abarth Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2005 | | 1 Α Ι | | ------------------------------------------------- | | | | | | 2 Β | Γ | ΙΙ ΙΙΙ | | | | | | | ------------------------------------------------- Λοιπον εχω τα 3 δωματια σε ενα διαμερισμα. 1=τηλεφωνικη πριζα 2=τηλεφωνικη πριζα Ι=πριζα UTP οπου ερχονται τα καλωδια UTP απο τις πριζες ΙΙ & ΙΙΙ Εχω ηδη ενα modem Crypto F200 Adsl-o-pstn συνδεδεμενο στην Τηλεφωνικη πριζα 2, και το F200 συνδεδεμενο μεσω USB στον υπολογιστη στο δωματιο Β Ποια ειναι η καλυτερη λυση ωστε να συνδεσω 3 υπολογιστες μεταξυ τους στα 3 αυτα δωματια συμφωνα με τις υπαρχουσες πριζες/συνδεσεις Εγω αυτο που σκεφτηκα ειναι το εξης: (1)adsl router WiFi στην πριζα 1 και μετα με wifi network συνδεω τους υπολογιστες στα δωματια Β & Γ. Ενω το pc στο δωματιο Α συνδεεται ειτε wifi ειτε μεσω ethernet στον ρουτερ. (2)adsl router στην πριζα 1 και μετα με ethernet απο την πριζα ΙΙ συνδεω τα pc στα Β & Γ δωματια (3)adsl router wifi στην πριζα 2 και μετα με wifi συνδεω τα πισις στα Α & Γ δωματια ενω στο Β δωματιο γινεται ειτε μεσω εθερνετ ειτε μεσω wifi (4)υπαρχει δυνατοτητα να εκμεταλλευτω το F200 και τις εθερνετ χωρις να κανω επιπλεον αγορες? (5)μπορω να χρησιμοποιω το router ΧΩΡΙΣ να εχω απαραιτητα ανοιχτο παντα καποιο πισι ? και αν ποια λυση ειναι αυτη? (6)υπαρχει καποια ευκολη, απλη και σχετικα οικονομικη λυση ωστε να βγω απο τις σκεψεις για το τι να κανω τελικα με προυποθεση να ΜΗΝ υπαρχει παντα ανοιχτος υπολογιστης ωστε να παιρνει καποιο απο τα αλλα πισι δικτυο ....δλδ αν θελω να ανοιξω το πισι στο δωματιο Γ να μην χρειαστει να ανοιξω και αλλο πισι .... ευχαριστω και ελπιζω σε συντομη απαντηση αφου μου δωσετε τα φωτα σας στα παραπανω θα ηθελα να μου πειτε κανενα καλο οδηγο για να στησω ΕΥΚΟΛΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ ενα τετοιο δικτυο οσο αφορα τις ρυθμισεις των windows XP ωστε να διαμοιραζεται το δικτυο - με τη λυση που θα δωθει .... αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Μάϊος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Πολλά ζητάς !!!!! Λοιπόν, θα κάνεις το εξής: 1) Θα αγοράσεις, αν θες, το Connex 2) Θα συνδέσεις το modem μέσω USB στον κοντινότερο Η/Υ 3) Θα έχεις κι ένα 20m ethernet καλώδιο με το οποίο θα συνδέεις είτε το PC 2 ή PC 3 με το modem * Το Pc για να συνδεθεί με ethernet - modem θέλει να έχει κάρτα ασύρματου δικτύου (είδους 10/100) ~10Ε (αλλά ούτωσειάλλως έχεις απλώς το τονίζω για τυχών αναγνώστες) 4) Τώρα, αν θές να έχουν την ΙΔΙΑ στιγμή και οι 3 πρόσβαση ... τότε κάνεις δίκυο μεταξύ του PC 2 και PC 3. ΥΓ Ανέφερα το Connex διότι το modem του έχει και θύρα USB και ethernet (και μπορούν να λειτουργούν παράλληλα ανεξάρτητα η μια με την άλλη) Ελπίζω να βοήθησα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 22, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εφόσον έχεις έτοιμη την υποδομή με καλώδιο από το ένα δωμάτιο στο άλλο να χρησιμοποιήσεις wireless (εκτός αν το θες για mobility, οπότε πάσο). Πάρε ένα modem-router με 4 ports και θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Μάϊος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2005 Οδηγοί και λεπτομέριες εδώ:http://compnetworking.about.com/od/basicnetworkingconcepts/http://www.wown.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.