Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

πριν 16 ώρες, το μέλος sotiris έγραψε:

Για σχολίασέ μας και αυτό το άρθρο (που ήταν αυτό που αρχικά είχα στο μυαλό μου όταν έβαλα το άλλο, απλά δεν ήθελα να αφιερώσω χρόνο στο ψάξιμο - θεωρώ αν είχε νόημα θα είχε ακουστεί - αλλά με την απάντησή σου αφιέρωσα):

Η δεύτερη μελέτη που παρέθεσες αποσπασματικά, είναι προγενέστερη και υπάρχει η αναφορά της στη βιβλιογραφία της νεότερης μελέτης των Αυστριακών. Πρόκειται για δοκιμή απενεργοποίησης in vitro τριών ιών του αναπνευστικού, από το συνδυασμό Amyl Meta Cresol και διχλωροβενζυλικής αλκοόλης που χρησιμοποιούν οι strepsils.
Όπως είχα σημειώσει αξίζει κανείς να προσέξει τις πηγές των ερευνών. Στην παλαιότερη που υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα των strepsils της Reckitt Benckiser, έχει αξιοποιηθεί η βρετανική εταιρεία Virology Ltd. Αντίθετα στη νεότερη που αναδεικνύει τη σαφώς υψηλότερη αποτελεσματικότητα των Coldamaris, αξιοποιείται η Αυστριακή Marinomed Biotechnologie GmbH.

Η συμβουλή μου δε διαφοροποιείται. Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει παστίλιες, προφανώς είναι ελεύθερος να το κάνει, αλλά ας μην το θεωρήσει βασικό μέτρο προφύλαξης, παρά μόνο ως μια ύστατη μορφή συμπληρωματικής θωράκισης για ομάδες υψηλού κινδύνου. Άλλωστε πολλά προβλήματα που έχουν επιλυθεί in vitro σε "Tubes και Dishes", παραμένουν ανεπίλυτα in vivo. Αν θέλει να επιλέξει μεταξύ των δύο, η συγκέντρωση και τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης μελέτης δείχνουν πως οι Coldamaris εμφανίζουν υψηλότερη αποτελεσματικότητα καλύπτοντας και μεγαλύτερο εύρος ιών. Η δραστική τους ουσία, υπάρχει σε ρινικό σπρέι που διατίθεται και σε Ελληνικά φαρμακεία.

• Like 5

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

2 hours ago, GoMaR said:

Τι μετρα εχετε εκει; 

Εχουν κλεισει σχολεία, παιδικοι σταθμοι, πανεπιστημια, εστιατορια. Τα καφε εξυπηρετουν μονο για take away και εχουν μαζεψει τα τραπεζια εξω. Τα fast food δουλεύουν οχι ολα και παλι χωρις τραπέζια. Τα ΜΜΜ δουλεύουν με πιο αραια δρομολογια αλλα η κυβερνηση προτεινε να μην γινεται χρηση τους. Οι περισσότερες εταιριες πλεον δουλευουν απο το σπιτι. Εννοειται πως επιτρεπεται η κινηση εξω αλλα μακρια απο αλλους. Π.χ. εννοειται πως μπορεις να πας για τρεξιμο. Εμεις σημερα π.χ. πηγαμε τα παιδια στις κουνιες για να παιξουν αλλα δεν ειχε αλλους. Αν ειχε θα φευγαμε, οπως εκανε ενα ζευγαρι που ηρθε με τα παιδια του για να κανει το ιδιο. Εφυγαν. Εξω απο το διαμερισμα σημερα ειδα τον διαχειριστη να μιλαει με αλλους 2 ενοικους και ειχαν 3 μετρα αποσταση ο ένας απο τον αλλο.

Γενικα ο κοσμος προσεχει, ακολουθει οτι του εχουν πει. Δυστυχως η κυβερνηση, ολοι πιστευουν, πως αργησε περιπου μια εβδομαδα να παρει τα σωστα μετρα.

Έγινε επεξεργασία από jax7480
  • Like 6

Πάντως, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο εγκέφαλος μπαίνει σε survivor mode.

Πού θα πάω, να θυμηθώ να βάλω γάντια, εφάρμοσε σωστά η μάσκα, τι έπιασα, να θυμηθώ να απολυμάνω όσα αγόρασα και τις σακούλες μαζί, αντισηπτικό πήρα, να θυμάμαι να τηρώ τις σωστές αποστάσεις...

Προσαρμογή και επιβίωση..

• Like 1

36 minutes ago, jax7480 said:

Εχουν κλεισει σχολεία, παιδικοι σταθμοι, πανεπιστημια, εστιατορια. Τα καφε εξυπηρετουν μονο για take away και εχουν μαζεψει τα τραπεζια εξω. Τα fast food δουλεύουν οχι ολα και παλι χωρις τραπέζια. Τα ΜΜΜ δουλεύουν με πιο αραια δρομολογια αλλα η κυβερνηση προτεινε να μην γινεται χρηση τους. Οι περισσότερες εταιριες πλεον δουλευουν απο το σπιτι. Εννοειται πως επιτρεπεται η κινηση εξω αλλα μακρια απο αλλους. Π.χ. εννοειται πως μπορεις να πας για τρεξιμο. Εμεις σημερα π.χ. πηγαμε τα παιδια στις κουνιες για να παιξουν αλλα δεν ειχε αλλους. Αν ειχε θα φευγαμε, οπως εκανε ενα ζευγαρι που ηρθε με τα παιδια του για να κανει το ιδιο. Εφυγαν. Εξω απο το διαμερισμα σημερα ειδα τον διαχειριστη να μιλαει με αλλους 2 ενοικους και ειχαν 3 μετρα αποσταση ο ένας απο τον αλλο.

Γενικα ο κοσμος προσεχει, ακολουθει οτι του εχουν πει. Δυστυχως η κυβερνηση, ολοι πιστευουν, πως αργησε περιπου μια εβδομαδα να παρει τα σωστα μετρα.

Φίλε γενικά οι σκανδιναβοι είναι λαός που ακούει  και έχουν τεράστιες υποδομές σε θέματα υγείας. Τα ζεις και τα ξέρεις. 

3 minutes ago, DEADLAZARUS said:

Πάντως, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο εγκέφαλος μπαίνει σε survivor mode.

Πού θα πάω, να θυμηθώ να βάλω γάντια, εφάρμοσε σωστά η μάσκα, τι έπιασα, να θυμηθώ να απολυμάνω όσα αγόρασα και τις σακούλες μαζί, αντισηπτικό πήρα, να θυμάμαι να τηρώ τις σωστές αποστάσεις...

Προσαρμογή και επιβίωση..

Αυτόν τον πανικό ποιος τον προκάλεσε? ΤΑ ΜΜΕ..... 

Έγινε επεξεργασία από def

2 hours ago, mstrsensei said:

Η δεύτερη μελέτη που παρέθεσες αποσπασματικά, είναι προγενέστερη και υπάρχει η αναφορά της στη βιβλιογραφία της νεότερης μελέτης των Αυστριακών. Πρόκειται για δοκιμή απενεργοποίησης in vitro τριών ιών του αναπνευστικού, από το συνδυασμό Amyl Meta Cresol και διχλωροβενζυλικής αλκοόλης που χρησιμοποιούν οι strepsils.
Όπως είχα σημειώσει αξίζει κανείς να προσέξει τις πηγές των ερευνών. Στην παλαιότερη που υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα των strepsils της Reckitt Benckiser, έχει αξιοποιηθεί η βρετανική εταιρεία Virology Ltd. Αντίθετα στη νεότερη που αναδεικνύει τη σαφώς υψηλότερη αποτελεσματικότητα των Coldamaris, αξιοποιείται η Αυστριακή Marinomed Biotechnologie GmbH.

Η συμβουλή μου δε διαφοροποιείται. Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει παστίλιες, προφανώς είναι ελεύθερος να το κάνει, αλλά ας μην το θεωρήσει βασικό μέτρο προφύλαξης, παρά μόνο ως μια ύστατη μορφή συμπληρωματικής θωράκισης για ομάδες υψηλού κινδύνου. Άλλωστε πολλά προβλήματα που έχουν επιλυθεί in vitro σε "Tubes και Dishes", παραμένουν ανεπίλυτα in vivo. Αν θέλει να επιλέξει μεταξύ των δύο, η συγκέντρωση και τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης μελέτης δείχνουν πως οι Coldamaris εμφανίζουν υψηλότερη αποτελεσματικότητα καλύπτοντας και μεγαλύτερο εύρος ιών. Η δραστική τους ουσία, υπάρχει σε ρινικό σπρέι που διατίθεται και σε Ελληνικά φαρμακεία.

Κι εγώ νομίζω ότι όλα τα λεφτά είναι το in vitro. Για σχολιασμό το έβαλα, όχι για να υποστηρίξω κάτι, απλά επειδή το είδα να κυκλοφορεί :) 

• Like 1

1 hour ago, def said:

Αυτόν τον πανικό ποιος τον προκάλεσε? ΤΑ ΜΜΕ..... 

δεν είναι πανικός να κάνεις μία αλληλουχία σωστών κινήσεων. Εδώ το κύριο θέμα είναι να γίνει κατανοητό ποιος είναι ο τρόπος μετάδοσης (όσο είναι δυνατόν με την όποια επιστημονική γνώση υπάρχει στο θέμα), ποιες κινήσεις πρέπει να γίνονται ή να αποφεύγονται κι ίσως ποιες από αυτές είναι σημαντικότερες από άλλες. Το πολύ δύσκολο είναι ότι κάποιες κινήσεις που πολλοί κάνουμε μηχανικά/ενστικτωδώς καλό είναι να αποφεύγονται στην περίπτωση κι επειδή είναι πάρα πολλές στην διάρκεια της ημέρας καταλήγει να είναι σχεδόν αδύνατον να το πετύχουμε 100%.

Αυτό οδηγεί σε έναν δευτερεύοντα κίνδυνο: να θεωρήσουμε ότι αφού δεν μπορούμε να πετύχουμε το 100% τότε είναι μάταιο ακόμα και να προσπαθήσουμε. Τέτοιο αίσθημα ματαιότητας μπορεί να είναι τραγικό λάθος σε ατομικό επίπεδο. Πρέπει να κινούμαστε με νοοτροπία «έστω και 60% να πετύχω είναι καλύτερο από το 58%, έστω και 5% είναι καλύτερο από το 4% κλπ». Να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια.

Για τους περισσότερους ανθρώπους σε οικιακό ή και εργασιακό περιβάλλον γραφείου, χωρίς να υπάρχουν ειδικές συνθήκες (π.χ. πληγές σε άλλα μέρη του σώματος) η κίνηση κλειδί, δεύτερη σε προτεραιότητα αμέσως μετά το σωστό πλύσιμο χεριών, είναι να μην αγγίζουμε χωρίς εντελώς πλυμμένα χέρια το πρόσωπό μας (στόμα, μάτια, μύτη). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την δίνει δεύτερη στη λίστα. Η προσωπική μου γνώμη (βασισμένη σε εμπειρία 17 ετών περίπου στο άθλημα της προσοχής για αποφυγή λοίμωξης ώστε να μην μεταδοθεί σε κοντινά μου πρόσωπα) είναι ότι είναι το δυσκολότερο να πετύχει κάποιος.

• Like 6

Ξέρω πως για πολλούς δεν θα φανεί σημαντικό αλλά στις 16 του μηνα (πριν 3 μέρες) η Πρωθυπουργός της χώρας μαζί με το επιτελείο της έκανε συνέντευξη τύπου για να απαντήσει σε ερωτήσεις που έθεσαν τα παιδιά της χώρας μέχρι 16 ετών για τον κορονοϊό. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου δεν υπήρχαν ενήλικες δημοσιογράφοι. Οι ερωτήσεις που απαντήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν:

- Μπορώ να κάνω γενέθλια με δύο-τρεις φίλους;

- Θα ακυρωθούν οι διακοπές του καλοκαιριού;

- Γιατί δεν μπορώ να πάω να δω τους παππούδες μου

κτλ.

• Like 6
  • Sad 1

18 hours ago, Matia said:

Η ""συμπερασματική" αλήθεια που "σοκάρει" τους κινδυνολόγους είναι ότι τα κρούσματα είναι σαφώς πολλαπλάσια των γνωστών/επιβεβαιωμένων όμως οι θάνατοι παραμένουν οι ίδιοι άρα το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ, πολύ πιο κοντά σε αυτό της γρίπης. Το καταλαβαίνω πως αρέσει σε αρκετούς να λένε βαρύγδουπες ατάκες/δηλώσεις λες και είναι πρωταγωνιστές σε τριτοκλασάτη περιπέτεια videoclub αλλά δεν είμαστε το κοινό για να κάνετε practice ορισμένοι.

Δεν φαίνεται να είναι έτσι, αλλά μακάρι να είμαι λάθος, κινδυνολόγος, τριτοκλασάτος Ψάλτης σε βιντεοταινία του 80.

Η σύγκριση με τη γρίπη (τα τροχαία, το θάνατο από φυσικά αίτια, το θάνατο από μορφές καρκίνου, αυτοκτονίες κλπ.) θεωρώ είναι ατυχής.

