Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

34 minutes ago, pnick said:

Εδώ είναι το θέμα. Ότι προσπαθείς να εξηγήσεις πράγματα που είναι προφανές ότι δεν έχεις το υπόβαθρο να καταλάβεις. Διάβασε αν θέλεις το άρθρο που παρέθεσα. Είναι καθρέπτης για πολλούς αντιεμβολιαστές και αρνητές πάσης φύσεως (χωρίς βέβαια να έχει αξιώσεις αυτάρκειας, είναι πολύπλοκο φαινόμενο ο αρνητής...)

Ειρωνεία και κακό και ταμπέλες φουλ !

Καλά να περνάτε με την άγνοιά σας

• Confused 1
  • Sad 1

Εγω δεν ειμαι ουτε με εσάς, ούτε με τους άλλους. Αν και εμβολιασμένος και λογικά στα κοντά θα πάω για τρίτη δόση θα κάνω μια ερώτηση.

Ακούμε για τις ΜΕΘ, πως οι ανεμβολιαστοι καταλαμβανουν τις θέσεις και καλά να πάθουν αλλά οχι καλά γιατι τις χρειάζονται οι υπόλοιποι. Και ερωτω με το φτωχό μυαλό μου. Η επιδημία χτύπησε την πόρτα στην Ελλάδα τον Φλεβάρη του 2020. Η κυβέρνηση εκτός απο τους μεγάλους περιπάτους και το μετρό της Θεσσαλονίκης, (αντε και κάτι σε γαλλικό εξοπλισμό) δεν μπορουσε να διαθέσει ένα ποσό να αυξησει τον αριθμό των ΜΕΘ; Και αν οντως αυτο έγινε, γιατι δεν εγινε σε μεγαλυτερο βαθμό; Επίσης και αναρωτιεμαι πραγματικά οσο κι αν αυτό δεν συνάδει με τις απόψεις μου, πως γίνεται στην Ελλάδα να έχουμε αναλογικά τόσους πολλους θανάτους. Δεν ξέρω τι γινεται στις αλλες χωρες και συγκρινω παντα με τη Νορβηγία η οποια απο την αρχη της πανδημιας εχει 920 θανάτους ενώ η Ελλάδα, εστω και με τον διπλό πληθυσμό, εχει σχεδον τους 20πλάσιους.

• Like 7

27 minutes ago, jax7480 said:

Εγω δεν ειμαι ουτε με εσάς, ούτε με τους άλλους. Αν και εμβολιασμένος και λογικά στα κοντά θα πάω για τρίτη δόση θα κάνω μια ερώτηση.

Ακούμε για τις ΜΕΘ, πως οι ανεμβολιαστοι καταλαμβανουν τις θέσεις και καλά να πάθουν αλλά οχι καλά γιατι τις χρειάζονται οι υπόλοιποι. Και ερωτω με το φτωχό μυαλό μου. Η επιδημία χτύπησε την πόρτα στην Ελλάδα τον Φλεβάρη του 2020. Η κυβέρνηση εκτός απο τους μεγάλους περιπάτους και το μετρό της Θεσσαλονίκης, (αντε και κάτι σε γαλλικό εξοπλισμό) δεν μπορουσε να διαθέσει ένα ποσό να αυξησει τον αριθμό των ΜΕΘ; Και αν οντως αυτο έγινε, γιατι δεν εγινε σε μεγαλυτερο βαθμό; Επίσης και αναρωτιεμαι πραγματικά οσο κι αν αυτό δεν συνάδει με τις απόψεις μου, πως γίνεται στην Ελλάδα να έχουμε αναλογικά τόσους πολλους θανάτους. Δεν ξέρω τι γινεται στις αλλες χωρες και συγκρινω παντα με τη Νορβηγία η οποια απο την αρχη της πανδημιας εχει 920 θανάτους ενώ η Ελλάδα, εστω και με τον διπλό πληθυσμό, εχει σχεδον τους 20πλάσιους.

Προσωπικά δεν είμαι με κανέναν. Εξακολουθώ και γράφω εδώ μόνο αντιστεκόμενος στην προσπάθεια κάποιων να βάψουν το άσπρο μαύρο.

Η πολιτική και οικονομική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει υπάρξει σε αρκετές περιπτώσεις εγκληματική. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση όλων να προσπεράσουν κάποιες ιδεοληψίες και να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Δεν κατανοώ πώς υποτίθεται ότι τη λέμε στον κάθε Γεωργιάδη και στον κάθε Πλεύρη μπαίνοντας στη ΜΕΘ από πείσμα, αρνούμενοι το εμβόλιο.

Αλλά και πριν την έλευση του εμβολίου, για οποιονδήποτε θέλει μια χώρα ως σημείο αναφοράς, παγίως προτείνω τη Ν. Κορέα. Έχω βάλει παλιότερα και μερικές δημοσιεύσεις που αναλύουν όλα όσα έκαναν καλά -καλές πρακτικές βασισμένες στην εδραιωμένη επιδημιολογία και την προηγούμενη εμπειρία τους.

Μια χώρα με πενταπλάσιο πληθυσμό από εμάς ή τους Πορτογάλους (τους οποίους επιστράτευσα νωρίτερα ως παράδειγμα), δε θυμάμαι να έχει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ούτε μία μέρα με πάνω από 40 νεκρούς από COVID.

Αν κάποιος θέλει να δει πώς μοιάζει η εικόνα μιας χώρας που πειθαρχεί στις επιταγές της Επιστήμης, ορίστε:

image.png

• Like 4

47 minutes ago, jax7480 said:

Οι ΜΕΘ κοστιζουν πολυ κ δεν εχουν λογο να υπαρχουν σε μεγαλο αριθμο, ειδικα σε χωρα με μικρο πληθυσμο σαν την Ελλαδα, επειδη οι πολιτες ειναι αντιδραστικοι σε οτιδηποτε προερχεται απο τις αρχες, κυβερνηση, σωματα ασφαλειας κλπ. Υπαρχουν ευθυνες σχεδον καθε πολιτικου χωρου για τη καταντια αυτη στη χωρα.

Κ το επιβεβαιωνεις οταν βλεπεις ανθρωπους να επιλεγουν να  μη διασωληνωθουν για να μη κανουν τη χαρη (δα φακ?) της κυβερνησης (της οποιας).

• Like 6

πριν 49 λεπτά, το μέλος jax7480 έγραψε:

Από τη στιγμή που έχεις κάνει εμβόλιο, είσαι με "εμάς". Όλοι έχουμε σοβαρά παράπονα από την διοικητική (πολιτική) διαχείριση της πανδημίας, αλλά ο καθένας μας έχει κληθεί να κάνει και μία προσωπική επιλογή.

Εάν στην Ελλάδα πέθαιναν 5 άνθρωποι κάθε μέρα αντί για 50, πάλι θα ήταν κρίμα αλλά διαχειρίσιμο. Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι έχουμε τον τρόπο να το πετύχουμε, ακόμη κι αν δεν αλλάξει σημαντικά κάτι από πλευράς υποδομών, μέτρων, κλπ. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ακόμη κόσμος που προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει για το αντίθετο.

• Like 6

@acct Θα σου πω πως το βλέπω εγώ. Έχεις την έλευση μιας πανδημίας που έχει χτυπήσει την πόρτα σε αρκετές χώρες ήδη. Λες στους πολίτες, "ολικό lock down" μείνετε στα σπίτια σας γιατί θα έχουμε κρούσματα και νεκρούς. Και επί 1 χρόνο+, πρίν έρθουν τα εμβόλια τα οποία ΔΕΝ ήξερες πότε θα έρθουν δεν αυξάνεις τον αριθμό των ΜΕΘ; με ποια ακριβώς λογική; ήταν δηλαδή ο μεγάλος περίπατος πιο σημαντικός ή απλά το καθίκι που τον έφτιαξε πήρε περισσότερες μίζες;

Μήπως, λέω εγώ τώρα, σκέφτηκες και εκ του πονηρού πως καλό θα είναι να φύγουν μερικοί αδιάβαστοι, γιατί ξέρεις εκ των προτέρων πως οι περισσότεροι θα αντιδράσουν;

Δεν είναι και αυτό δουλειά της εκάστοτε κυβέρνησης; το να "γνωρίζει" τους πολίτες της και να πράξει ανάλογα;

@GFFermari Ο αριθμός των ΜΕΘ σε κάθε χώρα είναι απόφαση της κάθε χώρας και δεν έχει να κάνει με το αν είναι ακριβές ή όχι (μεγάλος περιπατος λέμε). Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να κάνει κάτι για αυτό αλλά μάλλον δεν ήθελε να μπει σε έξοδα... Εκτός αν τα πράγματα που έλεγαν τότε (2020) δεν ήταν έτσι όπως τα έλεγαν, "θα πεθανουμε όλοι" μείνετε μέσα. Κάποιος έλεγε ψέματα...

@giorgos2187 Η χώρα θα έπρεπε να φροντίσει για όλα όσα αναφέρεις. Εκτός αν πιστεύεις πως επι 40+ χρόνια που καιγεται η Ελλάδα δεν είχαμε αρκετό χρόνο να το οργανώσουμε... Μήπως περιμένουμε να καεί και κάτι ακόμα; Και για τους παράνομους με τα λαθραία μέσα στα δάση, πάνω στα ρέματα κτλ. υπάρχουν λύσεις αλλά βλέπεις τα ψηφαλάκια χρειάζονται από όλους...

Μπράβο στην Ελλάδα για το πως διαχειριστηκε την κατάσταση. Και μετά απλά άνοιξαν τα σύνορα σε όλους και εγαμευθηκαν όλα... Και όχι, για αυτό το χάλι που έγινε το καλοκαίρι του ΄20, δεν εφταιγε μόνο ο Έλληνας...

@minast H προσωπική επιλογή δεν θα έπρεπε να επηρεάζει το κράτος που σαν κράτος πρέπει να συμπεριφέρεται ισάξια όλους τους πολίτες του. Δηλαδή επειδή ο πολίτης δεν εμβολιάζεται, δίνεται στο κράτος λευκή επιταγή ώστε να τον μεταχειρίζεται όπως θέλει; που τα έχετε ξαναδεί αυτά ακριβώς; υπάρχουν και άλλες χώρες της ΕΕ που κάνουν το ίδιο; δεν γνωρίζω... ρωτάω. 

edit: Απλά και για να κλείσω. Το ότι μπορεί να κάνει το ίδιο η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, αυτομάτως δεν το κάνει και σωστό.

Έγινε επεξεργασία από jax7480
  • Like 4

Και ποσο να τις αυξησει? Με ποιο νουμερο εισαι ικανοποιημενος? Αυτο το νουμερο απο που προηλθε? Απο προηγουμενη εμπειρια η απλα βγαζεις ενα νουμερο που πιστευεις οτι θα αρκει? Το νουμερο που εβγαλες το ςκανες βαση καποιων δεδομενων. Πως διασφαλιζεις οτι θα παραμεινουν ιδια?

Κακα τα ψεματα, σε αυτα τα θεματα ειναι ο καθενας για τον ευατον του. 

Αυτο το ακουγα απο πολλους στο δευτερο ο θεος να το κανει lockdown. Δεν ηθελαν να παρουν οι ιδιοι την ευθηνη των πραξεων τους και αψαχναν καπου να τα ριξουν.

Γιατι μας κλεινουν ελεγαν και δεν αγοραζουν μεθ? Αρα αφου δεν αναλαμβανουν τις ευθυνες τους και εγω δεν θα καθισω μεσα, δεν θα εμβολιαστω και τωρα στην μοδα ειναι το δεν μπαινω στο σωληνα.

Παμε κοντρα σε τι ακριβως? Στο συμφερον μας?
Ο αλλος φωναζει στο fb αντισταθειτε. Σε τι? 
Παρτε μια μεθ ο καθενας, βγειτε εξω, χαρειτε και μετα οσοι την χρειαστειτε θελω να μου πειτε αν θα το ξανακανατε.

• Like 7

Μιας και αναφέραμε τον μεγάλο περίπατο, μου ήρθε και μια άλλη σκέψη.

Πόσες ΜΕΘ θα μπορούσαν να φτιάξουν με τα χρήματα που δώσανε για επιδόματα λόγω lockdown; 

Οι ΜΕΘ αυτές μακροπρόθεσμα θα έσωζαν πολύ περισσότερες ζωές από τα lockdown.

Γνωρίζετε επίσης πόσες ΜΕΘ θα είχαν φτιάξει με τα χρήματα που δώσανε στα ΜΜΕ για την εκστρατεία του covid;

Το κόστος ανά κλίνη ΜΕΘ είναι 50.000€ έως 150.000€.

Δόθηκαν περίπου 20.000.000€ στα ΜΜΕ (https://www.protagon.gr/wp-content/uploads/2020/07/ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-ΜΕΣΩΝ-ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-COVID-19.pdf) άρα θα μπορούσαν να φτιάξουν 133 ~ 400 κλίνες ΜΕΘ οι οποίες θα έμεναν και μετά τον covid για άλλες παθήσεις και επείγοντα.

Έγινε επεξεργασία από sdim
  • Like 1
  • Haha 4
  • Confused 1

Και μια ακόμη παράμετρος για να ξέρουμε καλύτερα το πρόβλημα. Βάσει ιατρικών πρωτοκόλλων κάθε κλίνη ΜΕΘ χρειάζεται τουλάχιστον δύο νοσηλευτές ανά ασθενή, το ιδανικό τρεις για να καλύπτουν κατ' αποκλειστικότητα ένα μόνο ασθενη στις βάρδιες. Στην Ελλάδα των μνημονίων φτάσαμε να αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε 2-3 ή και περισσότερους ασθενείς με τον προφανεστατο κίνδυνο της διάδοσης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Οπότε κάντε τους υπολογισμούς για να δείτε πόσοι απόλυτα εξειδικευμένοι νοσηλευτές και γιατροί χρειάζονταν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε μια Ελλάδα εξαθλιωμένη από μνημόνια και με σοβαρή υποστελέχωση των νοσοκομείων.

• Like 7
  • Agree 1

Οι Έλληνες δε θέλουν Δημόσιους Υπαλλήλους. Δεν θέλουν Νοσηλευτές. Δεν θέλουν Πυροσβέστες. Δεν θέλουν Στρατό.Δεν θέλουν Αστυνόμους. Δεν θέλουν Εκπαιδευτικούς.Αρα δεν θέλουν ΜΕΘ και λοιπά "άχρηστα" Δημόσια κτήρια. ...πεταμένα λεφτά που μαζί τα τρώμε....

Με τις υγείες μας.

• Like 2

57cef2e2ae3a48838bcc3ae6675b8479.jpg
WWW.CAPITAL.GR

Τα κρούσματα είχαν κορυφωθεί τον Αύγουστο.

Γατάκια, Γιαπωνέζοι, τι να μας πείτε κι εσείς; 

• Like 9

πριν 8 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε:

Η χώρα θα έπρεπε να φροντίσει για όλα όσα αναφέρεις. Εκτός αν πιστεύεις πως επι 40+ χρόνια που καιγεται η Ελλάδα δεν είχαμε αρκετό χρόνο να το οργανώσουμε... Μήπως περιμένουμε να καεί και κάτι ακόμα; Και για τους παράνομους με τα λαθραία μέσα στα δάση, πάνω στα ρέματα κτλ. υπάρχουν λύσεις αλλά βλέπεις τα ψηφαλάκια χρειάζονται από όλους...

Σε όλα συμφωνώ. Δεν πάω να βγάλω λαδι τους κρατικούς χειρισμούς. Ίσα ίσα όταν με το καλό έρθει η ώρα που θα είμαστε ασφαλείς και θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, ήδη έχω έτοιμα ολόκληρα κατεβατά παραπόνων και αντιθέσεων. Αλλά ρε φίλε, υπάρχει και ένα πράγμα που τώρα ξαφνικά θυμηθήκαμε, η λεγόμενη "προσωπική ευθυνη" . Ε, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν, και να φταίει ΜΟΝΟ το πλήθος ΜΕΘ που στην τελική υπήρχαν ένα σωρό ΜΕΘ αχρησιμοποίητες και περιορισμένες επειδή πριν τον κοβιντ δεν χρειάζονταν. Βέβαια, ψηφαλακια. Ναι, εμείς τα δίνουμε για ρουσφέτια. Δεν μας τα παίρνουν και με το ζόρι..... Συνυπεύθυνοι λοιπόν είμαστε για ΟΛΑ τα παραπάνω.

