Jump to content

MONITOR LG L 1980Q 19'' TFT

tor

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από knight_77 [01-06-2005 19:01]

Σιγουρα τα TN panels θυσιαζουν γωνιες θεασης και χρωματικη πιστοτητα

για χαρη της γρηγορης αποκρισης

όταν λες θυσιάζουν χρωματική πιστότητα, ο βαθμός είναι μεγάλος ή επηρεάζει τους γραφίστες και τους λεπτολόγους απλά;

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από btriad

όταν λες θυσιάζουν χρωματική πιστότητα, ο βαθμός είναι μεγάλος ή επηρεάζει τους γραφίστες και τους λεπτολόγους απλά;

Όπως το είπες και εσύ , επηρεάζει τους λεπτολόγους / γραφίστες

Όσων αφορά τις γωνίες θέασης , δεν πιστεύω πως κανείς μας δουλέυει την οθόνη του στις νεκρές γωνίες τις κάθε οθόνης , 160/160 είναι υπεραρκετές

Ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω για ένα εκτενέστερο review

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=17269

Αρχική απάντηση από btriad [Σήμερα, στις 09:21]

Τα πράγματα είναι απλά με την χρωματική πιστότητα στα TN panels.

Λόγω των 6bit για κάθε κανάλι (18bit RGB = 16.2εκατ. χρώματα) αδυνατούν να προσφέρουν όλο το εύρος των 8bit ανά κανάλι χρώματος (24bit RGB = 16.7εκατ. χρώματα) που προσφέρουν τα VA και είναι το λεγόμενο Truecolor 32bit που ρυθμίζουμε στα Windows (24bit RGB + 8bit Alpha).

Τώρα αν αυτό δε σας ενοχλεί, ίσως να μην έτυχε να το παρατηρήσετε ή να το είδατε και να το προσπεράσατε.

Κατεβάστε την εικονίτσα στην οποία έφτιαξα μία διαβάθμιση από το άσπρο μέχρι το μαύρο με όλα τα πιθανά ενδιάμεσα χρώματα.

Όσοι έχετε TN Panel κατά πάσα πιθανότητα θα παρατηρήσετε σκαλοπατάκια στην διαβάθμιση, σαν ελαφριούς κυματισμούς. ’μα είναι πολύ καλό το TN Panel μπορεί να είναι εντελώς ανεπαίσθητα. Στην δικιά μου TN πάντως (παλιά 15άρα - Samsung Syncmaster 152s) είναι εμφανέστατα.

Σε VA αυτά είναι άφαντα γιατί υπάρχουν τα χρώματα ώστε η διαβάθμιση να σχηματιστεί ομαλά.

Check it!

24bit.rar

Ευχαριστώ όσους απαντήσανε.

Τελικά δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα καταλαβαίνω την διαφορά... Η αλήθεια είναι ότι ήμουν κοντά στην αγορά της NEC 1980Fxi αλλά με αυτά που έχω διαβάσει για την εγγύηση της NEC προβληματίζομαι... :(

Οσο αφορα εγγυηση,η LG ειναι απο τις ελαχιστες εταιρειες που

ακολουθει ξεκαθαρη πολιτικη στο θεμα αυτο.

Την 1980q μου την αντικατεστησαν μεσα σε μια μερα!

Και μαλιστα με πηραν και τηλ. καποιες μερες μετα για να

μαθουν αν εμεινα ευχαριστημενος απο την εξυπηρετηση:jump:

Ποσες εταιρειες τουλαχιστον εδω Ελλαδα δειχνουν τετοιο

ενδιαφερον προς το πελατη?

Και εγω προσωπικα πολυ δυσκολα θα κοιταξω αλλη μαρκα

εκτος και αν αλλαξει πολιτικη περα απο την LG:T:

Αρχική απάντηση από Neted

Τα πράγματα είναι απλά με την χρωματική πιστότητα στα TN panels.

Λόγω των 6bit για κάθε κανάλι (18bit RGB = 16.2εκατ. χρώματα) αδυνατούν να προσφέρουν όλο το εύρος των 8bit ανά κανάλι χρώματος (24bit RGB = 16.7εκατ. χρώματα) που προσφέρουν τα VA και είναι το λεγόμενο Truecolor 32bit που ρυθμίζουμε στα Windows (24bit RGB + 8bit Alpha).

Τώρα αν αυτό δε σας ενοχλεί, ίσως να μην έτυχε να το παρατηρήσετε ή να το είδατε και να το προσπεράσατε.

Κατεβάστε την εικονίτσα στην οποία έφτιαξα μία διαβάθμιση από το άσπρο μέχρι το μαύρο με όλα τα πιθανά ενδιάμεσα χρώματα.

Όσοι έχετε TN Panel κατά πάσα πιθανότητα θα παρατηρήσετε σκαλοπατάκια στην διαβάθμιση, σαν ελαφριούς κυματισμούς. ’μα είναι πολύ καλό το TN Panel μπορεί να είναι εντελώς ανεπαίσθητα. Στην δικιά μου TN πάντως (παλιά 15άρα - Samsung Syncmaster 152s) είναι εμφανέστατα.

Σε VA αυτά είναι άφαντα γιατί υπάρχουν τα χρώματα ώστε η διαβάθμιση να σχηματιστεί ομαλά.

Check it!

Εγω που το δοκιμασα στην TFT LG L1730S και CRT samsung 797df δεν ειδα κανενα σκαλοπατακι στα χρωματα.

NEC 1980fxi πολυ καλη αλλα ακριβη οθονη,παντως πολυ καλη για ολα αποτι εχω καταλαβει.Τα ΤΝ θα πεθανουν σιγα σιγα...εχει ερθει η ωρα τους.Δε προτινω ΤΝ πανελ σε κανεναν πλεον,ουτε σε hardcore gamer γιατι υπαρχουν εναλλακτικες και γιαυτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.