Jump to content

Eizo L568 vs LG L1980Q

CaptainMilo

Recommended Posts

Καθώς σιγά σιγά η σύνθεση του νέου pc φτάνει προς το τέλος της , φτάσαμε και στο θέμα της οθόνης

Αφού διαβάσαμε λοιπόν άπειρα reviews , forums , buyer's opinions κτλ κτλ , καταλήξαμε στην eizo 568 . Και εκεί που είσαι έτοιμος να την πάρεις , νέα eizo 578 με 12~16 response

Μιας και δεν είμαστε και τόσο απαιτητικοί (και δεν διαθέτουμε και τα 600+ εβρόπουλα για την 578) , λέμε δεν γ...μιεσαι , και η 568 πολύ καλή είναι

Μέχρι που κολλητός θέτει το ερώτημα , Και γιατί όχι LG?

0 pixel εγγύηση , πολύ καλός λόγος απόδοσης/τιμής και γενικώς πολύ καλές σαν οθόνες

Μετά από τα πολλά άτομα που είδα να είναι ευχαριστημένα με την 1915s ,είμαι στο εξής δίλλημα

Eizo ή LG?

Από την μια πλευρά έχεις μια 17" οθόνη με το όνομα της eizo , τις καλύτερες χρωματικές αποδόσεις και πολύ καλή κατασκευή + 1 pixel εγγύηση

Από την άλλη , έχεις μια LG 19" με τα ίδια χρήματα , ταχύτερα θεωρητικά responces , 0 pixel εγγύηση και πάμπολα θετικά σχόλια σχετικά με τις οθόνες της (1915)

Εσείς τι θα προτιμούσατε παίδες?

Πάντως προς το παρόν κλίνω προς την LG

Κάποιο αρνητικό ως προς τις συγκεκριμένες οθόνες που θα'πρεπε να προσέξω ιδιαίτερα?

Thx~;)

H LG δεν συγκρίνεται με την ΕΙΖΟ. Ούτε να σου περνάει αυτό από το μυαλό. Και φυσικά να θυμάσαι πάντα πως ότι πληρώνεις παίρνεις.

Σου μιλάει μια ευτυχής κάτοχος της L578 :inlove:

EDIT:

Κάπου μπερδεύτηκα... Στον τίτλο λες για την 1980 και μέσα στο κείμενο για την 1915 ... Για ποια ενδιαφέρεσαι τελικά; :...:

Πάντως διάβασε και τα thread της κατηγορίας εδώ. Θα βρεις μερικούς που έχουν την L568/768 και πολλούς που έχουν την 1915.

Εγώ πάντως νομίζω ότι το TN panel δεν αξίζει, εκτός αν είσαι φανατικός gamer και συγκεκριμένα για την 1915, μόνο αν θες να χαλάσεις λίγα λεφτά. Φυσικά και υπάρχουν πολύ καλύτερες.

Εγώ ενδιαφέρομαι για την 1980 , απλώς επειδή είναι θεωρητικά καινούργια και δεν βρήκα και πολλά reviews , βασίστηκα κυρίως στις θετικές εντυπώσεις που είχαν πολλοί από το 1915 μοντέλο

Ακόμη στο ψάξιμο είμαστε :unsure:

Edit: Γενικώς που ρώτησα και μερικά online ελληνικά sites που είδα , κανένα δεν την έχει ακόμη (με εξαίρεση mgm) και γενικώς έχω την αίσθηση ότι όλοι θέλουν να ξεφορτωθούν την 568 (αν δεν απατώμαι , η τιμή της έπεσε στα 420 τελική στο πλαίσιο)

Ας ελπίσουμε να έρθει σύντομα

Btw , ωραίο το review σου πάνω στην 578 , με έβαλες σε σκέψεις :)

Aφού είσαι στο ψάξιμο, κοίτα και την Fujitsu - Siemens SCENICVIEW P19-2

Φοράει το ίδιο panel με την L578 και είναι πολύ πιο φτηνή.

Display panel LCD-TFT S-PVA 8-bit, ADCC Anti-reflective

Brightness typ. (cd/m²) 280

Contrast typ. 1000:1

Viewing angle: horizontal/vertical 178°/178°

Typical response time 13 ms (black to black)/8 ms (grey to grey, max.)

Colours (depending on graphics processor) 16.7 million

Dimensions (H x W x D) in mm 382 x 408 x 271 (landscape, lowest position)

Interface Analogue + DVI-D

Αρχική απάντηση από Mill

CaptainMilo δε μας ειπες για τι χρηση εχεις το pc σου.

Ψάχνω κυρίως για μια all around οθόνη , καθώς θα την έχω για games-browsing-εφαρμογές γραφείου

Σκοπεύω να ξοδέψω 600 euro top , καθώς ψάχνω για κάτι το οποίο θα μου μείνει για τα επόμενα χρονάκια

Προσωπικά δεν έχω εμπειρία από LG και πόσο μαλλον από τη συγκεκριμένη. Δες όμως το review μου για την L568. Οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις ρώτησέ με! :)

EDIT: Η εγγύηση της EIZO είναι κι αυτή zero pixel. Βασικά στην αλλάζουνε στο πρώτο defective pixel ή στο δεύτερο defective subpixel. Κοινώς πρέπει να έχεις ΑΠΟ 1 και πάνω defective pixels ή ΑΠΟ 2 και πάνω defective subpixels.

Αρχική απάντηση από CaptainMilo

Σκοπεύω να ξοδέψω 600 euro top , καθώς ψάχνω για κάτι το οποίο θα μου μείνει για τα επόμενα χρονάκια

H EIZO L578 τόσο θα σου πάει από Mindfactory. 600. Kαι γω από εκεί την πήρα.

Ξαναλέω... αν πάρεις την Fujitsu που έχει το ίδιο panel, γύρω στα 520 με έλεγχο για καμμένα pixel, παίρνεις την 19άρα (από το ίδιο μαγαζί).

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά

Τελικώς κατέληξα στην 568 , θα πάω να την παραγγείλω μια από αυτές τις μέρες

Μάκη , ευχαριστώ για την διευκρίνιση ως προς το θέμα των καμμένων pixel , μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δικαιολογούσαν 1 καμμένο ή 2 subpixel γι αυτό και σκεφτόμουν για LG

Τώρα , όσων αφορά το θέμα του ελάχιστου ως και ανύπαρκτου ghosting , ε , εντάξει , δεν θα κάτσουμε κιόλας να το ψάχνουμε το θέμα

420 εβρόπουλα για μια πολύ καλή eizo , μην τα θέλουμε και όλα δικά μας :rolleyes:

Και πάλι thx ;)

Από τη στιγμή που τη θες για γενική χρήση χτύπα τη! Προσωπικά δεν έχω δει διαφορά από τη CRT στα χρώματα για να μην πω οτι είναι και καλύτερα άμα τη ρυθμίσεις σωστά. Μην πανικοβληθείς όμως όταν την πάρεις. Οι ρυθμήσεις στο auto είναι χάλια...

Αρχική απάντηση από sa1901 [Χθες, στις 06:25]

Aφού είσαι στο ψάξιμο, κοίτα και την Fujitsu - Siemens SCENICVIEW P19-2

Φοράει το ίδιο panel με την L578 και είναι πολύ πιο φτηνή.

Δεν έχουν το ίδιο πάνελ.Η L578-778 έχουν 16ms χρόνο απόκρισης και η Fujitsu 13ms:)

Αρχική απάντηση από Πριονέτο

Δεν έχουν το ίδιο πάνελ.Η L578-778 έχουν 16ms χρόνο απόκρισης και η Fujitsu 13ms:)

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς. Δεν έχουν και οι δύο S-PVA; :...:

Πάντως μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία στους χρόνους απόκρισης μιας και συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα αντικειμενικοί... Τώρα για το 17άρα ή 19άρα, προσωπικά και η 17άρα τεράστια μου φαίνεται αν και δεν θα με χάλαγε η ίδια σε 19άρα... :p Οι LG έχουν όντως πολύ καλό δείκτη χαρακτηριστικά/τιμή αλλά άμα μπορείς να δώσεις τα παραπάνω λεφτά που ζητάει η EIZO και δεν είσαι σκληροπυρηνικός gamer μην το σκέφτεσαι άλλο! :T:

Αρχική απάντηση από sa1901 [Σήμερα, στις 01:00]

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς. Δεν έχουν και οι δύο S-PVA; :...:

Ναι αλλά δεν υπάρχει μόνο ένα S-PVA πάνελ,η τεχνολογία προχωρά;)

Προσωπικά πιστεύω πως και την χειρότερη οθόνη του κόσμου να πάρω , πάλι καλύτερη θα είναι από αυτήν του acer φορητού που έχω τώρα :laughing:

Πάντως λόγω περιορισμένου budget , πάμε για την eizo

Πού 420 που έχει πέσει η eizo , πού 520 για την LG

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.