Δημοφιλής Δημοσίευση gdp77 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2020 Ok. Μπορείτε να χαρείτε και να με τρολάρετε όσο θέλετε.... Απολαύστε το... Δυστυχώς, η Διοίκηση των Σχολείων στα οποία εργάζομαι (μεγάλος ιδωτικός οργανισμός) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Webex Training (και όχι meetings) για τις ανάγκες τις τηλεκπαίδευσης. Αλλού (δεν αναφέρω πού για να μην υπάρξει ταυτοποίηση) επιλέχθηκε η ενσωμάτωση του BigBlueButton στο LMS e-front (όλα open source), αλλά δυστυχώς έκαναν την λάθος επιλογή του Webex Training για συγκεκριμένες σχολικές μονάδες. Το πρόβλημα; Το webex Training παίζει μόνο σε windows και mac μέσω extension που είναι συμβατό μόνο με Windows καi Mac. (Υπάρχει και ένα workaround για να παίξει unofficialy σε Linux, αλλά προυποθέτει 32 bit παλιότερες εκδόσεις JRE και 32 bit Linux Kernel που δεν υποστηρίζεται πλέον. Οπότε είπα να μην ξεσκίσω την εγκατάστασή μου). Αναγκαστικά επέστρεψα στα Windows. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με "έχρησαν" και εκπαιδευτή των συναδέλφων... Συνεπώς δεν αρκεί μόνο η προσβολή του εξαναγκασμού να δουλέψω σε Windows (μετά από αρκετά χρόνια) αλλά έπρεπε να βρω και πολύ γρήγορα χρήσιμα εργαλεία για δημιουργία περιεχομένου. Η όλη εμπειρία μου τη δίνει στα νεύρα. Από το τραγικά cluttered δεξί κλικ σε αρχείο μέχρι και χρηστικές λεπτομέρειες που με ξεπερνούν και με αηδιάζουν.... Το μόνο θετικό ότι ο Chrome είναι snappier σε σχέση με τον Brave που χρησιμοποιώ στο Linux. Όλα τα άλλα όμως είναι χειρότερα. Το Libre Office είναι αισθητά λιγότερο responsive σε σχέση με το Linux. Το Gimp αργεί στo Loading. Έψαχνα να βρω και καμιά σοβαρή εφαρμογή για screenshots και annotation εκτός από το ΤΡΑΓΙΚΟ default των windows.... Βρήκα το Greenshot (τραγικά πιο δύσχρηστο σε σχέση με το εκπληκτικό shutter). Μπαίνει το μπάσταρδο υποχρεωτικά στην taskbar κάτω δεξιά δίπλα από το ρολόι. Προσπαθώ να το κάνω Pin στο κέντρο και αν το καταφέρω, με κλικ πάνω μου λέει ότι η εφαρμογή ήδη τρέχει ΕΛΕΟΣ. Αφού ήδη τρέχει ανοιξέ τη ρε φίλε! Πρέπει κάθε φορά να πηγαίνω στα μικρά εικονιδιάκια κάτω δεξιά και να το κλικάρω. Το ίδιο με το CopyQ (clipboard manager). Ευτυχώς αυτός υπάρχει και για Win (τον χρησιμοποιώ και στο Linux) αλλά υπάρχει το ίδιο πρόβλημα αν κάνω pin την εφαρμογή στην taskbar. Μου λείπει το αγαπημένο μου Mint. Μου λείπουν τα πάντα. Η ευκολία χρήσης, Το πόσο μαγικά εύχρηστο είναι σε σχέση με τα Win. Με τις επιλογές εκεί που πρέπει να είναι και ΟΠΩΣ θέλω εγώ να είναι και όχι όπως αποφασίζει η MS και "take it or leave it". Αυτό το search το σκέφτηκαν πολύ για να το φτιάξουν; Στο "start menu" πόσο τραγικά cluttered!!!! Έλεος! Στο Mint είναι τα πάντα κατηγοριοποιημένα και τα βρίσκεις όπως πρέπει. Και μου τη δίνει αυτό με τα updates. Εντάξει είχα καιρό να μπω και τα έκανε μαζεμένα. Αλλά επιλέγει το λειτουργικό και όχι εγώ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ θέλω να είμαι κύριος του υπολογιστή μου και όχι η MS! Skype???? Την τρέλα μου μέσα!!!! Προσπαθώ να το απενεργοποιήσω από το autostart. Ούτε η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα ούτε και υπάρχει στα autostart apps του msconfig. Το γκούκλαρα δέκα λεπτά για να ανακαλύψω ότι βγαίνει από το autostart μόνο αν κάνεις logout? THN TΡΕΛΑ ΜΟΥ. Ήθελα να ήξερα ποιανού ηλίθιου dev της MS ήταν αυτή η ιδέα. Είναι δυνατόν να μην έχει ο admin τη δυνατότητα να απενεργοποιήσει μια εφαρμογή από το να εκκινεί; κ.α. πολλά. Δεν περιγράφω άλλο. Ελπίζω αυτός ο σταυρός μαρτυρίου που αναγκάζομαι να κουβαλήσω να έχει μικρή χρονική διάρκεια.... 3 11 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση yanni Απρίλιος 5, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2020 Κάπως έτσι νιώθει κάποιος που πάει από Windows σε Linux. Η αλλαγή από κάτι που έχουμε συνηθίσει/μάθει, σπάνια αποτελεί ευχάριστη εμπειρία από την πρώτη στιγμή. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Απρίλιος 5, 2020 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2020 Just now, yanni said: Κάπως έτσι νιώθει κάποιος που πάει από Windows σε Linux. Η αλλαγή από κάτι που έχουμε συνηθίσει/μάθει, σπάνια αποτελεί ευχάριστη εμπειρία από την πρώτη στιγμή. Χρησιμοποιούσα Windows για 20 και πλέον χρόνια. Δεν αναφέρομαι απλά σε "συνήθεια" που λογικό είναι το ξεβόλεμα να ενοχλεί, αλλά σε επιλογές της MS που με τη σιδερένια γροθιά της επιλέγει αυτή πώς θα δουλέψεις εσύ. Αυτή η ελευθερία που σου δίνει του Linux και που απουσιάζει στα Win με ενοχλεί περισσότερο και όχι η συνήθεια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Απρίλιος 5, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2020 Δεν διάβασα το ποστ διάβασα τον τίτλο και έχω να πω ένα πράγμα 3 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Απρίλιος 5, 2020 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2020 Γιώργο, δε μας λυπάσαι πια; Γύρνα στο Linux γιατί μας βλέπω να πηγαίνουμε για σκι στη Βασιλίτσα Ιούλιο μήνα... 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Απρίλιος 5, 2020 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2020 gdp φιλε μου.. η δουλεια δεν ειναι ντροπη! 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάϊος 4, 2020 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2020 Μείνετε συντονισμένοι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 5, 2020 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 To Skype βγαίνει από το startup ( βεβαίως η πουστιά της μικρομαλακής να βγάλει την οποιαδήποτε επιλογή μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα μόνο ως ξεφτιλίκι μπορεί να λογαριαστεί! ). Έχουν κάνει πολλές πατάτες με τα optional updates κυρίως τον τελευταίο καιρό. Το QC έχει πάει στον πάτο, δίνουν σε mass release πράγματα που έχουν ένα σωρό bugs. Ενώ κάποια στιγμή είχαν φτάσει τα Windows 10 σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, σαν να γύρισαν ένα switch ή να είπαν "ας τα κάνουμε @#@#)@# για 1 χρόνο τώρα με την μια γκάφα μετά την άλλη"... Δουλεύω και με τα 3 στρατόπεδα ( εντάξει! της Apple με το πολύ ζόρι, αναγκαστικά, το μισώ! ), και δεν έχω φανατισμό και brand royalty. Το καθένα έχει τα συν και τα πλήν του ( και η Apple θα έπρεπε να ντρέπεται ) 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάϊος 5, 2020 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 (edited) 4 hours ago, billpeppas said: To Skype βγαίνει από το startup Δώσε μου screenshot με το SKYPE στο startup. Σε μένα δεν υπάρχει.... Το γκούγκλαρα κιόλας. Ο μόνος τρόπος να μην φορτώνει στην εκκίνηση ήταν να έχεις κάνει logout από το ίδιο το SKYPE και μετά επανεκκίνηση του υπολογιστή. Τότε μόνο δεν φορτώνει στην εκκίνηση. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 5, 2020 από gdp77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 5, 2020 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 Γιατί δε δοκιμάζεις live cd Windows πρώτα; Υ.Γ δεν έχει καμμία σχέση με το ποστ, απλα ήθελα να γράψω μια μλκια 2 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Μάϊος 5, 2020 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 Το καταλαβαμε γι αυτο σε παμε.. btw τα windows θα ηταν το μονο live cd που δε θα εβαζε ο gdps γιατι... ειναι ψοφια... 