη ώρα, αλλα νομίζω ειναι το πιο αποδοτικο.

ανεβάζεις κάπου το φουλ σιζε αρχείο;

μονο αυτο εχω προς το παρων.ειναι ενα panorama preview απο 6 μικρα jpg με το PTgui.

Οτι αλλο θες ζήτα.

Θα κανεις 6 διαφορετικα hdr(οσα raw εχεις) με το hdr πρόγραμμα σου και καντα import στο ICE(πολυ καλο panorama της m$) σαν jpeg.

Τωρα που το ξανασκέφτομαι ισως πρεπει να κανεις hdr το πανόραμα που θα βγάλεις για να εχεις σωστό ''exposure''

Αυτο φοβαμαι οτι θα εχουν διαφορετικες εκθεσεις και μετα θα γινει αχταρμας

εγώ θα πρότεινα να μην κανει6 διαφορετικά HDR γιατί από φωτό σε φωτο ακομα και με τις ιδιες ρυθμισεις μπορει να εχει μικροδιαφορες που να φαινονται στο πανοραμα..

Κατα τη γνώμη μου η πιο σωστή διαδικασία ειναι να βγάλεις από καθε raw 3,5,χ, εκθέσεις να τις κάνεις πανόραμα ανα ομάδες και μετά να ρίξεις τα πανοράματα στο photomatix να στα κανει HDR.

Ίσως πάρει λιγη ώρα, αλλα νομίζω ειναι το πιο αποδοτικο.

Αυτο μαλλον θα κανω και ας μου ακουστικε ποντιακο οπως εγραψα πριν.

Προς το παρων δοκιμαζω κατι αλλο.

Περασα και τα 3 raw στο ps.Εφτιαξα ενα νεο αρχειο τις πεταξα ολες μεσα και παιζοντας τις φερνω στις καταλληλες θεσεις σβηνω και διαφορα με την προοπτικη να την αποθηκευσω σε raw(γινετε?) και να την ξαναανοιξω ωστε να βγαλω μετα 3,5,χ εκθεσεις και να γλυτωσω απο πολυ κοπο.

έχεις μόνο το αρχείο που έδωσες παραπάνω σε 800x100 ανάλυση :S

θέλω την εικόνα που έχεις σε full ανάλυση.

Και ομως οπως σου ειπα τις πεταξα στο PTgui που βγαζω τα πανοραματα και απλα τραβηξα ενα preview.Αλλα την ξαναεφτιαξα και στην ανεβασα στο rapid.

http://rapidshare.com/files/349338652/pan2_1.rar

Αν θες την ανεβαζω και σε imageshack κτλ αλλα θεωρησα καλυτερα σε rapid.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.