Jump to content

Τι στο...

midkin

Recommended Posts

Ρε παιδιά τι γίνεται εδώ;

Έλειπα από το σπίτι και κατ' επέκταση από το επιτραπέζιο pc μου για 3-4 μήνες!

Γύρισα στο σπίτι με άδεια και έβγαλα την gpu από το νερό και τώρα έχω μόνο τη cpu....

Πάω και γω ο άνθρωπος να κάνω κανά o/c μπας και ξεπεράσω το προηγούμενο ρεκόρ μου με αέρα(2833 στον 3800+ αν θυμάμε καλά link: http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1278) και συμβαίνει αυτό!

Μα τέτοια θερμοκρασία με τόσο λίγο o/c; Αν είναι δυνατόν!

Μόλις πριν λίγο έβαλα την artic silver 5... Μήπως πρέπει νσ περιμένω να ψηθεί πρώτα; Έβαλα 2 χιλιοστά πάχος στον cpu κι άλλα 2 στην ψύκτρα, μήπως είναι πολύ;

Τα φώτα σας γιατί καίγομαι!

post-929-1414343157,8153_thumb.jpg

Καλά...παιδιά χίλια συγνώμη!

Είμαι κατάχαζος...Ρε κάνατε και σεις τέτοιες μαμακίες πριν γίνεται pro ή μόνο εγώ τις κάνω;!!!

Είχα ξεχάσει να βάλω σε λειτουργεία την αντλία και δεν κυκλωφορούσε το νερό...ναι γελάστε άφοβα...!

Εδώ η νέες θερμοκρασίες!

post-929-1414343157,8703_thumb.jpg

Είχα ξεχάσει να βάλω σε λειτουργεία την αντλία και δεν κυκλωφορούσε το νερό...ναι γελάστε άφοβα...!

ώρες ολόκληρες και να αναρωτιέσαι γιατί βράζουν όλα :p

Εδώ η νέες θερμοκρασίες!

Να 'ναι καλά το τετραπλό ψυγείο!! ;)

Πάστα έβαλες παραπάνω απ' ότι θα έπρεπε.

Ρε παιδιά...κάτι άλλο...

Με stock cooling, είχα πάει τον 3800+x2 στα 2833... και με νερό τόσο τον πήγα...(χρησιμοποιώντας το clockgen, μέσω bios ανοίγει μόνο μέχρι τα 2750).....

Πρόσεξα, πως ακόμη και αν ρυθμίσω το voltage του επεξεργαστή στα 1.5625V δηλαδή τη μέγιστη τιμή που μου δίνει η M/B , αυτός(κατά το cpu-z πάντα) δεν ξεπερνά το 1.456V...

Αν θυμάμαι καλά, ο 3800+x2 δέχεται 1.3,1.35,1.40 διορθώστε με εάν κάνω λάθος.

Πιστεύω πως το μόνο που με σταματά είναι το vcore αφού η ram έχει φτάσει τα 860MHz και το HT τα 1500 τη στιγμή που όταν ο επεξεργαστής είναι στα 2800+ η ram τρέχει κάτω από 710 και το HT κάτω από 1140....

Μπορώ να κάνω κάτι για να δώσω παραπάνω ρεύμα στον επεξεργαστή; Μην νομίζεται πως είναι πολύ...90nm είναι...

Αν όχι τι να κάνω; Να πάρω καινούργιο επεξεργαστή; μητρική; Μην πάει τζάμπα η υδρόψυξη...

Εν το μεταξύ στο hwbot τον έχουνε πάει 3998 με νερό.... και πιστεύω πως η υδρόψυξη μου είναι αρκετά αξιόλογη ώστε να μπορέσω να τον πάω τουλάχιστον 3500...

EDIT: Παίζει κανένα Modάκι στη μητρική; Κανένα unofficial bios; ή παίρνω άλλη; Είναι η M2N-SLI Deluxe

Εν το μεταξύ στο hwbot τον έχουνε πάει 3998 με νερό.... και πιστεύω πως η υδρόψυξη μου είναι αρκετά αξιόλογη ώστε να μπορέσω να τον πάω τουλάχιστον 3500...

Μην ξεχνάς οτι δεν πάνε όλα τα cpu το ίδιο, ανεξαρτήτως ψύξης...χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να σε κόβει το vcore...

Στη θέση σου μετά την αλλαγή πάστας θα κοιτούσα τί μπορώ να κερδίσω για 24/7 με το νεο ψυγείο ;)

vcore + vdimm mods εδώ : http://www.xtremesystems.org/FORUMS/showthread.php?t=104083 καλό διάβασμα, μιας και είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα

Μην ξεχνάς οτι δεν πάνε όλα τα cpu το ίδιο, ανεξαρτήτως ψύξης...χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να σε κόβει το vcore...

καλά δεν είπα να πάει 4...3.5 όμως πρέπει να πάει... άσε που το γεγονός πως με stock cooling πήγε 2833 από 2000(μιλάμε για 90nm cpu!!!) δείχνει κάτι. Δεν μπορούσα να το ξεπεράσω λόγω ρεύματος...Δηλαδή και με stock σε άλλη μητρική πήγαινε κι άλλο...

Στη θέση σου μετά την αλλαγή πάστας θα κοιτούσα τί μπορώ να κερδίσω για 24/7 με το νεο ψυγείο ;)

αυτή τη στιγμή τρέχω prime95 για 5 ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα στα 2700(με θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 55C) και ο μόνος λόγος που δεν είμαι σταθερός σε μεγαλύτερη συχνότητα είναι το vcore....

Τετραπλό ψυγείο έχω, τι άλλο να πάρω;

Thx για το link ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.