Jump to content

Πρόβλημα capturing με MSI 6600GT

Paragka

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω συνδέσει το VCR μου με το Video In της κάρτας γραφικών(και στο Comp In αλλά και εναλλακτικά στο S-Video in). Έχω επίσης επιβεβαίωσα ότι από το VCR βγαίνει εικόνα και ήχος (το σύνδεσα πρώτα με το AV της TV). Παρόλο αυτά όποιο software πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσω δεν έχω καταφέρει να δω εικόνα στον υπολογιστή μου. Επίσης απεγκατέστησα και εγκατέστησα τον WDM driver της nvidia (4.05 νομίζω) χωρίς αποτέλεσμα. Ενδεικτικά το Virual VCR δεν έβρισκε TV tuner.

Τι πρέπει να κάνω?

Κατ'αρχας πες μας ακριβως ποιο μοντελο της MSI 6600GT εχεις(PCI-Express, AGP) και αν εχεις AGP ποιο απο τα 2. Εισαι σιγουρος οτι εχει video-in? Καποιο προγραμμα για Capturing δεν εχει μεσα το CD της MSI?

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 07:35]

Κατ'αρχας πες μας ακριβως ποιο μοντελο της MSI 6600GT εχεις(PCI-Express, AGP) και αν εχεις AGP ποιο απο τα 2. Εισαι σιγουρος οτι εχει video-in? Καποιο προγραμμα για Capturing δεν εχει μεσα το CD της MSI?

Έχω την AGP που έχει VIVO. Όσο για capturing πρόγραμμα χρησιμοποιώ και αυτό που έχει το CD (δεν θυμάμαι ποιό ακριβώς). Επιπλέον στο system harware devices έχει εγκατασταθεί κανονικά τα WDM drivers (nvidia WDM A/V crossbar και το nVidia WDM Driver Capture (universal)χωρίς το περιβόητο κίτρινο θαυμαστικό). Επιπλέον βλέπω και Legacy capture device εγκατεστημένο.

just for the record, η AGP δεν εχει 100% VIVO(αν καταλαβα σωστα αυτο που λες).

Απο εκει και περα, μηπως υπαρχει καποιο jumper ή καποιο switch πανω στην καρτα που να γυρναει το Video Out σε In και το αναποδο? Ριξε μια ματια. Επισης δοκιμασε να δεις αν το video Out σου δουλευει κανονικα(δηλαδη οτι βλεπεις windows στην τηλεοραση).

Αν ολα τα παραπανω ειναι οκ και δεν υπαρχει και jumper, πιθανοτατα υπαρχει καποιο switch αντιστοιχο στο software που γυρναει το Video Out σε Video In.(δεν εχω δοκιμασει Video In οποτε μιλαω παντα υποθετικα).

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 08:16]

just for the record, η AGP δεν εχει 100% VIVO(αν καταλαβα σωστα αυτο που λες).

Απο εκει και περα, μηπως υπαρχει καποιο jumper ή καποιο switch πανω στην καρτα που να γυρναει το Video Out σε In και το αναποδο? Ριξε μια ματια. Επισης δοκιμασε να δεις αν το video Out σου δουλευει κανονικα(δηλαδη οτι βλεπεις windows στην τηλεοραση).

Αν ολα τα παραπανω ειναι οκ και δεν υπαρχει και jumper, πιθανοτατα υπαρχει καποιο switch αντιστοιχο στο software που γυρναει το Video Out σε Video In.(δεν εχω δοκιμασει Video In οποτε μιλαω παντα υποθετικα).

Έχω αγοράσει αυτό:http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=4989

Το video-out το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά.

Τώρα για jumper στη κάρτα δε ξέρω αλλά η κάρτα ήρθε με καλώδια για video-in και video-out.

Στα scapturing software που έχω δοκιμάσει δεν έχω δει να υπάρχει διακόπτης που να γυρίζει από out σε in. Απλά επιλέγεις τον τύπο του in δηλαδή COMPOSITE ή S-VIDEO.

Κοιτα, δεν αντιλεγω οτι η καρτα εχει video-in απλα προσπαθω να σε κανω να υποψιαστεις μηπως εγινε καμια μαμακια απο το καταστημα.

Στο site της MSI υπαρχουν 2 καρτες:

Αυτη χωρις Video In

και αυτη ΜΕ Video In

Αν ανοιξεις και δεις τις φωτο σε μεγενθυση ομως θα παρατηρησεις στα properties καθε εικονας οτι η εικονα ειναι η ιδια(συμφωνα με το link).

Δηλαδη ΔΕΝ υπαρχει αλλη φωτο για την μια και αλλη για την αλλη. Και οι 2 φωτο δειχνουν την VTD128.

Εσκεμμενα ή οχι δεν ξερω, αλλα μια καρτα που εχει καποιον controller ή καποιο hardware chip, για Video In ΔΕΝ διαφερει ΠΟΥΘΕΝΑ απο καποια αλλη που δεν εχει?

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 08:48]

Κοιτα, δεν αντιλεγω οτι η καρτα εχει video-in απλα προσπαθω να σε κανω να υποψιαστεις μηπως εγινε καμια μαμακια απο το καταστημα.

Στο site της MSI υπαρχουν 2 καρτες:

Αυτη χωρις Video In

και αυτη ΜΕ Video In

Αν ανοιξεις και δεις τις φωτο σε μεγενθυση ομως θα παρατηρησεις στα properties καθε εικονας οτι η εικονα ειναι η ιδια(συμφωνα με το link).

Δηλαδη ΔΕΝ υπαρχει αλλη φωτο για την μια και αλλη για την αλλη. Και οι 2 φωτο δειχνουν την VTD128.

Εσκεμμενα ή οχι δεν ξερω, αλλα μια καρτα που εχει καποιον controller ή καποιο hardware chip, για Video In ΔΕΝ διαφερει ΠΟΥΘΕΝΑ απο καποια αλλη που δεν εχει?

Τι να πώ? Η απόδειξη αλλά και το κουτί γράφουν VTD. Επίσης το bundle περιλάμβανε, όπως είπα παραπάνω και καλώδια για Video-in.

Κοιτα, μπορει να λεω και παπαριες, απλα για να σιγουρευτεις και να το ψαξεις παραπανω στο λεω

+ το γεγονος οτι φαινεται να μην δουλευει. Κανονικα ΚΑΤΙ επρεπε να σου δειχνει, μια ενδειξη οτι παιρνει σημα. εκτος πια αν επεσες στην περιπτωση και ειναι προβληματικη.

Αν είναι η VTD τότε έχει video in. Πολύ πιθανό να γίνεται κάποια λάθος σύνδεση το βίντεο με την κάρτα.

Να ξέρεις ότι από την composite είσοδο (πορτοκαλί βύσμα?) θα πάρεις μόνο εικόνα και όχι ήχο. Για ήχο θα πρέπει να συνδέσεις το αντίστοιχο βύσμα στο line-in της κάρτα ήχου (που σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρειαστείς μετατροπέα από RCA σε jack)

Το πρόγραμμα capturing, αν μας έδωσαν το ίδιο δουλεύει μεν αλλά δε λέει και πολλά...

Πάντως αν έχεις επιλέξει το σωστό device (δε μπορείς να επιλέξεις και άλλο...) και δε βλέπεις εικόνα ούτε στο preview, τότε είναι μάλλον θέμα σωστής σύνδεσης.

Εγώ έχω συνδέσει μια βιντεοκάμερα με ένα απλό AV καλώδιο, που το V πάει στο composite και το Α στο line-in. Δε χρειάζεται καμμία απολύτως ρύθμιση σε jumpers κλπ.

Αρχική απάντηση από Rayden [Σήμερα, στις 12:19]

Αν είναι η VTD τότε έχει video in. Πολύ πιθανό να γίνεται κάποια λάθος σύνδεση το βίντεο με την κάρτα.

Να ξέρεις ότι από την composite είσοδο (πορτοκαλί βύσμα?) θα πάρεις μόνο εικόνα και όχι ήχο. Για ήχο θα πρέπει να συνδέσεις το αντίστοιχο βύσμα στο line-in της κάρτα ήχου (που σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρειαστείς μετατροπέα από RCA σε jack)

Το πρόγραμμα capturing, αν μας έδωσαν το ίδιο δουλεύει μεν αλλά δε λέει και πολλά...

Πάντως αν έχεις επιλέξει το σωστό device (δε μπορείς να επιλέξεις και άλλο...) και δε βλέπεις εικόνα ούτε στο preview, τότε είναι μάλλον θέμα σωστής σύνδεσης.

Εγώ έχω συνδέσει μια βιντεοκάμερα με ένα απλό AV καλώδιο, που το V πάει στο composite και το Α στο line-in. Δε χρειάζεται καμμία απολύτως ρύθμιση σε jumpers κλπ.

Τι εννεοείς όταν λες:"..αν έχεις επιλέξει το σωστό device (δε μπορείς να επιλέξεις και άλλο...)"? Όσο για την συνδεσμολογία έχω δοκιμάσει και το S-VID IN αλλά και το COMP IN χωρίς αποτέλεσμα. Το σήμα το τραβάω από SCART του VCR με adaptor SCART σε RCA και S-Video. Όπως ανέφερα και παραπάνω το σήμα που δίνει το VCR το βλέπω όταν το συνδέω με την TV. Τέλος το TV-out της κάρτας δουλεύει ΟΚ.

Εννοώ το WDM video capturing device.

