Lamogio Δεκέμβριος 15, 2022 #421 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 9 λεπτά πριν, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε: Αυτό πρέπει να είναι με τα windows σε τι μορφή είναι ο δίσκος αν είσαι σε Gpt κάτι τέτοιο είναι σε μορφή uefi αλλιώς είναι σε legacy Επίσης μπορείς να φτιάξεις και live usb Windows How to Run Windows From a USB Drive WWW.PCMAG.COM Loading and running Windows 10 or Windows 11 from a USB drive is a handy option when you're using a... Για βοηθήστε βρε παιδιά Από την διαχείριση δίσκων βλέπω οτι είναι σε MBR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Δεκέμβριος 15, 2022 #422 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 Υπάρχει εντολή που μετατρέπει το δίσκο και το installation σε uefi mode χωρίς επανεγκατάσταση κλπ. mbr2gpt /convert /allowfullos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Δεκέμβριος 15, 2022 #423 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 (edited) Δεν μπορώ να κάνω edit στο προηγούμενο post...να κάνω την διαδικασία που λέει εδώ και να αλλάξω το boot mode σε uefi ? Απαντήσαμε μαζί με τον Γιάννη... How to convert MBR to GPT drive to switch BIOS to UEFI on Windows 10 | Windows Central WWW.WINDOWSCENTRAL.COM A PC with UEFI is more secure and faster than the legacy one using BIOS, and here's how to switch. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 15, 2022 από Lamogio Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Δεκέμβριος 15, 2022 #424 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 Εάν δεν έχεις encryption στο δίσκο και δεν τον/τους έχεις ρυθμισμένο ως RAID, να το κάνεις. Καλό είναι να έχεις και ένα backup, αν και είναι απίθανο να συναντήσεις πρόβλημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Δεκέμβριος 15, 2022 #425 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 3 λεπτά πριν, το μέλος minast έγραψε: Εάν δεν έχεις encryption στο δίσκο και δεν τον/τους έχεις ρυθμισμένο ως RAID, να το κάνεις. Καλό είναι να έχεις και ένα backup, αν και είναι απίθανο να συναντήσεις πρόβλημα. Δεν έχω encryption ούτε raid...άρα προχωράω και ο θεός βοηθός Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 15, 2022 #426 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 Πριν ταλαιπωρηθείς άσκοπα με το convert των windows σε uefi, γυρνα το Bios σε uefi και μπουταρε με το live Linux όπως είχες κάνει και πριν να δεις αν βλέπει την κάρτα. Βασικά μπορείς αφού γυρίσεις το Bios σε uefi, save and exit και κλείνεις το μηχάνημα.μετα συνδέεις την 6700 στο monitor και άνοιξε πάλι να δεις αν δίνει εικόνα, έστω και bios Εάν έχεις εικόνα από την 6700, σημαίνει ότι η κάρτα πλέον λειτουργεί κανονικά , οπότε προχωράς με την μετατροπή των windows σε uefi αν και προσωπικά θεωρώ πιο σωστή επιλογή να ξαναστησεις το σύστημα με επανεγκατάσταση os, να περάσουν όλα σωστά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Δεκέμβριος 15, 2022 #427 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 2 λεπτά πριν, το μέλος gdp77 έγραψε: Πριν ταλαιπωρηθείς άσκοπα με το convert των windows σε uefi, γυρνα το Bios σε uefi και μπουταρε με το live Linux όπως είχες κάνει και πριν να δεις αν βλέπει την κάρτα. Βασικά μπορείς αφού γυρίσεις το Bios σε uefi, save and exit και κλείνεις το μηχάνημα.μετα συνδέεις την 6700 στο monitor και άνοιξε πάλι να δεις αν δίνει εικόνα, έστω και bios Μάλλον θα κάνω αυτό που είπες αρχικά με το bios και αν δεν πετύχει συνεχίζω με την μετατροπή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Δεκέμβριος 15, 2022 #428 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 52 λεπτά πριν, το μέλος gdp77 έγραψε: Πριν ταλαιπωρηθείς άσκοπα με το convert των windows σε uefi, γυρνα το Bios σε uefi και μπουταρε με το live Linux όπως είχες κάνει και πριν να δεις αν βλέπει την κάρτα. Βασικά μπορείς αφού γυρίσεις το Bios σε uefi, save and exit και κλείνεις το μηχάνημα.μετα συνδέεις την 6700 στο monitor και άνοιξε πάλι να δεις αν δίνει εικόνα, έστω και bios Εάν έχεις εικόνα από την 6700, σημαίνει ότι η κάρτα πλέον λειτουργεί κανονικά , οπότε προχωράς με την μετατροπή των windows σε uefi αν και προσωπικά θεωρώ πιο σωστή επιλογή να ξαναστησεις το σύστημα με επανεγκατάσταση os, να περάσουν όλα σωστά. Δεν έδινε εικόνα στο bios. Μετά έκανα την μετατροπή του σκληρού σε gpt γύρισα το bios σε UEFI αλλά εικόνα πάλι δεν δίνει. Στην διαχείριση συσκευών δεν την βλέπει καθόλου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 15, 2022 #429 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 3 ώρες πριν, το μέλος Lamogio έγραψε: Δεν έδινε εικόνα στο bios. Μετά έκανα την μετατροπή του σκληρού σε gpt γύρισα το bios σε UEFI αλλά εικόνα πάλι δεν δίνει. Στην διαχείριση συσκευών δεν την βλέπει καθόλου... Όπως έγραψα πιο πάνω, παράνοια.... Φαίνεται αναπόφευκτη η αναβάθμιση που σου έγραψαν πιο πάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Δεκέμβριος 15, 2022 #430 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 Δεν έχω διαβάσει όλα τα μνμτα, ΑΛΛΆ, την έχεις ενώσει την οθόνη στην έξοδο HDMI της GPU και όχι της iGPU, σωστά; (ναι έχει συμβεί....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 15, 2022 #431 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 1 λεπτό πριν, το μέλος Havic έγραψε: Δεν έχω διαβάσει όλα τα μνμτα, ΑΛΛΆ, την έχεις ενώσει την οθόνη στην έξοδο HDMI της GPU και όχι της iGPU, σωστά; (ναι έχει συμβεί....) Είτε τη συνδέσει είτε όχι, δεν αναγνωρίζεται η κάρτα από το σύστημα. Στροφάρουν οι ανεμιστήρες, αλλά η κάρτα δεν φαίνεται ούτε στα windows ούτε στο Linux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Δεκέμβριος 15, 2022 #432 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 (edited) 56 λεπτά πριν, το μέλος Havic έγραψε: Δεν έχω διαβάσει όλα τα μνμτα, ΑΛΛΆ, την έχεις ενώσει την οθόνη στην έξοδο HDMI της GPU και όχι της iGPU, σωστά; (ναι έχει συμβεί....) Ναι ναι, με τόσες φορές που έχω βγάλει και βάλει το hdmi θα με βρίζει. @gdp77 βρε να αναβαθμίσω δεν έχω θέμα...αλλά άμα σε ένα μήνα πχ πάρω cpu, mb, ram και πάλι έχω τα ίδια ? Προσπαθώ να δω άμα έχει θέμα η κάρτα ή το τωρινό σύστημα. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 15, 2022 από Lamogio 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paxman Δεκέμβριος 15, 2022 #433 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 Τώρα θυμήθηκα σε μια Gigabyte Z77X (παίζει να ήταν και η ίδια) που είχα όταν έβαζα το PCI-E slot σε gen 3.0 δεν bootαρε καν ο υπολογιστής με την HD7870 που είχα τότε. Έπαιζε μόνο σαν gen 2.0. Πιθανότατα είναι άκυρο, αλλά τόσα έχεις δοκιμάσει ένα ακόμη δεν βλάπτει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 15, 2022 #434 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 1 ώρα πριν, το μέλος Lamogio έγραψε: Προσπαθώ να δω άμα έχει θέμα η κάρτα ή το τωρινό σύστημα. Ε ο μόνος τρόπος (εκτός αν εμπιστεύεσαι το Π που σου λένε ότι την έβαλαν και παίζει) είναι να βρεις κάποιο άλλο PC να δοκιμάσεις. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Δεκέμβριος 15, 2022 #435 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2022 1 ώρα πριν, το μέλος paxman έγραψε: Τώρα θυμήθηκα σε μια Gigabyte Z77X (παίζει να ήταν και η ίδια) που είχα όταν έβαζα το PCI-E slot σε gen 3.0 δεν bootαρε καν ο υπολογιστής με την HD7870 που είχα τότε. Έπαιζε μόνο σαν gen 2.0. Πιθανότατα είναι άκυρο, αλλά τόσα έχεις δοκιμάσει ένα ακόμη δεν βλάπτει. Αύριο θα δοκιμάσω και αυτό να δω. 1 ώρα πριν, το μέλος gdp77 έγραψε: Ε ο μόνος τρόπος (εκτός αν εμπιστεύεσαι το Π που σου λένε ότι την έβαλαν και παίζει) είναι να βρεις κάποιο άλλο PC να δοκιμάσεις. Από την πρώτη στιγμή αυτό έψαξα να δω άμα έχει κανένας γνωστός πιο καινούργιο pc από το δικό μου αλλά είναι οι περισσότεροι με laptop ή ps5, γι'αυτό την έστειλα στο Πλαίσιο κιόλας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Δεκέμβριος 20, 2022 #436 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2022 Για την ιστορία, η κάρτα μπήκε σε pc με έναν 10700k και δούλεψε κανονικά με drivers και όλα. Άρα κάτι παίζει με την δική μου μητρική, λογικά κάποιο θέμα ασυμβατότητας. Επίσης να ευχαριστήσω τον φίλο @tommybertsen που μου έστειλε να δοκιμάσουμε την κάρτα σε δικό του pc αλλά δεν μπορούσα λόγω απόστασης. Σε ευχαριστώ και από εδώ Χρυσόστομε. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση Lamogio Δεκέμβριος 25, 2022 Δημοφιλής Δημοσίευση #437 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2022 Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία. Ξέρω ότι αρχίζω και σπάω μπάλες αλλά μιας και βρήκα χρόνο είπα να κάνω ένα φορμάτ και να κάνω τις δοκιμές που μου είπατε μια-μια από την αρχή, μιας και ξέρω ότι η κάρτα λειτουργεί κανονικά. Τελικά η κάρτα έπαιξε αλλά όχι στο πρώτο slot αλλά στο δεύτερο. Πραγματικά δεν ξέρω τι φάση και γιατί αυτή η ασυμβατότητα, αλλά τουλάχιστον δεν την έχω στο κουτί να κάθεται. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 26, 2022 #438 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2022 (edited) 19 ώρες πριν, το μέλος Lamogio έγραψε: Τελικά η κάρτα έπαιξε αλλά όχι στο πρώτο slot αλλά στο δεύτερο. Πραγματικά δεν ξέρω τι φάση και γιατί αυτή η ασυμβατότητα, αλλά τουλάχιστον δεν την έχω στο κουτί να κάθεται. Κάτι παίζει με τη μητρική σου, που ενδεχομένως με BIOS update να μπορούσε να φτιαχτεί, αλλά δεν νομίζω να ασχοληθεί η Gigabyte. Το πρόβλημα αναφέρεται από πολλούς χρήστες στο διαδίκτυο. Παίζει τουλάχιστον το δεύτερο slot x16? Τρέξε ένα GPU-Z να δεις τι σου αναφέρει. Να ξέρεις ότι οι κάρτες της AMD χάνουν σε επιδόσεις αν δεν είναι ενεργοποιημένο το Resizable Bar από BIOS, αλλά ούτε αυτή την επιλογή νομίζω ότι θα την έχεις. Γενικά πάντως θα πρέπει να βλέπεις σημαντικές διαφορές από την προηγούμενη κάρτα σου, οπότε σου εύχομαι να την χαρείς! Αν κάποια στιγμή αναβαθμίσεις σε πιο μοντέρνο σύστημα, σίγουρα η καρτούλα έχει να δώσει και άλλο... ΥΓ: Δεν δοκιμάζεις να στείλεις ένα bug report στην Gigabyte, μήπως και "γκρεμιστεί κάποιος φούρνος" και ασχοληθούν να το κοιτάξουν? Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 26, 2022 από gdp77 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 26, 2022 #439 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2022 19 ώρες πριν, το μέλος Lamogio έγραψε: Τελικά η κάρτα έπαιξε Να φανταστώ ρύθμισες το BIOS σε UEFI, και έστησες windows φορμάροντας τον δίσκο σε GPT ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamogio Δεκέμβριος 26, 2022 #440 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2022 4 ώρες πριν, το μέλος gdp77 έγραψε: Κάτι παίζει με τη μητρική σου, που ενδεχομένως με BIOS update να μπορούσε να φτιαχτεί, αλλά δεν νομίζω να ασχοληθεί η Gigabyte. Το πρόβλημα αναφέρεται από πολλούς χρήστες στο διαδίκτυο. Παίζει τουλάχιστον το δεύτερο slot x16? Τρέξε ένα GPU-Z να δεις τι σου αναφέρει. Να ξέρεις ότι οι κάρτες της AMD χάνουν σε επιδόσεις αν δεν είναι ενεργοποιημένο το Resizable Bar από BIOS, αλλά ούτε αυτή την επιλογή νομίζω ότι θα την έχεις. Γενικά πάντως θα πρέπει να βλέπεις σημαντικές διαφορές από την προηγούμενη κάρτα σου, οπότε σου εύχομαι να την χαρείς! Αν κάποια στιγμή αναβαθμίσεις σε πιο μοντέρνο σύστημα, σίγουρα η καρτούλα έχει να δώσει και άλλο... ΥΓ: Δεν δοκιμάζεις να στείλεις ένα bug report στην Gigabyte, μήπως και "γκρεμιστεί κάποιος φούρνος" και ασχοληθούν να το κοιτάξουν? Νομίζω είναι χ8 το δεύτερο slot άρα χάνω και λίγο από εκεί. Resizable bar δεν έχει σίγουρα. Γενικά για μια πεθαμένη πλατφόρμα δεν νομίζω να ασχοληθεί η gigabyte ή οποιοδήποτε εταιρεία δηλαδή. 4 ώρες πριν, το μέλος gdp77 έγραψε: Να φανταστώ ρύθμισες το BIOS σε UEFI, και έστησες windows φορμάροντας τον δίσκο σε GPT ? Ναι ναι, όλα κανονικά όπως πρέπει να γίνουν και όχι μετατροπές εκ των υστέρων. Γενικά πρέπει να γίνει αναβάθμιση αλλά οι υπερβολικές τιμές που βλέπω με απωθούν. Είτε σε AMD είτε σε Intel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts