serpico75 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2020 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2020 (edited) Έχω διαβάσει αρκετά, αλλά ήθελα και τις δικές σας, πάντα, διαλευκαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το παρακάτω. Έχει να κάνει με το 40% των μειωμένων ενοικίων που δεν έλαβαν οι ιδιοκτήτες λόγω τού κορωνοϊού. Αυτό το 40%, απ' ό,τι έχω καταλάβει, δεν θα το πάρουν πίσω σε χρήματα; Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 8, 2020 από serpico75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Νοέμβριος 8, 2020 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2020 (edited) Θα τους πιστωθεί το 50% από το 40% που θα "χάσουν"... δεν ειμαι 100% sure ομως γιατί διαβάζοντας τα μετρα ενιωθα πως παίζουν με τα νευρα μας εδώ περιμένουν να πληρώσουν το 60% του ενοικίου οι κλειστές επιχειρήσεις χωρίς να εισπράξουν για ένα μήνα (και βλέπουμε) και χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί κάποιο επιδομα για ελ.επαγγελματίες-αυταπασχολούμενους. Και εισφορές ΕΦΚΑ/ΔΕΗ /ΟΤΕ/ΕΥΔΑΠ εις το ακέραιον... Για 45 μέρες εδωκαν 800 ευρώ στην 1η καραντίνα που δεν φθάνουν ούτε για ζητω... Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 8, 2020 από sstav 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Νοέμβριος 10, 2020 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2020 Ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής), για την επιστροφή μέρους τού 40% (όποιο είναι αυτό, τελικά), πρέπει να κάνει μία δήλωση covid ιδιοκτήτη. Εκτός από αυτή, πρέπει να μεταβάλει και τη δήλωση (συμβόλαιο) μίσθωσης ή αυτό το αφήνει ως έχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Δεκέμβριος 1, 2020 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2020 Μια ερώτηση. Σήμερα άνοιξε στην δήλωση covid ο Νοέμβριος. Κάνει κάποιος εκμισθωτής σε ενοικιαστή την πρώτη δήλωση covid (όχι τροποποιητική). Είναι ο πρώτος μήνας που ο ενοικιαστής μπαίνει σε αναστολή. Στο internet (site ΑΑΔΕ), στη νέα δήλωση covid, έχει ανοιχτά να συμπληρώσεις και Οκτώβριο καί Νοέμβριο. Τον Οκτώβριο τον αφήνει ο εκμισθωτής κενό ή πρέπει να βάλει π.χ. μηδέν ή κάτι άλλο; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Δεκέμβριος 23, 2020 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2020 (edited) Για να μην ανοίξω άλλο θέμα (δε νομίζω ότι είναι τόσο απαραίτητο), είπα να κάνω εδώ την ερώτηση. Εάν, πάλι, δεν ταιριάζει τόσο η ερώτηση να συμπεριληφθεί στο θέμα, παρακαλώ τους mods να σβήσουν την απάντηση, και να την ανοίξω σε θέμα. Σχετικά με επισκέψεις σε ΑΑΔΕ (ΔΟΥ), ισχύει ότι είχε ανακοινωθεί:οι επισκέψεις γίνονταν με ηλεκτρονικά ραντεβού μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, και τώρα μπορούμε να πάμε χωρίς ηλεκτρονικό ραντεβού; Ή καί τώρα πηγαίνουμε με ηλεκτρονικό ραντεβού; Απ' ό,τι βρίσκω σε σελίδες, όλοι λένε μέχρι 4 Οκτωβρίου. Αλλά, είπα να ρωτήσω, μήπως γνωρίζετε κάτι περισσότερο ή έχετε επισκεφθεί με κάποιο τρόπο ΑΑΔΕ. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 23, 2020 από serpico75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts