Aias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2005 Καλησπερα.Εχω intel northwood 3αρι με Asus p4c800 deluxe.Με αερα το συστηματακι πηγαινε μεχρι 50 βαθμους στα 3.7 και εκανε ποστ στα 4.Λεω να ριξω υδροψυξη να δω τι γινεται.Αγορασα το aqua computer kit με block το cuplex για 478 socket.Το προβλημα ειναι οτι εχω πολυ υψηλες θερμοκρασιες.Στα 3Ghz (default)μου παει 50 βαθμους στα windows και δεν ξερω γιατι.Η διαταξη που εχω ειναι αντλια-ψυγειο,ψυγειο-block,block-δοχειο,δοχειο-αντλια.Η αντλια ειναι η Eheim 1046 ,το ψυγειο Evo κατι(δεν θυμαμαι ακριβως) και ενας ανεμιστηρας papst 12αρης,Ο ανεμηστηρας πρεπει να φυσαει το ψυγειο ή να ρουφαει απο αυτο?Αερας δεν νομιζω να εχει μεσα αφου εχει δουλεψει 2 μερες τωρα.Γενικα οταν πιανει 60αρα οταν παιζω κατι, με την μεθοδο του δακτυλου μεσα στο tank το νερο ειναι πολυ ζεστο ,ενω οταν ειναι κοντα στα 50 το νερο ειναι χλιαρο.Αν εχετε καμια ιδεα ειμαι ολος αυτια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Απρίλιος 26, 2005 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 Λοιπόν η πιο καλή διάταξη (για μένα) είναι ψυγείο-μπλόκ-τανκ-αντλία-ψυγείο. Ο ανεμιστήρας να ρουφάει. Με 1.675 από bios και 3.2c@4.1 έχω 33 idle 39-40 fullEdit: Τώρα που το ξαναείδα και εσύ τα ίδια μάλλον έχεις. Δες το μπλόκ αν πατέι καλά και όσο για τον αέρα, αν κάνει θόρυβο το κύκλωμα κούνα το ψυγείο ενώ ανοιγοκλείνεις 2-3 φορές την αντλία Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Απρίλιος 26, 2005 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 georgesodΓιωργο εσυ εχεις αλλο ψυγειο αλλο μπλοκ αλλη μητρικη κτλ δεν μπορει να γινει συγκρισηAiasΑν οπως λες το νερο ειναι τοσο ζεστο τοτε κατι δεν παει καλα με το ψυγειο σου Πιθανοτατα δεν μπορει να αποβαλει την θερμοτητα του συστηματος Τσεκαρισε αν το ψυγειο ειναι ζεστο -αν ειναι μισο ζεστο και μισο κρυο( αυτο δηλωνει οτι υπαρχει αερας μεσα) Αν μπορεις βγαλε το ψυγειο εκτος και αναποδογυρισε το .Αν εχει αερα θα φυγει Συνεχισε ετσι μεχρι να μην υπαρχει αερας μεσα Αν δεν γινεται κουνα ολο το κουτι (προσεχτικα παντα)Το συστημα ειναι ολο μεσα στο κουτι? Πως εχει βαλει τον ανεμιστηρα να τραβαει η να φυσαει?Το οτι εχει δουλεψει 2 μερεσ το συστημα δεν σημανει απαραιτητα οτι δεν εχει και αερα μεσα Αν ο αερας ειναι παγιδευμενος (πχ στο ψυγειο ) δεν μπορει να διαφυγει οσο και δουλεψει το συστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolof_Ps Απρίλιος 26, 2005 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 Το watercoolling το έχεις έξω από το κουτί ? Θα σου πρότινα να έβαζες τον ανεμιστήρα να φυσάει το ψυγείο. Βάλε την αντλία να δουλέψει και κούνα το watercooling μπρος-πίσω, δεξιά-αριστερά ώστε να φύγει όλος ο αέρας από το πάνω μέρος του ψυγείου και από το block. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Απρίλιος 26, 2005 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2005 Επειδη πριν λιγο καιρο με το καημενο μου το κιτ της ασετεκ( το πουλησα τωρα) ειχα υψηλες θερμοκρασιες. 1.κοιταξε για αερα μεσα στο ψυγειο, κουνα το αρκετα. γυρνα το και αναποδα αν μπορεις,ανοιγοκλεισε και λιγο την αντλια. 2. δες να παταει καλα το block στο cpu. Θερμοαγωγιμη εχεις βαλει ? 3.το πλαστικο αυτοκολλητο που ηταν πανω στο block το εβγαλες ? ρωταω γιατι καμια φορα μερικοι ξεχνανε να το βγαλουν και βλεπουν τροπικες θερμοκρασιες. αυτα απο μενα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Απρίλιος 27, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2005 Το κιτ το εχω βαλει ολο μεσα στο κουτι αλλα το ψυγειο βγαινει επειδη εχω βαλει μεγαλουτσικους σε μηκος σωληνες και δεν εχω βαλει τα παξιμαδακια.Θα αλλαξω και την ροη ολοι του αερα στο κουτι ,επειδη εχω βαλει το ψυγειο μπροστα και ο ανεμιστηρας ειναι απο την πλευρα της μασκας,αν ρουφαει θα πρεπει οι πισω ανεμιστηρες να φυσανε μεσα στο κουτι και ο αερας να βγαινει απο μπροστα..θα το κουνησω το ψυγειο μηπως εχει αερα.Το μπλοκ το εχω βγαλει 3 φορες και ξαναβαλει με κρεμα artic ceramique.Αν δεν παταγε πανω δεν θα ειχα σημαδι στο μπλοκ οποτε πρπει να ειναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Απρίλιος 27, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2005 Παντως γενικα το ψυγειο ειναι πολυ κρυο.Θα δοκιμασω και μερικες τουμπες παλι να δω τι γινετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol Απρίλιος 27, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2005 Το ψυγειο ειναι κρυο και βαραει 60αρες!?! Αχ asus asus...εγω λεω οτι η το μπλοκ δεν παταει(πραγμα που τοχεις τσεκαρει οποτε φευγει) η σου λεει οτι θελει η mobo. Σε μενα που μολις την πηρα μεχρι τωρα(δεν εχω βαλει το wc ακομη, κανω καποιες αλλαγες) μου δειχνει κανονικες θερμοκρασιες για box cooling...μεχρι τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Απρίλιος 27, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2005 η μοβο μαλλον θα δειχνει οτι ναναι. εγω αυτο νομιζω ειναι αφου τα εχει ελενξει σιγουρα ολα. παντως ξαναδες αν υπαρχει αερας στο ψυγειο, γιατι και εγω ετσι ελεγα και ηταν φουλ στον αερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elu Thingol Απρίλιος 28, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 ΩΧ, ναι! Τι ηταν και αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Απρίλιος 28, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2005 Μαλλον παω για αλλαγμα μητρικης.Επειδη δεν μπορω να μεινω χωρις pc το δουλευω στα 3 με 60 βαθμους full load.Δοκιμασα σκεδον τα παντα.Αν εχετε δει το tank της aqua ειναι ενας μεταλλικος κυλινδρος.Εκανα τρυπα στο πανω μερος του κουτιου και το εβαλα εκει.Εισοδος -εξοδος σωληνων ειναι στο πλαι .Για να δω αν εχει κυκλοφορια αφισα να μπει λιγος αερας και ειδα τις φυσαλιδουλες να κινουνται σε ολο το συστημα.Και εγω ελεγα ας λεει οτι θελει ,αλλα ειναι πραγματικη η θερμοκρασια γιατι αν τον ανεβασω λιγο κανει restart πεταει error (στο WoW ) κτλ.Οσο για το ψυγειο το χτυπισα,το γυρισα,το εβαλα στο πλαι ,τι αλλο να κανω .Δεν ξερω αν υπαρχει αερας μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Απρίλιος 30, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2005 Τελικα ολα εφτιαξαν ,το ελυσα ολο και το ξαναεβαλα απο την αρχη και τωρα ειναι μια χαρα.Στα 3.9 εχω 30C και full load 40C.Δεν ξερω τι εφταιγε αλλα αφου δουλευει σωστα τωρα δεν με απασχολει να μαθω!Thx παιδια για την βοηθεια σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.