Jump to content

Καμένο pixel σε TFT NEC 1970NX

firefox

Recommended Posts

Πριν λίγες μέρες αγόρασα αυτή την οθόνη. Μόλις την έβαλα στην πρίζα και είχα εικόνα άρχισα να ψάχνω για...καμένα pixels.exo βρει λοιπόν ένα - δεν ξέρω αν είναι pixel η subpixel μιας και αγνοώ την εννιά του subpixel. οποτε έχω ένα καμένο subpixel- pixel. η εγγύηση είναι 0 pixel οποτε αν θελήσω να την αλλάξω μου την αλλάζουν. επίσης πρέπει να πω πως δεν με ενοχλεί σχεδόν καθόλου η υπάρχει αυτού του καμένου pixel.σπανια το παρατηρώ.

η ερώτηση είναι η εξής:

1)να την αλλάξω η να μην την αλλάξω? εν τέλη μπορώ να κάνω το εξής? επειδή τώρα βαριέμαι να μπλέξω να τους πω να μου την αλλάξουν μετά από μερικούς μήνες?

2) το ότι με το άνοιγμα τις οθόνης είχα 1 καμένο pixel, αυτό από μονο του συνεπάγεται ότι το panel έχει τάση για να εμφάνιση και αλλα καμένα pixels η δεν λειτουργεί έτσι το θέμα? οποτε έχω πέσει σε ελαττωματικό panel και πρέπει οπωσδήποτε να την αλλάξω?

ευχάριστο

Καταρχήν έχε υπόψιν ότι η εγγύηση ισχύει για συγκεκριμένα και μόνο μοντέλα (αν θυμάμαι καλά και το δικό σου)

Επίσης αναφέρεται σε φωτεινά και μόνο pixel (πχ κολλημένα πράσινα κλπ) και όχι νεκρά μαύρα

Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις την διαδικασία εντός των πρώτων 20 ημερών από την αγορά γιατί μέχρι τότε η οθόνη θεωρείται Dead On Arrival που σημαίνει ότι θα πάρεις σίγουρα καινούργια

@ερωτηση2: Δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο . Απλα δεν ελεγχθηκε σωστα στην γραμμη παραγωγης και το πηρες ετσι, ή ακομα χειροτερα μετα την κακομεταχειριση της μητρικης απο καποιον/ους υπαλληλους καηκε το πιξελ.

Εγω παντως θα ελεγα να την αλλαξεις ΑΜΕΣΩΣ. Μην κανεις αυριο, κατι που μπορεις να τελειωσεις σημερα.

Που λέτε, κι εγώ με το που αγόρασα μια 17" LOC, ένα μονίμως κόκκινο pixel στην οθόνη ...

Την πήγα πίσω αλλά το *** ! Τελικά μια συμβουλή

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όταν είναι να αγοράσετε οθόνη θα την ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ πριν τιν αγοράσετε, κι έτσι δεν έχεις φασαρία με καμένα pixel !!!!

Αρχική απάντηση από kreach

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όταν είναι να αγοράσετε οθόνη θα την ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ πριν τιν αγοράσετε, κι έτσι δεν έχεις φασαρία με καμένα pixel !!!!

Ποιο μαγαζί στην Ελλάδα, το κάνει αυτό; :unsure:

Αρχική απάντηση από sa1901

Ποιο μαγαζί στην Ελλάδα, το κάνει αυτό; :unsure:

Ποιό μαγαζί ???? !!!!! ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΥΣΙΚΑ !!!!! Ασε ... ο λόγος πο τα πήρα μαζί τους ήταν διότι παρόλαυτά μου μιλούσαν με ΥΦΑΚΙ !!!! ΑΙΣΧΟΣ !!!

Βασικά για το θέμα αυτό έχω μιλήσει με πολλούς και μου είπαν ότι παντού συμβαίνει αυτό, και ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να γλιτώσεις είναι να τσεκάρεις την οθόνη πριν την αγοράσεις στο μαγαζί

Επίσης (στο Πλαίσιο πάλι) τους λέω "ΟΡΙΣΤΕ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ + ΕΓΓΥΗΣΗ ! ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ !" και μου είπανε ότι για να την πάρουν πίσω πρέπει να έχει ΟΧΙ ΜΟΝΟ 5 pixel καμμένα, αλλά να είναι στην ίδια σειρά !!!!

Τελικά, ένα κόκκινο pixelaki έχω όλο κι όλο ... ΚΑΤΙ κ ΑΥΤΟ !

ΟΠΟΤΕ πριν αγοράσετε καμια οθόνη ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ 14 !!!!! !!!!! !!!!! !!!!!

Kreach, ποσες μερες εχει που αγορασες την οθονη σου? Αν ειναι κατω απο 14 απλα επεστρεψε την οθονη πισω και πες οτι δεν σε ικανοποιει σαν προϊον και θελεις τα λεφτα σου πισω. Ειναι παρα πολυ απλο και συμβαινει ΣΕ ΟΛΑ τα προϊοντα. Κανε και ενα τηλεφωνο στο ΙΝΚΑ να δεις τι θα σου πουν και αυτοι.

Αρχική απάντηση από kreach

Ποιό μαγαζί ???? !!!!! ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΥΣΙΚΑ !!!!! Ασε ... ο λόγος πο τα πήρα μαζί τους ήταν διότι παρόλαυτά μου μιλούσαν με ΥΦΑΚΙ !!!! ΑΙΣΧΟΣ !!!

Βασικά για το θέμα αυτό έχω μιλήσει με πολλούς και μου είπαν ότι παντού συμβαίνει αυτό, και ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να γλιτώσεις είναι να τσεκάρεις την οθόνη πριν την αγοράσεις στο μαγαζί

Επίσης (στο Πλαίσιο πάλι) τους λέω "ΟΡΙΣΤΕ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ + ΕΓΓΥΗΣΗ ! ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ !" και μου είπανε ότι για να την πάρουν πίσω πρέπει να έχει ΟΧΙ ΜΟΝΟ 5 pixel καμμένα, αλλά να είναι στην ίδια σειρά !!!!

Τελικά, ένα κόκκινο pixelaki έχω όλο κι όλο ... ΚΑΤΙ κ ΑΥΤΟ !

ΟΠΟΤΕ πριν αγοράσετε καμια οθόνη ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ 14 !!!!! !!!!! !!!!! !!!!!

Εννοείς ότι σου επιτρέπουν να ανοίξεις και να βάλεις σε λειτουργία όσες οθόνες χρειαστεί μέχρι να βρεις μία που να μην έχει πρόβλημα; :o ................. Χλωμό το κόβω.

Στην Γερμανία πάντως, αυτήν την διαδικασία την πληρώνεις 20-30, ανάλογα το μαγαζί . :rolleyes:

Με λίγα λόγια sa1901, εννοώ να είσαι ΕΣΥ αυτός που θα τους σπάσεις τα νεύρα και όχι αυτοί !

Πολύ απλά, όταν το παίζουν αδιάφοροι,(+λέγοντας ότι έτσι λέει το τάδε άρθρο της εταιρείας) κτλ πρέπει και εμείς να παίξουμε το "παιχνίδι" τους... Δυστυχώς δεν έχουμε και άλλη επιλογή !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.