Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

Το ότι έχει κοπεί η πρόσβαση στην υγεία χιλιάδων ανθρώπων ούτε καν μας περνά από το μυαλό;

Πόσες εγχειρήσεις/θεραπείες/εξετάσεις έχουν ακυρωθεί ή καθυστερούν;

• Like 1

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ναι, αλλά κακώς έγινε αυτή η πίεση για εμβολιασμούς και τα λοκντάουν και τα μέτρα.

Έπρεπε να μην γίνει τίποτε από αυτά για να συνεχίσουν εγχειρήσεις/θεραπείες/εξετάσεις κανονικά. Και φυσικά και όλη την υπόλοιπη ζωή μας κανονικά.

Βέβαια τότε με την ποσότητα των κρουσμάτων θα είχαμε διπλάσιους νεκρούς και πνιγμένα νοσοκομεία με αυτούς που δεν το περάσανε σαν γριπούλα.

Που θα ήταν τόσοι πολλοί, που τελικά ακόμη και αυτοί που θα το περνάγανε με μια "απλή" νοσοκομειακή φροντίδα (όχι ΜΕΘ) θα καταλήγανε και πολλοί από αυτούς.

Ότι ακριβώς καταφέρανε στην Ινδία δηλαδή, που δεν είχαν οχι κρεβάτια, αλλά ούτε οξυγόνο στα κεντρικά νοσοκομεία.

Όπως και να το κάνουμε, σε μια σωστική λέμβο που γράφει "άτομα 20" και μπούνε 30,40, θα βυθιστεί και θα τους πάρει σχεδόν όλους κάτω.

Τέσπα, λάθος

επίτηδες κόβουν την πρόσβαση για να λύσουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού αλλά και το συνταξιοδοτικό! Οι boomers είναι πολλοί και κοστίζουν, ζήτω η επανάσταση των zoomers! Θέλουν να ξεπουλήσουν την χώρα και μας θέλουν όλους υποταγμένους! Τα μπόλια θα μας κάνουν πρόβατα και ελεγχόμενους και μετά θα μας σκοτώσουν και γι'αυτό εμείς οι ελεύθεροι επαναστατημένοι λέμε ΟΧΙ γιατί έτσι θα τους την φέρουμε εκεί στη λέσχη μπιλντερμπεργκ! Το έχουν σκεφτεί τόσο καλά το σχέδιο που αυτοί που θα μείνουν ζωντανοί θα είναι αυτοί που δεν υπακούν! Η πανδημία δεν υπάρχει αλλά θέλουμε θεραπείες! Κάτω στα μπόλια, πάνω στην ιβερμεκτίνη!

• Like 2

21 λεπτά πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

θα είχαμε διπλάσιους νεκρούς και πνιγμένα νοσοκομεία με αυτούς

Θα είχαμε; 🤨 

5 λεπτά πριν, το μέλος steve_m έγραψε:

βασικα καλησπερα σας, ειμαι ανεμβολιαστος απο σημερα

Φρεσκοληγμένος να λες. 😃

• Haha 1

Επειδή αναφέρθηκαν τα νούμερα της Νορβηγίας για την κλασσική γρίπη και το covid και ανάλογα τι θέλουμε να υποστηρίξουμε τα ερμηνεύουμε όπως μας βολεύει, μερικά χιλιόμετρα ανατολικά της Νορβηγίας είναι η Σουηδία.

Το 2018/19 είχαν 505 νεκρούς από κλασσική γρίπη, το 2019/20, 210, το 2020/21 δεν μέτρησαν κανέναν. (!?)

το 2020 είχαν 9817 νεκρούς από covid, το 2021, 5545 και ως τώρα για το 2022, 818.

Μια γριπούλα είναι άλλωστε όπως μαθαίνουμε εδώ μέσα.

• Like 1
  • Wow 1

@Nickzzz εξαρτάτε πως μετράς 1 = 5  , 5 = 10 κλπ ότι σύστημα θέλεις φτιάχνεις

σαν ποσότητα όλα τα άτομα που έχουν φύγει είναι λίγα σε σχέση με τους συνολικούς ρυθμούς αποθανόντων καθημερινά από άλλα αίτια κλπ (γενικά και προ kovid εποχή)

δηλαδή στον επόμενο ιό τι θα γίνει ;

γιατί θα έρθει και άλλος κάποια στιγμή, τέτοια υστερία κλπ ;

το ότι περιμένουμε πάντως να σωθούμε από ιδιώτες είναι αξιοσημείωτο και αυτό

υπάρχουν πολλά κενά στις καταγραφές κλπ και δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, αύριο βγαίνει μια κυβέρνηση και λέει όλα μλκίες ο κόβιντ και ο κάθε κόβιντ περνάει με ένα αγγούρι στον ποπό κάθε μέρα φωτογραφία στο taxis για να βγαίνει το πιστοποιητικό για να κυκλοφορήσεις.

τι θα γίνει τίποτα θα υπάρξει καμιά αντίδραση, και να υπάρξει αντίδραση θα σου πουν μα εσύ δεν έσκιζες έκανες τα ρούχα σου ε σου βρήκαμε την θεραπεία γιατί δεν την κάνεις ; και άντε τώρα να απαντήσεις

οπότε ας προστατέψει ο καθένας όπως μπορεί τον εαυτό του τα υπόλοιπα πέφτουν στην μαύρη τρύπα της πολιτικής

• Like 1

12 ώρες πριν, το μέλος JaguarOne έγραψε:

ναι δεν θα το έπιανες. Υπάρχει μια κατάσταση εδώ σχετικά με τους θανάτους και συγκεκριμμένα αυτούς που ΔΕΝ αποδίδονται σε covid:

Το ενδεχόμενο να πας με covid να κολλήσεις ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και να φύγεις από αυτήν δεν το λες σπάνιο στην Ελλάδα. Δεν φαντάζομαι να νομίζεις ότι δεν τους μετράνε στους θανόντες από covid

• Like 2
  • Agree 1

Λοιπόν αυτό το θέμα χρησιμεύει λίγο σαν eye opener. Βλέπεις πλευρές της κοινότητας που αγνοούσες όταν το μόνο που ασχολιόσουν ήταν τα ΜΗΖ και η υδρόψυξη. Γιατί κατά τα άλλα είναι κατάντια

• Like 3
  • Agree 1
  • Haha 1

1 ώρα πριν, το μέλος schumifer έγραψε:

Λοιπόν αυτό το θέμα χρησιμεύει λίγο σαν eye opener. Βλέπεις πλευρές της κοινότητας που αγνοούσες όταν το μόνο που ασχολιόσουν ήταν τα ΜΗΖ και η υδρόψυξη. Γιατί κατά τα άλλα είναι κατάντια

Θα πρέπει να σκεφτείς ότι πρόκειται για τον κίνδυνο της ζωής του καθενός. Είναι εξαιρετικά δύσκολο θέμα για να κολλάς ταμπέλες με ευκολία.

Έχω 2 φίλους που δεν έχουν κάνει εμβόλια. Ο ένας μου λέει ότι έχει ψωρίαση, το εμβόλιο θα αυξήσει το πρόβλημα του και δεν θα τον πλησιάζει άνθρωπος. Του λέω θα πεθάνεις και μου λέει ας πεθάνω. Στην υπόλοιπη ζωή του είναι ένας έξυπνος και λογικός άνθρωπος δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω από αυτή του την αγωνία.

Τον άλλον τον σέρνει η γυναίκα

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
  • Like 3
  • Agree 4

3 λεπτά πριν, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Θα πρέπει να σκεφτείς ότι πρόκειται για τον κίνδυνο της ζωής του καθενός. Είναι εξαιρετικά δύσκολο θέμα για να κολλάς ταμπέλες με ευκολία.

Έχω 2 φίλους που δεν έχουν κάνει εμβόλια. Ο ένας μου λέει ότι έχει ψωρίαση, το εμβόλιο θα αυξήσει το πρόβλημα του και δεν θα τον πλησιάζει άνθρωπος. Του λέω θα πεθάνεις και μου λέει ας πεθάνω. Στην υπόλοιπη ζωή του είναι ένας έξυπνος και λογικός άνθρωπος δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω από αυτή του την αγωνία

Ευκολα μπορει να <<πατήσει>> κάποιος σε υπαρκτό πρόβλημα προκειμένου να αποφύγει κάτι ,χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποια βάση (για την αποφυγή)

• Like 1
  • Agree 1

Just now, το μέλος xdoc έγραψε:

Ευκολα μπορει να <<πατήσει>> κάποιος σε υπαρκτό πρόβλημα προκειμένου να αποφύγει κάτι ,χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποια βάση (για την αποφυγή)

Μα βέβαια αλλά πρόκειται για τη ζωή του, είναι θέμα πίστης όπως η θρησκεία

• Like 1
  • Agree 1

2 λεπτά πριν, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Σωστα αλλά πολλές φορες υποσυνείδητα επιλέγουμε αυτο που μας <<συμφέρει>> οχι απαραίτητα το σωστό 

• Like 2

52 minutes ago, Γιάννης_84 said:

Υπεροψία σε άλλο επίπεδο. Σε φάση <<κοίτα πόσο καλύτερος είμαι από τόσους πολλούς>> μεταμφιεσμένο σε <<κοίτα την κατάντια σε τόσους πολλούς>>.

Ε, ναι. Σα δεν ντρέπονται γιατροί και ερευνητές να ισχυρίζονται ότι είναι καλύτεροι στο αντικείμενο που θεραπεύουν από τον περιπτερά της γειτονιάς.

Όλοι έχουμε απολύτως ισότιμο δικαίωμα να κρίνουμε τις πολιτικές γύρω από την πανδημία. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και η κατάρτιση όλων να κρίνουν τα επιστημονικά δεδομένα είναι ισοβαρής.

• Like 3
  • Agree 4
  • Haha 1

1 ώρα πριν, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Ο ένας μου λέει ότι έχει ψωρίαση, το εμβόλιο θα αυξήσει το πρόβλημα του και δεν θα τον πλησιάζει άνθρωπος.

Δεν ισχύουν τα λεγόμενά του, έχω κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο με την ίδια ασθένεια και έχει κάνει και τα τρία εμβόλια.

Πολλοί που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, προφασίζονται κάποια προϋπάρχουσα πάθηση ή νόσο.

• Like 7

16 minutes ago, p55 said:

Δεν ισχύουν τα λεγόμενά του, έχω κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο με την ίδια ασθένεια και έχει κάνει και τα τρία εμβόλια.

Πολλοί που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, προφασίζονται κάποια προϋπάρχουσα πάθηση ή νόσο.

Είναι σχεδόν απίθανο να του το έχει πει ανοσολόγος ή δερματολόγος. Στη βιβλιογραφία υπάρχουν μερικά περιστατικά προσωρινής έξαρσης μετά από εμβόλιο (και για COVID), αλλά είναι ήπια και αντιμετωπίσιμα.

Ειδικά αν παίρνει ανοσοκατασταλτικά ή στεροειδή ή άλλη αντιψωριασική αγωγή, πιθανότατα θα του πρότειναν να το κάνει ταχύτερα. Αν όχι, χρειάζεται τουλάχιστον δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό. Αν είναι πρόφαση, όπως λες, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

• Like 4
  • Agree 1

1 ώρα πριν, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Ευτυχώς στους περισσότερους (ελπίζω) ανθρώπους δεν υπαγορεύει η θρησκεία (ή η πίστη) το πως θα αποφασίζουν για την υγεία τους.

• Like 2
  • Agree 1