TopCLR Ιανουάριος 5 #521 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5 4 ώρες πριν, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε: https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-7-5700x3d-now-listed-in-europe-for-e271-ryzen-5-5500gt-costs-e134 2 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: αυτο θα πει υποστηριξη πλατφορμας μεχρι τελευταια στιγμη. Κατι που (μετά λύπης μου το λεω) η ιντελ δεν θα κανει ποτέ Μην βιάζεστε... Κατά πως φαίνεται θα βγουν μόνο για Α520, Β550, Χ570 (αν ισχύσουν τα όσα γράφτηκαν)! Επίσης παρακάτω στον πίνακα, ενώ ο 5700X3D αναφέρεται ως Vermeer και είναι ο μικρός αδερφός του 5800X3D, οι 5500GT, 5600GT αναφέρονται ως Cezanne όπως οι 5600G, 5700G. Δεν έχω παρακολουθήσει τι θα βγει αλλά τι τρέχει με την cache των μικρών (5500GT, 5600GT); Αν είναι ίδια με του 5600G τότε μιλάμε για ένα λίγο χειρότερο 5600G (5500GT με μικρότερα ρολόγια και 6CU Vega) και ένα λίγο καλύτερο (5600GT με τουλάχιστον καλύτερα boost ρολόγια). 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikMark Ιανουάριος 27 #522 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27 (edited) On 9/6/2023 at 10:22 ΠΜ, το μέλος BloodMage έγραψε: Λοιπον, μιας και εστησα το build της γυναικας με τον 5600 ειπα να παιξω λιγο να δω τι κομματι μου εκατσε. ειμαι με στοκ ψυκτρα μιας και ακομα να μου βρουν το ΑΜ4 bracket εκει στην ΕΚ για να κουμπωσω το μπλοκ Οποτε ενεργοποιω PBO βαζω λιμιτ 95C και -20mv στο CO. Αλλα συνηδειτοποιω πως το PBO δεν δινει πανω απο 200Mhz. Υπαρχει τροπος η καποια ρυθμιση στο Bios να το κανω να δινει παραπανω? Πχ στο δικο μου συστημα με τον 7600Χ δεν εχει λιμιτ ο PBO Εντομεταξυ παιζει να ειναι καλο κομματι ο 5600 γιατι με την μαμα ψυκτρα παει 4,6 με τις παραπανω ρυθμισεις και δεν ξεπερναει τους 80 με occt Δοκίμαστε και -30. Ο δικός μου 5600Χ από 1.375V που έβλεπα συχνά, δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω από 1.212 πλέον και συνήθως 1.180V στα 4650Μzh με full Lynpack stress test. Στο PBO και Curved Optimizer, όταν βάλεις οποιοδήποτε αρνητικό αριθμό, είναι εντελώς σημαντικό να απενεργοποιήσεις το PBO Limits. Αν δεν το κάνεις, δεν θα δεις τα σωστά, αναμενόμενα αποτελέσματα. Γενικά, το τελευταίο AGESA 1.2.0.B με το Optimizer είναι από τα καλύτερες υλοποιήσεις της AMD. Με μια φθηνή ψύκτρα BeQuiet δε βλέπω ποτέ πάνω από 60-62C Και 28-29C Idle. To ιδιο έκανα και στη κάρτα γραφικών. Από 1.078V το κατέβασα στο 0.950V, ανέβασα τον πυρήνα στα 2000Mhz και τη μνήμη στα 2250 (18Gbps effective) και δουλεύει άψογα. Στα συνθετικά τεστ πήγα από 60Κ στις 66Κ, οι θερμοκρασίες ακριβώς ίδιες με του επεξεργαστή (60-62C max). 3060 12GB. Και φυσικά αμφότερα καταλώνουν πολύ λιγότερα Watt πλέον. Σε full stress test και των δυο συγχρόνως, μιλάμε για 60-70 watt λιγότερα με καλύτερες επιδόσεις. Ως γνωστό, οι εταιρείς το παίζουν εκ του ασφαλούς και ανεβάζουν το voltage κατά πολύ ώστε να είναι σίγουροι πως θα δουλεύουν στον καθένα, αδιαφορόντας με το πόσο καλό είναι το binning των Chips. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 27 από Nicolaos M. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Μάρτιος 2 #523 Κοινοποίηση Μάρτιος 2 On 9/12/2023 at 9:22 ΜΜ, το μέλος GFFermari έγραψε: NM-AMB15 chromax.black NOCTUA.AT The NM-AMB15 are offset AM5 mounting bars for Noctua CPU coolers with 78mm mounting pitch that require their mounting points at the east and west side of the socket for optimal orientation, such... Οχι πως εχει ιδιαιτερο νοημα αλλα διαπιστωσα πως μπορουμε να βαλουμε τα offset mounting bars στο ΑΜ4. Θα το παραγγειλω για το γμτ αν και η ιδια η Noctua λεει πως δεν εχει διαφορα μεγαλυτερη του ενος βαθμου. Το εβαλα σημερα. Δε μπορω να διακρινω αν εχει διαφορα. Νομιζω η διαφορα ειναι επειδη καθαρισα το κουτι, τους ανεμιστηρες, τη ψυκτρα και αλλαξα τη παστα μετα απο καιρο και οχι απο το offset της ψυκτρας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Μάρτιος 2 #524 Κοινοποίηση Μάρτιος 2 Στην 7000 σειρά είναι η μεγάλη διαφορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Απρίλιος 10 #525 Κοινοποίηση Απρίλιος 10 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Απρίλιος 10 #526 Κοινοποίηση Απρίλιος 10 1 hour ago, GFFermari said: Σε κανονική ανάλυση δηλαδή κανένας λόγος για αναβάθμιση για εμάς που έχουμε 5800x3d 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Απρίλιος 10 #527 Κοινοποίηση Απρίλιος 10 Δε ξερω. Αυτη η διαφορα στο Hogwarts με στοιχειωνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Απρίλιος 10 #528 Κοινοποίηση Απρίλιος 10 56 minutes ago, GFFermari said: Δε ξερω. Αυτη η διαφορα στο Hogwarts με στοιχειωνει. Η οποία είναι πόση σε 1440 με την 4080; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Απρίλιος 10 #529 Κοινοποίηση Απρίλιος 10 1 ώρα πριν, το μέλος GFFermari έγραψε: Δε ξερω. Αυτη η διαφορα στο Hogwarts με στοιχειωνει. Σοβαρέψουυυυυυυ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Μάϊος 23 #530 Κοινοποίηση Μάϊος 23 6 Cores vs. 16 Cores: How Well Have Ryzen 5 CPUs Aged? | TechSpot WWW.TECHSPOT.COM AMD's Ryzen 5 5600 was always competitively priced and presented excellent value for gamers. However... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 1 #531 Κοινοποίηση Ιούνιος 1 Κατσαρίδα είναι αυτό όχι σοκετ. https://videocardz.com/newz/amd-to-introduce-ryzen-9-5900xt-and-ryzen-7-5700xt-processors-7-years-after-first-am4-cpu-launch 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Ιούνιος 1 #532 Κοινοποίηση Ιούνιος 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιούνιος 1 #533 Κοινοποίηση Ιούνιος 1 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 13 #534 Κοινοποίηση Ιούνιος 13 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούλιος 30 #535 Κοινοποίηση Ιούλιος 30 Δε θα αναβαθμίσουμε ποτέ ρε. Λίζα βγάλε κάτι σωστό επιτέλους. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Ιούλιος 30 #536 Κοινοποίηση Ιούλιος 30 Οι 3D σωστοί είναι. Σε τρώει ο κxxx να αλλάξεις; Αφού τη σπρώχνει τη σουπερ ο δικός σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιούλιος 30 #537 Κοινοποίηση Ιούλιος 30 άσε έλεγα να πάρω μια μιτρικούλα να κάθεται για am5 αλλά λέω f kit μέχρι να βγούνε οι 9000 cpu μέχρι να πάρω εγώ καλά κρασιά ! εξάλου ο 5950x που έχω είναι κτήνος για τα υπόλοιπα tasks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούλιος 30 #538 Κοινοποίηση Ιούλιος 30 14 minutes ago, GFFermari said: Σε τρώει ο κxxx να αλλάξεις; Αν ειχα να διώξω τώρα τον δικο μου είχα παρει ΧΘE 7800χ3δ. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Σεπτέμβριος 26 #539 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEADLAZARUS Οκτώβριος 18 #540 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18 AMD bids farewell to AMD Ryzen 7 5800X3D and Ryzen 5 5600X3D CPUs - VideoCardz.com VIDEOCARDZ.COM AMD 3D V-Cache lineup transitions to Zen5 The 5800X3D is dead, but Zen3-X3D is not (yet). The new... 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts