Jump to content

Ε δεν έχω και prescott... ή μήπως έχω?

Seeker

Recommended Posts

Απο τότε που έστησα το μεσαίο PC μου βλέπω κάτι τρελές θερμοκρασίες στην CPU που συνήθως είναι στους 59C υπο πίεση και ΑΜΕΣΩΣ μόλις σταματήσω να τον πιέζω πέφτει στους 57 μετά απο 1-1,5sec στους 55 και τελικά καταλήγει κάπου στους 53+...

Η σύνθεσή του PC μου είναι Sempron 2600+ (@2002MHz απο 1826MHz) , μια Gigabyte V7T600P-RZ, 256ΜΒ RAM Kinston (200MHz 2.5-3-2-6 με 2,7V απο 3-3-3-8), ATI Radeon 9200SE, έναν 10άρη δίσκο Western Digital, ένα DVD-ROM, ένα CD-Recorder και δύο FANs

Τι να κάνω βρε παιδιά? Αύριο θά έρθει και ο καινούριος οδηγός δισκέττας και θα φλασάρω άλλο BIOS αλλά μετά τι κάνω?

Κι εγώ προβληματίζομαι και πιστεύω πως οι θερμοκρασίες είναι εικονικές. Έχω Α-Ψ-Ο-Γ-Α μαζεμένα τα καλώδια στο κουτί και 2 FANs να βάζουν όμως...

Αύριο θα βάλω άλλα δύο FANs + παθητική ψήξη στα mosfets + round καλώδια (αν και τα ήδη υπάρχοντα είναι πολύ μαζεμένα) και είδομεν... Θα κάνω και ένα BIOS Update μήπως και λυθεί το πρόβλημα αν οι θερμοκρασίες είναι εικονικές.

Αρχική απάντηση από totally_wired

Εγώ έχω μια ψύκτρα GIGABYTE. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣ?

Ξέρω για ποιά λές. Για την 100C του Prescott...

Αρχική απάντηση από doctor

μακάρι να είχες...............!:)

Είμαι απο τους τυχερούς που ήδη έχουν Athlon64 οπότε η μόνη χρήση που έχω για έναν Prescott είναι να τον πουλήσω για να πάρω κι άλλον A64:D

Μετά απο 5 BIOS Update η θερμοκρασία δεν έχει διορθωθεί. Την κατάσταση δεν βοήθησε η προσθήκη άλλων 2 FAN και round cables...

Τι κάνω?:(

για πιασε την ψύκτρα και δεν αν καιει σε full load γιατι συνήθως η giga δειχνει θερμοκρασίες πολύ μεγαλύτερες του κανονικού. Αν η ψύκτρα δεν καίει αλλά είναι απλός χλιαρή τότε εισαι οκ(με 60 τοσους βαθμούς κανονικά πρέπει να καίει αστα να πάνε). Το pc είναι σταθερό σε s@m Fpu test;Αν ναι τοτε no prob.

Η ψύκτρα είναι χλιαρή προς ζεστή (πολύ συγκεκριμένος ε? :p ) είναι μεν ζεστή αλλά μπορείς να την ακουμπήσεις άνετα για όση ώρα θέλεις.

Σαν ποιό fpu test? Τρέχει άνετα 3-4 ώρες Prime και περίπου 19 ώρες SETI χωρίς πρόβλημα (εκτός απο την ψύκτρα που γίνεται πλέον πιο ζεστή - αν και πάλι τίποτα τρομερό).

Καλού-κακού εγώ θα το κάνω να δείχνει 30 για να έχω το κεφάλι μου ύσυχο (και τα FANs ακόμα πιο ήσυχα). Θα αλλάξω την ψύκτρα και τους ανεμιστήρες με καλύτερους (μάλλον κάτι σε Delta ή λίγο πιο φθηνό).

Αρχική απάντηση από Seeker

Ξέρω για ποιά λές. Για την 100C του Prescott...

Προφανώς και έκανα πλάκα... Τώρα βλέπω πάει καλά

Γύρω στα 69 για το 100% γύρω στα 59 για το 50% και γύρω στα 45 το idle.

Πόσες μέρες θέλει να στρώσει η πάστα?

Λοιπόν, πήρα μερικά μέτρα για να ψύξω το PC μου καλύτερ μήπως και γίνει τίποτα:

1. Έβαλα καινούρια fans με μεγάλο cfm

2. ’λλαξα τροφοδοτικό σε ένα με 12άρη fan και φυσικά Chieftec :T:

3. Ώς συνέπεια του παραπάνω μάζεψα τα καλώδια ακόμα καλύτερα και μάλιστα το κεντρικό ATX είναι sleeved απο του κουτιού!

4. Θα βάλω καινούρια ψύκτρα την SLK-900A με έναν Delta 92x92x38 και για πάστα την Arctic Silver 5

Χωρίς το μέτρο 4 που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, με το seti να τρέχει και να είμαι και εδώ να postάρω, είμαι στους 58C o CPU και 37C το Μοbo. Μιλάμε για μεγάλη βελτίωση!

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.