Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

9 λεπτά πριν, το μέλος Proteas έγραψε:

Καλα κανεις και το ξαναβαζεις περιμενω την μελετη επανω σε αυτο..

magiorkinis-gaga-papaevaggelou-main__1_.
WWW.PROTOTHEMA.GR

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής, εξαίρεση θα αποτελέσουν μόνο όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις και λίγο πριν...

Είναι απλό. Είναι τόσο σπάνια συχνή η επαναμόλυνση σε ανεμβολίαστο που όταν δηλωθεί θα είναι αναγκαστικά κομπίνα για το πιστοποιητικό και πρέπει να τον εκδικηθούμε για να μάθει. Ενώ αν συμβεί σε εμβολιασμένο με δύο δόσεις είναι πολύ πιο πιστευτό αφού αποκλείεται κάποιος με δύο δόσεις να έχει πάθει κάτι ώστε να διστάζει για την τρίτη, την τέταρτη κλπ.

• Like 1

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

24 minutes ago, Γιάννης_84 said:

Είναι απλό. Είναι τόσο σπάνια συχνή η επαναμόλυνση σε ανεμβολίαστο που όταν δηλωθεί θα είναι αναγκαστικά κομπίνα για το πιστοποιητικό και πρέπει να τον εκδικηθούμε για να μάθει. Ενώ αν συμβεί σε εμβολιασμένο με δύο δόσεις είναι πολύ πιο πιστευτό αφού αποκλείεται κάποιος με δύο δόσεις να έχει πάθει κάτι ώστε να διστάζει για την τρίτη, την τέταρτη κλπ.

Έχω κατ' επανάληψη κατακρίνει παράλογες πολιτικές, αλλά αυτή δεν είναι τέτοια.  Και σταματήστε επιτέλους να συνδέετε τις εφαρμοζόμενες πολιτικές με το θέμα της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων.

Η ουσία είναι απλή. Οι εμβολιασμένοι πολίτες είναι πιο ασφαλείς και πιο διαχειρίσιμοι από το ΕΣΥ, οπότε και κοινωνικά πιο ωφέλιμοι. Όποιος θέλει να συνεχίσει να ζει τη ζωή του όσο γίνεται ανεμπόδιστα σε συνθήκες πανδημίας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Αν δεν έχει προλάβει να κάνει την απαραίτητη αναμνηστική και νοσήσει, ολόψυχα περαστικά και με το πιστοποιητικό ανά χείρας.

Μετά από 25 χιλιάδες θανάτους (και ακόμη σχεδόν 100 καθημερινά), είναι και κάπου κοινωνικά αδιάφορο το ξεβόλεμα όποιων αρνούνται να εμβολιαστούν ενώ νοσούν κάθε τρεις και λίγο.

• Like 4

55 λεπτά πριν, το μέλος l2phile έγραψε:

Τσαμπέ να είναι και ας τα κάνουμε μία ζωή (αν δεν πεθάνουμε στα 5 χρόνια λόγω του εμβολίου)

Τσαμπε δεν είναι τίποτα. Θα στα πάρουν κάποια στιγμή.

26 λεπτά πριν, το μέλος xdoc έγραψε:

ασε το yt την μελέτη (που αναφέρει το βίντεο) την διάβασες ?

Την διάβασα,όπως και τους περιορισμούς της.

Δηλαδή είμαστε οκ με την εξέλιξη των φαρμάκων πάνω μας, σε υγιεις ανθρώπους;

• Like 1

1 minute ago, rory said:

Την διάβασα,όπως και τους περιορισμούς της.

Για πες ρε θηρίο, ποιος περιορισμός σε προβλημάτισε;

1 minute ago, rory said:

Δηλαδή είμαστε οκ με την εξέλιξη των φαρμάκων πάνω μας, σε υγιεις ανθρώπους;

Πρακτικά όλα τα φάρμακα δοκιμάζονται και σε υγιείς εθελοντές. Έτσι εξασφαλίζουμε ότι είναι ασφαλή. Βεβαίως, το ποσό που προσφέρουν οι φαρμακευτικές έχει διαφορετική αξία για έναν Ευρωπαίο και έναν υποσαχάριο Αφρικάνο, αλλά αυτή τη φορά σχεδόν όλοι οι εθελοντές ήταν από τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμη, τα κυριότερα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα είναι πλήρως και ευρέως αδειοδοτημένα. Η παρλαπίπα για τα δοκιμαστικά εμβόλια ελπίζω εξατμίστηκε κάπου μετά τα 10 δισεκατομμύρια δόσεις.

Α, και που 'σαι... αν ήταν δοκιμαστικά ή δυνητικά επικίνδυνα, θα τα εξέλισσαν στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου μόνο το 10% έχει καταφέρει να κάνει πρώτη δόση. Δε θα τα έδιναν σε μας για να μας ψοφήσουν. Από εμάς βγάζουν το ψωμί τους.

• Like 5

13 λεπτά πριν, το μέλος acct έγραψε:

Για πες ρε θηρίο, ποιος περιορισμός σε προβλημάτισε;

Πρακτικά όλα τα φάρμακα δοκιμάζονται και σε υγιείς εθελοντές. Έτσι εξασφαλίζουμε ότι είναι ασφαλή. Βεβαίως, το ποσό που προσφέρουν οι φαρμακευτικές έχει διαφορετική αξία για έναν Ευρωπαίο και έναν υποσαχάριο Αφρικάνο, αλλά αυτή τη φορά σχεδόν όλοι οι εθελοντές ήταν από τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμη, τα κυριότερα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα είναι πλήρως και ευρέως αδειοδοτημένα. Η παρλαπίπα για τα δοκιμαστικά εμβόλια ελπίζω εξατμίστηκε κάπου μετά τα 10 δισεκατομμύρια δόσεις.

Α, και που 'σαι... αν ήταν δοκιμαστικά ή δυνητικά επικίνδυνα, θα τα εξέλισσαν στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου μόνο το 10% έχει καταφέρει να κάνει πρώτη δόση.

Με προβλημάτισε; Δεν με προβλημάτισε,τα διάβασα όπως διάβασα και την μελέτη απλά.

Άλλο είπα και θα το ξαναπώ. Θέλετε/θεωρείτε σωστό να γίνετε η μελέτη και η ανάπτυξη πάνω μας; Να κάνουμε ένα poll;

Όσο αν είναι ασφαλές το κάθε εμβόλιο θα το δείξει ο χρόνος και θα το μάθουμε όταν θα καταγράφουν και τις παρενέργειες και τις δημοσιοποιούν κιόλας.

25 λεπτά πριν, το μέλος acct έγραψε:

Δε θα τα έδιναν σε μας για να μας ψοφήσουν. Από εμάς βγάζουν το ψωμί τους.

Δεν μας έχουν ανάγκη πλέον! Όταν το καταλάβουμε όλοι αυτό μάλλον θα είναι αργά.

• Like 1

a-270-1.jpg
WWW.IN.GR

Σύμφωνα με όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο...

Με άλλα λόγια προϋπόθεση για να χορηγηθεί πιστοποιητικό νόσησης είναι οι πολίτες να είναι εμβολιασμένοι και απλά να μην πρόλαβαν να κάνουν την τρίτη δόση. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναλοίμωξης.

• Like 1
  • Haha 1
  • Wow 1

αφου αναμενεται να καταργηθουν  τον απριλιο τι λενε οι ποιητες.

προσπαθεια αυξησης της ζητησης των εμβολιων μου μοιαζει .

Εφοσον ξερουμε το μελλον,κανουμε οτι κανουν οι αλλοι με χρονοκαθυστερηση.

Άμα έιχες διαβάσει προηγούμενα μηνύματα μου θα ήξερες ότι δεν εχω τέτοιο σκεπτικό.

Κατα τα αλλά αυτός είναι ένας τοίχος,ωραίος,σταμπωτος. Θα τον αφήσω εδώ γιατί θα τον χρειαστούμε στο μέλλον. 😐

3E49ED22-6BCB-4538-BF2C-E650CABEE93F.jpeg.a8312345a6a1f0ba7a80334939d9bc37.jpeg

Έγινε επεξεργασία από rory
  • Like 1

13 ώρες πριν, το μέλος rory έγραψε:

Με προβλημάτισε; Δεν με προβλημάτισε,τα διάβασα όπως διάβασα και την μελέτη απλά.

Άλλο είπα και θα το ξαναπώ. Θέλετε/θεωρείτε σωστό να γίνετε η μελέτη και η ανάπτυξη πάνω μας; Να κάνουμε ένα poll;

Όσο αν είναι ασφαλές το κάθε εμβόλιο θα το δείξει ο χρόνος και θα το μάθουμε όταν θα καταγράφουν και τις παρενέργειες και τις δημοσιοποιούν κιόλας.

Δεν μας έχουν ανάγκη πλέον! Όταν το καταλάβουμε όλοι αυτό μάλλον θα είναι αργά.

Πως και που πρέπει να γίνεται κατα την γνώμη σου η μελέτη των φαρμάκων  - εμβολίων κατα τη γνώμη σου ( η αναπτυξη δεν γινεται κατα την διάρκεια της μελέτης  εχει προηγηθεί)

• Like 1

52 λεπτά πριν, το μέλος rory έγραψε:

Άμα έιχες διαβάσει προηγούμενα μηνύματα μου θα ήξερες ότι δεν εχω τέτοιο σκεπτικό.

Κατα τα αλλά αυτός είναι ένας τοίχος,ωραίος,σταμπωτος. Θα τον αφήσω εδώ γιατί θα τον χρειαστούμε στο μέλλον. 😐

προφανώς υπερβάλω, ΑΛΛΑ όντως γίνεται έρευνα, ακόμα, στην ασπιρίνη.

Και σόρρυ, αλλά το σκεπτικό σου είναι εκεί, όταν γράφεις ότι "όταν θα καταγράφουν και τις παρενέργειες και τις δημοσιοποιούν κιόλας". Αυτό είναι τέρμα συνωμοσιολογικό ή αν δεν σου αρέσει ο όρος, υπερβολικά καχύποπτος.

και μάλιστα, αν ταξιδέψεις στις δεκαετίες θα δεις διαφορες στο για τι ειναι καλό και τι δεν είναι καλό, κοινώς αλλάζουν και γνώμη (βλέπε αντικρουώμενες απόψεις για το όφελος της ασπιρίνης για την καρδιά ή/και καρδιαγγειακό σύστημα, ή παθήσεις σχετικά με αυτά).

Όσο για το σκεπτικό, είσαι πιο κάθετος από ότι νομίζεις ότι είσαι. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι να είναι κάποιος αρνητικός ή κάθετος, το πρόβλημα είναι να έχει άκυρα επιχειρήματα.

Θα πω το εξής ομως. Το επιχείρημα για την ανάπτυξη/έρευνα πάνω μας, το άκουγα τους πρώτους μήνες, ίσως και να συμφωνούσα, και έτσι έλεγα σε φίλους και γνωστούς ότι θα περιμένω λίγο γιατί δεν είμαι early adopter (chipset δεν είναι το μπόλι :hehe: ; ).
Αυτό όμως ίσχυε στους πρώτους εκατοντάδες,χιλιάδες, εκατομμύρια, εμβολιασμένους. Κάπου στο δις και μετά αντιστρέφεται. Στα 10δις;

Νομίζω ότι υπάρχει μια ψευδαίσθηση ότι τα σκευάσματα έχουν 0 παρενέργειες. Δεν ξέρω αν υπάρχει σκεύασμα που να έχει 0 παρενέργειες. Ίσως το εμφιαλωμένο νερό.

Είμαι κυνικός; Μπορεί. Πάντως στα παιδιά μου όταν κάνανε τα κλασσικά παιδικά εμβόλια, μια χαρα είχα διαβάσει για τις παρενέργειες, μια χαρά μας είπε η γιατρός να μην φάει τίποτε δυνητικά αλλεργιογόνο γιατί "βγάλει" κάτι να μην υπάρχει υπόνοια ότι ήταν κάτι που έφαγαν. Και μια χαρά κάνανε πυρετό σε κάποια από τα μπόλια.

Και εδώ να πούμε ότι στατιστικά σίγουρα έχουν υπάρξει παιδιά που έβγαλαν παρενέργεια, πιθανά θανατηφόρα ή να αλλάξει την ζωή τους προς το χειρότερο σημαντικά.

Είναι τέλειο; Όχι.
Λαδάκια, ευχούλες και προσευχές να βγεί το επόμενο σκεύασμα που θα έχει 0 παρενέργειες.

Έγινε επεξεργασία από JaguarOne
  • Like 3

1 hour ago, JaguarOne said:

Δεν ξέρω αν υπάρχει σκεύασμα που να έχει 0 παρενέργειες. Ίσως το εμφιαλωμένο νερό.

Μπα, ούτε αυτό. Δυστυχώς έχω καμιά δεκαριά τέτοια παραδείγματα εύκαιρα:

?url=https%3A%2F%2Fcalifornia-times-brig
WWW.LATIMES.COM

A 28-year-old woman found dead hours after taking part in a radio station's water-drinking contest died of water intoxication, the...

Ευτυχώς, σε πείσμα του κινδύνου από το νερό, δεν έχουμε αρχίσει ακόμη να ποτίζουμε με Brawndo.

• Haha 2

2 ώρες πριν, το μέλος xdoc έγραψε:

Πως και που πρέπει να γίνεται κατα την γνώμη σου η μελέτη των φαρμάκων  - εμβολίων κατα τη γνώμη σου ( η αναπτυξη δεν γινεται κατα την διάρκεια της μελέτης  εχει προηγηθεί)

Όπως γίνεται τώρα,αλλά θεωρώ ότι δεν μπορείς να έχεις ασφαλή συμπεράσματα για την ασφάλεια του σκευάσματος μέσα σε μια,δυο εβδομάδες η ένα μήνα.

Ο αδερφός μου είπε πριν λίγο (δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμα) ότι στο Novavax δεν έχουν κάνει καν έρευνα για τυχόν καρκινογενέσεις επειδή λέει θεωρούν ότι δεν θα έχει.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο είμαστε οκ δλδ; Όλα καλά;

2 ώρες πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

προφανώς υπερβάλω, ΑΛΛΑ όντως γίνεται έρευνα, ακόμα, στην ασπιρίνη.

Και σόρρυ, αλλά το σκεπτικό σου είναι εκεί, όταν γράφεις ότι "όταν θα καταγράφουν και τις παρενέργειες και τις δημοσιοποιούν κιόλας". Αυτό είναι τέρμα συνωμοσιολογικό ή αν δεν σου αρέσει ο όρος, υπερβολικά καχύποπτος.

και μάλιστα, αν ταξιδέψεις στις δεκαετίες θα δεις διαφορες στο για τι ειναι καλό και τι δεν είναι καλό, κοινώς αλλάζουν και γνώμη (βλέπε αντικρουώμενες απόψεις για το όφελος της ασπιρίνης για την καρδιά ή/και καρδιαγγειακό σύστημα, ή παθήσεις σχετικά με αυτά).

Όσο για το σκεπτικό, είσαι πιο κάθετος από ότι νομίζεις ότι είσαι. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι να είναι κάποιος αρνητικός ή κάθετος, το πρόβλημα είναι να έχει άκυρα επιχειρήματα.

Θα πω το εξής ομως. Το επιχείρημα για την ανάπτυξη/έρευνα πάνω μας, το άκουγα τους πρώτους μήνες, ίσως και να συμφωνούσα, και έτσι έλεγα σε φίλους και γνωστούς ότι θα περιμένω λίγο γιατί δεν είμαι early adopter (chipset δεν είναι το μπόλι :hehe: ; ).
Αυτό όμως ίσχυε στους πρώτους εκατοντάδες,χιλιάδες, εκατομμύρια, εμβολιασμένους. Κάπου στο δις και μετά αντιστρέφεται. Στα 10δις;

Νομίζω ότι υπάρχει μια ψευδαίσθηση ότι τα σκευάσματα έχουν 0 παρενέργειες. Δεν ξέρω αν υπάρχει σκεύασμα που να έχει 0 παρενέργειες. Ίσως το εμφιαλωμένο νερό.

Είμαι κυνικός; Μπορεί. Πάντως στα παιδιά μου όταν κάνανε τα κλασσικά παιδικά εμβόλια, μια χαρα είχα διαβάσει για τις παρενέργειες, μια χαρά μας είπε η γιατρός να μην φάει τίποτε δυνητικά αλλεργιογόνο γιατί "βγάλει" κάτι να μην υπάρχει υπόνοια ότι ήταν κάτι που έφαγαν. Και μια χαρά κάνανε πυρετό σε κάποια από τα μπόλια.

Και εδώ να πούμε ότι στατιστικά σίγουρα έχουν υπάρξει παιδιά που έβγαλαν παρενέργεια, πιθανά θανατηφόρα ή να αλλάξει την ζωή τους προς το χειρότερο σημαντικά.

Είναι τέλειο; Όχι.
Λαδάκια, ευχούλες και προσευχές να βγεί το επόμενο σκεύασμα που θα έχει 0 παρενέργειες.

Με το ίδιο σκεπτικό ήμουν και εγώ στην αρχή και περίμενα.Ειδα πως πήγαιναν τα πράγματα και το έκανα.

Μετά βλέποντας πολλά άλλαξα πάλι γνώμη και μπορεί να είμαι ή να φαίνομαι τόσο κάθετος.

Οσο για το αν θα γίνεται η έρευνα πάνω μας δεν είναι τυχαίο που θέλουν να μπορούν να βγάζουν ένα καινούργιο εμβόλιο σε κυκλοφορια μόλις σε 3 μηνες.

Ορίστε και κάτι ακόμα,να το ξανά βάλω.

Spoiler

814901298_Screenshot2022-02-11at19_16_28.png.24b6ac40351ea9358e74ecdb444b25a1.png

611768561_Screenshot2022-02-11at19_16_43.png.783fa15a79dd2870daad35962728fe51.png83360390_Screenshot2022-02-11at19_15_06.png.e677bb46833d726308998294810e6a2d.png

• Like 1

Καλέ μου άνθρωπε, παραδίπλα μιλάνε για το διάστημα, δεν πας μια βόλτα να τους δώσεις τα φώτα σου; Νομίζω ότι έχουμε πολύ διάβασμα μετά και τη διαπίστωση ότι

3 ώρες πριν, το μέλος rory έγραψε:

δεν έχουν κάνει καν έρευνα για τυχόν καρκινογενέσεις επειδή λέει θεωρούν ότι δεν θα έχει.

Να προλάβουμε να ενημερωθούμε πριν ρίξεις την επόμενη αποκάλυψη

• Like 1

54 λεπτά πριν, το μέλος schumifer έγραψε:

Καλέ μου άνθρωπε, παραδίπλα μιλάνε για το διάστημα, δεν πας μια βόλτα να τους δώσεις τα φώτα σου; Νομίζω ότι έχουμε πολύ διάβασμα μετά και τη διαπίστωση ότι

Να προλάβουμε να ενημερωθούμε πριν ρίξεις την επόμενη αποκάλυψη

1386193695_Screenshot2022-02-18at14_52_49.thumb.png.9c040cc82a1e7b78ee4dd68c98b547df.png

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/nuvaxovid-epar-product-information_el.pdf

• Wow 1

laboratory-g89b99f692_1920.jpg?itok=cq1t
WWW.KOUTIPANDORAS.GR

Άλλη μία επιστημονική μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση ότι το φθηνό και ευρέως διαθέσιμο...

Να βρούμε κάτι άλλο, βρε παιδιά.

Χλωρίνη; Τι λέτε;

• Like 1

32 minutes ago, ARMAGEDDON said:

ρε παιδιά ο Μπιλάκος γιατί ασχολείται με αυτά

Γιατί είναι πιο ευχάριστο για τον ίδιο και πιο καλό για την υστεροφημία του να χρηματοδοτεί δράσεις που σώζουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές από ό,τι να προσπαθεί να σε πείσει να βάλεις Windows 11.

Σχώρα με αν είναι περιττό (🤞), αλλά ελπίζω να σου είναι σαφές ότι ο Μπιλάκος σαρκαστικά αποκαλεί τον ιό "εμβόλιο" και τονίζει ότι είναι δυστύχημα το γεγονός ότι η διανομή των εμβολίων δεν πρόλαβε την εξάπλωση του ιού.

• Like 3