panoss1442169303 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2020 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2020 (edited) Η μητέρα μου έχει πρόβλημα με το σιφόνι της κουζίνας, βουλώνει συχνά. Αριστερά βλέπετε αυτό που έχει. Τα βελάκια δείχνουν τα σημεία στα οποία, υποθέτω, φρακάρει. Δεξιά αυτό που σκέφτομαι να κάνω (να κατασκευάσω σιφόνι με χοντρούς σωλήνες αποχέτευσης PVC Φ75) , βαλβίδα (αυτή που έχει ήδη), συστολή Φ75/50 (ή όποια ταιριάζει τέλος πάντων), σωλήνα Φ75. (τα σιφώνια που πουλάνε έτοιμα έχουνε διάμετρο νομίζω Φ40) Τι λέτε; Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2020 από panoss1442169303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Νοέμβριος 18, 2020 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 Το σιφονι έχει το σχήμα που έχει όπως όλα σιφόνια δηλαδή για να κρατάει νερό μέσα και να μη περνάνε οι μυρωδιές της αποχέτευσης. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss1442169303 Νοέμβριος 18, 2020 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 (edited) Ναι το ξέρω, το ίδιο σχέδιο θα φτιάξω κι εγώ, μόνο τη διάμετρο των σωλήνων θα αλλάξω. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2020 από panoss1442169303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Νοέμβριος 18, 2020 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 Πες τις μάνας σου να αδειάζει τα λάδια από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια στην τουαλέτα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss1442169303 Νοέμβριος 18, 2020 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 (edited) ΔΕΝ πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο. (εκ πείρας μιλάω) (λάδια από τηγάνια δεν υπάρχουν, δεν τηγανίζει ποτέ) Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2020 από panoss1442169303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Νοέμβριος 18, 2020 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 Τα στερεα στο καλαθακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss1442169303 Νοέμβριος 18, 2020 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 (edited) Δεν κάνει κάποια κατάχρηση από την οποία να έχει τα συχνά βουλώματα, αντίθετα είναι αρκετά επιμελής νοικοκυρά. Άμα της πω 'τα στερεά στο καλαθάκι' θα είναι σαν να δείχνω στον παππού μου τ' αμπελοχώραφά του... Στο προηγούμενο σπίτι της δεν βούλωνε ΠΟΤΕ. (είχε σιδερένιους σωλήνες - σιφόνι) Οπότε το θέμα δεν είναι να αλλάξει κάποιες συνήθειες, είναι νοικοκυρά αρκετά άνω του μετρίου . Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2020 από panoss1442169303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 18, 2020 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 (edited) Από περιέργεια, τι πράγματα βουλώνουν το σιφώνι; Με ακριβώς ίδια διάταξη και διαμέτρους, 10 χρόνια σπίτι μου δεν εχει κάνει κιχ. Μήπως εφαρμόζει τις παλιές τακτικές του πλυσίματος ταψιών με ROL; Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2020 από GriGaS Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss1442169303 Νοέμβριος 18, 2020 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 (edited) Δεν έχω ιδέα τι πράγματα το βουλώνουν. Πού να ξέρω; Τι είναι οι 'παλιές τακτικές του πλυσίματος ταψιών με ROL'; Υπάρχουν τέτοια κόλπα; Πάντως Fairy χρησιμοποιεί. Μια άλλη σκέψη που 'χει περάσει από το μυαλό μου είναι το υλικό. Ενώ και η μάνα μου και ο GriGaS έχουνε πλαστικούς σωλήνες (ABS υποθέτω), ίσως υπάρχουν διάφορες ποιότητες πλαστικού. Κάποιες να βουλώνουν και κάποιες όχι. (π.χ. σε κάποιες να κολλάνε τα λίπη ενώ σε άλλες όχι) Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό πρέπει να 'ναι. GriGaS, μήπως οι δικές σου είναι PVC; Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2020 από panoss1442169303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parhs Νοέμβριος 18, 2020 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 (edited) Αυτο που εβαλες ειναι S trap. 2-3 γνωστους κατασκευαστες κανουν bottle trap η P trap. Στην αμερικη "απαγορευεται" το S. Βασικά πρεπει να σιγουρευτεις οτι βουλωνει εκει που νομιζεις. Αμφιβαλλω αν βουλώνει εκει.Αν το λυσεις ομως ισως να θες νεες φλατζες και τωρα που ειναι κλειστα τα μαγαζιά ίσως ειναι ριψοκινδυνο εκτος αν εχεις βρει. Παντως αν ειναι ετσι μπορεις να λυσεις το κατω κατω που ειναι για καθαρισμο. Συνηθως φρακαρει πιο κατω σε γωνιες στην αποχετευση Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2020 από Parhs 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss1442169303 Νοέμβριος 18, 2020 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 (edited) πριν 16 λεπτά, το μέλος Parhs έγραψε: Βασικά πρεπει να σιγουρευτεις οτι βουλωνει εκει που νομιζεις. Αμφιβαλλω αν βουλώνει εκει.Αν το λυσεις ομως ισως να θες νεες φλατζες και τωρα που ειναι κλειστα τα μαγαζιά ίσως ειναι ριψοκινδυνο εκτος αν εχεις βρει. Δεν μπορώ να το ανοίξω για έλεγχο γιατί θα μείνει η μητέρα μου χωρίς νεροχύτη. Δεν πρόκειται να βρω φλάντζες αυτό τον καιρό. Όταν λες ότι βουλώνει 'πιο κατω σε γωνιες στην αποχετευση' εννοείς τους σωλήνες μετά την έξοδο; Άρα δεν είναι πρόβλημα του σιφονιού; Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2020 από panoss1442169303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Νοέμβριος 18, 2020 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 πριν 18 λεπτά, το μέλος panoss1442169303 έγραψε: Δεν μπορώ να το ανοίξω για έλεγχο γιατί θα μείνει η μητέρα μου χωρίς νεροχύτη. Δεν πρόκειται να βρω φλάντζες αυτό τον καιρό. Σε ποιο σημείο πιστεύεις ότι βουλώνει; Το μόνο σημείο που μπορεί να βουλώσει είναι το κάτω και για αυτό το λόγο υπάρχει και η τάπα, την ξεβιδώνεις, απομακρύνεις ότι έχει μαζέψει και ξαναβιδώνεις. Στο δικό μου σιφόνι νεροχύτη, ετών 30+, όσες φορές έχει βουλώσει ήταν μετα την σύνδεση του "S" στον "τοίχο" όπου το ξεβουλώνω με ατσαλίνα και παράλληλα λύνω και καθαρίζω το σιφόνι. (ποτε καμοιά φλάτζα δεν έχει χαλάσει κατα το λύσιμο/δέσιμο) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parhs Νοέμβριος 18, 2020 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 6 minutes ago, IOANNISTSA said: Το μόνο σημείο που μπορεί να βουλώσει είναι το κάτω και για αυτό το λόγο υπάρχει και η τάπα, την ξεβιδώνεις, απομακρύνεις ότι έχει μαζέψει και ξαναβιδώνεις. Στο δικό μου σιφόνι νεροχύτη, ετών 30+, όσες φορές έχει βουλώσει ήταν μετα την σύνδεση του "S" στον "τοίχο" όπου το ξεβουλώνω με ατσαλίνα και παράλληλα λύνω και καθαρίζω το σιφόνι. (ποτε καμοιά φλάτζα δεν έχει χαλάσει κατα το λύσιμο/δέσιμο) Η κατω μπορει να ειναι οκ αλλα οι υπολοιπες χαλανε με το καιρο. Αν λυθουν τελος Link to comment Share on other sites More sharing options...
geochal Νοέμβριος 18, 2020 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 Θα σε συμβούλευα προτού κάνεις οποιαδήποτε μετατροπή να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει κάπου αλλού πρόβλημα. Για αρχή δοκίμασε με καυτό νερό, σόδα και άλλα γιατροσόφια που κυκλοφορούν στο Internet. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Νοέμβριος 18, 2020 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 πριν 3 ώρες, το μέλος panoss1442169303 έγραψε: Κάποιες να βουλώνουν και κάποιες όχι. (π.χ. σε κάποιες να κολλάνε τα λίπη ενώ σε άλλες όχι) Και ξαναλεω, τα σχαρακια ειναι εκει για καποιο λογο Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss1442169303 Νοέμβριος 18, 2020 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 (edited) Μία ώρα πριν, το μέλος geochal έγραψε: Θα σε συμβούλευα προτού κάνεις οποιαδήποτε μετατροπή να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει κάπου αλλού πρόβλημα. Για αρχή δοκίμασε με καυτό νερό, σόδα και άλλα γιατροσόφια που κυκλοφορούν στο Internet. Τα έχει δοκιμάσει η μάνα μου αλλά δεν έχει δει καμιά διαφορά, δηλαδή δεν έχει μειωθεί η συχνότητα βουλώματος. πριν 51 λεπτά, το μέλος slalom έγραψε: Και ξαναλεω, τα σχαρακια ειναι εκει για καποιο λογο Ποια 'σχαράκια'; Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2020 από panoss1442169303 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Νοέμβριος 18, 2020 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss1442169303 Νοέμβριος 18, 2020 Author #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 Α, οκ. Λοιπόν κατόπιν διαλογισμού () καταλήγω στις εξής δύο αιτίες, με αυτή τη σειρά: 1. βουλώνει κάπου στην αποχέτευση και όχι στο σιφώνι 2. το υλικό των σωλήνων ίσως να κάνει τα λίπη (και ότι άλλο) να κολλάνε στα τοιχώματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιώργος 1 Νοέμβριος 18, 2020 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 Το υλικό των σιφονιών είναι PP (πολυπροπυλένιο) που πιάνει πιό δύσκολα επικαθίσεις από ότι το PVC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geochal Νοέμβριος 18, 2020 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2020 Αν στην ίδια όδευση πέφτουν λάδια κλπ. από νεροχύτη και υπάρχει και αποχέτευση πλυντηρίου ρούχων που χρησιμοποιείται απορρυπαντικό σε σκόνη να ξέρεις ότι στις αποχετεύσεις πιάνει πουρί. Αν υπάρχει αυτή η εκδοχή πρώτα άλλαξε απορρυπαντικό από σκόνη σε υγρό!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts