ΓΙΑΝΝΗΣ Λ Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2020 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2020 (edited) Καλησπερα, εχω τον ryzen 5 3600x και μου δειχνει συνεχεια 1,40 με 1,43v , ειναι φυσιολογικο αυτο; παιζει δηλαδη επειδη ειναι πιο ψηλα χρονισμενος να εχει αυτα τα volt; Έγινε επεξεργασία Μάϊος 12, 2020 από ΓΙΑΝΝΗΣ Λ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΙΑΝΝΗΣ Λ Μάϊος 12, 2020 Author #2 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2020 Απλά δεν ξέρω, αν πρέπει να κοιτάω το peak core(s) voltage ή το average core voltage? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Μάϊος 12, 2020 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2020 (edited) την ίδια απορία την έχουν πολοί νέοι χρήστες με Ryzen θα στο εξηγήσω απλά διότι δουλεύουν με διαφορετική νοοτροπία από ότι οι INTEL Η τάση που βλέπεις το 1,43Volt , παρέχετε σε συγκεκριμένο πυρήνα για single core διεργασία ώστε να ανεβάσει το ρολόι όσο πιο ψηλά γίνεται ! Aν βάλεις ένα benchmark ώστε να δουλέψουν όλοι οι πυρήνες θα δεις ότι το Peak voltage θα αρχίσει να μικραίνει και θα είναι ίδιο με το average voltage (το average voltage είναι σε όλο το τσιπ- πυρήνες) (μπορείς να δοκιμάσεις τα benchmarks το Cinebench r15 και Cinebench r20) αλλά επίσης δεν θα πιάσει το μέγιστο ρολόι που μπορεί να πιάσει 1 πυρήνας ! οπότε για την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική είναι φυσιολογικό ! μικρό φορτίο (ένας πυρήνας) υψηλό ρολόι αρκετή τάση στον συγκεκριμένο πυρήνα όχι σε όλο το τσιπ μεγάλο φορτίο (όλοι οι πυρήνες) normal ρολόι και λογική τάση (λογική με την έννοια αυτά που ξέρουμε τόσα χρόνια) Έγινε επεξεργασία Μάϊος 12, 2020 από ARMAGEDDON 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΙΑΝΝΗΣ Λ Μάϊος 12, 2020 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2020 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts