Alexgk Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2020 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2020 Έχω τα LOGITECH X-530. Είναι 5.1 και τα έχω ίσως και μια 10ετία. Από 5.1 γίνανε 3.1 αφού τα δύο έπαψαν να παίζουν και παίζει το κεντρικό με ακόμη 2. Αυτό έγινε τον 2ο χρόνο και από τότε είμαι με.....3.1. Θέλω να πάω σε 2.1 αλλά να αγοράσω και μία εξωτερική (εσωτερική δεν χωράει κάτω από την κάρτα γραφικών) κάρτα ήχου. Για τραγούδια τα θέλω τα ηχεία. Δε με απασχολούν ταινίες και παιχνίδια. Βασικά από τα LOGITECH X-530 είμαι σχετικά ευχαριστημένος, πρώτον γιατί υπάρχουν φορές που όταν ανάβει ή σβήνει το φως σε κάποιο δωμάτιο, ακούγεται ένας στιγμιαίος θόρυβος στα ηχεία και δεύτερον το μπάσο μπορεί να είναι δυνατό, δεν είναι όμως καθαρό και καλύπτει τις ψηλές συχνότητες σε μεσαία και μεγαλύτερη ένταση. Για ποιοτικό ήχο από όσο διάβασα καλή επιλογή είναι τα ηχεία της Edifier. Τρεις επιλογές που σκέφτομαι είναι αυτές: Edifier C2XD, Edifier XM6BT. Τα πρώτα είναι ακριβότερα με 5watt περισσότερα. Δεν ξέρω αν δικαιολογούν τα 5watt τα περίπου 30 ευρώ. Για εξωτερική κάρτα ήχου (για μουσική την θέλω από ηχεία, δεν την θέλω για μικρόφωνο, ακουστικά κλπ) σκεφτόμουν για κάποια από αυτές: Creative Sound Blaster X-Fi HD, Creative Sound Blaster X3. Αν έπαιρνα μόνον την εξωτερική κάρτα ήχου, δεν ξέρω πως θα συνέδεα τα LOGITECH X-530. Αυτά συνδέονται στη μητρική με τρία δεν ξέρω αν τα λέω σωστά, καρφάκια, όπως στην Photo. Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις από ηχοσύνολα, κάρτες ήχου κλπ. Αν υπάρχει και διαφορετική πρόταση, ευπρόσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harrisxr650 Νοέμβριος 5, 2020 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2020 Καλησπερα. Απο την στιγμη που σκεφτεσαι για εξωτερικη καρτα ηχου εχεις σκεφτει την περιπτωση να πας σε καποια bookshelf αυτοενισχυομενα? Σιγουρα θα σου δωσουν καθαροτερο (και ποιο balanced ηχο(flat). Σε αυτη την κατηγορια υπαρχουν παρα πολλες και καλες επιλογες Γνωμη μου ειναι οτι αυτα τα μικρα 2.1, ενω σου δινουν την αισθηση του γεματου (λογω sub) ηχου, πολλες φορες ακουγονται μπερδεμενα και οχι ισορροπημενα συχνοτικα. Προσωπικα τα τελευταια 7 χρονια χρησιμοποιω τα wharfedale 8.2 ( https://www.wharfedalepro.com/product-detail.php?pid=101 Το βασικοτερο ομως.. Τι budget εχεις? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Νοέμβριος 7, 2020 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2020 Το budget δεν είναι μεγάλο. Είναι ταβάνι στα 300 ευρώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts