Jump to content

Φορητός 700-1100 :help:

DarkSaga

Recommended Posts

Αν τελικά πάρεις τον 1511Lmi, ένας άγιος άνθρωπος πριν από μερικούς μήνες είχε δώσει ένα λινκ για τον πλήρη οδηγό service του φορητού που δίνει η Acer στους τεχνικούς της...

Αν τον χρειαστείς πες μου να στον στείλω...θα φανεί χρήσιμος, αν θελήσεις να "εξερευνήσεις" κάποια στιγμή το μηχάνημα...

Αρχική απάντηση από DarkSaga

ρε παίδες χωρίς λειτουργικό παίζει να το πάρει κάποιος?

πως ξέρω οτι με linux Θα παίζεουν τα πάντα κλπ?

με ενδιαφέρει Linux προεγκατεστημένο η XP PRO τα HOME και δη τα Ελληνικά τι να τα κάνω?

αυτά μπορώ να τα αλλάξω ?

στο λειτουργικό αναφέρομαι

Για συμβατότητα Linux, θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον που να το έχει και να κάνεις ένα boot από Live CD κάποιας διανομής (Ubuntu, Ubuntu AMD64, Knoppix κλπ) και θα δεις τι παίζει αμέσως και τι θα χρειαστείς να το κατεβάσεις. Αν βρεις κάποιον με παρεμφερές μοντέλο, σου κάνει. Τα βασικά είναι ίδια, αν διαφέρουνε σε επεξεργαστή και χωρητικότητα σκληρού, δε σε απασχολεί.

για νεώτερο μοντέλο που ακούστηκε απο κάπου τι παίζει?

πόσο πιο γρήγορο DVD να φοράει?

τώρα τι φοράει και τι γράφει?

άλλος το έχει Dual DVD άλλος DVDRW τι σκατά έχει ρε γαμώτο?

και οι μνήμες είναι 2χ256@333?

Οι μνήμες που φοράει είναι 2χ256 ddr333...

Το dvd writer γράφει και + κ΄- δισκάκια, καθώς και επανεγγράψιμα θετικού κ΄αρνητικού προσήμου...

Ο JimmyFox αναφερόταν σε νεώτερο μοντέλο που αναμενόταν να κυλοφορήσει με τους νέους επεξεργαστές για φορητούς της AMD.

Εφόσον κυκλοφορήσει νεώτερο μοντέλο, καθώς τα dual layer οπτικά μέσα έχουν κυριαρχήσει στην αγορά, το πιθανοτερο είναι να συνοδεύεται από dual layer dvd writer +/- και επανεγγράψιμων δίσκων...αν θα είναι χ8 ή χ16 δεν το ξέρω...και τα δυο είναι πιθανά, καθώς οι φορητές οπτικές συσκευές υστερούν πάντα λιγο στα χαρακτηριστικά τους...

πού μπερδεύτηκες; όλα τα 1511 είναι ίδια...η μονη διαφορά που γνωριζω ότι υπάρχει είναι ότι μερικών μοντέλων το dvd writer έχει μηχανισμό QSI και άλλων Matshita...το δεύτερο έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις...ίσως και καλύτερη συμβατότητα...

εγγύηση παίζει?

γιατί κάτι πήρε το αυτί στο pctech απο ένα παλικάρι για 2 μήνες αναμονή κλπ

μη φάω καμμιά φρίκη....

μπορώ να ζητήσω 1χ512 η 2χ256@400?

η ειναι fix η σύνθεση?

σας έπρηξα... ΄

αλλα λέω αυριο μεθάυριο να το παραγγείλω

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=158&page=1&pp=20

To review του JimmyFox το είδες στο pctech; Αν όχι,ρίξε μια ματιά...

όσον αφορά την εγγύηση δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δεν μου έχει χρειαστεί ακόμη, αλλά σκοπεύω να κάνω χρήση της με το τέλος της μεταπτυχιακης...

Σε ερωτήσεις μου πάντως η Acer απαντούσε αρκετά γρήγορα...

Ισως με την επιλογή ενός αξιόπιστου καταστήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί μερικώς ανεπάρκεια από την πλευρά της Acer...δεν ξέρω αν κανένα ακολουθεί πολιτική παραχώρησης κάποιου προσωρινου μέχρι την επιστροφή/ αντικατάσταση του προβληματικού..ψάξτο...

Είχε ακουστεί για μερικά 1511 πρόβλημα με μπαταρία...το παιδί στο pctech ίσως έχει προβλημα μ' αυτό, δεν διάβασα το θέμα πολύ προσεκτικά...

Αν τύχει το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρείς κάποιον με τον ίδιο φορητό και να δοκιμάσεις τη μπαταρία του...

Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να επιλέξεις μνήμη, τουλάχιστον όσον αφορα την Acer...ίσως θα μπορούσες να κάνεις κάποια συμφωνία με το κατάστημα απ' όπου θα τον αγοράσεις, να κρατήσουν τα 2χ256 δδρ333 και να σου βάλουν ό,τι χωρητικότητας κα τύπο μνήμης θες..

Επίσημα δεν υποστηρίζει ο 1511 δδρ400 μνήμες, αν και πιθανότατα θα τρέξει μια χαρά..

Πήγαινε στο Πλαίσιο, που έχουν χύμα μνήμες και πες ότι θες να αναβαθμίσεις τη μνήμη του φορητού σου...εμένα μου είχαν πει να πάω το φορητό εκεί και να δοκιμάσουν επι τόπου κι αν τρέξει χωρίς προβλήματα, να την αγοράσω...τελικά δεν το έκανα λόγω έλλειψης ρευστού...

Το πλαίσιο πάντως πρέπει να έχει TRasncend μνήμες αν θυμάμαι καλά...στείλε ένα μηνυμα στην TRanscend ή στο κατάστημα λινκ στο οποίο έδωσα παραπάνω να ρωτήσεις θα αν γνωρίζουν κάτι περι ασυμβατότητας με το συγκεκριμένο φορητό και μνήμες 400...το πολύ πολύ, αν θες να αναβαθμίσεις μνήμες,τις αγοράζεις απο εκεί..4 ευρώ μεταφορικά έχει για Ελλάδα...

Ρώτησε και στο Play247 ίσως μπορούν να σε εξυπηρετήσουν

O Turion θα είναι στο ίδιο socket με τον Α64 DTR (s754) και η μέγιστη κατανάλωση θα είναι 25W ή 35W ανάλογα το μοντέλο.

Dual DVD => DVD-RW

Eγώ είμαι από τους τυχερούς που τους έτυχε DVD-RAM :) της matshita

Ο 1511 γράφει σε 4x ενώ ο 1522 σε 8x

H σύνθεση είναι fix και φυσικά δε μπορείς να την αλλάξεις.

Περίπου 9 μήνες που έχω το φορητό δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν εξαιρέσουμε τις ρωγμές στους 2 βραχίονες της οθόνης οι οποίες υπάρχουν εδώ και κάτι μήνες και δεν προκάλεσαν καμμία ανωμαλία. Ούτε που σκέφτομαι για RMA.

JimmyFox, ξέρεις αν μπορεί να αντικατασταθεί το dvdrw;έστω και χωρίς να υποστηρίζεται επίσημα;

Καταλήγω να γεμίζω ένα ολόκληρο συρτάρι κάθε φορά που κάνω backup ταινίες κτλ

Μου έχει μπεί στο μάτι αυτό το Nec 6550a http://www.sw.nec.co.jp/products/optical/en/ND-6550A/index.html

αν σκεφτείς όμως για RMA κλπ κλπ τι παίζει?

γνωρίζεται αν η ACER είναι απο τις καλές η τις κακές σε service?

ποια είναι η best?

δίνει κάποια μηχάνημα αντικαστάσης?

γιατί αν είναι να πάρεις κάτι και να περιμένεις να δουλέψεις σε 2 μήνες αν πάθει κάτι χάνει το νόημα η αγορά του....

