vgiozo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2005 Σκέφτομαι με το που επιστρέψω στα πάτρια να βάλω adsl στο σπίτι - αρκετά λεφτά έδωσα στον Οτε με την 56άρα (γενικά πάντως με την panafonet ήμουν ευχαριστημένος) - ίσως να αλλάξω και παροχέα τηλεφωνίας...δεν το είχα ψάξει ποτέ, αλλά άκουγα από φίλους μου ότι το κόστος πέφτει αρκετά......τείνω περισσότερο προς τη λύση της γραμμής 384/128Οι Tellas, Forthnet, Vivodi προσφέρουν νομίζω λύσεις ίντερνετ και τηλεφωνίας...ποιά θα μου προτείνατε ή ποιό συνδυασμό; μπορώ και πάλι να επιλέξω πρόσβαση adsl έστω από Οτε και ιντερνετ από Forthnet και τηλεφωνία από Tellas;Καλύτερα τότε συνδυασμός ή κάποια ολοκληρωμένη λύση; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 27, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2005 Εκτος απο vivodi, και μονος σου να πηγαινοφερνεις τα πακετα απο το DSLAM στο σπιτι και τουμπαλιν, ολα γρηγορα θα ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Απρίλιος 27, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2005 Εννοώ ποιες εταιρείες έχουν τη πιο σταθερή απόδοση / λιγότερα προβλήματα...Υπάρχει όντως σημαντική διαφορά στις χρεώσεις ανάμεσα σε άλλους παροχείς και στον Οτε για τηλέφωνο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Απρίλιος 27, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από vgiozo Εννοώ ποιες εταιρείες έχουν τη πιο σταθερή απόδοση / λιγότερα προβλήματα...Υπάρχει όντως σημαντική διαφορά στις χρεώσεις ανάμεσα σε άλλους παροχείς και στον Οτε για τηλέφωνο; KAI σου ξαναπαντω: ΕΚΤΟΣ απο VIVODI, ο,τι αλλο θελεις, βαλε.Διαφορες με τον ΟΤΕ υπαρχουν, ειδικα με την Telepassport, νομιζω που ειναι και η φθηνοτερη. Εκτος αυτου οι αλλοι παροχεις συνηθως εχουν καποια promotion , με δωρεαν χρονο τηλεφωνηματων τον μηνα, αστικες=υπεραστικες=υπερατλαντικες=υπεργαλαξιακες κλησεις και διαφορα αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 27, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2005 Εγώ νομίζω ότι μετά την Otenet το χάος....... Για την ώρα φυσικά....Στο μέλλον βλέπουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Μάϊος 2, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2005 Βασικά είναι ακουστές προσφορές όπως :"Με ADSL, μειώνουμε τις Αστικές κλήσεις κατά Χ % " και ιστορίες ... για ψάξτο λίγο ...Εγώ πάντως έχω Τηλέφωνο και ADSL από OTE Αν δεν είσαι πολλές ώρες στο internet τότε προτείνω Hellas Online διότι η γραμμή τηλεφώνου γίνεται ΜΙΑ με την γραμμή ADLS ==> ΤΖΑΜΠΕ τηλέφωνο ! (διότι δεν πληρώνεις ανα ώρα, αλλά ανα μήνα !)Πάντως ψάξε στο ιντερετ για πληροφορίες και προσφορές, ανάλογα με τις ανάγκες σουπχ http://www.tellas.gr/http://web.hol.gr/online/HOL/index.aspx (HOL = Hellas On Line)http://www.otenet.gr/http://www.vivodi.gr/site/content.php.....Αν και ΠΡΟΣΕΧΕ : ό,τι και να κάνεις ΠΟΤΕ μην πάρεις σύνδεση με ΟΓΚΟΧΡΕΩΣΗ !!! (με περιορισμένο αριθμό GB) !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάϊος 2, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2005 Αν θες online gaming -> tellas Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Μάϊος 2, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2005 Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα παιχνίδια στο ιντερνετ, αλλά η σταθερή, χωρίς (πολλά) προβλήματα γραμμή και υψηλό download......για το σταθερό δεν το έχω αποφασίσει ακόμη...υπάρχει και το Skype με πολύ χαμηλές χρεώσεις......ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...Υ.Σ: Τί πλεονέκτημα έχει η Τελλάς που τη κάνει καλύτερη για παιχνίδια μεσω νετ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 3, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2005 Καλύτερο peering. Γενικώς από αξιοπιστία και support προτείνω Forthnet, αλλά δεν ξέρω πως τα πάει από τιμές.Και once again: μακριά από Viβόδι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 3, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2005 Επίσης η Τελλας στον χρονο πανω σου κανει αναβαθμιση απο 384 σε 512....Κ εχεις κ καποια δωρεαν λεπτα τον μηνα ομιλιας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gleon Μάϊος 3, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen Καλύτερο peering. Γενικώς από αξιοπιστία και support προτείνω Forthnet, αλλά δεν ξέρω πως τα πάει από τιμές.Και once again: μακριά από Viβόδι... Πάντως απο προσωπική εμπειρία με DSL NET KAI DSL PHONE APO VIVODI είμαι σουπερ ευχαριστημένος τους τελευταίους 5 μήνες αν εξαίρεσεις τον πρώτο μήνα που υπήρχαν κάποια προβλήματα και για το λόγο αυτό χάρησαν σε όλους 2 μήνες συνδρομές (δεν το κάνουν πολλοί αυτό)Από ταχύτητα με 256/128 κατεβάζει καθαρά 28Kbps Επίσης επειδή το έψαξα λίγο για τα πρόβλήματα της Vivodi (και γενικότερα των περισσοτέρων εναλλακτικών , μάλλον ποιο πολύ ευθήνεται ο ΟΤΕΣ :-). Εξάλου για αυτό έφαγε και πρόστιμό από την ΕΕΤ για κολισιέργια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Μάϊος 3, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2005 Και τί άλλο δεν έχει κάνει ο πΟΤΕΣ για μας !!! Είχε κυκλοφορίσει ένα άρθρο (οικονομικό από την Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ νομίζω) το οποίο έλεγε ότι για ΟΛΑ τα προβλήμματα της DSL ευθύνεται ο ΟΤΕ !!! Πχ Στο εξωτερικό πληρώνεις 20Ε τον μήνα για 384 ενώ εδώ 50-60Ε !!! :rant: Επίσης ... παρατηρήσατε (μιλάω κυρίως σε ADSL users) ότι πληρώνουμε ~30Ε τον μήνα (αναλόγος τον provider) και + 20Ε στον ΟΤΕ !!! Οπότε όπως και να έχει, ο ΟΤΕ ΠΑΝΤΑ κερδισμένος βγαίνει ! Δηλ. ακόμα και από ΟΤΕ να πάρεις ADSL ΠΑΛΙ τα 20Ε θα τα πληρώσεις ! :dots: :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος_Μ Μάϊος 3, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2005 Παιδια παρακαλω ας κανει μια διευκρινιση για το τι παιζει για ADSl με αναλογικη γραμμη,γιατι δεν ψηνομαι να δινω παγιο ISDN + παγιο ADSL + χρεωση providerΚαι δυο πραγματα με καινε βασικα , πρωτον , θα μπορω να χρησιμοποιω την γραμμμη για τηλεφωνο? δευτερον τι αποδοση εχει με αναλογικη γραμμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Μάϊος 3, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2005 Λοιπόν ... εγώ έχω κάπως ασχοληθεί γενικά με το θέμα ADLS (εγώ ήμουν αυτός που έκανε ολα τα τρεξίματα σπίτι !!!! ) Λοιπόν στο θέμα μας,Το ADSL μπορεί να μπεί πάνω σε PSTN or ISDN (αυτά ονομάζονται ADSL over PSTN/ISDN)’μα βάλεις ADSL over Isdn τότε :Την γραμμή τηλεφώνου την μετατρέπεις σε ISDN (νομίζω δεν είναι πολύ μεγάλο το πάγιο της ISDN σε σχέση με αυτό που έχεις με την κανονική PSTN)Μετά αγοράζεις ADSL μόντεμ, το συνδέεις με USD or Ethernet (καλώδιο με το οποίο μπορείς και να σχηματίσεις ασύρματο δίκτυο αν αγοράσεις ADSL ασύρματο Router ή κανένα Switch or Hub πράμα που κοστίζει οπότε σαν κι εμένα, βάζεις μια κάρτα ασύρματου δικτύου είδους "10 100" με1 0Ε και συνδέεις PC και Modem με το καλώδιο Ethernet)Μετά ... δουλειά και υπομονή ... παίρνεις τον provider τηλέφωνο να σου δώσει αναλυτικές πληροφορίες για κάποια κουφά θέματα (νομίζω αυτό γίνεται αν συνδεθείς ΜΟΝΟ μέσω USB)Θα το ξαναψάξω το θέμα (+διαφορά μεταξύ over ISDN, PSTN) και θα σου πω*Είναι off topic και στη χειρότερn περίπτωση Γιώργος_Μ κάνεις άλλο thread ή σου στέλνω προσωπικό mail Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.