Jump to content

Λίγη βοήθεια για Bigwater... !!!Προέκυψε πρόβλημα-διαρροη!!!

mitsosoft

Recommended Posts

Καταρχήν Καλό Πάσχα σε όλους. Μου την κάρφωσε σήμερα και χτύπησα το Bigwater της Thermaltake. Πριν το βάλω επειδή δεν θέλω να κάνω καμιά λ@μ@κι@ θέλω λίγη βοήθεια, επειδή δεν έχω ξαναβάλει w/c.

1ον σχετικά με την ροή νομίζω ότι καλύτερα είναι αντλία > ψυγείο > block > αντλία, σωστά η κάνω λάθος;

2ον τα σφυχτηράκια που πιάνουν τους σωλήνες τα σφύγγω τέρμα;

3ον και σημαντικότετο είναι πως θα γεμίσω το κιτ με το υγρό. Τα συνδέω πρώτα όλα και μετά με το μπουκαλάκι που έχει προσθέτω το υγρό; Πρέπει να είναι με ανοιχτό το pc ή κλειστό; Στο manual λέει ότι πρέπει να πλαγιάσεις την αντλία και να την γεμίσεις, αλλά αν το κάνεις έτσι τότε δεν μπορείς να δεις την στάθμη. Επίσης αν την πλαγιάσεις και ξεκινήσεις το γέμισμα τότε το υγρό θα κάνει κύκλο μέσα απο το ψυγείο και το block για να γεμίσει τελείως το σύστημα ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

Όποιος ξέρει plz ας βοηθήσει λίγο...

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Τους σφιγκτήρες βίδωσέ τους τέρμα με το χέρι (μην χρησιμοποιήσεις τανάλια).

Η αντλία πλαγιασμένη και γεμίζεις με υγρό όσο πάει. Ανοίγοντας τον υπολογιστή η στάθμη θα πέσει αρκετά επειδή θα γεμίσει το κύκλωμα οπότε να είσαι σε ετοιμότητα είτε να σβήσεις το PC αμέσως (από το τροφοδοτικό πχ) είτε να γεμίζεις την αντλία (λίγο πιο δύσκολο). Αφού γεμίσει το κύκλωμα μετά μπορείς να σηκώσεις την αντλία.

1) Προτίνω την ροή ανλία>block> ψυγείο. Βέβαια έτσι δεν έχεις πολύ κρύο νερό στο block αλλά δεν πάει ζεστό νερό στην αντλία, οπότε αντέχει περισσότερο καιρό.

2) Σφίξε όσο μπορείς. Μην κάνεις όμως και καμιά ζημιά!

3)Η αντλία γεμίζει ανοίγοντας το μεταλλικό καπάκι και βάζοντας το υγρό από εκεί. Καλό θα ήταν να έπερνες και ένα tank ώστε να μπορείς να κάνεις εξαέρωση πιο εύκολα και να συμπληρώνεις νερό άνετα. Αν μπορείς δώσε ανεξάρτητα τροφοδοσία την πρώτη φορά, μέχρι να γεμίσει το κύκλωμα με νερό και να γίνει εξαέρωση. Να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει αέρα μέσα και δεν έχεις διαρροή πριν το βάλεις στο Pc σου.

Οταν είναι σε όρθια θέση τότε έχει μια ένδειξή που λέει low για την στάθμη, όταν την πλαγιάσεις τότε δεν μπορείς να το υπολογίσεις αυτό εύκολα. Την πρώτη φορά θα την γεμίσω τέρμα, όταν το ανοίξω και κυκλοφορίσει το υγρό για να γεμίσει το κύκλωμα, στην δευτερη δόση πόσο να την γεμίσω; Παίζει ρόλο αν είναι τέρμα γεμάτη ή πρέπει όταν την σηκώσεις να είναι κάπου ενδιάμεσα απο το low και πάνω;

Φίλε Manolof_Ps Για να δώσω αναξέρτητα τροφοδοσία είναι αδύνατον, αφού δεν έχω άλλο τροφοδοτικό.

Σχετικά με την σύνδεση τελίκα να ακολουθήσω αυτό που λένε οι οδηγίες δηλαδή Αντλία > Block > ψυγείο > αντλία ή αντλία > ψυγείο > block > αντλία

Ευχαριστώ και πάλι...

Αρχική απάντηση από tasosmos

Δεν ειναι απαραιτητο δευτερο τροφοδοτικο για να δωσεις ανεξαρτητα τροφοδοσια. Μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα κοινο μετασχηματιστη που να βγαζει 12 V συνεχες.

Αν βάλω κάποιον απο μια άλλη συσκευή (πχ: απο cd, ενα απο laser εφέ) που βγάζουν 12v θα παίξει; Πρέπει να έχω 2-3 τέτοιους μετασχηματιστές και απο ότι θυμάμαι στον έναν μπορείς να μεταβάλεις την τάση.

Ωραία θα το δοκιμάσω με μετασχηματιστή τότε. Βρήκα ενα που βγάζει 11.40v (το μέτρησα με πολύμετρο) και 600ma ενώ η αντλία απο ότι λέει θέλει 400ma.

Σχετικά με την διάταξη τελίκα πως να τα βάλω; Όπως λένε οι οδηγίες: αντλία > μπλοκ > ψυγείο > αντλία; Να την αλλάξω και να το βάλω: αντλία > ψυγείο > μπλόκ > αντλία; ή μπορεί να αντιμετωπίσω προβλήματα αν αλλάξω την διάταξη που λένε στις οδηγίες;

Στο γέμισμα πόσο να το αφήσω στο τέλος; εκει που είναι το low; να το γεμήσω τέρμα επάνω; η κάπου ενδιάμεσα;

Ευχαριστώ...

Τέρμα γέμισέ το για να μην χρειάζεται να γεμίζεις συχνά. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τις επιδόσεις του.

1) Να προσθέσεις και δεύτερο ανεμιστήρα στο ψυγείο

2) Να χρησιμοποιήσεις το δοχείο για γέμισμα στο κύκλωμα

Πάντως ακόμα και χωρίς αυτά τα κόλπα η ψύξη που προσφέρει είναι αρκετά καλή.

Συγνώμη mitsosoft απλα postαρω εδω για να μην ανοιγω καινουργιο, σε ενα coustom w/c το ψυγείο που μπορώ να το βρω για να μην αγοράζω απο computeroκαταστημα που κάνουν 70+++ ευρω τα καλα?

Απο αυτοκίνητο?

Απο αυτοκινητο ομωσ δεν θα εχω προβλημα με την διατομή των σωλήνων?

:OT:

φιλε myrali χρειαζεσαι ενα ψυγειο απο ford tranzit του 87,ή θα το βρεις σε κανα παλιατζιδικο ή μπορουν να στο στειλουν τα παιδια απο σαλονικα(60-65 ευρο).Οσο για το προβλημα που λες απλα αλλαζεις ρακορια και βαζεις καποια που να σου κανουν;)

Αρχική απάντηση από mitsosoft [Χθες, στις 21:23]

Σχετικά με την σύνδεση τελίκα να ακολουθήσω αυτό που λένε οι οδηγίες δηλαδή Αντλία > Block > ψυγείο > αντλία ή αντλία > ψυγείο > block > αντλία

αντλία > ψυγείο > block > αντλία

γιατι θες το κρυο νερο να ψυχει το μπλοκ.

(εγω παντως ετσι την εχω και κρυωνει πολυ καλα(για τα λεφτα της).:woot:

Επειδή το stacker που έχω στο πίσω μέρος έχει ήδη έναν 12άρι, λέω να μην τον βγάλω και να βιδώσω πάνω εκεί το ψυγείο έτσι ώστε ο ανεμιστήρας που έχει το ψυγείο θα φυσάει πάνω στο ψυγείο και ο άλλος (αυτός που είναι πάνω στο κουτί) θα ρουφάει και θα το βγάζει και έξω απο το κουτί.

Και μια ερώτηση που μου ήρθε τώρα, την αντλία λέω να την βάλω στο κάτω μέρος του stacker που έχει αρκετό χώρο, υπάρχει κανενά πρόβλημα αν την βάλω εκεί η θέλει να είναι πιο ψιλά;

Αρχική απάντηση από mitsosoft [Σήμερα, στις 14:21]

Επειδή το stacker που έχω στο πίσω μέρος έχει ήδη έναν 12άρι, λέω να μην τον βγάλω και να βιδώσω πάνω εκεί το ψυγείο έτσι ώστε ο ανεμιστήρας που έχει το ψυγείο θα φυσάει πάνω στο ψυγείο και ο άλλος (αυτός που είναι πάνω στο κουτί) θα ρουφάει και θα το βγάζει και έξω απο το κουτί.

Και μια ερώτηση που μου ήρθε τώρα, την αντλία λέω να την βάλω στο κάτω μέρος του stacker που έχει αρκετό χώρο, υπάρχει κανενά πρόβλημα αν την βάλω εκεί η θέλει να είναι πιο ψιλά;

Δεν μπενει στον πισω 12αρι η BW θελει κοψιμο γιατι βρισκει απο πανω στο τροφοδοτικο

Οταν λές BW ενοείς το ψυγείο; Απο δοκιμή που έκανα για να δω αν χωράει έχει 1,5-2 εκατοστά κενό απο το ψυγείο εώς το τροφοδοτικό αν βιδωθεί πάνω στον άλλο ανεμιστήρα που έχει το κουτί και χωράει άνετα αφού αφήνει και άλλο 1-1,5 εκατοστό απο το κάτω μέρος οπότε δεν βρήσκει ούτε στην κάρτα γραφικών.

Μια διευκρίνιση: μιλάμε πάντα για το την τοποθέτηση με το μέρος που μπαίνουν οι σωλήνες να είναι απο κάτω.

Όντως αυτό που λές τώρα δεν το είχα προσέξει, δηλαδή ότι χωρίς τον άλλο ανεμιστήρα θα βρήσκει εκεί, ίσως επειδή απο την αρχή είχα σαν σκέψη να το βάλω μαζί με τον άλλο ανεμιστήρα.

Σχετικά με την αντλία να την βάλω στο κάτω μέρος του stacker που έχει αρκετό χώρο, υπάρχει κανενά πρόβλημα αν την βάλω εκεί η θέλει να είναι πιο ψιλά;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.