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 5, 2020 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 (edited) On 5/4/2020 at 1:45 ΜΜ, το μέλος gdp77 έγραψε: Την τρέλα μου μέσα!!!! Προσπαθώ να το απενεργοποιήσω από το autostart. Ούτε η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα ούτε και υπάρχει στα autostart apps του msconfig. Το γκούκλαρα δέκα λεπτά για να ανακαλύψω ότι βγαίνει από το autostart μόνο αν κάνεις logout? Δηλαδη εσυ δεν εχεις την παρακατω επιλογη ? για Screenshots δοκιμασε το shareX κανει παπαδες και εχει τη δυνατοτητα να μην εμφανιζει tray icon (αν και δεν καταλαβαινω τι εννοεις το να το κανεις pin στο κεντρο) , για start menu βαλε classic shell, βασικα για ολα οσα (η σχεδον ολα) γραφεις υπαρχουν λυσεις, αλλα οπως και στο linux πρεπει να εχεις χρονο και διαθεση να ψαξεις On 5/4/2020 at 1:45 ΜΜ, το μέλος gdp77 έγραψε: Μου λείπει το αγαπημένο μου Mint. Μου λείπουν τα πάντα. Η ευκολία χρήσης, Το πόσο μαγικά εύχρηστο είναι σε σχέση με τα Win. Με τις επιλογές εκεί που πρέπει να είναι και ΟΠΩΣ θέλω εγώ να είναι και όχι όπως αποφασίζει η MS και "take it or leave it" Και εμενα μου λειπει η ευχρηστια των windows οταν καθομαι σε αλλο λειτουργικο, ακομα χειροτερα να δεις ποσο μου λειπει η ευχρηστια των αγγλικων windows οταν καθομαι σε ελληνικα windows παιζει να θελω το 2πλασιο χρονο να κανω οτιδηποτε. Οτι εχει συνηθισει κανεις. Για το libreoffice παραπονα στους devs τους οπως και για το gimp, εμεις εδω χρησιμοποιουμε office και photoshop γιατι μπορουμε Έγινε επεξεργασία Μάϊος 5, 2020 από panoc 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάϊος 5, 2020 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 πριν 22 λεπτά, το μέλος panoc έγραψε: Δηλαδη εσυ δεν εχεις την παρακατω επιλογη ? Βασικα τη δευτερη, ξεκιναει αλλα ειναι minimized Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 5, 2020 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 πριν 2 λεπτά, το μέλος slalom έγραψε: Βασικα τη δευτερη, ξεκιναει αλλα ειναι minimized Δε καταλαβα τι εννοεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάϊος 5, 2020 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 27 minutes ago, slalom said: Βασικα τη δευτερη, ξεκιναει αλλα ειναι minimized To θέμα μας είναι να μην κάνει autostart... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 5, 2020 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 Μόλις τώρα, το μέλος gdp77 έγραψε: To θέμα μας είναι να μην κάνει autostart... Οποτε την εχεις εχεις την επιλογη που εβαλα στο ss ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάϊος 5, 2020 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 Για μενα, αν δεν το βλεπω δε με ενοχλει Αλλα υπαρχει και η πρωτη επιλογη Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Μάϊος 5, 2020 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 50 minutes ago, panoc said: Οποτε την εχεις εχεις την επιλογη που εβαλα στο ss ? Όχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 5, 2020 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 (edited) Παίζει να έχεις το skype store app και όχι το skype το κανονικό. Ειδικά αν ήταν εγκατεστημένο από μόνο του. Uninstall και κατεβάζεις το κανονικό application EDIT:Χρησιμοποίησε αυτό για να καθαρίσεις την πολλή σαβούρα (store apps,telemetries,auto install recommendations κλπ) που έχουν μέσα. https://www.majorgeeks.com/files/details/win10_spy_disabler.html Έγινε επεξεργασία Μάϊος 5, 2020 από Gregorypeg1000 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 5, 2020 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2020 Μαλλον εχεις την app απο το στορε εκδοση Κανε απεγκαταστη του skype app απο settings->apps Και εγκατεστησε τη desktop εκδοση απο εδω https://www.skype.com/el/get-skype/download-skype-for-desktop/ 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts