Seeker Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2005 Απο τότε που έστησα το μεσαίο PC μου βλέπω κάτι τρελές θερμοκρασίες στην CPU που συνήθως είναι στους 59C υπο πίεση και ΑΜΕΣΩΣ μόλις σταματήσω να τον πιέζω πέφτει στους 57 μετά απο 1-1,5sec στους 55 και τελικά καταλήγει κάπου στους 53+...Η σύνθεσή του PC μου είναι Sempron 2600+ (@2002MHz απο 1826MHz) , μια Gigabyte V7T600P-RZ, 256ΜΒ RAM Kinston (200MHz 2.5-3-2-6 με 2,7V απο 3-3-3-8), ATI Radeon 9200SE, έναν 10άρη δίσκο Western Digital, ένα DVD-ROM, ένα CD-Recorder και δύο FANsΤι να κάνω βρε παιδιά? Αύριο θά έρθει και ο καινούριος οδηγός δισκέττας και θα φλασάρω άλλο BIOS αλλά μετά τι κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Απρίλιος 28, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Φίλε τώρα τελευταία έστησα ένα μηχάνιμα με sempron και με τη μανίσια ψύκτρα είχε γύρω στους 45-55 αλλά μετά έβαλα αμέσως την zalman 7000 cu και έπεσε κατευθείαν 10 βαθμούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Απρίλιος 28, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Κι εγώ προβληματίζομαι και πιστεύω πως οι θερμοκρασίες είναι εικονικές. Έχω Α-Ψ-Ο-Γ-Α μαζεμένα τα καλώδια στο κουτί και 2 FANs να βάζουν όμως...Αύριο θα βάλω άλλα δύο FANs + παθητική ψήξη στα mosfets + round καλώδια (αν και τα ήδη υπάρχοντα είναι πολύ μαζεμένα) και είδομεν... Θα κάνω και ένα BIOS Update μήπως και λυθεί το πρόβλημα αν οι θερμοκρασίες είναι εικονικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Απρίλιος 28, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Δες και αν πατάει καλά η ψύκτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Απρίλιος 28, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Σίγουρα πατάει καλά (δεν έχει περιθώρια να μην πατάει καλά λόγω της μητρικής) Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctor Απρίλιος 28, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Ε δεν έχω και prescott... ή μήπως έχω? μακάρι να είχες...............! Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Απρίλιος 28, 2005 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Εγώ έχω μια ψύκτρα GIGABYTE. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Απρίλιος 29, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από totally_wired Εγώ έχω μια ψύκτρα GIGABYTE. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣ? Ξέρω για ποιά λές. Για την 100C του Prescott... Αρχική απάντηση από doctorμακάρι να είχες...............! Είμαι απο τους τυχερούς που ήδη έχουν Athlon64 οπότε η μόνη χρήση που έχω για έναν Prescott είναι να τον πουλήσω για να πάρω κι άλλον A64:D Μετά απο 5 BIOS Update η θερμοκρασία δεν έχει διορθωθεί. Την κατάσταση δεν βοήθησε η προσθήκη άλλων 2 FAN και round cables... Τι κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Απρίλιος 30, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2005 για πιασε την ψύκτρα και δεν αν καιει σε full load γιατι συνήθως η giga δειχνει θερμοκρασίες πολύ μεγαλύτερες του κανονικού. Αν η ψύκτρα δεν καίει αλλά είναι απλός χλιαρή τότε εισαι οκ(με 60 τοσους βαθμούς κανονικά πρέπει να καίει αστα να πάνε). Το pc είναι σταθερό σε s@m Fpu test;Αν ναι τοτε no prob. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Απρίλιος 30, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2005 Η ψύκτρα είναι χλιαρή προς ζεστή (πολύ συγκεκριμένος ε? ) είναι μεν ζεστή αλλά μπορείς να την ακουμπήσεις άνετα για όση ώρα θέλεις. Σαν ποιό fpu test? Τρέχει άνετα 3-4 ώρες Prime και περίπου 19 ώρες SETI χωρίς πρόβλημα (εκτός απο την ψύκτρα που γίνεται πλέον πιο ζεστή - αν και πάλι τίποτα τρομερό). Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Απρίλιος 30, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2005 τοτε ειναι μια χαρα η ψυκτρα. Απλος η gigabyte δειχνει οτι θελει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Απρίλιος 30, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2005 Καλού-κακού εγώ θα το κάνω να δείχνει 30 για να έχω το κεφάλι μου ύσυχο (και τα FANs ακόμα πιο ήσυχα). Θα αλλάξω την ψύκτρα και τους ανεμιστήρες με καλύτερους (μάλλον κάτι σε Delta ή λίγο πιο φθηνό). Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Απρίλιος 30, 2005 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2005 Αρχική απάντηση από Seeker Ξέρω για ποιά λές. Για την 100C του Prescott...Προφανώς και έκανα πλάκα... Τώρα βλέπω πάει καλάΓύρω στα 69 για το 100% γύρω στα 59 για το 50% και γύρω στα 45 το idle.Πόσες μέρες θέλει να στρώσει η πάστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Μάϊος 6, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2005 Λοιπόν, πήρα μερικά μέτρα για να ψύξω το PC μου καλύτερ μήπως και γίνει τίποτα: 1. Έβαλα καινούρια fans με μεγάλο cfm 2. ’λλαξα τροφοδοτικό σε ένα με 12άρη fan και φυσικά Chieftec 3. Ώς συνέπεια του παραπάνω μάζεψα τα καλώδια ακόμα καλύτερα και μάλιστα το κεντρικό ATX είναι sleeved απο του κουτιού! 4. Θα βάλω καινούρια ψύκτρα την SLK-900A με έναν Delta 92x92x38 και για πάστα την Arctic Silver 5 Χωρίς το μέτρο 4 που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, με το seti να τρέχει και να είμαι και εδώ να postάρω, είμαι στους 58C o CPU και 37C το Μοbo. Μιλάμε για μεγάλη βελτίωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gus8511 Ιούνιος 1, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2005 εγω με την μαμισια ψυκτρα και με μια msi k8n εχω θερμ. full load 54 βαθμους.εχω athlon 64 2800+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.