οι γνωρίζοντες ας πουν ρε παιδιά πια εταιρία έχει κατα κανόνα καλό RMA

επίσης αν μου κάτσει τάπα με την παρτίδα με την μπαταρία δεν θα πρεπει να μου δώσουν άλλο καινούριο επιτόπου?

ίσως πρέπει να σκεφτείς εξαρχής την επέκταση εγγύησης..

Advantages

Shared by both above extensions:

* Free Help Desk for the entire warranty extension period.

* Repairs within 5 working days

* 30% discount on the purchase of a spare battery for the registered computer when purchased directly from Acer customer service and by credit card.

* Right to participate in special offers and promotions at authorised dealers

* 1ST YEAR INTERNATIONAL TRAVELLERS WARRANTY - ITW

For accidental damages coverage only:

* Free repairs of accidental damages ( for the breakdown of the display an European immunity of 100 + taxes shall be paid ).

* 3 YEARS INTERNATIONAL TRAVELLERS WARRANTY

Δεν ξέρω κατά πόσο τηρούνται αυτά...ουτε από την Acer ούτε από κάποια άλλη εταιρεία...μην νομίζεις πάντως ότι επειδή είχες πλήρη πληροφόρηση για τα παράξενα του συγκεκριμένου φορητού είναι πιο πιθανό να λάβεις ελαττωματικο παρά χαλασμένο..κάθε άλλο...

Εχω φίλους που έχουν Toshiba και τους έχουν τρελάνει στα προβλήματα...και ξέρω τουλάχιστον για μια περίπτωση που κανανε ένα μήνα να του το επιτρέψουν και είχε πληρώσει 2.500-3000 ...

Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο είνα το μαγαζί...στο κάτω κάτω ο πωλητής δεν είναι υπεύθυνος; Μπορεί να ρίξει το φταίξιμο για καθυστερήσεις στο σερβις και τα λοιπά, αλλά νομικά αυτος είναι υπεύθυνος για το προιόν (τουλάχιστον έτσι έχω ακούσει απο φίλους στη Νομική)

Οπότε αν πιέσεις για αντικατάσταση με κάποιο άλλο φορητό είτε προσωρινά είτε μόνιμα, η πολιτική του καταστήματος σε ενδιαφέρει...άλλοι θα σε αφήσουν να χτυπιέσαι κι άλλοι θα σε πάρουν πιο σοβαρά...

Η ίδια η Acer δεν δίνει ασφαλώς μηχάνημα για να εξυπηρετηθείς για το διάστημα του σέρβις, ούτε ξέρω κάποια άλλη εταιρεία που να το κάνει (ούτε και μου φαίνεται πιθανό)

η μπαταρια έχει δικιά της ξεχωριστή εγγύηση, όχι 1 ή 3 χρονια, αλλά για 180 ημέρες...

Η Acer είναι πολύ καλή για αυτά που δίνει...κι ό,τι παίρνεις το πληρώνεις...μπορείς να δώσεις τα τριπλασια για ένα φορητο με καλύτερη ποιότητα κατασκευής, αλλά αυτό λειτουργει μόνο ως μια ασφαλιστική δικλίδα...

π.χ. ΤΟυ φίλου το Toshiba έχει έχει εξαιρετική προστασία από χτυπήματα στην οθονη...το πίσω μέρος της είναι πολύ στιβαρο,ενώ του Acer άστα καλύτερα...

Κι όμως πηγαινοφέρνω τόσους μήνες το φορητό σε ταξίδια και δεν είχα πρόβλημα...και πιθανότατα ούτε θα έχω...

...αν ανησυχείς τόσο πολύ δλδ για το τί μπορεί να αντιμετωπίσεις καλύτερα να επενδύσεις σε ένα ακριβότερο μοντέλο ή σε άλλη εταιρεία...και πάλι δεν μπορείς να σιγουρέψεις τις κακοτοπιές...

Αρχική απάντηση από vgiozo

JimmyFox, ξέρεις αν μπορεί να αντικατασταθεί το dvdrw;έστω και χωρίς να υποστηρίζεται επίσημα;

Καταλήγω να γεμίζω ένα ολόκληρο συρτάρι κάθε φορά που κάνω backup ταινίες κτλ

Μου έχει μπεί στο μάτι αυτό το Nec 6550a http://www.sw.nec.co.jp/products/optical/en/ND-6550A/index.html

Δε βλεπω λόγο να μην μπαίνει. Η τροφοδοσία είναι η ίδια και το καλό στα Acer είναι οτι ακολουθεί τον στάνταρ σχεδιασμό με το ορθογώνιο πορτάκι και μπορείς βάλεις όποιο drive θες. (Έχω και ένα Compaq που το συρταράκι είναι οβάλ και δε μπορεί να μπεί άλλο drive πλην της Compaq).

Καλό αυτό...οπότε μάλλον αυτή θα είναι η επόμενη αναβάθμιση...

Εγώ έχω μιά άλλη ερώτηση...έστω ότι κάποια στιγμή μού παρουσιάσει πρόβλημα...έχω ήδη παραγγείλει άλλες μνήμες και τις δικιές του θα τις πουλήσω, έχω αλλάξει επίσης το δίσκο και τον δικό του τον έχω ως φορητό σε usb...θα πρέπει να αφαιρέσω ό,τι πρόσθετο hardware έχω παρει και να τους το στείλω χωρίς σκληρό και μνήμες ή εφόσον πρόκειται απλώς για επιδιόρθωση κι όχι για αντικατάσταση θα το στείλω όπως το έχω διαμορφώσει;

Eγώ πάντως το Matshita δεν το αλλάζω!!! ;)

Αρχική απάντηση από vgiozo

Καλό αυτό...οπότε μάλλον αυτή θα είναι η επόμενη αναβάθμιση...

Εγώ έχω μιά άλλη ερώτηση...έστω ότι κάποια στιγμή μού παρουσιάσει πρόβλημα...έχω ήδη παραγγείλει άλλες μνήμες και τις δικιές του θα τις πουλήσω, έχω αλλάξει επίσης το δίσκο και τον δικό του τον έχω ως φορητό σε usb...θα πρέπει να αφαιρέσω ό,τι πρόσθετο hardware έχω παρει και να τους το στείλω χωρίς σκληρό και μνήμες ή εφόσον πρόκειται απλώς για επιδιόρθωση κι όχι για αντικατάσταση θα το στείλω όπως το έχω διαμορφώσει;

Aυτό δεν το ξέρω σίγουρα αλλά τις μνήμες που θα τις αλλάξω κι εγώ κάποια στιγμή σκοπεύω να τις κρατήσω για καβάτζα και τον δίσκο όπως σωστά έκανες κι εσύ, θα τον βάλω σε USB.

Πάντως, άμα τύχει και χρειαστώ RMA θα τα ξαναβάλω πάνω.

Λες να μου έχει μείνει κι εμένα απωθημενο με το QSI και να θέλω να το ξεφορτωθώ επειδή δεν μου έτυχε Matshita; χεχε

Aυτό δεν το ξέρω σίγουρα αλλά τις μνήμες που θα τις αλλάξω κι εγώ κάποια στιγμή σκοπεύω να τις κρατήσω για καβάτζα και τον δίσκο όπως σωστά έκανες κι εσύ, θα τον βάλω σε USB.

Πάντως, άμα τύχει και χρειαστώ RMA θα τα ξαναβάλω πάνω

Θα στέιλω μειλ στην Acer να το "σιγουρέψουμε"

Χε χε... μπορεί... Πάντως ήμουν τυχερός με το DVD-RAM. Oμολογώ οτι δεν το περίμενα. Η ταχύτητά του δε με πειράζει και μουα αρκει που είναι πολύ καλό reader.

Όντως, ένα Mail στην Acer θα μας λύσει την απορία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.