Ο λόγος είναι ότι η ασθένεια αυτή δεν έχει κάνει τον κύκλο της στο γενικό πληθυσμό. Τώρα που κάνει τον κύκλο, θα δούμε και τι γίνεται, και μέρα με τη μέρα μπορείς να διορθώνεις τα ποσοστά επί ρεαλιστικών αριθμών. Το πρόβλημα της Κίνας είναι ότι τα νούμερα που δηλώνει ποτέ δεν τα εμπιστεύεσαι. Το πρόβλημα της Ευρώπης (τώρα που μιλάμε) είανι ότι κάνει τα τεστ με το σταγονόμετρο, άρα δεν έχεις πραγματική εικόνα της έκτασης του προβλήματος, βάζεις έναν συντελεστή (x10 φαίνεται ότι συμφωνούν όλοι, αφήνω ένα παράθυρο και x100 εγώ) οπότε ναι, με βάση αυτό, η θνητότητα ίσως είναι μικρότερη. Η απόλυτη τιμή όμως σοκάρει.

Και τέλος, μην ξεχνάμε όμως ότι τα "ενθαρρυντικά" αποτελέσματα έρχονται με απίστευτες θυσίες, τις οποίες ποτέ δεν είχε κάνει η ανθρωπότητα τόσο γενικευμένα.

• Like 3

πριν 3 λεπτά, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Εγώ το έχω σιγουράκι. Απλά το πάνε σιγά σιγά και κάθε 2-3 μέρες προσθέτουν και κάτι.

Ίσως θα ήταν καλύτερα από την αρχή να μπουν τα μέτρα. Βέβαια σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει απίστευτος πανικός και μάλλον αυτό θέλουν να αποφύγουν.

Όπως και το ωράριο και οι Κυριακές στα Σουπερ Μάρκετ, που ουσιαστικά έγινε για να ηρεμήσει ο κόσμος ότι δε κλείνουν από τη μια και από την άλλη, να ελαττώσουν όσο γίνεται το μπουλούκι αυξάνοντας τα χρονικά διαστήματα.

Πάντως θεωρώ ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει αλλάξει συμπεριφορά και γενικά υπακούει. Τουλάχιστον με τα όσα βλέπω εδώ τριγύρω τις τελευταίες 2-3 μέρες

• Like 3

Μόλις τώρα, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Εγώ το έχω σιγουράκι. Απλά το πάνε σιγά σιγά και κάθε 2-3 μέρες προσθέτουν και κάτι.

Ίσως θα ήταν καλύτερα από την αρχή να μπουν τα μέτρα. Βέβαια σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει απίστευτος πανικός και μάλλον αυτό θέλουν να αποφύγουν.

Όπως και το ωράριο και οι Κυριακές στα Σουπερ Μάρκετ, που ουσιαστικά έγινε για να ηρεμήσει ο κόσμος ότι δε κλείνουν από τη μια και από την άλλη, να ελαττώσουν όσο γίνεται το μπουλούκι αυξάνοντας τα χρονικά διαστήματα.

Πάντως θεωρώ ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει αλλάξει συμπεριφορά και γενικά υπακούει. Τουλάχιστον με τα όσα βλέπω εδώ τριγύρω τις τελευταίες 2-3 μέρες

Ισχύει. Επειδή κατεβαίνω με τα πόδια στο γραφείο, ελάχιστοι κυκλοφορούν. Γάντια φοράνε σχεδόν όλοι πια, μάσκες οι μισοί. Και στα σουπερμάρκετ, οι οδηγίες ακολουθούνται με θρησκευτική ευλάβεια.

Ο κόσμος έχει φοβηθεί.

Πιστεύω ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί, εάν, σε 10 περίπου ημέρες από τώρα, αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

• Like 2

πριν 4 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Εγώ το περιμένω έτσι και αλλιώς από βδομάδα αν όχι μέσα στο Σ/Κ

Θα δουμε...

Αφού κυκλοφόρησε ο Άδωνις κι έβαλε και μάσκα για να κάνει show, ναι, ίσως και μέσα στο ΣΚ....

Καλημέραααα

Όταν γράψω τη λέξη "Είδος πρώτης ανάγκης" το μυαλό σας που πάει; Ψωμί; Κρέας; Γάλα; Φαγητό in general; Αντισηπτικά; Ξυριστικά βρε αδερφέ; Ε κάνεις λάθος.

Είδος πρώτης ανάγκης είναι το ψυγείο. 

image.thumb.png.1fa4cc3d23a27d5944e39bdfc7c66b80.png

https://www.kotsovolos.gr/pages/important-info

• Like 1

πριν 16 λεπτά, το μέλος trib έγραψε:

Καλημέραααα

Όταν γράψω τη λέξη "Είδος πρώτης ανάγκης" το μυαλό σας που πάει; Ψωμί; Κρέας; Γάλα; Φαγητό in general; Αντισηπτικά; Ξυριστικά βρε αδερφέ; Ε κάνεις λάθος.

Είδος πρώτης ανάγκης είναι το ψυγείο. 

image.thumb.png.1fa4cc3d23a27d5944e39bdfc7c66b80.png

https://www.kotsovolos.gr/pages/important-info

Αν σου χαλάσει το ψυγείο τι θα κάνεις; Θα τα πετάξεις όλα; Αν χαλάσει η κουζίνα η το πλυντήριο ρούχων;

Έγινε επεξεργασία από Lakisss
  • Like 2

10 hours ago, def said:

Φίλε γενικά οι σκανδιναβοι είναι λαός που ακούει  και έχουν τεράστιες υποδομές σε θέματα υγείας. Τα ζεις και τα ξέρεις. 

...

Ναι για αυτό η Σουηδία δίπλα πετάει χαρταετό σαν να μην συμβαίνει τίποτα. ..

• Like 2

Θα μου επιτρέψετε να ξαναγυρίσω λίγο στα τροχαία.

Και ο λόγος είναι ότι στα πρόσφατα σχόλια διαβάζω για πίεση των ΜΜΕ, για "γρήγορη" σχετικά προσαρμογή υπακοή των πολιτών, για αλλαγή νοοτροπίας κλπ. (Μεταξύ μας, αν δεν είχαμε το άσχημο παράδειγμά της Ιταλίας να μας φοβίζει, δεν ξέρω κατά πόσο "γρήγορη" θα ήταν αυτή η υπακοή).

Όταν λοιπόν υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχει πίεση των ΜΜΕ, έστω υπέρμετρη αν θέλετε σε κάποιες περιπτώσεις, και βλέπουμε ότι το αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμα  τουλάχιστον είναι θετικό, ποιος ο λόγος να μην υπάρχει ανάλογη βούληση, πίεση και κατά συνέπεια υπακοή από τους πολίτες σε ότι αφορά την οδήγηση μας και άρα στην μείωση - εξάλειψη αμέτρητων θανάτων και αμέτρητων τραυματισμών που σε ακολουθούν ολόκληρη την ζωή σου, λόγω των τροχαίων; 

Αποτελεί η όχι η φύλαξη της ανθρώπινης ζωής, πρωταρχικό σκοπό και στις δύο περιπτώσεις; Και αν ναι, που υπάρχει ο δισταγμός ή το εμπόδιο να δούμε παρόμοια αυστηρή εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων η νέων ίσως νόμων περί ασφαλούς οδήγησης;

Κολλάω, διότι το ξαναλέω, ίσως να μη νοσήσουμε όλοι από τον ιό, ίσως να μην χάσουν όλοι αγαπημένο τους πρόσωπο από τον ιό (το πιθανότερο φυσικά απλά το γράφω για λόγους σύγκρισης), αλλά στατιστικά, αν όχι σε πραγματική βάση, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ, έχουμε χάσει συγγενικό η φιλικό πρόσωπο σε κάποιο τροχαίο. Ακόμα και οι νομοθέτες και οι πολιτικοί και οι έχοντες την ευθύνη ελέγχων.

Είναι πολύ οξύμωρο αν όχι άκρα υποκριτικό να φοράω μάσκα διότι φοβάμαι μην κολλήσω η μεταδόσω ασθένεια, και την ίδια ώρα να έχω το πιτσιρίκι χωρις ζώνη στο πίσω ή χειρότερα, στο μπροστά κάθισμα.

• Like 1

πριν 9 λεπτά, το μέλος Snips έγραψε:

Είναι πολύ οξύμωρο αν όχι άκρα υποκριτικό να φοράω μάσκα διότι φοβάμαι μην κολλήσω η μεταδόσω ασθένεια, και την ίδια ώρα να έχω το πιτσιρίκι χωρις ζώνη στο πίσω ή χειρότερα, στο μπροστά κάθισμα.

Δεν μπορούμε να τα κάνουμε ταυτόχρονα; ? 

• Like 2
  • Haha 1