πριν 8 ώρες, το μέλος jax7480 έγραψε:

Και μετά απλά άνοιξαν τα σύνορα σε όλους και εγαμευθηκαν όλα... Και όχι, για αυτό το χάλι που έγινε το καλοκαίρι του ΄20, δεν εφταιγε μόνο ο Έλληνας

Εγώ προσωπικά με το άνοιγμα του τουρισμού, συμφωνούσα. Τον ανοίξαμε σε ένα χρονικό σημείο που είχαμε ελάχιστα κρούσματα, μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, διψήφιο αριθμό διασωληνωμενων. Ζητούσαμε rapid η pcr από όλους, ζητούσαμε 50% πληρότητα, και αποστάσεις 2 μέτρων. Εμείς παρταραμε σε club φισκα,  ο ένας πάνω στον άλλον, κάναμε μεταμεσονύχτια πάρτυ σε βίλες.... Μετά οι τουρίστες έφυγαν, συνέχισα με με διαδηλώσεις για τον κουφοντινα, τη δικη του Φυσσα, τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη, στέλναμε 2 η 6 κάθε δύο ώρες για να κυκλοφορούμε άσκοπα... Και διαφορά αλλά. Και σε καραντίνα μπήκαμε το Νοέμβριο ενώ οι τουρίστες είχαν φύγει από το Σεπτέμβριο.. Τέλος πάντων. 

πριν 5 ώρες, το μέλος sdim έγραψε:

Γνωρίζετε επίσης πόσες ΜΕΘ θα είχαν φτιάξει με τα χρήματα που δώσανε στα ΜΜΕ για την εκστρατεία του covid;

Το κόστος ανά κλίνη ΜΕΘ είναι 50.000€ έως 150.000€.

Δόθηκαν περίπου 20.000.000€ στα ΜΜΕ

Αυτό δεν είναι κόστος για να την συντηρείς και να την έχεις να λειτουργεί επ άπειρον. Επίσης, ένα ακόμα λάθος που κάνεις είναι οτι ισχυριζεσαι οτι θα εσωζαν ζωες. Τα στοιχεια δειχνουν οτι μονο 1 στους 5 βγαινουν ζωντανοι απο εκει. Οποτε ξαναγυρναμε στο θεμελιωδες. Ο σκοπος ειναι ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΜΕΘ!!!!!!!!!! Επίσης εαν είχατε λίγοι νιονιο,  και όντως σας πειραζαν τα λεφτά που δίνονται σε εκστρατειες, θα είχατε κάνει το εμβόλιο με κόστος ένα 20αρικο, και δε θα υπήρχε ανάγκη ούτε για ΜΕΘ, ούτε για εκστρατεία, ούτε θα παθαίναμε σαν κατσαρίδες. Έλα τώρα, σας πείραξαν "τα λεφτα".... 

In other news, Μόλις έφυγε από το μαγαζί μου παλιά φίλη και συμμαθήτρια. Γιατρός στο επάγγελμα. Δεν ξέρει τι της γίνεται δλδ. Δουλεύει στο τμήμα "υποπτα" στο νοσοκομείο της. Προσωπική της παρατήρηση είναι ότι δεν είχε κανέναν ασθενή κάτω τον 65 που να είχε εμβολιαστεί με mrna (pfizer/moderna) . "Άρα τι να κάνω της λεω; Παλι το mrna που έχουμε εδώ στο νησί, η να κοιτάξω για Johnson να τα κάνω κοκτέιλ που λένε ότι ίσως δουλεύει καλυτερα";

"Πήγαινε εδώ να ξανακάνεις mrna, Και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο" μου λεει. "Μην αγχωνεσαι. Όλα καλά είναι, Αλλά μην ταλαιπωρηθείς να ψάχνεις εμβολιαστικο κεντρο". Οπότε νομίζω να την ακούσω και ας είναι και γιατρός, δεν πειράζει,  όλοι έχουμε και κανένα ελάττωμα. Άσε που είναι η δεύτερη άσχετη που μου λέει το ίδιο μετά την εκπληκτική καρδιολόγο μου. Άρα νομίζω, θα σταματήσω να ψάχνω ΚΑΙ αυτό. Περιμένω τη σειρά μου λοιπόν!

• Like 4
  • Agree 1

Εντωμεταξυ όσο λέμε πόσο καλά τα πάει τώρα η Κορέα και η Ιαπωνία, το Βέλγιο και η Ολλανδία ετοιμάζονται πάλι για πολλούς περιορισμούς και ακόμα και η Δανία που πριν 3 μήνες έλεγε ότι το ξεπεράσαμε, τώρα σκέφτεται να επαναφέρει διάφορα.

• Like 2