Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
αν η ιδέα ειναι να πιάσεις την κίνηση του τρένου κρατώντας ακίνητους του ανθρώπους μου αρέσει πολύ. βέβαια η υλοποίηση της με το κινητό είναι μάλλον αδύνατη ;)

Αν είχες την μηχανή* (χωρίς ισως το τρίποδο να ειναι απαραίτητο) τότε το αποτέλεσμα πιστεύω θα ηταν καλό.

*Το ότι οι φωτογραφίες κλπ απαγορεύονται στους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ ειναι ένα παράγοντας που δεν έλαβα υπόψη :D

Απαγόρευση φωτογράφισης σιδηροδρομικών εγκατάστασεων

δεν ασχολούμαι με τη φωτογραφία, αλλά δε γουστάρω την αυθαιρεσία και τις ''ετσι-θελικές'' απαγορεύσεις.

Ενα μέτρο που ίσχυε μόνο για την περίοδο των Ολυμπαικών αγώνων, το κάνουμε λάστιχο γιατί βαριόμαστε να ενημερωθούμε και η ευθυνοφοβία μας, μας υπαγορεύει να απαγορεύουμε γενικώς και αορίστως προκειμένου να καλύψουμε τον πισινούλη μας.

έχει απαντηθεί αυτό.

στο μετρό απαγαορεύεται μιας και δεν είναι δημόσιος χώρος αλλα ιδιωτικός.

σε ΟΣΕ και ΗΣΑΠ δεν μπορεί να σου πει κανείς(λογικός) τίποτα.

έχει τεκμηριωθεί μερικές σελίδες νωρίτερα.

αλλα δεν πρόσεχες....

δεν ειναι τιποτα ενδιαφέρων απλα μου αρεσε ο φωτισμός :to_pick_ones_nose:

IMG_8083-1.jpg

canon 400d

f/8 @ 200mm

iso 400

1/60

Οριστε και μια ψιψινα :D

IMG_8121.jpg

iso 400

1/100

f/8 200mm

Αν λες για την 2η φωτο, το picasa μου την χαλασε...

Ισως εχει ο φακος τίποτα δεν τον εχω ψάξει διεξοδικά :)

ναι, για την δεύτερη λέω αλλά δεν νομίζω πως έχει καμια σχέση το picassa. δες τα σημεια που έχω μαρκάρει, αυτά τα σημάδια δεν δείχνουν τα είναι σκόνη του φακού.

Αν πάντως θέλεις να δεις τι γίνεται, ζούμαρε τέρμα το φακό σου, κλείσε το διαφραγμα όσο πάει (φ/32 ή και λιγοτερο) και βγάλε τον ουρανό ή ένα ασπρο τοίχο (με φλας αμα πας για τοιχο) και ανέβασε τη φωτό να την δούμε :)

post-3673-1416074291,4226_thumb.jpg

1-2 δευτερόλεπτα πριν απο αυτην την φωτο την τράβηξα σε αλλη πόζα και αυτες οι γραμμές πράγματα βρίσκονται μετατοπισμένες.

Επίσης ειναι οι μοναδικές που τις έχουν. :hmm:

Λες η γατα να ειχε παραφυσικες δυναμεις,και δεν ηθελε να την βγαλω φωτογραφια? : p

αν μπορείς ανέβασε και την άλλη φωτογραφία για να κάνουμε σύγκριση. επίσης το ότι μπορεί να μην φαίνονται καθόλου ή να φαινονται λιγότερο έντονα σε άλλες φωτογραφίες ειναι λογικό γιατί όσο πιο κλεισό διάφραγμα έχεις τόσο περισσότερες λεπτομέρειες (σχετικά με την σκόνη του αισθητήρα) βλέπεις, μπορεί δλδ οι άλλες να ηταν τραβηγμένες με πιο ανοιχτό διάφραγμα και για αυτό να μην παρατήρησες κατι.

http://farm5.static.flickr.com/4056/4291142626_30f9e91c80_b.jpg

Model = NIKON D300

Nikon 18-200 f/3.5-5.6 VR

Exposure Time = 1/1600"

F Number = F13

ISO Speed Ratings = 400

Focal Length = 75mm

Καθαρά καί μόνο επί τίς φωτογραφίας.

Θά προτημούσα καταρχήν ένα άλλο βιβλίο κάτι πιό παλιό ενοώ,κύκλοφορούν κατά χιλιάδες στό μοναστηράκι.

Θά ήθελα τό βιβλίο ανοιχτό νά έχεις διαλέξει μιά όμορφη πρόταση ή μιά σειρά καί νά έχεις νετάρει μέσα από τά γιαλιά πάνω εκεί,όλα τά αλλα τά ήθελα φλού,κοινότυπο θά μού πείς;δέν πειράζει...βάλε καί τόν εαυτό σου στό παιχνίδι,κράτα τά γιαλιά μέ τέτοιο τρόπο ώστε νά φένονται μισοπεσμένα σάν νά σε πήρε ό υπνος ή δέν ξέρω καί εγώ τί....κάνεμαι νά ψάξω τήν φωτογραφία.

τώρα setup καί ασπρόμαυρο δέν τά κατάλαβα αλλά εντάξει....:D

edit @ Sir Diman: Έχω την εντύπωση πως ο αισθητήρας σου έχει μπόλικη σκόνη.

και τα γυαλια επισης!;)

Μπορεις να την βλετιωσεις πολυ ακομη .

Δοκιμασε τις συμβουλες που σου δωσαν τα παιδια (ουτε εμενα μου αρεσε το επιτηδες "κομμενο" βιβλιο πχ)

τα σκουπιδακια δε με τρομαζουν τοσο σε f32..μια χαρα ειναι..θα μπορουσε και καλυτερα βεβαια..αλλα τιποτα απο αυτα δεν φαινεται σε νορμαλ διαφραγματα.

Εκεινο που με ανησυχει ειναι οι 2 γραμμες?

Πες μου οτι υπηρχε κατι στον τοιχο!

δειτε το θετικά :p...

αν η μηχανή είναι μτχ και το σημάδι ειναι στο αισθητήρα (που ελπιζω και εγω να μην ειναι) μπορεί να ειναι το κατάλοιπο από κάποια παλιά απόπειρα καθαρισμού. Όπως είχα γράψει και πριν λιγο καιρό, αλλά είχε δέιξει και ο Διονύσης νομίζω παλιότερα, μερικές φορέ αυτά τα σετάκια καθαρισμού δεν έχουν καλό αποτέλεσμα.

Βέβαια, με μια πιο ψύχραιμη σκέψη πιστεύω ότι τα σημάδια αυτά επειδή είναι τόσο μεγάλα και έντονα αν ηταν όντως στον αισθητήρα και όχι στον τοίχο λογικά θα φαίνονταν και με πιο ανοιχτά διαφράγματα. (στην d300 που μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο ο λεκές φαινόταν ακομα και με φ7.1 μέσα από την οθόνη της μηχανής)

Βρε παιδιά, σκονη εχει ο αισθητήρας...

Οι γραμμές απο το ταβάνι θα είναι:hehe:

και μένα από το ταβάνι μου φαίνεται οτι ειναι οι γραμμες..

Σαν σωλήνες θέρμανσης μου φαίνονται

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.