GFFermari Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2020 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 23, 2020 Επειδη πουλησα την RTX2080 μου κ δεν ειχα με τι να ασχοληθω τη βδομαδα που περασε, επιασα το αρχαιο λαπτοπ της γυναικας μου για επισκευη κλπ. Το λαπτοπ ειναι ενα Acer 5552G με Athlon X2 P340 (2.2Ghz), 3GB Ram, 6470/7400M κ 500GB αργόστροφο δίσκο. Προφανως δε το χρησιμοποιει εδώ κ χρόνια. Απλα είχε τα προσωπικά της αρχεία κ δεν του εβαζα χερι ...μεχρι που το ανοιξα για να το καθαρισω, παλι σε περιοδο που τα κατσαβιδια μου ειχαν ορεξη για operation, κ ξεχασα να συνδεσω το καλωδιο του power button... -Αφου συνεδεσα το καλωδιο του power button, εβγαλα τον δισκο κ του εβαλα εναν OCZ Vertex 2 60GB με WIndows 10 που ειχα στο δικο μου λαπτοπ (επισης αρχαιο αλλα Ιντελ). Ανοιξε κανονικα κ δουλευε ''αψογα''. Εννοωντας πως τα Windows προσαρμοστηκαν στο νεο hardware χωρις το παραμικρο θεμα. Το μονο θεμα ηταν οτι ηταν σαδιστικα αργο. -Παρηγγειλα 8GB μνημη, DDR3 SO DIMM, πολυ φθηνη για να παρει ανασα. -Κ μετα απο λιγο googling βρηκα οτι η μητρικη του μπορει να παρει 4 πυρηνο Phenom. Εχοντας ανεπιτυχως επιχειρησει να αναβαθμισω το δικο μου αρχαιο λαπτοπ απο i7 dual core σε i7 quad core, επελεξα τον Phenom P920 Quad core (1.6Ghz) που ηταν rated στα 25W οπως κ ο 2πυρηνος Athlon, κ οχι καποιον γρηγοροτερο (P960 etc.). -Ο επεξεργαστης εφτασε με δυο πινς λιγο λυγισμενα στην ακρη λογω κακης συσκευασιας αποστολης αλλα κουμπωσε ευτυχως με πολυ λιγο πιεση. Το αποτελεσμα: -Δε το πιστευα οτι δουλεψε με τη πρωτη χωρις το παραμικρο θεμα. ομως το λαπτοπ παραμενει αργο(!!) για τα μετρα μου. Απλα πλεον δεν ειναι μη λειτουργικο. Το προηγουμενο hardware (dual core + 3GB ram, δε συζητω καν για τον δισκο) δε μπορουσε να ανταποκριθει στα βασικα των Windows. Θα καθαριστει κ θα σταλει δωρο σε καποιο παιδακι, κ οσο αντεξει. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Μάϊος 23, 2020 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2020 Παρα πολυ ωραια δουλεια. μπραβο σου 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Μάϊος 24, 2020 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2020 Γιατί να είναι αργό? Μήπως η ψύκτρα δεν αντέχει ? Και με SSD δεν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Μάϊος 24, 2020 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2020 Οχι η ψυκτρα ειναι οκ, δεν εχει θεμα απο θερμοκρασιες. Κ ο SSD τρεχει κανονικα (ειναι SATA 2 βεβαια). Απλα ο επεξεργαστης δεν εχει εντολες (instruction sets) κ αργει οταν δε καταλαβαινει τι προγραμμα ανοιγεις. π.χ. Δε μπορει να τρεξει youtube σε 1080p. Αργει πολυ. Μπορει να παιξει 720p αλλα χανει frames αν κ κανεις κ κατι αλλο ή κολλαει το video (ενω ακουγεται ο ηχος). Γενικα ειναι ευχαριστο, μενου, φακελους, αρχεια κλπ τα ανοιγει γρηγορα κ δεν εχεις θεμα. Απλα η παλαιοτητα του φαινεται σε πιο συγχρονες εφαρμογες οπου αδυνατει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάϊος 24, 2020 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2020 (edited) Μου φαίνεται περίεργο να χάνει frames σε 720p στο Youtube. Είμαι σε παρόμοια φάση αναβάθμισης αλλά σε ακόμα παλαιότερο AMD laptop (Turion X2 TL-52 με 2GB DDR2 RAM και Radeon HD2600) και ο λόγος που αποφάσισα να το αναβαθμίσω (περιμένω να μου έρθουν 4GB DDR2 και Turion TL-62) είναι γιατί ακριβώς είδα οτι το παλεύει σε Youtube και γενική χρήση internet. Απλά θέλει λίγο να ανασάνει με την παραπάνω RAM και υψηλότερη συχνότητα επεξεργαστή. Βέβαια, δεν θα έβαζα ποτέ Windows 10 σε τέτοιο μηχάνημα. Πιστεύω με Windows 7 θα είναι πολύ καλύτερο. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 24, 2020 από JimmyFox Link to comment Share on other sites More sharing options...
GFFermari Μάϊος 24, 2020 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2020 Τα Windows 10 θελουν μνημη γενικα, ειναι γνωστο. Και με 3GB που ειχεπριν , ηταν unbearable η κατασταση. Με 8GB που του βαλα εχει πλεον αερα, μπορεις να ανοιξεις δυο τρεις εφαρμογες μαζι ομως ο επεξεργαστης απλα δε μπορει. Εχω υψηλη χρηση με το παραμικρο κλικ. Οποιο προγραμμα ή service θελει 1% απο εναν συγχρονο επεξεργαστη για να τσεκαρει, τρεξει, ελεγξει ή οτιδηποτε, παιρνει 20-25% απο τον Phenom. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 24, 2020 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2020 Ο πύργος μου είναι μία αρχαιολογία με ένα αδύναμο φένομ, 6 γίγα ραμ. Δε λέω, τραβάει τα κολλήματα ο φάιρφοξ με πολλά παράθυρα και τότε το γιουτούμπι θέλει μερικά δευτερόλεπτα για να παίξει, αλλά όλα αυτά είναι ανεκτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts