Jump to content

MONITOR LG L 1980Q 19'' TFT

tor

Recommended Posts

Εγώ την χρησιμοποιώ (εκτός απο παιχνίδια) και για Η/Μ μελέτες. Την έχω ρυθμίσει έτσι, ώστε και μετά απο πολύωρη χρήση να μη κουράζομαι. Δεν μπορώ να πώ εάν είναι καλύτερη/ χειρότερη απο τα άλλα panel. Απλώς σε σχέση με την CRT που είχα πριν (Hitachi 772 CM) δεν εχει καμία σχέση.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Καλοδούλευτη εύχομαι! :clap:

Αρχική απάντηση από apnea [07-05-2005 18:11]

...Παρατήρησα όμως οτι το κάτω μέρος είναι ελάχιστα πιο φωτεινό απο το πάνω (backlight πρόβλημα???) Την έχω συνδέσει με DVI καλώδιο στα 60 (το καλώδιο το είχε η οθόνη!)

Υπάρχει περίπτωση εαν την συνδέσω αναλογικά να μειώσω το πρόβλημα????? (το οποίο δεν είναι και τόσο τραγικό)

Όχι backlight πρόβλημα, TN πρόβλημα..! :confused:

Εαν ψάξεις λίγο (και στο forum) για τα προβλήματα του κάθε τύπου panel θα καταλάβεις...

Και δυστυχώς δεν φτιάχνει με τίποτε, εκτός άμα της αλλάξεις panel..!

Για σε ολλους εχω ενα προβλημα πηρα τιν LG L1980Q κε απο την κορυφη τις οθονης εος τιν κατω μερια παρουσιαζη το εξης, πανω ινε κανονικο χρωμα κε οσο κατεβενει γινετε ολο κε ποιο ανηχτο ,διαβασα εδω οτι ινε φυσικο προβλημα αλλα ενας φιλος που εχει κε αυτος τφτ δεν εχει τετιο προβλημα μια benq FP937s+ 8ms .

Τεληκα πηρα τηλ την LG κε μου παν οτι θα μου φερουν νεα οθονη ,θα εχει κε αυτη προβλημα? και αν ναι , γιατη οι τεχνικοι τις LG μου παν οτι ινε ελατοματικη και θα την αλαξουν?

Ευχαρηστω για τιν βοηθεια ;)

Μη την συγκρίνεις με την Benq937s+ διότι μπορεί να είναι και οι δύο ΤΝ αλλά τα panel τους είναι διαφορετικών εταιριών.Το πρόβλημα αυτό το έχουν πολλές ΤΝ οθόνες.Αυτό αν δεν το δει κάποιος από κοντά δεν μπορεί να σου απαντήσει αν είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού ή όχι.Ελπίζω η δεύτερη να σου βγει πιο καλή.

Eίπαμε ότι κάποιοι είναι δυσλεκτικοί και δεν μπορούν να γράψουν σωστά. Αλλά αυτό το πράγμα είναι χειρότερο και από greeklish. :cry:

Xρησιμοποιήστε λίγο και το Word για καμιά διόρθωση. Μας βγήκαν τα μάτια ... :boxed:

Αρχική απάντηση από sa1901

Eίπαμε ότι κάποιοι είναι δυσλεκτικοί και δεν μπορούν να γράψουν σωστά. Αλλά αυτό το πράγμα είναι χειρότερο και από greeklish. :cry:

Xρησιμοποιήστε λίγο και το Word για καμιά διόρθωση. Μας βγήκαν τα μάτια ... :boxed:

Επιτέλους, ένας άνθρωπος που με καταλαβαίνει!

Ρισκάροντας μία απόπειρα αυτοκτονίας (λόγω ερωτικής απογοήτευσης) γνωστού admin και αδιαφορώντας για την ύπαρξη συζύγου και τέκνων, είμαι πρόθυμος να προβώ σε επίσημη πρόταση γάμου! :flower:

:p

XAAXAXAXaxaxAXAXaxAXaxAXAXAXAXxaAXAXaxAXaxAXaxaxAXαχαχΑΧχαΑΧΧΑΑΧχαΑΧΑΧΑΧαχαχ

Τι ειπε το παλικαρι!!!!

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

To οτι ime apo to eksoteriko ke prospathisa na timiso tous kanones tou site malon den egine sevasto ala aformi gia na gino perigelos.Opote na ta greeklish

Thanks se osous minan stin erotisi ke mou apantisan

Αρχική απάντηση από Tripokaridos

Για σε ολλους εχω ενα προβλημα πηρα τιν LG L1980Q κε απο την κορυφη τις οθονης εος τιν κατω μερια παρουσιαζη το εξης, πανω ινε κανονικο χρωμα κε οσο κατεβενει γινετε ολο κε ποιο ανηχτο ,διαβασα εδω οτι ινε φυσικο προβλημα αλλα ενας φιλος που εχει κε αυτος τφτ δεν εχει τετιο προβλημα μια benq FP937s+ 8ms .

Τεληκα πηρα τηλ την LG κε μου παν οτι θα μου φερουν νεα οθονη ,θα εχει κε αυτη προβλημα? και αν ναι , γιατη οι τεχνικοι τις LG μου παν οτι ινε ελατοματικη και θα την αλαξουν?

Ευχαρηστω για τιν βοηθεια ;)

Τελικα τη πηρα και εγω το Σαββατο!

Δυστυχως αντιμετωπιζω και εγω παρομοιο προβλημα με τα χρωματα.

Σκουρα στη πανω μερια της οθονης και ποιο ανοιχτα προς τα κατω.

Αυριο θα παρω τηλ. την Alman για αντικατασταση.

:(

Αρχική απάντηση από knight_77 [Χθες, στις 21:16]

Τελικα τη πηρα και εγω το Σαββατο!

Δυστυχως αντιμετωπιζω και εγω παρομοιο προβλημα με τα χρωματα.

Σκουρα στη πανω μερια της οθονης και ποιο ανοιχτα προς τα κατω.

Αυριο θα παρω τηλ. την Alman για αντικατασταση.

Knight_77, αν θυμάμαι καλά δεν είχες την 1920P με IPS;

Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα φτιάξει το πρόβλημα με την αντικατάσταση, διότι και η άλλη το ίδιο TN panel θα έχει... Φυσικά όμως και ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα έτσι!

Για να είστε σίγουροι αν είναι θέμα της συγκεκριμένης οθόνης ή γενικά του panel, δοκιμάστε το εξής:

Έστω ότι στην κανονική θέση που κάθεστε και βλέπετε αυτήν την παραμόρφωση, τα μάτια σας σχηματίζουν γωνία X με τον κατακόρυφο επίπεδο που σχηματίζει η οθόνη. Δοκιμάστε τώρα να δείτε την οθόνη έχοντας τα μάτια και το κεφάλι σας ψηλότερα αυτή τη φορά, αλλά χωρίς να αλλάξετε την γωνία που σχηματίζει το επίπεδο της οθόνης με τα μάτια σας.

Εάν τα χρώμματα και η φωτεινότητα στο πάνω μέρος της οθόνης μείνουν τα ίδια με πριν, τότε μάλλον κάτι τρέχει με τη συγκεκριμένη οθόνη!

Αν όμως βελτιωθούν, τότε μάλλον είναι γενικό προβλημα του συγκεκριμένου τύπου panel και θα φτιάξει μόνο αν σταματήσουμε όλοι να αγοράζουμε οθόνες με TN panel μπας και πέσουν οι τιμές στις VA..!!!

Παιδια εγω εχω εδω και 15 μερες περιπου την LG L1980Q και δεν εχω παρατηρισει κατι τετοιο. Παντως δοκιμαστε να ριθμισετε τις οθονες και ισως διορθωθει το προβλημα.

Αρχική απάντηση από gel

Knight_77, αν θυμάμαι καλά δεν είχες την 1920P με IPS;

Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα φτιάξει το πρόβλημα με την αντικατάσταση, διότι και η άλλη το ίδιο TN panel θα έχει... Φυσικά όμως και ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα έτσι!

Για να είστε σίγουροι αν είναι θέμα της συγκεκριμένης οθόνης ή γενικά του panel, δοκιμάστε το εξής:

Έστω ότι στην κανονική θέση που κάθεστε και βλέπετε αυτήν την παραμόρφωση, τα μάτια σας σχηματίζουν γωνία X με τον κατακόρυφο επίπεδο που σχηματίζει η οθόνη. Δοκιμάστε τώρα να δείτε την οθόνη έχοντας τα μάτια και το κεφάλι σας ψηλότερα αυτή τη φορά, αλλά χωρίς να αλλάξετε την γωνία που σχηματίζει το επίπεδο της οθόνης με τα μάτια σας.

Εάν τα χρώμματα και η φωτεινότητα στο πάνω μέρος της οθόνης μείνουν τα ίδια με πριν, τότε μάλλον κάτι τρέχει με τη συγκεκριμένη οθόνη!

Αν όμως βελτιωθούν, τότε μάλλον είναι γενικό προβλημα του συγκεκριμένου τύπου panel και θα φτιάξει μόνο αν σταματήσουμε όλοι να αγοράζουμε οθόνες με TN panel μπας και πέσουν οι τιμές στις VA..!!!

Nαι ειχα την 1920p και την πουλησα.

Απ'οσο ξερω ειχε MVA panel.

Πολλα τα + της αλλα σε αρκετα παιχνιδια με χαλαγε το ghosting που ειχε(25ms).

Σιγουρα τα TN panels θυσιαζουν γωνιες θεασης και χρωματικη πιστοτητα

για χαρη της γρηγορης αποκρισης αλλα εδω μιλαμε για ανομοιομορφια

φωτεινοτητας.Δοκιμασα και αυτο που προτεινεις αλλα καμια διαφορα.

Προσωπικα θεωρω οτι ειναι προβλημα του backlight.

Τους πηρα τηλ. σημερα και αυριο θα περασουν να την αντικαταστησουν.

Αξιζουν παντως πολλα μπραβο στην Alman για την αμεση ανταποκριση.:T:

Ελπιζω αυριο να πανε ολα καλα με την αντικαταστατρια....

Αρχική απάντηση από knight_77

Τελικα τελος καλο,ολα καλα.

Τη πηρα σημερα και το προβλημα λυθηκε:clap:

That's a surprise!

Πολύ καλά νέα πάντως.

Προφανώς ήταν θέμα backlight.

Eτσι φαινεται.

Παντως εμεινα απολυτα ικανοποιημενος απο

την αμεση ανταποκριση της αντιπροσωπειας.

Χθες ζητησα αντικατασταση,σημερα το πρωι την ειχα.

.:blink:

Ουτε μαμουσουτου ουτε τιποτα.

Μακαρι ολες οι αντιπροσωπιες και μαγαζια να λειτουργουσαν ετσι...

Αρχική απάντηση από knight_77

Eτσι φαινεται.

Παντως εμεινα απολυτα ικανοποιημενος απο

την αμεση ανταποκριση της αντιπροσωπειας.

Χθες ζητησα αντικατασταση,σημερα το πρωι την ειχα.

.:blink:

Ουτε μαμουσουτου ουτε τιποτα.

Μακαρι ολες οι αντιπροσωπιες και μαγαζια να λειτουργουσαν ετσι...

αυτό είναι το (γνωστό) πλεονέκτημα της LG

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.