Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Άνευ σχολίου, δεν ξέρω τι υποτίθεται ότι σηματοδοτεί η είδηση. Για να μην παρασυρθούν όσοι μένουν στους τίτλους, σημειώνω 2-3 πράγματα από το άρθρο. Πάντως, θα πρότεινα όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να διαβάσει το πρωτότυπο. Μαζί με τα επιχειρήματα των 3 δικαστών που μειοψήφισαν.

In the end, Joe Biden's vaccine mandates stood or fell based on judicial interpretations of federal statute, not principles of individual liberty or appeals to the greater good.

According to a majority of the Supreme Court, Mr Biden had the law on his side when ordering healthcare workers to get vaccinated, but using a 51-year-old workplace safety statute to implement a vaccine-or-test requirement on all large employers was a bridge too far.

In a 6-3 decision, the justices agreed with that argument, saying that the workplace safety rule for large employers was too broad to fall under the authority of the Department of Labor's Occupational Health and Safety Administration to regulate workplace safety.

The more limited rule concerning more than 10 million staff at healthcare facilities that receive government funding did not pose the same concern, they decided, by 5-4. That said imposing conditions on recipients of public money fit "neatly" into the authority of the Secretary of Health and Human Services.

The court's three liberal justices opposed blocking the vaccine mandate, saying such a decision "stymies the federal government's ability to counter the unparalleled threat that Covid-19 poses to our nation's workers."

More than 60% of Americans are fully vaccinated already. Independent of the government's regulations, some companies, including Google, Citibank and IBM, have started to move forward with their own requirements.

Η ουσία; Καταρχάς η απόφαση του Δικαστηρίου επιβάλλει "ασφαλιστικά μέτρα", δεν ακυρώνει εντελώς τον κανονισμό. Επιπλέον, το ζήτημα που τίθεται δεν είναι η παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπηρεσιών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και των Πολιτειών.

Οι εταιρείες εξακολουθούν να έχουν δικαίωμα να το απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους. Οι πολιτείες από τους κατοίκους τους. Το Κονγκρέσο από το σύνολο του πληθυσμού των ΗΠΑ. Όμως, κατά τη συντηρητική πλειοψηφία του Σώματος, δεν μπορεί να το διατάξει ο Πρόεδρος δια του αντίστοιχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Δεκτό, όπως και γενικά κάθε δικαστική απόφαση σε μια ευνομούμενη χώρα. Απλώς ατυχές για τους τουλάχιστον 6500 επιπλέον ανθρώπους που εκτιμάται ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, αν δεν ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις σε άλλα επίπεδα.

"Έχουμε το δικαίωμα να πεθάνουμε ανεμβολίαστοι" δεν είναι ακριβώς το πιο ευφάνταστο σύνθημα, αλλά υποψιάζομαι ότι υπάρχουν και χειρότερα... 🤷‍♂️

• Like 3
  • Agree 2

embolio-5.jpg
WWW.IN.GR

H προστασία που προσφέρει ο εμβολιασμός έναντι της συμπτωματικής COVID-19 φθίνει...

• Like 1

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι καλό πίνουν εδώ στη Νορβηγία και τα ανοίγουν πάλι όλα με 11.000 κρούσματα την ημέρα και 28% θετικότητα; Απαγόρεψαν το αλκοόλ πριν τις γιορτές στο Όσλο και τις γύρω περιοχές για να σταματήσουν την εξάπλωση.  Έκλεισαν τα περισσότερα εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Με 4.000 κρούσματα την ημέρα και θετικότητα στο 10%. 
Χθες ανακοίνωσαν πως ανοίγουν πάλι όλα με 11.000 κρούσματα και θετικότητα στο 28%… βλαμμενοι είναι; 

• Like 1
  • Haha 4

πριν 6 λεπτά, το μέλος jax7480 έγραψε:

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι καλό πίνουν εδώ στη Νορβηγία και τα ανοίγουν πάλι όλα με 11.000 κρούσματα την ημέρα και 28% θετικότητα; Απαγόρεψαν το αλκοόλ πριν τις γιορτές στο Όσλο και τις γύρω περιοχές για να σταματήσουν την εξάπλωση.  Έκλεισαν τα περισσότερα εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Με 4.000 κρούσματα την ημέρα και θετικότητα στο 10%. 
Χθες ανακοίνωσαν πως ανοίγουν πάλι όλα με 11.000 κρούσματα και θετικότητα στο 28%… βλαμμενοι είναι; 

Μια χαρα μου φαινεται, εμεις κλεισαμε σχολια και τα παντα περυσι με 100 κρουσματα, και με 30-40Κ φετος δουλευουν ολα σα να μη τρεχει τιποτα.

• Like 2
  • Haha 2

1 hour ago, jax7480 said:

53 minutes ago, panoc said:

Μια χαρα μου φαινεται, εμεις κλεισαμε σχολια και τα παντα περυσι με 100 κρουσματα, και με 30-40Κ φετος δουλευουν ολα σα να μη τρεχει τιποτα.

3sgawz.png

• Haha 8

πριν 1 ώρα, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Να πεθάνεις είναι το λιγότερο...

FJCjGltWYAQvOek?format=jpg&name=large

Του έγινε το μόριο, άτομο :hehe: 

πριν 12 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Έκανα αναβάθμιση στην έκδοση 1.3.0.1c (anamnistic edition). Περισσότερα για το πως μου "έκατσε", αύριο, αν και νομίζω ότι στα ίδια με την προηγούμενη θα είμαι.

Στο ΜΕΓΑ του Περιστερίου.

Θα ξαναπάω σε 2-3 μέρες λογικά γιατί είχαμε μία περίπτωση σαν αυτή του @panoc :hehe: 

Μέχρι στιγμής, τοπικός πόνος στο χέρι, ειδικά αν το κουνάω δεξιά αριστερά. Τις προάλλες, είχα ήδη πολύ περισσότερο πόνο στο χέρι και ~38 πυρετούλι. 

Τώρα, τίποτα. Αφού πίνω καφέ και θα πάω κανονικότατα στην δουλειά το μεσημέρι. Καλά το'λεγα εγώ ότι είχαμε περίπτωση σαν του Πάνου :bleh: 

• Like 3
  • Haha 5

Το σημερινό!

Αχνοφαίνεται κάτι στο t ή τρελαίνομαι - μια κρυώνω μια ζεσταίνομαι;;;

Έχω επεξεργαστεί την εικόνα στο iphone να δωσω ενταση.

Από άποψη ανάλυσης είναι αρνητικό μιας κ θα πρέπει να έχει την ένταση του control, αλλά με αυτά που ακούω για τους τριπλως εμβολιασμένπυσε βλέπω να χτυπάω κι άλλο σελφ τεστ σήμερα!!

1D8D7F5B-2E2D-4C9D-BD00-E7CA0FFFF399.jpeg

• Like 1
  • Haha 3

πριν 2 λεπτά, το μέλος sotiris έγραψε:

Το σημερινό!

Από άποψη ανάλυσης είναι αρνητικό μιας κ θα πρέπει να έχει την ένταση του control, αλλά με αυτά που ακούω για τους τριπλως εμβολιασμένπυσε βλέπω να χτυπάω κι άλλο σελφ τεστ σήμερα!!

Μου έχει τύχει το ίδιο. Δεν ήμουν ακόμη τριπλοεμβολιασμένος. Δεν είχα συμπτώματα. Με το  που το είδα, αγχώθηκα και ανέβασα δέκατα (τα οποία έπεσαν μέσα σε μία ώρα όλως τυχαίως, προηγουμένως ήμουν μια χαρά :p ). 

Πήγα για rapid, αρνητικό. Έκανα κι άλλο σελφ, αρνητικό. Πήγα για μοριακό, αρνητικό. Το σελφ που έκανα βέβαια, ήταν ένα που μου είχε ξεμείνει, το οποίο ήταν με το σάλιο και δεν μπορούσα να πάρω δείγμα για κάνα τέταρτο :hehe: Το παίδεψα πολύ. Είχε αυτή την εικόνα που έχει κι εσένα. Για να το βεβαιώσω, το'χα σε φώτο. 

Η πιθανότητα να είναι ψευδώς θετικό, είναι υπαρκτή. Ωστόσο μόνο με μοριακό θα είσαι 100% σίγουρος (και συμπτώματα να μην έχεις, μόνο έτσι).

• Haha 1

πριν 10 λεπτά, το μέλος sotiris έγραψε:

Το σημερινό!

Σόρυ δε μπόρεσα να κρατηθώ.... 

1642150748090_644251447.jpg.55cfe78bb609d664030994dd48276664.jpg

• Like 1
  • Haha 5

πριν 6 λεπτά, το μέλος steve_m έγραψε:

σε δυο γνωστους βγαιναν ολα αρνητικα για 7 μερες και την 8η μπαμ κοβιντ ,ομικρον φυσικα.

Και σε εμένα 2 συνάδελφοι είχαν θετικά σελφ και αρνητικά μοριακά. Βγάζεις άκρη; Τα σελφ τεστ είναι αναξιόπιστα. Το ραπιντ δεν είναι κάτι διαφορετικό, είναι το σελφ τεστ (από το ίδιο κουτάκι που αγοράζεις για σελφ ανοίγουν στα φαρμακεία αλλά και στα σποτς που κάνουν δωρεάν) το οποίο απλά μπορούν κι ανεβάζουν στο gov οι άλλοι και το δικό τους "περνάει" , ενώ το δικό σου, όχι (και εμείς αν θυμάμαι καλά μπορούμε να το ανεβάσουμε αλλά δεν είναι η ίδια πλατφόρμα). 

Άρα πρέπει να κάνεις μοριακό. 

Σε τοπικό φαρμακείο (Μπουρνάζι, πλατεία), σου κάνουν το ράπιντ και σε διώχνουν σε 1-2 λεπτά. Δηλαδή αν βγει θετικό στο 3ο λεπτό, να μην έχεις ιδέα. Μιλάμε είναι για καταγγελία. Να πάρουν το 10ρικο και στα τέτοια μας.

Ναι, 10€ χρεώνουν. Παραλίγο να κάνω φασαρία όταν μου είπε περιμένετε ένα λεπτό να βγει το αποτέλεσμα. Της είπα, ότι σε 10 λεπτά θα φύγω, αλλιώς δεν σε πληρώνω. 

Μια χαρά περίμενε.

• Haha 2

πριν 53 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Του έγινε το μόριο, άτομο :hehe: 

Μέχρι στιγμής, τοπικός πόνος στο χέρι, ειδικά αν το κουνάω δεξιά αριστερά. Τις προάλλες, είχα ήδη πολύ περισσότερο πόνο στο χέρι και ~38 πυρετούλι. 

Τώρα, τίποτα. Αφού πίνω καφέ και θα πάω κανονικότατα στην δουλειά το μεσημέρι. Καλά το'λεγα εγώ ότι είχαμε περίπτωση σαν του Πάνου :bleh: 

Πολιτικό κόμμα είναι για να το κουνάς δεξιά αριστερά; Πάνω-κατω το κουνάνε ;)

@sotiris δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο έντονο με το control, και αχνό θεωρείται θετικό. Το δικό σου παραείναι, αλλά θα το θεωρούσα θετικό μέχρι νεωτέρας. Καλή τύχη!

• Like 1
  • Haha 3

πριν 3 λεπτά, το μέλος minast έγραψε:

Πολιτικό κόμμα είναι για να το κουνάς δεξιά αριστερά; Πάνω-κατω το κουνάνε ;)

@sotiris δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο έντονο με το control, και αχνό θεωρείται θετικό. Το δικό σου παραείναι, αλλά θα το θεωρούσα θετικό μέχρι νεωτέρας. Καλή τύχη!

Στην δουλειά μου, το κουνάω και διαγωνίως (χειρονακτική καθαρά εργασία και κατά 95%, όρθιος).  Σηκώνω και βάρος, το οποίο σήμερα, προφανώς και θα αποφύγω :) 

Κι εγώ το δικό μου θετικό το θεωρούσα μέχρι που δεν ήταν. Εκτός και αν ήμουν 5-6 μέρες θετικός και τα προηγούμενα σελφ που έκανα (καθημερινά) ήταν ψευδώς αρνητικά και έδειξε το τελευταίο τα...απολοιφάδια :hehe: Είναι 50-50 πραγματικά. 

Καλή τύχη Σωτήρη, ελπίζω να είναι ψέματα. 

• Haha 1

13 minutes ago, tommybertsen said:

Στην δουλειά μου, το κουνάω και διαγωνίως (χειρονακτική καθαρά εργασία και κατά 95%, όρθιος).  Σηκώνω και βάρος, το οποίο σήμερα, προφανώς και θα αποφύγω :) 

Κι εγώ το δικό μου θετικό το θεωρούσα μέχρι που δεν ήταν. Εκτός και αν ήμουν 5-6 μέρες θετικός και τα προηγούμενα σελφ που έκανα (καθημερινά) ήταν ψευδώς αρνητικά και έδειξε το τελευταίο τα...απολοιφάδια :hehe: Είναι 50-50 πραγματικά. 

Καλή τύχη Σωτήρη, ελπίζω να είναι ψέματα. 

παλι καλα..εμενα δεν εκατσε καλα, χτες κ σημερα μια 39 μια 38

• Haha 1
  • Sad 1
  • Wow 1

Συμπληρώνω. 

Πόσο βλάκες είναι ρε φίλε...

Βγάζω το πιστοποιητικό μου τώρα. Το βλέπω, αναφέρει 2 δόσεις. Στο προηγούμενο (13 Σεπτεμβρίου), ανέφερε κανονικά σαν "1η δόση" την ημερομηνία της νόσου (24 Μάη του 21) και σαν 2η την 13ης Σεπτεμβρίου.. Ολοκληρωμένος εμβολιασμός, είχα βγάλει πιστοποιητικό κανονικά, εντός 1 ημέρας. Εδώ δεν αναφέρει ημερομηνία νόσου.. 

Πώς εμφανίζεται το πιστοποιητικό όσων έκαναν κανονικά 3 δόσεις; 

Μόλις τώρα, το μέλος GeorgeVasil έγραψε:

παλι καλα..εμενα δεν εκατσε καλα, χτες κ σημερα μια 39 μια 38

Σε τσάκισε λιγουλάκι. 

Θα γυρίσει ο διακόπτης, soon! Εκεί που θα'χεις 38, δεν θα'χεις τίποτα! 

Υπομονή! 

• Agree 1
  • Wow 1