Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

2 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Διόρθωση:

Από την στιγμή που υπάρχουν 1291 πιθανές παρενέργειες, εάν δεν παρουσίαζε κάποιος ταυτόχρονα περισσότερες από μια παρενέργειες και αν ήταν 0.1% η πιθανότητα να εμφανιστεί η κάθε μία, στο σύνολο θα υπήρχε 12.91% πιθανότητα να πάθω κάτι από το εμβόλιο.

Μου αρέσει που έκανες και διόρθωση 🤣

Ο σοφός λαός λέει "Garbage in, garbage out"

• Like 4
  • Agree 1
  • Haha 1

Μα έτσι δεν είναι;

Αν υπήρχε περίπτωση να παρουσίαζαν παρενέργειες στο 1% (ενδεικτικό νούμερο) τότε 1291 παρενέργειες επί 1% ίσον 1291% πιθανότητα να πάθεις κάτι!!!! Δηλαδή σχεδόν 13 φορές να πάθεις κάτι! 🤔

Spoiler

Ρε δεν πάμε καλά, την άλγεβρά μου μέσα!

Θα μας τρελάνουν.

• Like 2
  • Haha 5

3 hours ago, sdim said:

Διόρθωση:

Από την στιγμή που υπάρχουν 1291 πιθανές παρενέργειες, εάν δεν παρουσίαζε κάποιος ταυτόχρονα περισσότερες από μια παρενέργειες και αν ήταν 0.1% η πιθανότητα να εμφανιστεί η κάθε μία, στο σύνολο θα υπήρχε 12.91% πιθανότητα να πάθω κάτι από το εμβόλιο.

Προσωπικά αισθάνομαι καλύτερα τώρα που έγιναν όλοι στρατηγικοί και τακτικοί αναλυτές με την κατάσταση στην Ουκρανία, γιατί εκεί τουλάχιστον δε χρειάζονται μαθηματικά. Και ενώ προφανώς δεν έχει καμία αξία να σχολιάζουμε τις απόψεις του καθενός για τη Ρωσία ή την Ουκρανία, έχω διαβάσει κι εκεί κάτι απίθανες μπαρούφες από νεο-ειδικούς που αγνοούν ακόμη και το ελληνικό Σύνταγμα, οπότε χαίρομαι που έχω αποφύγει να εμπλακώ σ' εκείνη την κουβέντα.

Στο μεταξύ όμως φαίνεται ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ξαναδιδαχθούμε πιθανότητες εδώ. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να ξαναγίνω μακάβριος όταν περάσουν οι νεκροί από COVID τον πληθυσμό Χίου (στατιστικά μέσα στον Μάρτιο) και Μυτιλήνης (ελπίζω μετά τον Απρίλιο).

Αλλά ο παραλογισμός φέρνει νέο ενδιαφέρον. Για να το κάνω πιο εύκολο, θα το ρωτήσω γενικά, για να μπορείς να ελέγξεις τις πράξεις στα ίντερνετς:

Πόσες είναι οι πιθανότητες να μη συμβεί κανένα από 1291 ισοπίθανα, ανεξάρτητα ενδεχόμενα με πιθανότητα εκάστου 0.1% μετά από 3 επαναλήψεις (δόσεις); Hint: δεν είναι 12.91%. Επίσης, τα ενδεχόμενα δεν είναι ανεξάρτητα ή ισοπίθανα, αλλά χαλάλι. Ρωτώ έτσι, γιατί διέκρινα ότι μάλλον κάτι τέτοιο υπονοούσες.

Όπως λέει και το γνωστό τσιτάτο: "the answer may shock you!"...

• Like 2
  • Haha 4

Η συζήτηση είναι θεωρητική.
Το έγγραφο αναφέρεται σε τρεις μήνες,Δεκέμβριο 2020 έως Φεβρουάριο 2021.

Η μελέτη δεν αναφέρει το πλήθος των εμβολιασμένων.

Αναφέρει το πλήθος των δόσεων που είχαν αποσταλεί (shipped) παγκοσμίως αλλά και αυτό εχει λογοκριθεί, το αναφέρει ως (b)(4).

Η μελέτη περιλαμβάνει μόνο συγκεκριμένο τυπο εμβολίων, δεν περιλαμβάνει όλες τις δόσεις από όλα τα εμβόλια οπότε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα νούμερα με τις δόσεις που έγιναν από όλες τις εταιρείες.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη που έχει αναφερθεί σε προηγούμενο post,μόλις το 5% των παρενεργειών καταγράφεται γενικά.

Τι μόνο που μου δίνει ελπίδες ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα είναι ότι η φαρμακευτική είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και δεν θα ρίσκαρε  εν γνώση της τόσες μηνύσεις.

Αν πάνε να την βγάλουν από το χρηματιστήριο και να την διαλύσουν αθόρυβα,τότε θα ανησυχήσω.

Έγινε επεξεργασία από sdim

11 ώρες πριν, το μέλος acct έγραψε:

θα το ρωτήσω γενικά, για να μπορείς να ελέγξεις τις πράξεις στα ίντερνετς:

Πόσες είναι οι πιθανότητες να μη συμβεί κανένα από 1291 ισοπίθανα, ανεξάρτητα ενδεχόμενα με πιθανότητα εκάστου 0.1% μετά από 3 επαναλήψεις (δόσεις); Hint: δεν είναι 12.91%. Επίσης, τα ενδεχόμενα δεν είναι ανεξάρτητα ή ισοπίθανα, αλλά χαλάλι. Ρωτώ έτσι, γιατί διέκρινα ότι μάλλον κάτι τέτοιο υπονοούσες.

Όπως λέει και το γνωστό τσιτάτο: "the answer may shock you!"...

Τώρα γίνεσαι άδικος, αυτό απαιτεί διάβασμα και σκέψη. Εδώ πετάμε μακακίες στον αέρα γιατί μπορούμε και φαινόμαστε και μάγκες (νομίζουμε). Θα μας ρεζιλέψεις (γιατί νομίζουμε ότι δεν έχουμε γίνει ρεζίλι ακόμη)

• Like 3

@sdim Ρε συ, χωρις πλακα. Πες μας λιγο τη δουλεια κανεις. Τι εχεις σπουδασει, σε τι εχεις ειδικευτει; Γιατι εαν αυτο που κανεις απαιτει χρηση μαθηματικων, τοτε μαλλον πρεπει να επιστρεψεις στα θρανια. Χωρις πλακα. Σου εχουμε πει τοσες φορες οτι οι υπολογισμοι που κανεις ειναι απλα ενας βιασμος των αριθμων. Τπτ αλλο. Και συνεχιζεις!!!! Καλα, σοβαρα εβγαλες και πιθανοτητα του να παθεις κατι απο το εμβολιο;  Και παει στα κομματια, την εβγαλες. Απο τον κυκλο σου, επιβεβαιωνεται το συμπερασμα σου; Εχουν οντως παθει κατι το 12,91% των εμβολιασμενων γνωστων σου; 

Τωρα βεβαια ας μην ρωτησω, ποσες απο τις 1291 παρενεργειες ειναι παρενεργειες που εμφανιζονται σχεδον σε ολα τα φαρμακα και εμβολια....

• Like 5

1 ώρα πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Σου εχουμε πει τοσες φορες οτι οι υπολογισμοι που κανεις ειναι απλα ενας βιασμος των αριθμων. Τπτ αλλο. Και συνεχιζεις!!!!

Μου θυμίζει εμένα που μου λένε να μην τραγουδάω αλλά συνεχίζω :hehe: 

• Like 1
  • Haha 4

Αφού είσαστε τόσο μάγκες στα μαθηματικά κάντε τις πράξεις να μου δείξετε πως γίνεται.

Νομίζετε ότι είστε κάποιοι κάνοντας cyberbulling; Να βρίζετε πίσω από μια οθόνη; Το ότι τρώο ban όταν κάνω report στον admin post που βρίζει με προβληματίζει.

Ξέρετε πόσοι σας θεωρούν πληρωμένους για να λογοκρίνετε ότιδήποτε αντίθετο στην επίσημη γραμμή, σαν τους δημοσιογράφους,και δεν δίνουν σημασία στα λεγόμενα σας;

8 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Αφού είσαστε τόσο μάγκες στα μαθηματικά κάντε τις πράξεις να μου δείξετε πως γίνεται.

Ωραια, για να παρεις το 0,1 και να το πολλαπλασιασεις με το 1291, θα επρεπε να εισαι σιγουρος οτι σε καθε εναν που εμβολιαζεται ΣΙΓΟΥΡΑ θα εμφανιστει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια παρενεργεια. Αν θες προχειροδουλεια αλλα λιγο πιο "κανονικη" θα επρεπε αυτο το ποσοστο (το 12,91% που και παλι λαθος ειναι) να το πολλαπλασιασεις με το ποσοστο των ανθρωπων που εχουν οντως εμφανισει καποια παρενεργεια απο τον εμβολιασμο. Αν συνυπολογιζουμε και τις "απλες" παρενεργειες (του τυπου πονος στο χερι, δεκατα,κοπωση) που ετσι κι αλλιως εμφανιζονται σε οποιοδηπποτε εμβολιο, τοτε τι ποσοστο εμβολιασμενων εμφανιζουν παρενεργειες; Να πουμε ενα 20%. Αρα μανι μανι το δικο σου ποσοστο εχει πεσει στο 1/5, δλδ περιξ του 2,5%. Και παλι ομως εχουμε πολλα φαουλ ακομα και στον παραπανω συλλογισμο!

15 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Νομίζετε ότι είστε κάποιοι κάνοντας cyberbulling; Να βρίζετε πίσω από μια οθόνη; Το ότι τρώο ban όταν κάνω report στον admin post που βρίζει με προβληματίζει.

Δημοκρατια της Ρωσσιας

15 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Ξέρετε πόσοι σας θεωρούν πληρωμένους για να λογοκρίνετε ότιδήποτε αντίθετο στην επίσημη γραμμή, σαν τους δημοσιογράφους,και δεν δίνουν σημασία στα λεγόμενα σας;

Μακαρι να πληρωνοταν καθε ενας που λεει το σωστο. Σιγουρα θα ηταν ολα ππολυ καλυτερα. Anyway, τετοια τυχη εγω προσωπικα δεν εχω

• Like 1

12 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Ωραια, για να παρεις το 0,1 και να το πολλαπλασιασεις με το 1291, θα επρεπε να εισαι σιγουρος οτι σε καθε εναν που εμβολιαζεται ΣΙΓΟΥΡΑ θα εμφανιστει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια παρενεργεια. 

Το ΣΙΓΟΥΡΑ θα εμφανιστεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια παρενέργεια, στην στατιστική σημαίνει p=1 (100%).

Πιθανότητα 1% σημαίνει ότι αν πάρεις το πλήθος των παρατηρήσεων του δείγματος στις οποίες παρατηρήθηκε ένα συμβάν και το διαιρέσεις δια το σύνολο των παρατηρήσεων, το αποτέλεσμα θα είναι p=0.01.

Στο παράδειγμα που ανάφερα διευκρίνησε ότι υπέθεσα ότι δεν καταγράφονται πολλαπλές παρενέργειες στον ίδιο άνθρωπο. Ανάφερα την υπόθεση αυτή και με βάση αυτή έβγαλα το αποτέλεσμα.

Η μελέτη αναφέρει ότι θεωρεί "σημαντικές" τις παρενέργειες που εμφανίζονται >2% του δείγματος. Για τις υπόλοιπες μόνο εκτίμηση μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί να είναι 1.999%, μπορεί να είναι και 0.001%.

33 λεπτά πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Επιτέλους. Εγώ φοβάμαι να τα γράψω για να μη με κάνουν ban από το site. Φασισμός ακόμα και στα φόρουμ, εκεί φτάσαμε.

• Like 1
  • Agree 1
  • Haha 2

17 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Αφού είσαστε τόσο μάγκες στα μαθηματικά κάντε τις πράξεις να μου δείξετε πως γίνεται

Να επιστρέψεις στα θρανία, για να μάθεις πώς γίνεται.

Νομίζεις πως είσαι κάποιος κάνοντας trolling; Να παραπληροφορείς συστηματικά και ξεδιάντροπα πίσω από μια οθόνη; Για να μην τρως ban, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Ντροπή σου. Έχεις σκεφτεί εάν θα μπορούσες να γράψεις τις ανοησίες σου αλλού; Δεν φτάνει που βιάζεις την κοινή λογική, θες και να μην απαντάμε στα όσα τερατώδη υποστηρίζεις. 

Πόσοι θεωρούν ότι είμαστε πληρωμένοι; Γιατί κι εγώ, με τη σειρά μου, ξέρω πολλούς που θεωρούν ότι είσαι ένα πληρωμένο και τελειωμένο τρολάκι. 

Σημασία στα λεγόμενά μας δίνουν, γιατί έχουν μυαλό. Σιγά μην κάτσουν να διαβάσουν τα άπαντα της μαλακίας που σε δέρνει.

• Like 1

On 12/3/2022 at 4:59 ΜΜ, το μέλος sdim έγραψε:
AAUMbYp.img?h=630&w=1200&m=6&q=60&o=t&l=
WWW.MSN.COM

Official documents released on Tuesday, revealed the Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine have 1291 side-effects - should we be...

Στο κάτω μέρος έχει link για το αρχείο με τα δεδομένα. Στις τελευταίες 9 σελίδες αναφέρονται οι πιθανές παρενέργειες.

Το έγγραφο θεωρεί σημαντικές τις παρενέργειες που εμφανίζονται σε περισσότερο από το 2% του δείγματος.

Προσωπικά θα προτιμούσα να ξέρω όλα τα ποσοστά. Από την στιγμή που υπάρχουν 1291 πιθανές παρενέργειες, και 0.1% να ήταν η πιθανότητα να εμφανιστεί η κάθε μία, στο σύνολο θα υπήρχε 12.91% πιθανότητα να πάθω κάτι από το εμβόλιο.

On 12/3/2022 at 6:35 ΜΜ, το μέλος sdim έγραψε:

Διόρθωση:

Το 0.1% για παρενέργεια, είναι τεράστιο νούμερο. 

Το 0.1% αφορά συνήθως ζάλη κλπ.

ΟΚ ναι, 1 στους 100 μπορεί να ζαλίζεται ακόμη κι αν παίρνει ντεπόν, ή να τον πιάνει το στομάχι του.

Τώρα όσον αφορά την εφαρμογή της στατιστικής, δεν γίνεται με τόσο απλοϊκά μαθηματικά.

Πρέπει να υπολογίσεις ότι το 0.1% παρενέργειες είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο.

Όταν π.χ. λέμε θρόμβωση σε ποσοστό 1 στο 1 εκατομμύριο, αυτό είναι ( 1/1000000 ) *100% = 0.0001 %.

Με τέτοια ποσοστά δύσκολα να προκύψει 12.91%. 

Αθροίζοντας χονδροειδώς νούμερα στην τάξη μεγέθους του 0.0001% με το 0.1%, το αποτέλεσμα πάλι είναι 0.1%.

Από κει και πέρα, καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι τις πιθανές παρενέργειες και να υπάρχει σαφήνεια και διαφάνεια παντού, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες!

1 ώρα πριν, το μέλος sotiris έγραψε:

Με τέτοια ποσοστά δύσκολα να προκύψει 12.91%. 

20 ώρες πριν, το μέλος sdim έγραψε:

Η μελέτη αναφέρει ότι θεωρεί "σημαντικές" τις παρενέργειες που εμφανίζονται >2% του δείγματος

Εαν σκεφτουμε το σοβαρη παρενεργεια, ως κατι που εμφανιζεται πανω απο το 2% τοτε μπορει να προκυψει οχι μονο το 12,91% να παθεις καποια απο αυτες, αλλα ισως και πολυ παραπανω. Ας πουμε, πονος στο σημειο της ενεσης αναφερεται απο πολυ μεγαλο ποσοστο εμβολιασμενων. Εμου συμπεριλαμβανομενου. Δεκατα, επισης εμφανιζονται σε παρα πολλους. Οχι σε μενα, ουτε σε κανεναν οικειο μου. Αλλα ναι, το εχω ακουσει απο πολλους. Πονοκεφαλος επισης. Κοπωση επισης.

Απλα, θελουν να παρουσιασουν αυτα τα παντελως αναμμενομενα συμπτωματα ως συμπτωματα του εμβολιου κατα του κορωνοιου. Ε, και εκει ειναι που χανουν τη μπαλα και βλεπεις ενα συμπερασμα του στυλ "12,91% να παθω κατι απο το εμβολιο". Στην πραγματικοτητα το να νιωσεις κατι (οτιδηποτε κατι) απο το εμβολιο ισως ανερχεται και σε ποσοστο πανω απο 50%. Αλλα αυτο το "κατι", το μεταφραζουν σε  συνομωσιολογικες μπαρουφες. 

• Like 2

2 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Εαν σκεφτουμε το σοβαρη παρενεργεια, ως κατι που εμφανιζεται πανω απο το 2% τοτε μπορει να προκυψει οχι μονο το 12,91% να παθεις καποια απο αυτες, αλλα ισως και πολυ παραπανω. Ας πουμε, πονος στο σημειο της ενεσης αναφερεται απο πολυ μεγαλο ποσοστο εμβολιασμενων. Εμου συμπεριλαμβανομενου. Δεκατα, επισης εμφανιζονται σε παρα πολλους. Οχι σε μενα, ουτε σε κανεναν οικειο μου. Αλλα ναι, το εχω ακουσει απο πολλους. Πονοκεφαλος επισης. Κοπωση επισης.

Σοβαρή = ως προς το σοβαρό των συμπτωμάτων.

Συχνή = αυτό που λες για πονοκέφαλο / πόνο στο σημείο κλπ.

Σοβαρή παρενέργεια = πολύ μικρό ποσοστό (αλλιώς δεν θα έπαιρνε ποτέ έγκριση ούτε κατεπείγοντος ούτε μη επείγοντος).

Συχνή παρενέργεια = κάτι που το δέχεσαι με πολλές ουσίες. 

Π.χ. οι περισσότεροι πυο τρώνε στέβια αντί για ζαχαρη φουσκώνουν σαν μπαλόνια (εμού συμπεριλαμβανομένου), αυτό είναι μια μη σοβαρή παρενέργεια του να φας στέβια (αλλά συχνή). Το να φας σοκολάτα με ζάχαρη ενώ είσαι διαβητικός και άρα θα σου ανέβει το ζάχαρο, είναι μια σοβαρή παρενέργεια της ζάχαρης. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις τη ζάχαρη όμως.

• Like 3
  • Agree 1

55 λεπτά πριν, το μέλος sotiris έγραψε:

Σοβαρή = ως προς το σοβαρό των συμπτωμάτων.

Συχνή = αυτό που λες για πονοκέφαλο / πόνο στο σημείο κλπ.

Απανταω με το σκεπτικο του 

"Σημαντικη παρενεργεια ειναι οτι εμφανιζεται σε >2% των εμβολιασμενων" συμφωνα με την ερευνα που παρεθεσε ο @sdim. Απλα κατα λαθος εγραψα τη λεξη "σοβαρη" αντι για "σημαντικη". 

Επομενως, συμφωνα με την ερευνα αυτη, ο πονος στο χερι πχ ειναι σημαντικη παρενεργεια, ενω προφανως δεν ειναι σοβαρη, αλλα αντε ξεμπερδεψε τους τα.

• Like 2