Jump to content

Όταν τα 256ΜΒ στην κάρτα γραφικών είναι πια λίγα?

Recommended Posts

μηπως πρεπει να αρχισουμε να ανησυχουμε; δεν μπορω να καταλαβω τα 512 για ποιοτητα θα χρειαστουν οι για επιδοσεις; καποιος πιο εμπειρος ας απαντηση γιατι αποτι βλεπω αρχιναμε να μπαινουμε και στο τρελλο χορο των memory:cry:

Αλλο ενα μαρκετιστικο κολπακι :getlost: ουσιαστικα δεν προσφερει τιποτε στις επιδοσεις....με τα λεφτα που θα δοσεις να παρεις την 512ρα, παιρνεις την ΧΤ αμα θες καλυτερη αποδοση

Το θέμα της μνήμης στις κάρτες γραφικών είναι καθαρά εμπορικό απο 128mb και πάνω... ιδικά όταν βλέπεις FX5200 με 256mb!! o μή γνώστης λογικό είναι να την προτημίσει απο μια 5700 με ΜΟΝΟ 128mb! Και έτσι οι εταιρίες πουλάνε φθηνότερα vpu σε τσιμπιμένες τιμές με βιτρήνα το φανταχτερό 256... Έτσι σε λίγο καιρό θα βλέπουμε καμία FX5300 με 512....

Αρχική απάντηση από aristos87

Το θέμα της μνήμης στις κάρτες γραφικών είναι καθαρά εμπορικό απο 128mb και πάνω... ιδικά όταν βλέπεις FX5200 με 256mb!! o μή γνώστης λογικό είναι να την προτημίσει απο μια 5700 με ΜΟΝΟ 128mb! Και έτσι οι εταιρίες πουλάνε φθηνότερα vpu σε τσιμπιμένες τιμές με βιτρήνα το φανταχτερό 256... Έτσι σε λίγο καιρό θα βλέπουμε καμία FX5300 με 512....

lol!!!!!καλο!παντος η αληθεια ειναι οτι ειναι εμπορικο θεμα!

φυσικα κ θα τσιμπισει καποιος που θα δει τα πολλα mb σε μια καρτα.

ρωτηστε εναν φιλο σας (εκτος λαμπη) τι καρτα γραφικων εχει.

η απαντηση κατα 97,3 θα ειναι τυπου "μια καλη με 128mb" ή "μια παλια με 32mb"

α καλα.....

μιλαω με συμφοιτητες μου στο τει πληροφορικης κ περνω αναλογες απαντησεις κ τρελενομαι με τους μελλοντικους bill gates-τρομαρα τους!

Και που να δείτε την.... 6200 με 512ΜΒ που ετοιμάζεται.

Κατά τα άλλα όπως και με το AGP έτσι και με το PCI-E μειώθηκε η ποσότητα μνήμης πάνω στις κάρτες γραφικών......!!!

Αρχική απάντηση από fantacid

α καλα.....

μιλαω με συμφοιτητες μου στο τει πληροφορικης κ περνω αναλογες απαντησεις κ τρελενομαι με τους μελλοντικους bill gates-τρομαρα τους!

Ρε να παρακαλαω τον ξαδερφο μου να μην αγορασει την 5700 την απλη με τα 256ΜΒ μνημης αλλα με λιγοτερα λεφτα να του αγορασω την 9600Pro 128ΜΒ και να μην θελει γιατι τα ΜΒ κανουν την διαφορα. Αντε μετα να αποδειξεις οτι ο γαϊδαρος ουτε πεταει, ουτε επιβατες παιρνει.

αυτο ειναι καταλοιπο απο πολυ παλια που οντως μια ΤΝΤ με 16 μβ σαρωνε σε σχεση με την 8ρα ή την 4ρα....;)

Το εκνευριστικο ειναι να αγοραζει ο αλλος πισι για ιντερνετ-εφαρμογες και ο πωλητης να του χωνει στη συνθεση μια π.χ 9600 απλη ΜΕ 256 ΜΒ που "ειναι καλυτερα" :...:

Στο 3d τα textures φορτωνονται στην μνημη,κι επειδη τωρα τελευταια πηρα κατι cds που το καθε texture ειναι 2-3mb ,πιστευω οτι θα ρθει η εποχη που θα αξιοποιουνται τα 512.Παντως προς το παρων ,αν δεν κανω υπερβολες τα 128 ειναι αρκετα.

Αρχική απάντηση από kv3d

Στο 3d τα textures φορτωνονται στην μνημη,κι επειδη τωρα τελευταια πηρα κατι cds που το καθε texture ειναι 2-3mb ,πιστευω οτι θα ρθει η εποχη που θα αξιοποιουνται τα 512.Παντως προς το παρων ,αν δεν κανω υπερβολες τα 128 ειναι αρκετα.

Μα δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι αξιοποιησιμα, αν υπαρχουν. Απλα στις συγκεκριμενες υλοποιησεις(βλεπε ATI X800XL, Radeon 9600pro 256, Nvidia 5700LE 256MB) ΔΕΝ ειναι το μεγεθος της μνημης το bottleneck στο συστημα σου, αλλα κατι αλλο, π.χ. pipelines, χρονισμοι πυρηνα-μνημων κτλ.

Στην καινουρια φουρνια παιχνιδιων ισως να βοηθάνε τα 256 σε σχεση με τα 128, και αξηγούμε.

Εχω το BETA του FEAR , δεν ξερω αν το εχετε ακουσει το παιχνιδι. ΕΙναι πρωτου προσόπου με απιστευτα εφε και γραφικα. Ε λοιπον σε συστημα P4 @ 4.2 με 6800 kai 512 RΑΜ οταν εβαζα φουλ την ποιοτητα γραφικων σε 1024χ768 το παιχνισι σερνοταν και ο σκληρος ελιωνε να διαβαζει συνέχεια. Μολις εβαλα 1GB ή χαμηλωνα ΜΟΝΟ την ποιοτητα-αναλυση των textures (αρα το μεγεθος τους στην μνημη καρτας γραφικων-συστηματος) to paixnidi petoyse sta 80 FPS. Αρα η λογικη λεει οτι το παιχνιδι στην υψηλοτερη ποιοτητα και μεγεθος textures γεμιζε χαλαρα οχι μονο την μνημη της καρτας (128) αλλα και του συστηματος (512) και εκανε και ενα swap 600 ΜΒ!!

Συμπέρασμα? καποια καινουρια παιχνιδια που θα βγουν θα βοηθηθουν απο την περισσοτερη μνημη στην καρτα γραφικων, ειδικα αν η μνημη του συστηματος ειναι κατω απο 1 GB...

Αρχική απάντηση από AlienHack [Σήμερα, στις 10:03]

Στην καινουρια φουρνια παιχνιδιων ισως να βοηθάνε τα 256 σε σχεση με τα 128, και αξηγούμε.

Εχω το BETA του FEAR , δεν ξερω αν το εχετε ακουσει το παιχνιδι. ΕΙναι πρωτου προσόπου με απιστευτα εφε και γραφικα. Ε λοιπον σε συστημα P4 @ 4.2 με 6800 kai 512 RΑΜ οταν εβαζα φουλ την ποιοτητα γραφικων σε 1024χ768 το παιχνισι σερνοταν και ο σκληρος ελιωνε να διαβαζει συνέχεια. Μολις εβαλα 1GB ή χαμηλωνα ΜΟΝΟ την ποιοτητα-αναλυση των textures (αρα το μεγεθος τους στην μνημη καρτας γραφικων-συστηματος) to paixnidi petoyse sta 80 FPS. Αρα η λογικη λεει οτι το παιχνιδι στην υψηλοτερη ποιοτητα και μεγεθος textures γεμιζε χαλαρα οχι μονο την μνημη της καρτας (128) αλλα και του συστηματος (512) και εκανε και ενα swap 600 ΜΒ!!

Συμπέρασμα? καποια καινουρια παιχνιδια που θα βγουν θα βοηθηθουν απο την περισσοτερη μνημη στην καρτα γραφικων, ειδικα αν η μνημη του συστηματος ειναι κατω απο 1 GB...

οκ δεκτο αλλά νομίζω οτι beta εφαρμογές δεν ειναι και ότι καλυτερο να χρησιμοποιουνται ως μέσο αναφοράς (πόσο μάλλον να το βαζεις να τρεχει full).... ο λόγος ειναι οτι πολύ συχνά, σε εκδόσεις μετα απο beta, βελτιώνουν τον κώδικα για να λειτουργει καλύτερα η εφαρμογή και κανουν και αλλαγες στα μεγέθη των textures για να "ταιριάζουν" καλύτερα με πραγματικές προδιαγραφές των υπολογιστων που κυκλοφορουν... αλλιως ο καθένας θα εφτιαχνε (ημιτελη) παιχνίδια που ζητάνε τρελά μηχανηματα χωρις απαραιτητα να προσφέρουν το αντίστοιχο αποτέλεσμα (οχι οτι δεν εχουν εμφανιστει και τετοια παιχνιδια κατα καιρους). Και όχι δεν πιστέυω οτι περισσότερη μνήμη στην κάρτα γραφικών ειναι καλύτερα... συχνα πυκνα κανουν μαϊμουδιές για να κρατησουν το κοστος της κάρτας χαμηλό (πιο αργες μνημες...)... θυμαμαι τεσταρα μια 5700 με 256 και μια 5700 με 128 (κανονικες και οι δυο μαρκας chaintech) και μου εβγαινε απο τα τυπικα benchmarks η 256αρα πιο αργη απο την 128 (p4 2,6c 1g ram kingston value ddr400, 80gb ide maxtor)!!! Και ειναι και ποσότητα μνήμης που πλέον χρησιμοποιειται απο υψηλές αναλύσεις... (Eννοείται οτι κράτησα την 128αρα :):)) σορρυ φορ δε λονγκ ποστ!

Αρχική απάντηση από fantacid [04-05-2005 23:56]

α καλα.....

I object! κατα 99% η απαντηση θα ειναι "τζιφορς τεσσερα" :hehe:

Το μονο παιχνιδι που πραγματικα εκμεταλευεται τα 512 memory στην καρτα γραφικων ειναι το DOOM3 για Ultra High quality Γραφικα

Το οτι μια καρτα εχει 512mem δεν σημαινει οτι και αυτοματα ειναι πιο γρηγορη απο μια που εχει 256 η λιγοτερη μνημη

Μεγαλυτερη ποσοστητα δεν σημαινει και μεγαλυτερη ταχυτητα παντοτε στις καρτες γραφικων

Τα 512 δεν ειναι χρησιμα προς το παρον

στο μελλον ομως θα δειξει....

Η Χ850 με τα 512 που ανακοινωθηκε προσφατα ειναι χασιμο λεφτων και δεν ειναι και χρησιμο ιδιαιτερα....

Αλλο ενα κολπο στο mαρκετινγκ των εταιριων που μας εχουν ταραξει στις πρωιμες καινουργιες λυσεις που δεν προσφερουν τιποτα το ιδιαιτερο και το καινουργιο

Εξαλλου Q3 2005 (απο αυτον τον Ιουλιο και μετα) αναμενονται λυσεις με το R520, η επομενη γενια VPU της ATI,

τι να το κανεις το Χ850 512 mem. οταν ερχονται καινουργιας γενιας καρτες γραφικων σε λιγους μηνες

Αρχική απάντηση από yanni [04-05-2005 22:01]

Και που να δείτε την.... 6200 με 512ΜΒ που ετοιμάζεται.

Τι 63, τι 128, τι 512

τι 50000000000ΜΒ μνημης να του βαλεις του συγκεκριμενου GPU θα συνεχιζει να ειναι μια αργη λυση για τα παιχνιδια

Το 6200 ειναι Low budget GPU για οσους δεν εχουν λεφτα αρκετα και δεν τους νοιαζει να παιζουν τα παιχνιδια τους σε μικρες αναλυσεις και με low quality γραφικα

Το τι θελει ενα αδυναμο GPU τοση μνημη ενας θεος ξερει....

μιας και θα συνεχιζει να ειναι αργο

Ασε γιατι λεμε για την ΑΤΙ και για κολπα marketing

αλλα η Nvidia σκιζει σε αυτο...........το τι κανουν για να πουλησουν δεν λεγεται

μεχρι και την μανα τους την ιδια θα διαφημιζανε μονο και μονο για να πουλησουν

Αρχική απάντηση από AlienHack [Σήμερα, στις 10:03]

Και εγώ έχω δει περιπτώσεις όπου ενώ η 6800 σίγουρα αντέχει , κάνοντας ένα κλικ πάνω σε κάποια ρύθμιση γίνεται χαμός.

Από τρελή βουτιά των fps , εώς και το να τρώω πόρτα (να μην μπαίνει καν μέσα στο παιχνίδι).

Από την άλλη , νομίζω οτι η 6800nu είναι ίσως η μοναδική κάρτα που θα μπορούσε να αξιοποιήσει 256MB (και αυτό μόνο μετά από κομπλέ "περιποίηση") και δεν τα έχει.

Πάντως στην XTPE (που έχει φυσικά 256MB) απλά δεν έχω συνατήσει πουθενά τίποτα τέτοιο.

Το εχω δει και εγω αυτο apocalypse στο farcry σε 1280*1024 με 4AA+8AF μου εκανε τρελα

κοληματα σαν να διαβαζε απο τον δισκο.Αλαζοντας ομως το AGP απο 64mb σε 128 η 256mb πηγαινε σφαιρα.

[Democracy mode: ON]Και συ ρε ζάχο γιατί κάθεσαι και το συζητάς με το ξαδερφάκι σου; Ξύλο μέχρι να στρώσει χαρακτήρα ή να πέσει αναίσθητος, οπότε και αγοράζεις την κάρτα που πρέπει (και τρως μέχρι να συνέλθει και τα ρέστα τυρόπιτες, ή μπουγάτσα με τυρί όπως λέτε εκεί πάνω :p) [Democracy mode: OFF]

Αρχική απάντηση από LL_NEO

[Democracy mode: ON]Και συ ρε ζάχο γιατί κάθεσαι και το συζητάς με το ξαδερφάκι σου; Ξύλο μέχρι να στρώσει χαρακτήρα ή να πέσει αναίσθητος, οπότε και αγοράζεις την κάρτα που πρέπει (και τρως μέχρι να συνέλθει και τα ρέστα τυρόπιτες, ή μπουγάτσα με τυρί όπως λέτε εκεί πάνω :p) [Democracy mode: OFF]

Ειναι και αυτο μια λυση μεν, μονο που το προβλημα εντοπιζεται στα 100 κιλα του, το 1,98 υψος του και τα 30 χρονια της ηλικιας του.

Y.Γ. Μπουγατσα με τυρι RULEZZZZZZZZ ΡΕ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.