Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

ναι, ακομα την ιδια οθόνη έχω. το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι τις τελευταίες φορές που έχω χρειαστεί να τυπώσω σε χαρτί από φωτογραφείο δεν παρατηρώ σημαντικές (έως καθόλου) διαφορές μεταξύ χαρτιού-οθόνης

thnx για το feedback πάντως :T:

βρε μηπως εχουν τιποτα τα ματια σου τοτε?:p

anyway ενας ευκολος τροπος να βλεπεις τι παιζει ειναι το Capture NX

ghtj.jpg

Οπως βλεπεις εισαι off chart τελειως!

Οποτε σιγα σιγα μαζευεις λεφτακια για μια αξιοπιστη χρωματικα οθονουλα γιατι με την επεξεργασια σου το μαρμαρο μοιαζει με βουτυρο! :hehe:

keep it up!

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Model = NIKON D60

Nikkor 18-200 f/3.5-5.6

Exposure Time = 1/833"

F Number = F5.6

ISO Speed Ratings = 800

Focal Length = 18mm

Γιατί δεν έβγαλες τη δεξιά σκάλα που λείπει η μία κολόνα; :p

Τήν φωτό αυτήν τήν ανέβασα τήν τελευταία φορά στό θέμα μέ τά HDR.Επειδή όμως τό pp δέν μού άρεσε καί τόσο τελικά,γιατί δέν κατάφερα νά αποδόσω αυτό πού ήθελα ξαναπροσπάθησα σέ μία μόνο λήξη χωρίς HDR.τά καμένα βέβαια δέν τά έσωσα..ποιός ξέρει τί καί πού φωτομέτρησα:slap:

img4516m.jpg

μα δεν υπαρχει τροπος να βγαλεις νυχτερινη φωτο διαρκειας για να αποδοσουν τα κτιρια σωστα και να μη βγουν καμμενα οι "λαμπες"

εκτος αν κανεις πολλες ληψεις και τις ενωσεις μετα (πιστευω πως καποιος τροπος θα υπαρχει)

Τό ξέρω μέ αυτη τήν σκέψη πήρα 5 λήψεις αλλά είναι όλες καμένες:rant:γιαυτό λέω μέτρησα λάθος...

Φοβερό το Rathaus, Σάκη! Πραγματικά πολύ ωραία φωτό, οι μισές μου φωτό στο Αμβούργο είναι από αυτό το σημείο και νύχτα, αλλά άμα δεν έχεις καλή μηχανή... :giveup:

Τό ξέρω μέ αυτη τήν σκέψη πήρα 5 λήψεις αλλά είναι όλες καμένες:rant:γιαυτό λέω μέτρησα λάθος...

καμιά φορά παλέυω και εγώ να "αλλάξω" το φως και μετά απο ώρα παρατηρώ οτι είμαι σε matrix mode

και τσάμπα τσίμπαγα άλλα σημείο και καλά για φωτομέτρηση :)

χμ, και αν χρησιμοποιήσει dot metering θα έχει σωστό αποτέλεσμα; γιατί για κάποιο λόγο νομίζω ότι θα βγάλει σωστά τα φώτα αλλά δεν θα φαίνεται τίποτα άλλο.

Ναι, αν βγάλει σωστά τα φώτα δεν θα φαίνεται τίποτε άλλο. Εγώ όταν τραβάω τέτοιες, καίω τα φώτα.

Καλημέρα σας,

έχω ένα πρόβλημα. Πήρα μια dslr και όπως ο καθένας στην αρχή δοκιμάζει κλπ. Τράβηξα λοιπόν κάποιες φωτογραφίες σε raw format, στο software που έρχεται μαζί με τη μηχανή τις βλέπει κανονικά, αλλά δοκίμασα και στο Paint.NET να τις ανοίξω, αλλά δεν υποστήριζε raw, οπότε έψαξα για Plugins και βρήκα το MegaloFileTypes pack που προσθέτει τέτοια δυνατότητα. Όταν πάω να ανοίξω όμως μια raw φωτογραφία, αυτό είναι που μου δείχνει:

post-135-1416074243,0114_thumb.jpg

Μιας και εχεις canon,σου προτείνω να τις μετατρέπεις στο ddp( Digital Photo Professional ) (με batch process) σε tiff ή κάτι ανάλογο για να έχεις συμβατότητα με αλλα προγράμματα :)

χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια..μιας και απο οτι βλεπω απο εδω παιζει το plugin να μην υποστηριζει την μηχανη σου.

Μου κανει εντυπωση παντως που θες να ανοιξεις cr2 με το συγκεκιμενο προγραμμα.

Δεν δοκιμαζεις μια το lightroom της Adobe?

χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια..μιας και απο οτι βλεπω απο εδω παιζει το plugin να μην υποστηριζει την μηχανη σου.

Μου κανει εντυπωση παντως που θες να ανοιξεις cr2 με το συγκεκιμενο προγραμμα.

Δεν δοκιμαζεις μια το lightroom της Adobe?

Καλά δοκιμές κάνω, ψάχνομαι ακόμα, δεν θα το ρίξω και πολύ στην επεξεργασία αρχικά.

Καλά δοκιμές κάνω, ψάχνομαι ακόμα, δεν θα το ρίξω και πολύ στην επεξεργασία αρχικά.

Εγκατέστησε το CD που ήρθε μαζί με την μηχανή σου και εκει θα βρεις οτι εργαλεία χρειάζεσαι.

Εγκατέστησε το CD που ήρθε μαζί με την μηχανή σου και εκει θα βρεις οτι εργαλείο χρειάζεσαι.

Τα έχω βάλει ήδη, απλά είπα μπας και μπορούσα να δουλέψω και με κανένα πιο οικείο πρόγραμμα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ρε παιδιά, μια noob ερώτηση. Πολλαπλή έκθεση στο ίδιο καρέ δεν γίνεται στις ψηφιακές;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.