Δημοφιλής Δημοσίευση pol77 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2020 Πριν από αρκετό καιρό, ευχήθηκα χρόνια πολλά μέσω του Instagram σε έναν Ρώσο μεταλλουργό - καλλιτέχνη, από τον οποίον είχα αγοράσει κάποιες πολύ όμορφες χάντρες για τους φακούς μου. Ήταν τα γεννέθλιά του και λίγο αργότερα ζήτησε από όσους του ευχήθηκαν να του κάνουν προτάσεις για κάτι καινούριο με το οποίο να ασχοληθεί. Προσφέρθηκε μάλιστα να επιλέξει τις 3 καλύτερες προτάσεις και να εργαστεί πάνω τους δωρεάν. Το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνουν οι τυχεροί ήταν να του στείλουν το αντικείμενο πάνω στο οποίο θα εργαστεί και να πληρώσουν τα μεταφορικά όταν το ετοιμάσει για να τους το στείλει. Ε, εγώ μαντέψτε τι του πρότεινα. Να εργαστεί πάνω σε ένα φακό - απρόσμενο, ε; Για καλή μου τύχη, του άρεσε η ιδέα και την επέλεξε. Μιλήσαμε λοιπόν και έτσι παρήγγειλα και του έστειλα έναν ολοκαίνουριο Lumintop Prince από χαλκό, μαζί με ένα καλό δώρο. Από τότε κύλισε πολύ νερό στ' αυλάκι. Μπλέξαμε με τον κωρονοϊό, έμπλεξε κι ο άνθρωπος με τις νέες συνθήκες ζωής, και το project έμεινε μετέωρο. Κάποια στιγμή, πάνω που είχα αρχίσει να χάνω τις ελπίδες μου και είχα μισοξεγράψει το θέμα, επικοινώνησε και μου έστειλε κάποια αρχικά σχέδια που είχε για για το project. Λόγω της Ελληνικής καταγωγής μου, και μάλιστα κατά το ήμισι από Κρήτη, από την πλευρά της μητέρας μου, το θέμα θα ήταν Μινωικό. Τα αρχικά πλάνα έχουν ως εξής: Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα και η όρεξή μου για το project ανανεώθηκε. Και μη γράψει κανείς ότι με τα κέρατα δε θα είναι εύκολο να μπαίνει ο φακός στην τσέπη ή θα μπλέκει με τα άλλα εργαλεία στο κασελάκι, γιατί θα βάλω την Κρητικιά ( @karmen1983 ) να τον κάνει μπαν μέχρι να βγάλει και ο ήλιος κέρατα. Αυτός δε θα είναι φακός ούτε για την τσέπη, ούτε για το κασελάκι. Θα πρόκειται για ένα, μοναδικό, χειροποίητο έργο τέχνης, το οποίο θα τύχει και της ανάλογης αντιμετώπισης. Στη συνέχεια, ξανακύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και άρχισαν πάλι να μειώνονται οι προσδοκίες. Εξ, άλλου, το μόνο που είχα δει ήταν κάποια - πολύ ενδιαφέροντα - τρισδιάστατα γραφικά. Σήμερα όμως, ήρθαν οι πρώτες εικόνες της κατασκευής, μαζί με κάποια σχόλια. Παραθέτω τα σχόλια (μεταφρασμένα) και τις φωτογραφίες. " Ας αρχίσουμε λοιπόν. Τι έχουμε εδώ; Απλά τα 3 κυρίως μέρη του φακού και ένα κλιπ (ένα πολύυυυυ σφιχτό κλιπ). Σκεφτόμουν να κόψω το ανθρακόνημα και να το αφαιρέσω και να φτιάξω ένα χάλκινο σωλήνα στη θέση του στο κεντρικό κομμάτι. Αλλά... Θα είναι ένας σψλήνας με πάχος τειχώματος 0,6mm και αυτό είναι υπερβολικά λεπτό για τη δουλειά που έπεται. Συνεπώς, αποφάσισα να φτιάξω ένα νέο κεντρικό κομμάτι, απλά επειδή δεν είναι κακή ιδέα και επειδή μπορώ!" "Ας βάλουμε λίγο μπρούτζο στον τόρνο..." "Έτοιμο..." "Ας ετοιμάσω επίσης και μια λεπτομέρεια για τη χύτευση (πράσινο κερί)..." "Οι επόμενες φωτογραφίες θα αφορούν τη λάξευση του κεριού και τη χύτευση." Αυτά λοιπόν από το ΄Ρώσο φίλο μας, προς το παρόν. Θα επανέλθω όταν στείλει νεότερα. 16 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Νοέμβριος 19, 2020 Author #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2020 (edited) Το επόμενο βήμα της κατασκευής ήρθε σήμερα. Σας παραθέτω τις φωτογραφίες μαζί με τα μεταφρασμένα σχόλια του καλλιτέχνη: "Δεν έχω πάντα το χρόνο ή τη δυνατότητα να φωτογραφίζω τη διαδικασία κατασκευής, αλλά τώρα έχω μερικές φωτογραφίες να σας δείξω. Είδατε την αρχή της εργασίας με το κερί στις προηγούμενες φωτογραφίες, και εδώ υπάρχουν μερικές ακόμα. Εργασία στο κεφάλι του Μινώταυρου." "Και τώρα, κομμάτια χυτευμένα σε λευκό μπρούτζο." Αυτά προς το παρόν. Θα σας κρατήσω ενήμερους για την πρόοδο των εργασιών. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 19, 2020 από pol77 6 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση pol77 Ιούλιος 21, 2021 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2021 Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είχα νέα από τον καλλιτέχνη μας. Οι εποχές είναι δύσκολες και οι καθυστερήσεις το νέο "φυσιολογικό"¨. Η υπομονή μου ανταμοίφθηκε σήμερα με τις παρακάτω φωτογραφίες και σχόλια. “It is quite difficult to photograph during soldering, especially if you work alone and do not want to spoil anything. Therefore, there will be no soldering process, but immediately after, yes.” “So, after fire and acid magic, I understood that we have a problem. And it’s called Clip. It is too tight and too cheap. I decided, that it’s not necessary to keep it, and add a lanyard ring to the top. But what just a lanyard is not enough. Let’s make a bead)). Spend some time to make a stamp based on ancient coin image. Shiny))) But it is just a tool. Now let’s take some wax and stamp it.” “The main idea was make an old archaeological view.” “And again casting” “Ready one:” “And so, this is what we end up with:” “I did not show and photograph the process of laser engraving of ornaments, as it is boring and harmful for the camera.” “So, there is little work left on the details, sanding, polishing and patina.” 9 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιούλιος 21, 2021 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2021 Να είσαι καλά Πολύμερε και εσύ και η τρέλα σου / των ! Ο φίλος σου είναι καλλιτέχνης και φαίνεται ότι το κάνει γιατί γουστάρει το "ταξίδι" και πραγματικά του "βγάζω το καπέλο" ! Έτσι, για να μπαίνουν και κάποια πράγματα στις διαστάσεις που πρέπει και να βρίσκουν και τα "όνειρα" τη θέση τους ! 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση pol77 Ιούλιος 26, 2021 Author Δημοφιλής Δημοσίευση #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2021 Απροσδόκητα σύντομα, έλαβα σήμερα τις παρακάτω φωτογραφίες! Το Project Minoan Prince, ολοκληρωμένο! Αυτή τη φορά, δε χρειάζονται σχόλια. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. 10 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιούλιος 26, 2021 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2021 (edited) Πολύμερε ΜΕΓΕΙΑ ! ! ! ! Αυτό το φίλο σου τον καλλιτέχνη τώρα το σέβομαι ακόμα παραπάνω, και αυτό όχι τόσο γιατί είδα την τελική εικόνα του γλυπτού (αυτό φαινόταν και από πριν ότι θα είναι εξαιρετικό) αλλά για το τρόπο που επέλεξε για τη φωτογράφισή του και τη διαρκή άσκηση ακριβείας με το βάθος πεδίου το φόντο και το φωτισμό! Αυτή η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην λεπτομέρεια που -διακριτικά πάντα!- φαίνεται και σε αυτήν που σε προκαλεί και θέλεις να δεις, αλλά κρύβεται επιδέξια στις φωτοσκιάσεις και -λες- στην "αχλύ του χρόνου", είναι πολύ δύσκολη υπόθεση! Είναι σαν να μοιράζεται με σένα και με εμάς αυτό που έφτιαξε, αλλά για σένα ειδικά να κρατάει κάτι ακόμα -κρυφό- και μόνο για τον τελικό αποδέκτη. Αυτό το μυστήριο που κάνει εφικτό για τον δωροδέκτη το ταξίδι της ανακάλυψης, είναι εξίσου σημαντικό δώρο με το ίδιο το κόσμημα! Να μεταβιβάσεις στο φίλο σου τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου και το σεβασμό! Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 26, 2021 από Seafalco 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Ιούλιος 26, 2021 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2021 Πραγματικό κόσμημα! Σίγουρα οι φωτογραφίες το αδικούν, και θα πάθεις πλάκα όταν το αντικρίσεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Ιούλιος 26, 2021 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2021 Δεν αμφιβάλλω καθόλου γι' αυτό. Περισσότερη από τη δουλειά του, εδώ: https://www.instagram.com/beard_n_bones/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts