Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

Θα αναλύσω περισσότερο το σκεπτικό μου. Αν διαφωνήσεις είμαι ανοιχτός και στους δικούς σου συλλογισμούς. Παράθεσε απλά τις πηγές και τους υπολογισμούς.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1032859/Vaccine_surveillance_report_-_week_45.pdf

Εμβολιασμένοι 61%. Άρα ανεμβολίαστοι 39%. Αναφέρει στην έκθεση ότι στις μεγαλύτερες ηλικίες είναι αναλογικά περισσότεροι και οι εμβολιασμένοι.

Κρούσματα  >80 ετών: (11588/13218) 87.7% πλήρως εμβολιασμένοι, (514/13218) 3.9% ανεμβολίαστοι.

Νοσηλεύτηκαν >80 ετών: (1725/1969) 87.6% πλήρως εμβολιασμένοι, (207/1969) 10.5% ανεμβολίαστοι.

Πέθαναν>80 ετών (60 μέρες από το θετικό τεστ: (1764/2023): 87.2% πλήρως εμβολιασμένοι, (185/2023) 9.1% ανεμβολίαστοι. 

Τα παραπάνω βέβαια δεν σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων καθώς υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο.

Έγινε επεξεργασία από sdim

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

3 hours ago, xdoc said:

για πες σε εμας τους αδαεις τι θα πάθεις..(βάλε και κάποιο λίνκ εαν εχεις πρόχειρο)

Πρακτικά τίποτα σοβαρό.

23 hours ago, acct said:

Δες τι κάνουμε για τέτανο, διφθερίτιδα, κοκκύτη. Κάνεις μέχρι και 5 δόσεις πριν καν πας σχολείο και ιδανικά χρειάζεται ανανέωση ανά δεκαετία, αν θες να είσαι καλυμμένος. Χώρια ότι επί τραυματισμού επαναχορηγείται τακτικά το πολυδύναμο που περιλαμβάνει και τέτανο, αν δεν είναι πολύ πρόσφατο.

[...]

[Μ]πορείς να κάνεις όποτε θες μια δόση MMR, αν δεν είσαι σίγουρος ότι το έχεις κάνει ή αν έχεις χαμηλό τίτλο αντισωμάτων.

Επανέρχομαι μόνο για παραπομπές, μήπως σου είναι χρήσιμες. Συμπληρώνω ότι για κάθε ενήλικα που δεν είναι βέβαιος ότι έχει ανοσοποιηθεί προτείνονται έτσι κι αλλιώς 1-2 νέες δόσεις του εμβολίου στην Ευρώπη. Αλλού κατευθείαν 2. Επειδή περιέχει ζώντες ιούς ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς, οι δόσεις πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 1 μήνα μεταξύ τους. Γενικά τα εμβόλια από ζώντες ιούς θέλεις να απέχουν, γιατί διαφορετικά μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους, όχι επειδή αυξάνονται οι παρενέργειες.

Άλλωστε για πλήρως εμβολιασμένους είναι σε εξέλιξη μελέτη για την παράταση της ανοσοποίησης κατά της παρωτίτιδας με 3η δόση MMR. Σε επιδημικές εξάρσεις προτείνεται η επανάληψη του εμβολιασμού σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχει η επανάληψη άχρηστων εμβολίων για άσχετες νόσους με την προγραμματισμένη χορήγηση χρήσιμων εμβολίωνγια μια άλλη, συγκεκριμένη νόσο.

Στο μόνο που φαντάζομαι ότι συμφωνούμε όλοι είναι ότι όποιος θέλει να κάνει κάθε 6 μήνες MMR πρέπει να μιλήσει με τον γιατρό του. Ψυχίατρο κατά πάσα πιθανότητα. Προσωπικά θεωρώ το ίδιο χρειάζεται και όποιος το συγκρίνει με τα mRNA για την COVID.

• Like 5

Χαρας το κουραγιο σας μερικων. Αληθεια σας θαυμαζω. Οπως ξαναειπα περασα για το βραδινό ποτο μου εγω, μην ενοχλείστε... Μεχρι και το κρασι εχει "δακρύσει"...

20211114_221515.jpg

• Like 2
  • Haha 7

tzimeros-thanos.jpg
WWW.THEPRESIDENT.GR

Πριν γεννηθείς, είχες όλες τις πιθανότητες εναντίον σου. Ο πατέρας σου, στη ζωή του, παρήγαγε πάνω...

Διαβάστε το πέραν πολιτικών πεποιθήσεων.

• Like 3
  • Agree 1

πριν 2 ώρες, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Εγώ, πάντως, είμαι πια ένας περήφανος flat earther. Όξω τα εμβόλια των ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΩΝ Ντιενάκηδων....

Λες αυτό να είναι το καταχθόνιο σχέδιο όσων μας τρολάρουν τόσο καιρό; Ο @Simon ήταν ο πρώτος που έπεσε. Τώρα εσύ, κι εγώ ομολογώ ότι πλέον είμαι στην άκρη (της επίπεδης Γης) έτοιμος να πέσω...

• Haha 6

58 minutes ago, minast said:

Λες αυτό να είναι το καταχθόνιο σχέδιο όσων μας τρολάρουν τόσο καιρό; Ο @Simon ήταν ο πρώτος που έπεσε. Τώρα εσύ, κι εγώ ομολογώ ότι πλέον είμαι στην άκρη (της επίπεδης Γης) έτοιμος να πέσω...

η γη δεν είναι στρογγυλή ούτε επίπεδη είναι ένα Tesseract, αγράμματοι έ αγράμματοι εδώ μέσα  ?

• Like 1
  • Haha 2

πριν 2 ώρες, το μέλος minast έγραψε:

Μια απορία έχω μόνο. ΠΟΥ πέφτεις όταν πέφτεις; Είμαι σίγουρος ότι πέφτεις, το λένε και οι black sabbath

Spoiler

• Like 3

πριν 3 λεπτά, το μέλος Rusty_Cookie έγραψε:

Χαχα πολύ αστείο το να μηδενίζεις έτσι τις απόψεις των άλλων. 

Δεν πεφτεις γιατί δε σε αφήνει το Μεγάλο Παγωμένο Τοίχος, είναι αυτό που πάνω του πατάει ο Ουράνιος Θόλος.

Θα μπορούσες να κάνεις μια ελάχιστη έστω έρευνα πριν προστάρεις ειρωνίες.

Δεν θα ξαναγίνει 

πριν 51 λεπτά, το μέλος steve_m έγραψε:

αλλος πινει αλλος μεθαει σε αυτο το thread...

I Dont Believe You Will Ferrell GIF

• Haha 3

πριν 20 λεπτά, το μέλος Rusty_Cookie έγραψε:

Χαχα πολύ αστείο το να μηδενίζεις έτσι τις απόψεις των άλλων. 

Δεν πεφτεις γιατί δε σε αφήνει το Μεγάλο Παγωμένο Τοίχος, είναι αυτό που πάνω του πατάει ο Ουράνιος Θόλος.

Θα μπορούσες να κάνεις μια ελάχιστη έστω έρευνα πριν προστάρεις ειρωνίες.

5u822c.jpg

• Like 2
  • Haha 5

Με 1η δόση phizer μπορούμε να μπούμε σε καταστήματα; πχ τράπεζες, ταχυδρομείο κλπ ή πρέπει να περιμένω+14 ημέρες μετά την 2η ( η οποία είναι να τη κάνω αρχές της επομένης εβδομάδας )

thx

Μία ώρα πριν, το μέλος Simon έγραψε:

Μην είστε τόσο απόλυτοι, κρατάτε και μια πισινή.. Αν στο μέλλον αποδειχθεί ότι η γη είναι επίπεδη δε θα βρείτε τρύπα να κρυφτείτε.

Δεν θα βρίσκουμε αρκετά βαθιά, γιατί μπορεί να πέσουμε από κάτω ?

πριν 8 λεπτά, το μέλος SpirosKGR έγραψε:

Με 1η δόση phizer μπορούμε να μπούμε σε καταστήματα; πχ τράπεζες, ταχυδρομείο κλπ ή πρέπει να περιμένω+14 ημέρες μετά την 2η ( η οποία είναι να τη κάνω αρχές της επομένης εβδομάδας )

thx

+14 από τη 2η.

Επίσης για όσους κάνουν 3η δόση, κρατήστε το πιστοποιητικό και από την 2η, γιατί πριν περάσουν 14 μέρες από την 3η θα το βγάζει άκυρο :)

• Like 1
  • Haha 1

40 minutes ago, SpirosKGR said:

thx

Είσαι ανεμβολίαστος πέρνα δίπλα στα καζάνια να βράσεις

29 minutes ago, minast said:

Επίσης για όσους κάνουν 3η δόση, κρατήστε το πιστοποιητικό και από την 2η, γιατί πριν περάσουν 14 μέρες από την 3η θα το βγάζει άκυρο :)

Spoiler

Meme: "Whut?!" - All Templates - Meme-arsenal.com

Wait what why - YouTube

Say that again - Am I the only one | Make a Meme

29 minutes ago, minast said:

Confused GIFs | Tenor  Pin on Trekgifs

Confused Mark Wahlberg Wtf Puto GIF - Confused Mark Wahlberg Mark Wahlberg  Confused - Discover & Share GIFs

Confused travolta vincent vega mejor GIF on GIFER - by Raincliff

La La La GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Haha 5

Προς όλους τους εξυπνάκηδες:

Όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με covid19 είναι πρωτοφανή σε εύρος και παγκόσμιες επιπτώσεις από όποια (μη συνωμοσιολογική) οπτική και αν το δεις. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει το αντίθετο ακόμα και κάποιος που τα βρίσκει όλα φυσιολογικότατα και αναμενόμενα. Προσωπικά από πολύ νωρίς (προ εμβολίων) είχα εκφράσει σε αυτό το thread ότι δυσκολεύομαι/διστάζω να κάνω κριτική σε οποιαδήποτε κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας και οποιουδήποτε ιδεολογικού προσανατολισμού πάνω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί το θεωρούσα πολύ μεγάλο για τις δυνατότητες οποιασδήποτε κυβέρνησης, ειδικά έτσι όπως το παρουσίαζαν τα ΜΜΕ, με ρεπορτάζ από Κίνα του τύπου <<ήταν θετικό ένα άτομο στη γαλαρία και μέχρι να φτάσει το λεωφορείο είχαν κολλήσει άλλοι 40>>. Έλεγα μέσα μου, με τέτοιο χτικιό, τι να σου κάνει ο ΠΟΥ και η κάθε κυβέρνηση; Θα κάνουν ότι μπορούν και τα λάθη αναμενόμενα, το μη χείρον βέλτιστον ήλπιζα να πετύχουν και βλέπουμε.

Περνώντας ο καιρός και βλέποντας τις πολιτικές προθέσεις να διαφαίνονται και να προηγούνται των επιστημονικών απόψεων και των αποτελεσμάτων μελετών, σε πολλούς άρχισαν να βαράνε τα καμπανάκια της καχυποψίας, των αντιρρήσεων και λοιπά. Ανάμεσα στους αντιρρησίες υπάρχουν και κάποιοι επιστήμονες και σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνω το νομπελίστα που είναι 150 χρονών και ξεκούτιανε, ούτε ανάλογες περιπτώσεις. Υπάρχουν και σοβαρές φωνές με τεκμηριωμένες αντιρρήσεις (δεν λέω ότι έχουν απαραίτητα δίκαιο) και η απόρριψή τους δεν γίνεται πάντα με επιστημονικά κριτήρια αλλά συχνά με πολιτικά και άλλα. Και άδικο σε όλες τους αντιρρήσεις να έχουν (ποτέ δεν το απέκλεισα), ο τρόπος αντιμετώπισής τους κάνει τα καμπανάκια της καχυποψίας να βαράνε υπερωρίες. Ειδικά σε θέματα που τη στιγμή της διατύπωσης αμφιβολιών, δεν υπάρχουν ακόμα καν προδημοσιευμένες μελέτες που να αποδεικνύουν το λάθος αυτών των αμφιβολιών και οι <<ειδικοί>> ή ειδικοί, να απαντάνε με απόλυτη σιγουριά σαν εξ αποκαλύψεως προφήτες και όλως τυχαίως μετά να επιβεβαιώνονται. Βέβαια και όταν δεν επιβεβαιώνονται (στην αρχή, μετά κάτι αλλάζει), δεν τρέχει τίποτα, απλά κάνουμε πως δεν το είδαμε, κανείς δεν το καλύπτει και η κρουσματολογία συνεχίζεται. Και όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, καταρχήν στις κυβερνήσεις αλλά μετέπειτα και στις επιστημονικές επιτροπές μετά από τις διάφορες κωλοτούμπες τους, τα συχνά conflict of interest, τους κανόνες που θέτουν και οι ίδιοι συχνά <<συλλαμβάνονται>> να μην τηρούν, τις μεγαλοστομίες που έχουν κατά καιρούς εκφράσει και συχνά με υποτιμητικό τρόπο σε όσους είναι δύσπιστοι, την αμφισβήτηση και ειρωνεία για τους ατυχήσαντες από/μετά από τον εμβολιασμό τους, την αντιεπιστημονική υπονόμευση της φαρμακοεπαγρύπνησης, την αποκλειστικά με πολιτικά κριτήρια αδειοδότηση ή μη διαφόρων φαρμάκων και εμβολίων, την τιμωρητική πολιτική και άλλα, οι εναλλακτικές που έχει ο άσχετος, ποιες είναι; Να ακούσει ότι λένε οι <<εγκεκριμένοι>> επιστήμονες μέσα από τα μεγάλα ΜΜΕ που δεν έχουν γενικότερα καμία αξιοπιστία (και προ covid), να διαβάσει και να κατανοήσει άπειρα papers που δεν συμφωνούν πάντα μεταξύ τους και να τα κρίνει και συγκρίνει κιόλας, ή να δώσει προσοχή και στους αντιρρησίες επιστήμονες των οποίων τα λεγόμενα έχει επίσης δυσκολία να κατανοήσει επαρκώς μεν, αλλά έχουν το <<πλεονέκτημα>> της διαφωνίας με την κυβέρνηση που τους δίνει ένα μπόνους πόντο πιθανής αξιοπιστίας και ακεραιότητας.

Το ότι έχετε εξισώσει χωρίς εξαιρέσεις όλη την κριτική στην όλη κατάσταση, μόνο με τις ακραίες και εύκολα καταρρίψημες φήμες και ταυτόχρονα επιλέγετε να απαντάτε μόνο σε αυτές με άπειρη υπεροψία, δείχνει μεγάλη εξυπνάδα, μπράβο. Γατσούλα Πατήσια κλπ

Ειδικά οι συνεχιζόμενες προσβολές και ειρωνείες σε οποιονδήποτε διατηρεί επιφυλλάξεις, η επίδειξη μίσους και τσουβαλιάσματος συλλογικής ευθύνης και ακόμα και πρόθεσης για θανάτους είναι εντυπωσιακές όσο και βλαβερές.

Ο ένας αδερφός μου είχε κάνει johnson την Άνοιξη και τώρα έκανε και δεύτερη δόση με mrna. Ποτέ δεν τον προέτρεψα για το αντίθετο. Πριν λίγες μέρες είπε σε μένα και τα άλλα δύο αδέρφια* μας να κάνουμε εβόλιο χθες για να μπορούμε να βοηθάμε κι εμείς τη μητέρα μας που έχει τώρα κι αυτή περιπέτειες με κακοήθεια αίματος, συχνές μεταγγίσεις και τέτοια. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Λαϊκό και νόμιζα ότι θα μπορεί τουλάχιστον ο πλήρως εμβολιασμένος αδερφός να πηγαίνει επισκεπτήριο. Όχι βέβαια! Το βρήκαμε με τον covid και με αυτή τη δικαιολογία ο καθένας βάζει ότι κανόνες θέλει σε ότι θέλει! Πάλι καλά που μπορεί και αυτοεξυπηρετείται γιατί την τελευταία φορά που είχαμε γονιό σε νοσοκομείο χωρίς επισκεπτήριο δεν πήγαν καθόλου καλά τα πράγματα.

*Η αδερφή μου είχε περάσει covid σχετικά χαλαρά (άρα δεν το φοβάται τόσο πολύ + την όποια φυσική ανοσία μπορεί να απέκτησε) και ο γαμπρός μου λίγο χειρότερα αλλά χωρίς νοσηλεία κι αυτός. Μετά από κάποιο διάστημα αυτός έκανε και εμβόλιο. Τώρα έχει ένα ουρανοκατέβατο σοβαρό πρόβλημα και ο γιατρός δεν βγάζει άκρη με τις εξετάσεις! Καλό; Δεν ξέρω εάν σχετίζεται με τον covid που είχε περάσει ή με το εμβόλιο ή με άσχετη σύμπτωση αλλά με τι αυτοπεποίθηση να πάει να το κάνει μετά η φοβιτσιάρα αδερφή μου μαζί και με τα άλλα που είχαμε δει μπες βγες στα νοσοκομεία; Ο άλλος αδερφός μου έχει σοβαρή πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, τι θα συμβεί εάν του κάτσει μια καρδίτιδα ας πούμε; Παρόλα αυτά έκλεισε ραντεβού να πάει. Δεν του έφερα αντίρρηση, μόνο του είπα να ρωτήσει και τον καρδιολόγο πρώτα. Πάντως μέσα του δεν θέλει να πάει, έχει κακό προαίσθημα, αυτά.

Κλείνει η παρένθεση, συνεχίστε τα memes για την επίπεδη γη, το 5g και την αύξηση του μέσου iq.

• Like 2
  • Wow 1

πριν 4 λεπτά, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Προς όλους τους εξυπνάκηδες

Καταρχάς υγεία στο σώμα αλλά και στο μυαλό εύχομαι. Χαλάρωσε λίγο, αστειευόμαστε κατά κύριο λόγο και δε θέλουμε να πεθάνετε για να ανέβει το μέσο IQ της χώρας. Οι γόνιμοι προβληματισμοί δεν είναι ανεπιθύμητοι αλλά όταν κάποιος διακηρύσσει εξοργιστικές συνομωσιολογίες θα λάβει αντίστοιχη αντιμετώπιση. Το ίδιο και όταν νομίζει ότι η άποψή του -που απέκτησε διαβάζοντας γραφήματα στο ίντερνετ- έχει ίδια βαρύτητα με αυτούς που λιώνουν το κεφάλι τους επί χρόνια. 

Το εμβόλιο είναι η καλύτερη διαθέσιμη λύση μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Βεβαίως, καλό είναι να λαμβάνεται η γνώμη ενός ιατρού για την εκάστοτε περίπτωση, αρκεί να μην είναι κομπογιαννίτης.

trololol.jpg.a77fd22f9818cb5964ac4c1e2f7b37d0.jpg

• Like 4

σημερα πηγα να κανω λιγο πλακα με εναν αλλα γυρισε σε σοβαρο παλι και ξενερωσα. ηταν και πρωι πρωι.

σε αλλα νεα, η παιδιατρος μας, την οποια σεβομαι φοβερα γιατι ειναι ενας πραγματικα ακουραστος και εξυπνος ανθρωπος με σπουδες ασταματητα και δουλεια μεχρι τα 40+ και παιδι, μας ειπε οτι σιγα σιγα ερχονται και για τα παιδια. Τη ρωτησαμε αν θα το κανει στο παιδι της και μας ειπε ναι εννοειται (6 ετων σα κι εμας).

αλλα λογικα εγω ψαχνοντας στο ιντερνετ και ακουγοντας γυρω μπορει να μαθω καλυτερα.

/repeat above meme

Έγινε επεξεργασία από fuz10n
  • Like 3
  • Haha 2