Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

7 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

@rory

Χωρις κανενα ιχνος ειρωνιας θα πω απλα οτι σε ολα οσα γραφεις, εγω συμφωνω.

Θες να ανταλλαξουμε αποψεις για το ποσο αχρηστοι ειναι; Οι καλυτεροι φιλοι θα γινουμε. Αλλα. Ειναι ολα αυτα που γραφεις ικανα και αξια να μας κανουν να υποβαθμισουμε την πανδημια; Την υπαρξη της; Την αναγκη εμβολιασμου; 

Μήπως το να δίνουν τέτοιες διαστάσεις ήταν από την αρχή σκόπιμο;

Κόσμος θα συνεχίσει να πεθαίνει και δεν θα ασχολείται κανένας από κάποια στιγμή γιατί τότε "θα μάθουμε να ζούμε με τον ιό".

Έχω γράψει για τα εμβόλια μερικές σελίδες πιο πίσω... δεν θέλω να τα εξελίξουν πάνω μου επειδή έτσι θέλουν αυτοί!

• Like 1

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

39 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

@Γιάννης_84

Ναι η ιατρικη (για σενα) ειναι δογμα. Και για μενα. Και για ολους τους ασχετους. Απο τη στιγμη που παγκοσμιως, σε ολες τις χωρες, ολοι λενε οτι το μονο που μας προστατευει ειναι το εμβολιο, τοτε πρεπει να εμβολιαστεις. Μην ξαναπεις για φαρμακα. Τα φαρμακα ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ , δεν προστατευουν.

Ναι, θεραπεύουν αφού κολλήσεις, είπα το αντίθετο; Αλλά αφού μου απαγορεύεις δεν θα ξαναπώ για φάρμακα. Κι αυτά τα 2000 που αγοράστηκαν και έσωσαν κάποιους (ανάμεσά τους πιθανώς και κάποιοι εμβολιασμένοι), κακώς αγοράστηκαν, κακώς βοήθησαν και ποτέ να μην ξανάρθουν και εκτός από μένα μην τολμήσει και τα ξαναναφέρει κανείς. ΟΚ τώρα;

Εξελιξη εν μεσω πανδημιας, απο διαβασματα δεξια αριστερα στα ιντερνετς, φοβικες αναρτησεις, αποριες του στυλ "τι κανει η μασκα στα παιδια" , "τι παθαινω αν επανεισπνεω το εκπνεομενο διοξειδιο του ανθρακα" κλπ, μπαρουφες ειναι. Οχι εξελιξη. 

Όταν αποτελούν αντικείμενο κανονικών επιστημονικών μελετών και δείχνουν κάποια πράγματα που κάνουμε πως δεν βλέπουμε, δεν είναι μπαρούφες, είναι εξέλιξη και νέα γνώση. Τα δόγματα άλλων χωρών τις έλαβαν υπόψη και έλαβαν ανάλογες αποφάσεις. Η δικιά μας αίρεση αν έχει υπόψη άλλες έρευνες να μας το εξηγήσει. Όχι σε μένα, στον κόσμο γενικώς. Εσύ μήπως νομίζεις ότι μιλάς με κάποιον που υποστηρίζει επιχειρήματα του στυλ θα πάθει υποξία το παιδί μου και απαντάς υπό αυτό το πρίσμα; Και δεν είμαι καν κατηγορηματικός ότι η μάσκα στο νηπιαγωγείο είναι άχρηστη για τα παιδάκια αλλά και για τις νηπιαγωγούς σύμφωνα με σχετική έρευνα. Αλλά η τυχόν επίκλησή της μεταφράζεται εδώ πέρα σαν επιλεκτική και θα μου την πούνε, ή κάποιος θα βρει κάποια που δεν βγάζει το ίδιο συμπέρασμα και πάλι θα μου την πούνε ή θα το γράψω σαν ανοιχτό θέμα συζήτησης γιατί ακριβώς δεν είμαι ειδικός και βαρέθηκα να μου τη λένε και... μάντεψε τι μόλις έκανες: <<φοβικές αναρτήσεις και μπαρούφες>>=πάλι μου την είπανε . Επανερχόμαστε στο να μη συζητάμε καθόλου λοιπόν.

@rory Μολις η πανδημια τελειωσει, ο πρωτος θα ειμαι που θα παει εξω απο το συνταγμα και θα μουτζωνω για ενα καρο αποφασεις που πηραν ανιδεοι, ασχετοι κι επικινδυνοι σε πολλες περιπτωσεις πολιτικαντηδες.

Σου φαίνεται απίθανο να κόστισαν και ζωές κάποιες από αυτές τις αποφάσεις; Αυτές δεν επιτρέπεται να τις συζητάμε επειδή είναι ακόμα νωρίς; 2 χρόνια πανδημία έχουμε, δεν υποβαθμίζω την πανδημία.

Μπορουμε τουλαχιστον ομως να κατανοησουμε, οτι οι χειρισμοι μιας οποιασδηποτε κυβερνησης, ουδεμια σχεση εχουν με το καθαρο ιατρικο κομματι;

Όταν χρησιμοποίησαν το ιατρικό κομμάτι ως άλλοθι για διάφορα πράγματα και πιθανώς με τη συναίνεση των γιατρών, εξακολουθούν να μην έχουν ουδεμία σχέση;

Πειστηκατε οτι οι αυξημενοι θανατοι οφειλονται στο οτι δεν πηγαμε νοσοκομειο, οτι καπνισαμε και δε φαγαμε σωστα και οχι στο οτι υπαρχει μια πανδημια. Οκ... σημερα ειναι παρασκευη (μεχρι να αμφισβητηθει και αυτο, που ουδεμια εντυπωση θα μου κανει)

Ρε συ γιατί το συγχέεις πάλι αυτό; Εντάξει, δεν το απηύθηνες σε μένα αλλά συζητάμε για τους επιπλέον των 24000+ της πανδημίας και επιπλέον του μέσου όρου 5ετίας από άλλες αιτίες αύξηση.

• Like 1

5 λεπτά πριν, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Σου φαίνεται απίθανο να κόστισαν και ζωές κάποιες από αυτές τις αποφάσεις; Αυτές δεν επιτρέπεται να τις συζητάμε επειδή είναι ακόμα νωρίς; 2 χρόνια πανδημία έχουμε, δεν υποβαθμίζω την πανδημία.

Θες να απαντήσω εγώ; Φυσικά και κοστίσαν και κοστίζουν κάθε μέρα αφού έχουν κάνει τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας πουτειν.

Πως έχουμε την αύξηση στους θανάτους σε μικρές ηλικίες;

• Like 2

@Γιάννης_84

Γιαννη. Γραφεις ολοκληρα κατεβατα και μας υπενθυμιζεις συνεχεια τι κανουν αλλες χωρες, και ποσο πιο σωστα τα κανουν αλλες χωρες. Το οτι ΚΑΙ στις χωρες που φερνεις ως παραδειγματα η γραμμη ειναι ενιαια ΥΠΕΡ του εμβολιασμου δεν σου λεει κατι; Το οτι παιρνουν αποφασεις εχοντας μεγακυτερο ποσοστο εμβολιασμενων; Το οτι πρωτογενως το "αντιεμβολιαστικο" που υποστηριζεις ειναι λαθος; 

Συζητησεις με τα "αν" δε γινονται. Γιατι αν γινονται, τοτε ΑΝ ειχαμε εμβολιαστει στο 100% τοτε οοοοοοολα αυτα για τα οποια γκρινιαζετε, πολυ πιθανον να μην ισχυαν. Ουτε κριμα ζωες θα χανονταν, ουτε καθυστερημενες νοσηλειες ουτε τιποτα. Γιατι οι ΜΕΘ δεν θα ηταν τιγκα με περιπου 75% ανεμβολιαστους. Θα ειχαμε πολυ λιγοτερους εμβολιασμενους διασωληνωμενους, σε κρεββατια εντατικων, σε απλες κλινες κοκ. 

@rory Φανταζομαι οτι οι κυβερνησεις παιρνουν αποφασεις γιατι μαλλον μονο εκεινες εχουν αυτη τη δικαιοδοσια. Κατα βασην διαφωνω σ αυτο. Ας πουμε, βλεπεις πυρκαγια και πανε και "συντονιζουν" κατι υπουργοι, υφυπουργοι, νομαρχες, δημαρχοι που ειναι εντελως ασχετοι. Το θεωρω εντελως ηλιθιο. Αλλα η πανδημια κακα τα ψεμματα επηρεασε ολους τους τομεις της κοινωνιας, επομενως επρεπε να παρθουν αποφασεις για ολους αυτους. Επομενως, ε, δε μπορουμε να πουμε οτι "κακως μπλεκεται" η κυβερνηση.

• Like 3

5 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

@Γιάννης_84

Γιαννη. Γραφεις ολοκληρα κατεβατα και μας υπενθυμιζεις συνεχεια τι κανουν αλλες χωρες, και ποσο πιο σωστα τα κανουν αλλες χωρες. Το οτι ΚΑΙ στις χωρες που φερνεις ως παραδειγματα η γραμμη ειναι ενιαια ΥΠΕΡ του εμβολιασμου δεν σου λεει κατι; Το οτι παιρνουν αποφασεις εχοντας μεγακυτερο ποσοστο εμβολιασμενων; Το οτι πρωτογενως το "αντιεμβολιαστικο" που υποστηριζεις ειναι λαθος; 

Το αντιεμβολιαστικό που μου αποδίδεις ότι υποστηρίζω, ναι, είναι λάθος. Αναφέρω άλλες χώρες όχι μόνο για το πιο σωστά αλλά για το διαφορετικά. Κάτι που δεν συμφωνεί με τα περί δόγματος. Συζήτηση ονομάζεται όλο αυτό και δύναται να έχει κι άλλες πτυχές εκτός από το να βρίζουμε όλη μέρα τους ανεμβολίαστους και να τους αποδίδουμε μονίμως την πλήρη ευθύνη για όλα με κάθε αφορμή. Όσον αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων, δεν ισχύει ότι ΟΛΕΣ οι χώρες του κόσμου έχουν μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς και στην τελική δεν υπήρχαν από την πρώτη μέρα τα εμβόλια για να είναι αυτό το μοναδικό και απόλυτο μέτρο σύγκρισης για όλα τα θέματα σχετικά με την πανδημία. Από χώρα σε χώρα αλλάζουν εκτός από την εμβολιαστική κάλυψη, ένα σωρό άλλα πράγματα. Κάποια από αυτά συμβάλλουν σε πολύ μεγάλες διαφορές ταυτόχρονα με την κάλυψη βέβαια.

5 λεπτά πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

Συζητησεις με τα "αν" δε γινονται.

Συγγνώμη, δεν το ήξερα. Εγώ νόμιζα ότι γίνονται, αν και δεν κατάλαβα σε ποιο <<αν>> αναφέρθηκες - όχι ότι έχει σημασία βέβαια. Εσύ όταν συζητάς, δεν κάνεις υποθέσεις;

• Like 1

9 ώρες πριν, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Το αντιεμβολιαστικό που μου αποδίδεις ότι υποστηρίζω, ναι, είναι λάθος.

Να σε κατι που συνφωνουμε λοιπον. Ελπιζω να αλλαξεις σταση.

Αναφέρω άλλες χώρες όχι μόνο για το πιο σωστά αλλά για το διαφορετικά. Κάτι που δεν συμφωνεί με τα περί δόγματος. Συζήτηση ονομάζεται όλο αυτό και δύναται να έχει κι άλλες πτυχές εκτός από το να βρίζουμε όλη μέρα τους ανεμβολίαστους και να τους αποδίδουμε μονίμως την πλήρη ευθύνη για όλα με κάθε αφορμή. Όσον αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων, δεν ισχύει ότι ΟΛΕΣ οι χώρες του κόσμου έχουν μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς και στην τελική δεν υπήρχαν από την πρώτη μέρα τα εμβόλια για να είναι αυτό το μοναδικό και απόλυτο μέτρο σύγκρισης για όλα τα θέματα σχετικά με την πανδημία. Από χώρα σε χώρα αλλάζουν εκτός από την εμβολιαστική κάλυψη, ένα σωρό άλλα πράγματα. Κάποια από αυτά συμβάλλουν σε πολύ μεγάλες διαφορές ταυτόχρονα με την κάλυψη βέβαια.

Και παλι θα πω το εξης. Δεν νομιζω οτι ειναι η ωρα να τα συζητησουμε ολα αυτα. Εν μεσω πανδημιας δεν ειναι ωρα για συζητησεις. Κανεις αυτο που πρεπει, επειδη πρεπει, και συμβαλλεις κι εσυ στην προσπαθεια με εξτρα bonus οτι εισαι κι εσυ ο ιδιος προστατευμενος καλυτερα και πιο ασφαλης. Μετα, ολοι μαζι θα κραζουμε. Χωρις πλακα, θα τους κραζουμε σαν να μην υπαρχει αυριο. 

Συγγνώμη, δεν το ήξερα. Εγώ νόμιζα ότι γίνονται, αν και δεν κατάλαβα σε ποιο <<αν>> αναφέρθηκες - όχι ότι έχει σημασία βέβαια. Εσύ όταν συζητάς, δεν κάνεις υποθέσεις;

Οχι δεν κανω. Δλδ κανω. Οταν συζητω με φιλους μου ετσι για να περασει η ωρα. Οταν καλω τον υδραυλικο στο σπιτι γτ εχω αναγκη, δεν συζηταω υποθετικα. Οταν καλω τον ηλεκυρολογο, επισης. Οταν συζητω με την αδερφη μου για κτιρια κλπ μηχανολογικα, δεν διαφωνω μαζι της επειδη εχω αλλη αποψη που τη διαβασα στο ιντερνετ (ειναι μηχανολογενα). Ε, οταν εχω ιατρικο θεμα, δεν κανω με το γιατρο υποθετικες συζητησεις. Γιατι σε καμια απο τις παραπανω περιπτωσεις δεν ειμαι ειδικοτερος απο αυτους ωστε να "υποθεσω" κατι την κρισιμη ωρα. 

• Like 1

13 ώρες πριν, το μέλος rory έγραψε:

Θες να απαντήσω εγώ; Φυσικά και κοστίσαν και κοστίζουν κάθε μέρα αφού έχουν κάνει τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας πουτειν.

Πως έχουμε την αύξηση στους θανάτους σε μικρές ηλικίες;

Τα νοσοκομεία και το συστημα υγείας πουτειν εχει γίνει απο τους πολιτικούς καθοδηγητές.........

• Like 1

1 ώρα πριν, το μέλος jax7480 έγραψε:

Θετικό και το PCR.

Περαστικά Ζάχο

BTW.

Διαβάζοντας τα σεντόνια, απορώ με τον εαυτό μου ώρες ώρες. Τι είμαι, ποιος είμαι, γιατί είμαι; ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ; 

• Like 4

4 ώρες πριν, το μέλος xdoc έγραψε:

Τα νοσοκομεία και το συστημα υγείας πουτειν εχει γίνει απο τους πολιτικούς καθοδηγητές........

Σε αυτούς αναφερόμουν. Αλίμονο αν μας φταίει ο κάθε γιατρός και νοσοκόμος για τα προβλήματα του συστήματος υγείας.

• Like 1

paidiatroi_emvolio_paidia_xr.jpg
WWW.IN.GR

Συγκρατημένοι οι επιστήμονες για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης στις μικρότερες ηλικίες - Βάνα...

18 ώρες πριν, το μέλος tommybertsen έγραψε:

BTW.

Διαβάζοντας τα σεντόνια, απορώ με τον εαυτό μου ώρες ώρες. Τι είμαι, ποιος είμαι, γιατί είμαι; ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ; 

Πού είσαι, ρε φίλε; Στην επίπεδη γη. Οι Νεφελίμ σε χαιρετούν...

• Haha 1
  • Sad 1

22 ώρες πριν, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Spoiler

Έρχεσαι σε επαφή με τίποτε μαγνήτες;;

• Haha 2

shutterstock_1672944460-768x512-768x512-
WWW.IN.GR

Η έρευνα συμπεριέλαβε 77 γυναίκες που εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις εμβολίου mRNA και 12 γυναίκες...

Συμπεριέλαβε 77 γυναίκες που εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις εμβολίου mRNA και 12 γυναίκες που είχαν συμπωματική μόλυνση από κοροναϊό μεταξύ 20ης και 32ης εβδομάδας κύησης. Στους 2 μήνες από τη γέννηση συλλέχθηκαν δείγματα αίματος από 49 βρέφη εμβολιασμένων μητέρων. Στους 6 μήνες από τη γέννηση συλλέχθηκαν δείγματα από 28 βρέφη εμβολιασμένων μητέρων και από 12 βρέφη μολυσμένων μητέρων. Μετρήθηκαν αντισώματα IgG έναντι της Spike πρωτεΐνης του κοροναϊού.

Οι εμβολιασμένες μητέρες είχαν σημαντικά υψηλότερους τίτλους αντισωμάτων κατά τον τοκετό σε σύγκριση με τις μητέρες που μολύνθηκαν (p<0,001). Ομοίως, οι αντίστοιχοι μέσοι τίτλοι του ομφάλιου λώρου ήταν υψηλότεροι μετά τον εμβολιασμό έναντι της φυσικής μόλυνσης (p<0,001). Μεταξύ των βρεφών εμβολιασμένων μητέρων στους 2 μήνες, 98% είχαν ανιχνεύσιμα αντισώματα. Οι συγκεντρώσεις τους μάλιστα συσχετίστηκαν με αυτές της μητέρας και του ομφάλιου λώρου.

Στους 6 μήνες, 57% (16/28) των βρεφών που γεννήθηκαν από εμβολιασμένες μητέρες είχαν ανιχνεύσιμα αντισώματα σε σύγκριση με μόνο 8% (1 από 12) των βρεφών που γεννήθηκαν από μητέρες που μολύνθηκαν (p<0,005). Ούτε οι μητρικοί τίτλοι αντισωμάτων ούτε οι τίτλοι του ομφάλιου λώρου συσχετίστηκαν σημαντικά με τους βρεφικούς τίτλους αντισωμάτων στους 6 μήνες, κυρίως επειδή το 43% των βρεφών δεν είχε ανιχνεύσιμο τίτλο εκείνη τη στιγμή.

Οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από COVID-19. Δεδομένης της υστέρησης στην ανάπτυξη εμβολίων για βρέφη, τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής θα πρέπει να παρακινήσουν τις εγκύους να εμβολιαστούν όχι μόνο για την ασφάλεια των ίδιων, αλλά και για να ενισχύσουν την άμυνα των μωρών τους έναντι της COVID-19.

• Like 2

Η Νορβηγία, ακολουθώντας τη Δανία και Σουηδία, έχει αποσύρει όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Μάσκες, αποστάσεις ακόμα και τεστ για κορονοϊό για τα παιδιά έχουν καταργηθεί. Επίσης δεν υπάρχουν περιορισμοί κατά την είσοδο στη χώρα. Σε περίπτωση συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανίσει ένας ενήλικας, κάνει self test ή PCR δωρεάν στον δήμο που ανήκει και αν είναι θετικό προτείνεται να μείνει στο σπιτι για 4 μέρες, όχι όμως σε καραντίνα. Μετά απο 24 ώρες απυρετος και μετά την πάροδο των 4 ημερών μπορεί να γυρίσει στην εργασία του. Τα παιδιά ακόμα και αν εμφανίσουν συμπτώματα δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ για Covid. Όλα τα υπόλοιπα μέτρα καταργούνται. 

• Like 6
  • Wow 2

Just now, το μέλος Nickzzz έγραψε:

Πρέπει να ανακάμψει η οικονομία, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με περσινά ξινά σταφύλια.

Θέλει ένα νταβαντούρι, κανέναν πόλεμο κλπ  να ρίξουν το φταίξιμο κλπ

είναι στο peak να γίνει καλό πατατράκ

• Like 1
  • Haha 1