velipsi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2020 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2020 Αγαπητοί φίλοι γεια σας ... Παρατήρησα τελευταία ότι βάζοντας ένα cd ή dvd (όποτε αυτό χρειαστεί) σε μια συσκευή που έχω ακόμα απάνω στο κουτί μου μάλιστα αυτή ---> TSSTcorp CDDVDW SH-224DB δεν μου τη διαβάζει ... Αν όμως υπάρχει μέσα στο DVD και ξεκινήσει ο υπολογιστής με μέσα το δισκάκι τότε διαβάζεται κανονικά .. Θα κουφαθούμε τελείως ή φταίει η καραντίνα Περιμένω απόψεις .. regedit και κάποιο ψάξιμο που έκανα στο Google δεν έστρωσαν τίποτα Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Απρίλιος 17, 2020 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 Τρέλα Νο 2 Όταν το δισκάκι βρίσκεται μέσα στο CD-DVD και ο υπολογιστής ανάβει (CD-DVD εντός είπαμε) διαβάζει κανονικά και αυτό που είναι μέσα στη συσκευή και αν τοποθετηθεί άλλο ..και άλλο και άλλο ... Υποψία λείπει από Διαχείριση συσκευών driver IDE/ATAPI λέτε να είναι αυτό ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Απρίλιος 17, 2020 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 (edited) Στο BIOS/UEFI φαινεται το dvd? Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 17, 2020 από KTM Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Απρίλιος 17, 2020 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 (edited) πριν 27 λεπτά, το μέλος KTM έγραψε: Στο BIOS/UEFI φαινεται το dvd? Τρελό Νο3 με εξωτερικό τώρα DVD samsung με σύνδεση σε 2USB πάλι μήνυμα τοποθετείστε δίσκο CD_DVD και πάλι δε διαβάζει , πετάει έξω το δισκάκι Αγαπητέ φίλε KTM οι συσκευές φαίνονται κανονικά σtα win10 και όπως είπα παραπάνω όταν τα CD-DVD είναι μέσα πριν την έναρξη του PC διαβάζονται κανονικά .... πριν 4 λεπτά, το μέλος velipsi έγραψε: Τρελό Νο3 με εξωτερικό τώρα DVD samsung με σύνδεση σε 2USB πάλι μήνυμα τοποθετείστε δίσκο CD_DVD και πάλι δε διαβάζει , πετάει έξω το δισκάκι Αγαπητέ φίλε KTM οι συσκευές φαίνονται κανονικά σtα win10 και όπως είπα παραπάνω όταν τα CD-DVD είναι μέσα πριν την έναρξη του PC διαβάζονται κανονικά .... Υποψία να ψάξω το Bitdefender και σαν η εξερεύνηση των αρχείων windows να μη μπορεί να διαβάσει αρχεία από CD-DVD Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 17, 2020 από velipsi Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Απρίλιος 17, 2020 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 πριν 55 λεπτά, το μέλος KTM έγραψε: Στο BIOS/UEFI φαινεται το dvd? Ναι ...ελέγχθηκε Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Απρίλιος 17, 2020 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 Τα windows ειναι updated? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Απρίλιος 17, 2020 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 (edited) πριν 45 λεπτά, το μέλος KTM έγραψε: Τα windows ειναι updated? με έλεγχο καθημερινό σε update ...έκδοση 1909 Από τη διαχείριση συσκευών απουσιάζει ο ελεγκτής IDE/ATAPI παρόλο που είναι περασμένο το τελευταίο intel chipset Το m/b Ζ390 AORUS MASTER δεν έχει κάτι άλλο να περάσω . πάντως υποψιάζομαι ότι είναι απουσία driver γιατί SSD δίσκοι , Nvm2 και ένας συμβατικός 1Τ παίζουν ο.κ το κουφό είναι ότι όταν είναι μέσα το δισκάκι (CD-DVD ) από έναρξη υπολογιστή το διαβάζει ....πιθανώς έχει κάνει ανάγνωση του τομέα CD_DVD πριν μπει windows Τι να πω έχω κουφαθεί !!! Να μου πείτε καίγεσαι για το DVD και τη χρήση του ...μια στις τόσες το δουλεύω και έτσι.. Για το Γ@μ@το του θέματος είναι ... Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 17, 2020 από velipsi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Απρίλιος 17, 2020 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 (edited) Απο την διαχειρηση συσκευων κανε uninstall το dvd και reboot pc για να το ξαναβρει.Αν παλι κανει τα ιδια δοκιμασε να το κανεις disable/enable και reboot pc. Αν τα εχεις κανει αυτα, δεν εχω κατι αλλο στο μυαλο... Θα ελεγα καλωδιο/sata θυρα αλλα στο κανει και με usb συνδεση οποτε ακυρο. Ισως ενα system restore σε παλαιοτερη ημερομηνια οπου θυμασαι οτι δουλευε... Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 17, 2020 από KTM 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Απρίλιος 17, 2020 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 πριν 2 ώρες, το μέλος KTM έγραψε: Απο την διαχειρηση συσκευων κανε uninstall το dvd και reboot pc για να το ξαναβρει.Αν παλι κανει τα ιδια δοκιμασε να το κανεις disable/enable και reboot pc. Αν τα εχεις κανει αυτα, δεν εχω κατι αλλο στο μυαλο... Θα ελεγα καλωδιο/sata θυρα αλλα στο κανει και με usb συνδεση οποτε ακυρο. Ισως ενα system restore σε παλαιοτερη ημερομηνια οπου θυμασαι οτι δουλευε... Όπως μάλλον έχεις καταλάβει μέχρι και το sata άλλαξα ...αλλά το ίδιο γίνεται και στο USB εκεί είναι το κουφό......οοοοο Κάτι παίζει με windows αλλά τι ??? Προσπαθώ να βγάλω συμπέρασμα με το είναι μέσα από έναρξη και το διαβάζει (1 κρατούμενο) μπαίνει μετά (αφού έχουν φορτωθεί τα windows) και δεν το διαβάζει .. Ευχαριστώ πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Απρίλιος 17, 2020 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 πριν 5 ώρες, το μέλος KTM έγραψε: Απο την διαχειρηση συσκευων κανε uninstall το dvd και reboot pc για να το ξαναβρει.Αν παλι κανει τα ιδια δοκιμασε να το κανεις disable/enable και reboot pc. Αν τα εχεις κανει αυτα, δεν εχω κατι αλλο στο μυαλο... Θα ελεγα καλωδιο/sata θυρα αλλα στο κανει και με usb συνδεση οποτε ακυρο. Ισως ενα system restore σε παλαιοτερη ημερομηνια οπου θυμασαι οτι δουλευε... Συνέδεσα το USB και τώρα διαβάζει ...αρα μάλλον πάω να δοκιμάσω άλλο DVD ή το πετάω από πάνω και τέλος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Απρίλιος 17, 2020 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 ok 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Απρίλιος 17, 2020 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2020 πριν 1 ώρα, το μέλος KTM έγραψε: ok Νεότερο ....αλλαγή συσκευής ...τοποθέτηση οκ ...με το που βάζω DVD μου πετάει ΕΙΣΑΓΑΓΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ ...αν βάλεις κενό DVD σου ζητάει να το κάνει φορματ και προχωρά κανονικά ...το φορμάρει και μετά συμπεριφέρεται οκ βάζοντας και άλλο δισκάκι όλα οκ ....διαβάζει το δίσκο το αναγνωρίζει ...όλα νορμάλ Η αρχική συμπεριφορά είναι σαν δίσκος συστήματος δηλαδή .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts