Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Άγγελε, μόνο σε εμένα κάτι δεν πήγαινε καλά στη φωτογραφία ή το είδε και κανείς άλλος;

Μπορείς να ανεβάσεις καμιά ακόμα, αλλά με τίποτα σπίτια, τσιμέντα, δρόμους, αυτοκίνητα, να συγκρίνω με οικεία μου αντικείμενα; Της είχες κάνει καθόλου sharpening;

Τα Tiff που κρατώ Λευτέρη εχουν το τεράστιο μεγεθος των 120mb :suicide:

Πέτρο μπορείς να κατεβάσεις απο εδω http://rapidshare.com/files/344500132/5dmkii_14-24.rar το RAW οπου θα δεις αυτο που θες... μάλλον κατι δεν σου παει καλα γιατι εχει περάσει photomatix και εχει χάσει την αρχική της λεπτομέρεια και εχει αποκτήσει θόρυβο.

Άλλη μια φρέσκια.

thumb_a1%7E1.jpg

Δεν έχεις άδικο Δημήτρη... :D

Ξέρεις τι εχω πάθει τώρα... εχω ξενερώσει με τον canon 24-70, τον θέλω και αυτόν έτσι!:drool:

το raw δεν υπερέχει του tif?

γιατί να κρατάς 125ΜΒ αντι 25ΜΒ και ένα xmp κάτι κ?

με τι πρόγραμμα δουλευεις?

μπας και μάθουμε και τίποτα

Δεν έχεις άδικο Δημήτρη... :D

Ξέρεις τι εχω πάθει τώρα... εχω ξενερώσει με τον canon 24-70, τον θέλω και αυτόν έτσι!:drool:

τότε λοιπόν πούλα τον και πάρε τον Nikon :D

το raw δεν υπερέχει του tif?

γιατί να κρατάς 125ΜΒ αντι 25ΜΒ και ένα xmp κάτι κ?

με τι πρόγραμμα δουλευεις?

μπας και μάθουμε και τίποτα

Τα RAW ειναι το ψηφιακό αρνητικό και δεν τα κρατάω όλα.

Θα σου πω τι κάνω πάντα σε καθε φώτο που θέλω να φτιάξω-εκτυπώσω.

Ουσιαστικά τα RAW ειναι ακατέργαστη πληροφορία, τα ανοίγω με το adobe camera RAW, βγάζω το default sharpens , άντε να παίξω λιγο με τα levels , WB , διόρθωση των χρωματικών εκτροπών του φακού εαν χρειάζεται και μετα την πηγαίνω ps ως tiff πλέων.

Στο ps εφαρμόζω το πρώτο unsharp mask το οποιο διορθώνει το φίλτρο AA του αισθητήρα, δες και εδω για τα 3 σταδια του sharpens http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=466333&page=2

Διορθώνω με μάσκες, contrast , φωτεινότητα , shadows - highlights, noise reduction με το πρόγραμμα neatimage (εαν χρειαστεί ) , και γενικά διαφορές μασκες εαν καποιο σημείο ειναι ποιο σκοτεινό-φωτεινο απο οτι το θελω αφου τελειώσω και την εχω φέρει στα μέτρα μου την σώζω σαν tiff ( το οποίο απέχει αρκετά απο το αρχικό RAW ).

Εαν την εκτυπώσω θα κανω το τελευταίο sharpens με το focalblade plug in ανάλογα με το μέγεθος εκτύπωσης δεν θα πρέπει να το σώσω όμως στο TIFF.

Για το web εχω ενα action που κανει luminosity mask sharpen με τον εξής τρόπο

Αρχίζω με το αρχείο σε πλήρες μέγεθος, υπολογίζω το τελικό μέγεθος:

πχ 800px για την μεγαλύτερη του πλευρά.

Υπολογίζεις το τελικό μέγεθος επί 1,666

δηλαδή:

800 * 1,666 = 1333 (στρογγυλοποιήσε το τελικό μέγεθος σου)

Στην συνέχεια κάνω resize την φωτογραφία στο μέγεθος που έχω υπολογίσει (1333px στην μεγαλύτερη πλευρά).

Κάνω duplicate το layer (υποτίθεται οτι έχεις κάνει flatten την φωτογραφία) και αλλάζω το mode σε Luminosity.

Κάνω sharpen (Filter --> Sharpen), και στην συνέχεια duplicate το layer (που έχουμε κάνει sharpen) και διατηρώντας το Luminosity mode ξανά sharpen (το κάνεις σε καινούργιο layer για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να μασκάρεις).

Κάνεις resize στο τελικό μέγεθος και είσαι έτοιμος!

Περίπου αυτά κάνω... αλλα κάθε τι καινούριο που μαθαίνω το δοκιμάζω και το προσθέτω ενδεχομένως.. οπότε συνεχώς εξελίσσω την διαδικασία του pp

Όπως καταλαβαίνεις το τελικό αποτέλεσμα ειναι η δουλειά που εχει πέσει στο TIFF.

ps Το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται απο τους Nikon φακους σε Canon σώμα ... οπότε εσεις πρέπει να αλλάξετε στρατόπεδο :hehe:

GOD Over athens

k Near ParnaSOS

Βασικα οι φωτο χανουν αρκετα σε ποιοτητα ειδικα η δευτερη απο 199kb την πηγε αυτοματα στα 55

post-1125-1416074312,1336_thumb.jpg

post-1125-1416074312,1596_thumb.jpg

το unsharp το δοκίμασα Άγγελε

(οι Nikon δεν έχουν πρόβλημα:jump: στο φίλτρο ΑΑ)

αν καθαρίσω την εικόνα χάνω τα mid

Νομίζω οτι είναι mast to unsharp mask :D

Πόσο έδωσες? δοκίμασες στο amount 150-300% με 0.3 pixel?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.