Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

πριν 11 ώρες, το μέλος Snips έγραψε:

Μαλιστα.

Βρήκες το φταίει. Εξήγησε μας τώρα τους λόγους που εδώ και χρόνια έχει αρχίσει αντικαπνιστική εκστρατεία σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Με την μείωση των καπνιστών, χάνουν οι καπνοβιομηχανίες, χάνουν και οι φαρμακοβιομηχανίες. Μάντεψε ποιοι κερδίζουν. 

Η καραμέλα του "δικαιώματος" και της "ελευθερίας" δεν είναι δικαιολογία για να κάνουμε ότι θέλουμε ως παρτάκηδες. Αυτοί που γέννησαν την Δημοκρατία, δεν είχαν αυτό στο μυαλό τους.

Όπως είπες, αντικαπνιστική εκστρατεία, δηλαδή ενημέρωση.

Προσωπικά με ενοχλεί ιδιαίτερα το τσιγάρο. Είναι ένας από τους λόγους που σταμάτησα να κυκλοφορώ τον χειμώνα χρόνια πριν τον covid. Παρά την απαγόρευση παντού κάπνιζαν. Σε εστιατόρια, σε μπαρ, σε καφέ, σε club.

Δεν είπανε ποτέ στον καπνιστή σε κλειστά καταστήματα:

- Κόψε το κάπνισμα ή σε βάζω σε διαθεσιμότητα

- Κόψε το κάπνισμα ή θα φας πρόστιμο (ο νόμος άτυπα υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται)

- Κόψε το κάπνισμα ή δεν θα έχεις κοινωνική ζωή

• Confused 1

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

πριν 6 λεπτά, το μέλος sdim έγραψε:

Προσωπικά με ενοχλεί ιδιαίτερα το τσιγάρο. Είναι ένας από τους λόγους που σταμάτησα να κυκλοφορώ τον χειμώνα χρόνια πριν τον covid. Παρά την απαγόρευση παντού κάπνιζαν. Σε εστιατόρια, σε μπαρ, σε καφέ, σε club.

- Κόψε το κάπνισμα ή θα φας πρόστιμο (ο νόμος άτυπα υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται)

Ίσως -λέω, ίσως- θα έπρεπε ν' απαιτούν να κόψεις τη βλακεία.

Κόψε τη βλακεία ή δεν θα έχεις κοινωνική ζωή.

Τι πιστεύεις εσύ;

• Haha 1

πριν 5 λεπτά, το μέλος sdim έγραψε:

Perception Ability Level : 0️⃣

Αφιερωμένο

• Haha 2

πριν 33 λεπτά, το μέλος sdim έγραψε:

Ότι εσύ είσαι ο "καπνιστής" των εμβολίων, θα έπρεπε να σου δίνει μια ιδέα...

Διαφωνώ.

Το αντίστοιχο του "καπνιστή" θα ήταν κάποιος που θα μπορούσε να πάει όπου θέλει, ακόμα και ανεμβολίαστος. Αν κάποιος αισθανόταν άβολα με αυτό θα έπρεπε να πάει σπίτι του ο ίδιος, όχι ο ανεμβολίαστος.

Απλά συγκρίνω δύο καταστάσεις που με τις επιλογές τους μπορούν να βλάψουν τον εαυτό τους.

Για την μια κατάσταση (καπνιστής) το κράτος απλά ενημερώνει και κάνει τα στραβά μάτια ενώ στην άλλη κατάσταση (μη εμβολιασμένος) το κράτος κάνει σαν μανιακός που θέλει να τον εξαναγκάσει να εμβολιαστεί.

πριν 12 λεπτά, το μέλος sdim έγραψε:

Διαφωνώ.

Το αντίστοιχο του "καπνιστή" θα ήταν κάποιος που θα μπορούσε να πάει όπου θέλει, ακόμα και ανεμβολίαστος. Αν κάποιος αισθανόταν άβολα με αυτό θα έπρεπε να πάει σπίτι του ο ίδιος, όχι ο ανεμβολίαστος.

Απλά συγκρίνω δύο καταστάσεις που με τις επιλογές τους μπορούν να βλάψουν τον εαυτό τους.

Για την μια κατάσταση (καπνιστής) το κράτος απλά ενημερώνει και κάνει τα στραβά μάτια ενώ στην άλλη κατάσταση (μη εμβολιασμένος) το κράτος κάνει σαν μανιακός που θέλει να τον εξαναγκάσει να εμβολιαστεί.

Εγώ θεωρώ ότι η εφαρμογή του καπνιστικού νόμου γίνεται με μεγαλύτερη επιμέλεια απ' ότι των εμβολίων.

Απλά στην μία περίπτωση είσαι στην πλευρά που θέλεις να εφαρμοστεί και σε χαλάει κάθε περίπτωση μη εφαρμογής.

Στην άλλη είσαι στην πλευρά που δεν θέλεις να εφαρμοστεί και σε χαλάει κάθε περίπτωση εφαρμογής.

• Like 8
  • Agree 1

17 hours ago, Γιάννης_84 said:

Μη χαίρεσαι γιατί όπως φαίνεται πάντα θα υπάρχει πίεση για νέα πιστοποιητικά συμμόρφωσης προς τας υποδείξεις για το κοινό καλό τώρα που βρήκαμε τη σωστή την αποτελεσματική τη φάμπρικα με αληθινό κίνδυνο για φόβητρο. Και το αληθινό δεν το λέω ειρωνικά αν και μάλλον αυτό θα μου αποδωθεί. Σήμερα είναι η πανδημία, αύριο θα είναι η κλιματική κρίση ή κάτι άλλο. Δυστοπία ftw και καλοδεχούμενη απ' ότι βλέπω σε μεγάλο βαθμό και με κάθε δικαιολογημένη και μη αιτιολόγηση.

Από την πρώτη σελίδα αυτού του νήματος έχω εκφράσει πολλές αντιρρήσεις για διάφορα, αλλά ποτέ δεν θυμάμαι να υποστήριξα ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, ούτε ότι είναι γριπούλα, ούτε ότι δεν σκοτώνει ή δεν είναι επικίνδυνη, οπότε παρακαλώ κρατηθείτε λίγο με τα memes των απαντήσεων, για το ποιος πρέπει να έχει δικαίωμα ψήφου, ποιος δικαίωμα τεκνοποίησης, ποιος είναι δολοφόνος κατά συρροή και αυτοκτονικός και λοιπά εμψυχωτικά.

γιαννη που εισαι ρε φιλε σε εχουν κανει ολοι ignore... αλλα οχι εγω. Εγω χαιρομαι για τις υποδειξεις για το κοινο καλο, τις τηρω και περναω και ζαχαρη. Δοκιμασε το.

• Like 1

Σε ποιο νομό είσαι;

Στην επαρχία δεν θυμάμαι κλειστό μαγαζί που να μην καπνίζει κανένας. Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται.

Δεν ισχυρίστηκα ότι θέλω ο ένας νόμος να εφαρμόζεται και ο άλλος να μην εφαρμόζεται.

Ισχυρίστηκα ότι:

1. Όπως ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να καπνίζει ή να μην καπνίζει, έτσι και ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο.

2. Για τους καπνιστές στην πράξη δεν υπάρχουν περιορισμοί, είναι παράλογο να υπάρχουν περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους. Στο κάτω κάτω οι μη εμβολιασμένοι δεν έχουν απαραίτητα covid. Αντίθετα οι εμβολιασμένοι είναι αυτοί που δεν κάνουν τεστ και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι μη εμβολιασμένοι μαθαίνουν αμέσως ότι έχουν covid.

πριν 50 λεπτά, το μέλος sdim έγραψε:

Αν εσύ κάνεις μια κούτα με τον πρωινό καφέ και μετά μπεις στα ΜΜΜ δεν θα κολλήσεις κανένα τίποτα.

Αν όμως είσαι φορέας ή νοσείς από κόβιντ και μπεις στα ΜΜΜ όλο και κάποιον μάλλον θα κολλήσεις.

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

πριν 1 ώρα, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Ίσως -λέω, ίσως- θα έπρεπε ν' απαιτούν να κόψεις τη βλακεία.

Κόψε τη βλακεία ή δεν θα έχεις κοινωνική ζωή.

Τι πιστεύεις εσύ;

why-so-serious.jpg.e1eca8f9920c5d97bc43b044c8b47adc.jpg

• Haha 2

26 minutes ago, sdim said:

Σε ποιο νομό είσαι;

Στην επαρχία δεν θυμάμαι κλειστό μαγαζί που να μην καπνίζει κανένας. Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται.

Δεν ισχυρίστηκα ότι θέλω ο ένας νόμος να εφαρμόζεται και ο άλλος να μην εφαρμόζεται.

Ισχυρίστηκα ότι:

1. Όπως ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να καπνίζει ή να μην καπνίζει, έτσι και ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο.

2. Για τους καπνιστές στην πράξη δεν υπάρχουν περιορισμοί, είναι παράλογο να υπάρχουν περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους. Στο κάτω κάτω οι μη εμβολιασμένοι δεν έχουν απαραίτητα covid. Αντίθετα οι εμβολιασμένοι είναι αυτοί που δεν κάνουν τεστ και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι μη εμβολιασμένοι μαθαίνουν αμέσως ότι έχουν covid.

Σε ποιο νομό είσαι; Και για τους ανεμβολίαστους στην πράξη δεν υπάρχουν περιορισμοί. Αν δε με πιστεύεις, ρίξε μια ματιά στα κρούσματα και στις ΜΕΘ της Β. Ελλάδας. Όσο προλαβαίνεις και προλαβαίνουν.

Σε πιο σοβαρά, παρακαλάνε τον κόσμο να πάει να κάνει εμβόλια και έχουμε ξοδέψει ένα κάρο λεφτά, αλλά της εποχικής γρίπης (για να μην πιάσω τα πιο ακριβά) πρέπει να το πληρώσεις, εκτός αν ανήκεις σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Αφού περισσεύουν δόσεις από όσους θέλουν να κάνουν επανάσταση, θα ήταν επιτέλους μια καλή ευκαιρία να καλύπτονται από το ασφαλιστικό σύστημα για όσους έχουν να ωφεληθούν αξιοποιώντας τις.

πως αποδημείτε το freedom pass

θέλετε να δώσετε εξετάσεις ξένων Γλωσσών μόνο με RAPID TEST ! Θέλετε επίσης να κάνετε κάποια εγχείρηση μόνο με Rapid Test κλπ !

δεν έχουμε πρόβλημα με τα εμβόλια με τις πολικές που εφαρμόζονται ρε γδια ΤΕΛΟΣ

βλέπετε εχθρούς και στον ύπνο σας !

ένας είναι ο εχθρός αυτός που χωρίζει τον κόσμο για να βασιλέψει !

• Like 1

WWW.PFIZER.COM

PAXLOVID™ (PF-07321332; ritonavir) was found to reduce the risk of hospitalization or death by 89% compared to placebo in non-hospitalized high-risk adults with COVID-19 In the overall study...

Το νέο χάπι θεραπείας έχει αποτελεσματικότητα 89%.

Τα εμβόλια μετά από μερικούς μήνες έχουν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο με στατιστικά, για όποιον ενδιαφέρεται:

WWW.THELANCET.COM

Findings

Between Dec 14, 2020, and Aug 8, 2021, of 4 920 549 individuals assessed for eligibility, we included 3 436 957 (median age 45 years [IQR 29–61]; 1 799 395 [52·4%] female and 1 637 394 [47·6%] male). For fully vaccinated individuals, effectiveness against SARS-CoV-2 infections was 73% (95% CI 72–74) and against COVID-19-related hospital admissions was 90% (89–92). Effectiveness against infections declined from 88% (95% CI 86–89) during the first month after full vaccination to 47% (43–51) after 5 months. Among sequenced infections, vaccine effectiveness against infections of the delta variant was high during the first month after full vaccination (93% [95% CI 85–97]) but declined to 53% [39–65] after 4 months. Effectiveness against other (non-delta) variants the first month after full vaccination was also high at 97% (95% CI 95–99), but waned to 67% (45–80) at 4–5 months. Vaccine effectiveness against hospital admissions for infections with the delta variant for all ages was high overall (93% [95% CI 84–96]) up to 6 months.

ΥΓ. Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι κατά των εμβολίων, είμαι κατά της επιβολής κυρώσεων ως μέτρο πίεσης για τον εμβολιασμό. Το εγκεκριμένο εμβόλιο δεν πιάνει το στέλεχος Δ και αυτό που πιάνει το Δ δεν έχει εγκριθεί στην ΕΕ.

΄

πριν 33 λεπτά, το μέλος sdim έγραψε:

ΥΓ. Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι κατά των εμβολίων, είμαι κατά της επιβολής κυρώσεων ως μέτρο πίεσης για τον εμβολιασμό. Το εγκεκριμένο εμβόλιο δεν πιάνει το στέλεχος Δ και αυτό που πιάνει το Δ δεν έχει εγκριθεί στην ΕΕ.

Ποιο ειναι το μετρο πιεσης που δεχεσαι λοιπον ;

• Like 2

πριν 4 ώρες, το μέλος fuz10n έγραψε:

γιαννη που εισαι ρε φιλε σε εχουν κανει ολοι ignore... αλλα οχι εγω. Εγω χαιρομαι για τις υποδειξεις για το κοινο καλο, τις τηρω και περναω και ζαχαρη. Δοκιμασε το.

Να 'σαι καλά για τη συμβουλή αλλά στην καθημερινότητά μου αποφεύγω να κάνω οτιδήποτε αντιτίθεται στο κοινό καλό, άρα δεν είναι κάτι που θα το δοκιμάσω τώρα. Βέβαια στη δυστοπία υπάρχουν εξαιρέσεις που απαγορεύονται με πολύ μεγαλύτερη έμφαση σε σχέση με άλλες.

Από αύριο είμαι υποχρεωμένος να ελέγχω ταυτότητα και πιστοποιητικό* σε όποιον θέλει να μπει στο μαγαζί μου για να μου δώσει τα λεφτά του. Κι αν κάποιος μου ξεφύγει και μπει στο μαγαζί χωρίς να συμμορφούται με τας υποδείξεις, έχει 5000 πρόστιμο! Χειροκροτήστε, το τέλος της πανδημίας είναι κοντά...., βεντούζα οι ανεμβολίαστοι. Ας πρόσεχαν!

*Βασικά δεν ψήνομαι να ζητάω πιστοποιητικό από κανέναν και θα προσπαθήσω να το αποφύγω. Θα είναι η πόρτα κλειστή για όλους και μόνο όποιος ζητήσει από μόνος του να υποστεί τη θεάρεστη πράξη να ελέγξω εγώ ο άσχετος την υγειονομική του κατάσταση, τότε μόνο θα του κάνω τον έλεγχο. Αλλιώς εμβολιασμένοι και μη θα εξυπηρετούνται στην πόρτα. Μιλάμε νοιώθω τον αέρα της προόδου να πνέει ολόφρεσκος!

Για δώστε τώρα μερικά memes για επίπεδη γη, αύξηση μέσου όρου IQ λόγω θανάτων ανεμβολίαστων και λοιπά, για να δείξουμε πόσο μη οπαδικά το βλέπουμε όλοι το ζήτημα...

Υγεία

πριν 1 ώρα, το μέλος sdim έγραψε:

Το νέο χάπι θεραπείας έχει αποτελεσματικότητα 89%.

Τα εμβόλια μετά από μερικούς μήνες έχουν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα.

Ευαγγγελιζεσαι ένα χάπι το οποίο θα φτιαχτεί από τις ίδιες εταιρίες που έφτιαξαν το εμβόλιο, θα περάσει τα ίδια τεστ, θα πάρει έγκριση από τους ίδιους φορείς. Με τη διαφορά ότι το εμβόλιο έχει ήδη δοκιμαστεί σε 3δις ανθρώπων, το εμβόλιο σε προστατεύει ΠΡΙΝ μισήσεις, ενώ το χάπι ΑΦΟΎ  νοσησεις ΒΑΡΥΑ, και κοστίζει 50 φορές περισσότερο από το ακριβότερο εμβόλιο. 

Αν και μετα απο αυτά δεν καταλαβαίνεις το λάθος στο σκεπτικό σου, καθαρά από ιατρική άποψη, τι να πουμε αλλο; 

Πήγαινε ρε άνθρωπε μου κανε το εμβόλιο ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ και μετα όσο θες να κραξουμε το κράτος, το κραζουμε. Κανεις δεν είπε ότι το εμβόλιο το κάνουμε επειδή μας το είπαν από την κυβέρνηση. Το κάνουμε για την ασφάλεια μας!!!

• Like 8