Ο αντάπτορας υποθέτω σου βγάζει δύο RCA βύσματα, ένα για video και ένα για audio και εσύ συνδέσεις το video στο comp in? Αν πάντως λες ότι το δοκίμασες και με s-video, μάλλον για πρόβλημα ρυθμίσεων software μου μοιάζει...

Επειδή τώρα δεν το έχω μπροστά μου για να ελέγξω, δες μπας και παίζει τίποτα με τον τύπο του σήματος (πρέπει να είναι PAL), το οποίο ρυθμίζεται από το πρόγραμμα.

Με ποιο πρόγραμμα κάνεις το capture?

Αρχική απάντηση από Rayden [28-04-2005 14:24]

Εννοώ το WDM video capturing device.

Ο αντάπτορας υποθέτω σου βγάζει δύο RCA βύσματα, ένα για video και ένα για audio και εσύ συνδέσεις το video στο comp in? Αν πάντως λες ότι το δοκίμασες και με s-video, μάλλον για πρόβλημα ρυθμίσεων software μου μοιάζει...

Επειδή τώρα δεν το έχω μπροστά μου για να ελέγξω, δες μπας και παίζει τίποτα με τον τύπο του σήματος (πρέπει να είναι PAL), το οποίο ρυθμίζεται από το πρόγραμμα.

Με ποιο πρόγραμμα κάνεις το capture?

Επιτέλους κατάφερα και έκανα capturing με την αναλογική μου βιντεοκάμερα χρησιμοποιώντας το Comp In. Βέβαια μου το έκανε encode απεθυείας σε mpg. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να μου δίνει avi?

Τηλεοπτικό σήμα κατάφερα και πήρα από το VCR αλλά ασπρόμαυρο και εικόνα χάλια. Δοκίμασα παλιότερους drivers μήπως και πάρω καλύτερα αποτελέσματα αλλά μου έβγαζαν error code 10. ’ρα έμεινα στον 4.05. Κάπιοα λύση? Χρησιμοποιώ κυρίως το WINDVD Creator 2.

Τέλος δεν έχω καταφέρει να βλέπω preview σε αυτό που κάνω capture στην οθόνη του υπολογιστή.

Πολλές απορίες και προβλήματα αλλά ελπίζω κάποιος να με βοηθήσει.

Κι εγώ τον 4.0.5 χρησιμοποιώ γιατί είχα προβλήματα με τους πιο καινόυργιους (το είχα πει και σε άλλο thread νομίζω)

Με το WinDVD creator δε νομίζω ότι μπορείς να πειράξεις και πολλά σχετικά με το format του output.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Media Concept MPEG Encoder ή το Ulead VideoStudio 8, με τα οποία μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερες ρυθμίσεις.

Και στα δύο δε χρειάζεται να κάνεις καμμία ρύθμιση σχετικά με το hardware, βρίσκουν μόνα τους το device και καθορίζουν τον τύπο του σήματος (PAL, 25fps) αλλά αν κάτι δεν το βρουν σωστά το αλλάζεις εύκολα. Εσύ ρυθμίζεις την ανάλυση του output καθώς και αν θες να γίνει compression (με διάφορα codecs).

Εννοείται πως δουλεύει και το preview.

Δε μπορώ δυστυχώς να βοηθήσω με το WinDVD Creator γιατί δεν το έχω πια εγκατεστημένο...

Α, μην ξεχνάς αυτά που έγραψα παραπάνω για τον ήχο!

:T:

Αρχική απάντηση από Rayden [Σήμερα, στις 11:30]

Κι εγώ τον 4.0.5 χρησιμοποιώ γιατί είχα προβλήματα με τους πιο καινόυργιους (το είχα πει και σε άλλο thread νομίζω)

Με το WinDVD creator δε νομίζω ότι μπορείς να πειράξεις και πολλά σχετικά με το format του output.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Media Concept MPEG Encoder ή το Ulead VideoStudio 8, με τα οποία μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερες ρυθμίσεις.

Και στα δύο δε χρειάζεται να κάνεις καμμία ρύθμιση σχετικά με το hardware, βρίσκουν μόνα τους το device και καθορίζουν τον τύπο του σήματος (PAL, 25fps) αλλά αν κάτι δεν το βρουν σωστά το αλλάζεις εύκολα. Εσύ ρυθμίζεις την ανάλυση του output καθώς και αν θες να γίνει compression (με διάφορα codecs).

Εννοείται πως δουλεύει και το preview.

Δε μπορώ δυστυχώς να βοηθήσω με το WinDVD Creator γιατί δεν το έχω πια εγκατεστημένο...

Α, μην ξεχνάς αυτά που έγραψα παραπάνω για τον ήχο!

:T:

Μήπως εννοείς MainConcept MPEG Encoder?

Εεεε ναι... σόρι... ο δαίμων... :devil:

Πολύ καλό εργαλείο, το συστήνανε και στα forum του doom9...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.