Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

έχω την εντύπωση ό,τι όταν σκας φλας το κλείστρο περιορίζεται στην μέγιστη ταχύτητα συγχρονισμού

για τις μικρές είναι 1/60

στις καλές πάει και 1/200 ή 1/250.

Οκ, μιλάμε με διαφορετική βάση. Η μηχανή μου συγχρονίζει με το Flash σε όλες τις ταχύτητες.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
έχω την εντύπωση ό,τι όταν σκας φλας το κλείστρο περιορίζεται στην μέγιστη ταχύτητα συγχρονισμού

για τις μικρές είναι 1/60

στις καλές πάει και 1/200 ή 1/250.

Υπάρχει η λειτουργία high speed sync http://www.kenrockwell.com/tech/syncspeed.htm

Ετσι θα συγχρονίσεις το flash σε όλες τις ταχύτητες.

υπόψην επίσης ότι από nikon ακόμα και τα entry level μοντέλα συγχρονίζουν τουλάχιστον σε 1/200 ή και παραπάνω (η d40 πχ συγχρονίζει στο 1/500)...απλά το 1/60 το επιλέγει συνήθως η μηχανή όταν τραβάς σε Α mode και δύσκολα το κατεβάζει (το τελευταίο λογικά δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα).

Η μηχανή δεν δική της βούληση να επιλέγει "Συνήθως" στο A mode το 1/60. Ρύθμιση είναι από το menu.

thumb__MG_5686.jpg

Filter : Gradient ND hard 0.9

Camera Model Canon EOS 5D Mark II

Shooting Mode Manual Exposure

Tv( Shutter Speed ) 30

Av( Aperture Value ) 13.0

ISO Speed 100

Lens EF17-40mm f/4L USM

Focal Length 17.0mm

thumb__MG_5686.jpg

Filter : Gradient ND hard 0.9

Camera Model Canon EOS 5D Mark II

Shooting Mode Manual Exposure

Tv( Shutter Speed ) 30

Av( Aperture Value ) 13.0

ISO Speed 100

Lens EF17-40mm f/4L USM

Focal Length 17.0mm

Τήν τρέλα μου μέσα:D θά μέ τρελάνεται:T::T::T:

παιδάκια μια γρήγορη ερώτηση (και συγνώμη που τη γράφω εδώ): Ένας γνωστός μου φωτογράφος έχει στο μαγαζί του Photoshop 7.0. Πώς μπορούμε να κάνουμε ώστε να παίζει τα raw από σχετικά καινούργιες μηχανές (πχ της D60); Με μια γρήγορη ματιά που έριξα το τελευταίο camera raw της Adobe παίζει μονο στο CS4.

thankx :happy:

δε νομιζω να μπορεις σε photoshop 7

νομιζω απο CS2 και μετα αρχισε το camera raw να παιζει...

κακό αυτό. έχω την εντύπωση πάντως (αν βοηθάει αυτό)-δεν ειμαι σιγουρος- ότι τα NEF από μια d200 τα ανοίγει κανονικα. γενικά δηλαδή Ιάσωνα δεν υπάρχει κανένας τρόπος εκτός από αναβάθμιση του PS ε;

Καλώς όρισες, καλή αρχή :)

Σε ευχαριστω πολυ... ερασιτεχνης μεν, τρελαμενος με τη φωτογραφια δε :) Θα ανεβασω καποιες ακομα αργοτερα και θα ηθελα τη γνωμη σας βεβαια για να βελτιωθω οσο γινεται κυριως στο κομματι της τεχνικης....

Μμμμ... καλυτερη σαφως. Δεν πολυπειραζω τις φωτος, προσπαθωντας να τις αφησω οσο το δυνατον πιο φυσικες, αλλα οπως ειπα θα χρειαστω τις συμβουλες σας για να κανω καποια πραγματα καλυτερα... thanks για την οδηγια :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.