the mad teo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2005 εχω το παρακατω συστημα και θελησα να κανω ocing αλλα μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες σχετικα με το bios. ECS 648FX-A P4 2.6 HT /800 512 DDR/400 στο bios ειδα οτι δεν εχω επιλογη για το cpu voltage. με το προγραμματακι το modbin θελησα να δω αν ειναι καποια option απο το bios μου απενεργοποιημενα και τελικα οντως ειδα οτι το cpu voltage ηταν απενεργοποιημενο. αφου το ενεργοποιησα μεσα απο το modbin,το εσωσα,το εκανα flash αλλα τιποτα! το cpu voltage εξακολουθουσε να μην υπαρχει. εαν η μητρικη δεν υποστηριζει αυτη την επιλογη,γιατι το εχει στο αρχειο του bios εστω και κρυμμενη?
chriss Απρίλιος 26, 2005 #2 Απρίλιος 26, 2005 Γιατί τα bios δεν φτιάχνονται μόνο για την δική σου μητρική.
enduracell Απρίλιος 26, 2005 #3 Απρίλιος 26, 2005 το modbin δουλεύει μόνο σε Win98, αν ανοίξεις πάλι το modαρισμένο bin θα δεις ότι δε υπέστει καμιά αλλαγή.
the mad teo Απρίλιος 26, 2005 Author #4 Απρίλιος 26, 2005 το ετρεξα με boot disk και το αρχειο υπεστει αλλαγες γιατι το δοκιμασα......αλλα αυτο που με ενδιεφερε δεν δουλευε.....
kaynd Απρίλιος 26, 2005 #5 Απρίλιος 26, 2005 Το κάθε bios φτιάχνεται μόνο και μόνο για την μητρική στην οποία αναφέρεται. Δες στο manual της μητρικής σου για την ρύθμιση αυτών των παραμέτρων Μπορεί να υπάρχει κάποια επιλογή η οποία να ξεκλειδώνει τα advanced επιλογές.Επίσης μπορεί να είναι ρυθμισμένη η μητρικη σου έτσι ώστε να μην γίνονται αλλαγές στην τάση του συγκεκριμένου πυρήνα cpu που έχεις για λόγους που η εταιρία κατασκευής ξέρει
chriss Απρίλιος 26, 2005 #6 Απρίλιος 26, 2005 Οχι φυσικά , τα bios δεν φτιάχνονται ειδικά για συγκεκριμένες μητρικές. Αλοίμονο αν η Phoenix-Award κλπ είχαν 50000 διαφορετικές εκδόσεις του bios.
the mad teo Απρίλιος 26, 2005 Author #7 Απρίλιος 26, 2005 Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 00:52] Το κάθε bios φτιάχνεται μόνο και μόνο για την μητρική στην οποία αναφέρεται. Δες στο manual της μητρικής σου για την ρύθμιση αυτών των παραμέτρων Μπορεί να υπάρχει κάποια επιλογή η οποία να ξεκλειδώνει τα advanced επιλογές.Επίσης μπορεί να είναι ρυθμισμένη η μητρικη σου έτσι ώστε να μην γίνονται αλλαγές στην τάση του συγκεκριμένου πυρήνα cpu που έχεις για λόγους που η εταιρία κατασκευής ξέρει το εχω διαβασει το manual,αλλα δε λεει τιποτα,....και εγω αυτης της γνωμης ειμαι οτι η ECS για δικους της και μονο λογους την εχει ρυθμισει μαλλον για να μην γινονται αλλαγες ψτο cpu voltage.......
kaynd Απρίλιος 26, 2005 #8 Απρίλιος 26, 2005 @chrissΜπορεί τα bios να φτιάχνονται σε μια γενική φόρμα αλλά η κάθε εταιρία προσαρμόζει το bios στα μετρα της συγκεκριμένης μητρικής! Αλλιώς θα μοιράζανε ένα bios που να έκανε για 5-6 μητρικές του ίδιου κατασκευαστήΕδώ βλέπεις ότι μια revision του ίδιου μοντέλου αλλάζει και δε μπορείς να βάλεις το ίδιο bios!
chriss Απρίλιος 26, 2005 #9 Απρίλιος 26, 2005 Ριξε και μια ματιά στο site τους , για το δικό μου board (MSI) ανακάλυψα διάφορα που δεν αναφέρονται στο manual
chriss Απρίλιος 26, 2005 #10 Απρίλιος 26, 2005 Αρχική απάντηση από kaynd @chrissΜπορεί τα bios α φτιάχνει μια γενική φόρμα αλλά η κάθε εταιρία προσαρμόζει το bios στα μετρα της συγκεκριμένης μητρικής! Αλλιώς θα μοιράζανε ένα bios που να έκανε για 5-6 μητρικές του ίδιου κατασκευαστήΕδώ βλέπεις ότι μια revision του ίδιου μοντέλου αλλάζει και δε μπορείς να βάλεις το ίδιο bios! Προφανώς η κάθε εταιρία έχει τις ιδιαιτερότητες της , συμφωνώ μαζί σου , οι κατασκευαστές BIOS δίνουν ένα "πρόγραμμα" και ο κάθε κατασκευαστής εκμεταλλεύεται ότι του χρειάζεται.http://www.phoenix.com/en/Products/Core+System+Software/Other+Platform+Products/AwardBIOS+6.0/default.htm
aggelopas Απρίλιος 27, 2005 #11 Απρίλιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από chriss [Σήμερα, στις 01:16] Ριξε και μια ματιά στο site τους , για το δικό μου board (MSI) ανακάλυψα διάφορα που δεν αναφέρονται στο manual Τι ανακαλυψες?
chriss Απρίλιος 27, 2005 #12 Απρίλιος 27, 2005 Οτι θέλει συγκεκριμένες μνήμες , οτι οι ίδιες μνήμες δεν παίζουν με όλα τα μοντέλα Opteron , οτι διαφοροποιείται η τάση στον επεξεργαστή ανάλογα με το part number του (Ακόμα και ίδιο μοντέλο 244 , μπορεί να έχει άλλη τάση) , ότι πρέπει να έχει συνδεδεμένο το floppy γιατί χτυπάει το bios κλπ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.