Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

48 minutes ago, Γιάννης_84 said:

Δεν απαντάς, δεν πειράζει. Εγώ πάντως απάντησα ευθέως στην υποθετική σου ερώτηση αλλά απαξιείς να ανταποδώσεις. Δεν ζήτησα να μου πεις τι είναι αλήθεια και τι ψεύδος. Δεν πειράζει όμως, ας μην κολλήσουμε άλλο σε αυτό.

Πάντως η αλήθεια δεν είναι άλλη η δική μου, άλλη η δική σου και λοιπά. Εάν ο χ υποστηρίζει το α και ο ψ υποστηρίζει το β και β διάφορο του α, τότε ένας από τους δύο λέει ψέματα. Ή λένε και οι δύο ψέματα με ή χωρίς κάποια ψήγματα αλήθειας ο καθένας. Αλλά η σίγουρα η αλήθεια δεν είναι ότι βολεύει τον καθένα και μένα μαζί. Πολλές φορές είναι δυσδιάκριτη η αλήθεια και μας δυσκολεύει και επιχειρηματολογούμε/ψαχνόμαστε τσακωνόμαστε και λοιπά. Στο συγκεκριμένο θέμα (της πανδημίας) με ενδιαφέρει πολύ η αλήθεια για διάφορες πτυχές της και δε με καλύπτουν οι μονόπλευρες υπεραπλουστεύσεις.

Δεν θέλω να σου απαντήσω υποθετικά γιατί δεν έχει νόημα να κάνουμε περαιτέρω εικασίες.

Πρέπει να δούμε τα δεδομένα που έχουμε πρόσβαση.

Ναι το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολιαστων είναι μικρής ηλικίας κάτω των 30. Ναι έχουμε δει και βίντεο από μαζώξεις ο ένας πάνω στον άλλον να διασκεδάζουν χωρίς μάσκα.

Ναι μετά οι ίδιοι γυρνάνε σπίτι τους πάνε σούπερ μάρκετ κλπ κλπ και πιθανών κολλάνε και άλλους.

Βλέποντας τα δεδομένα και κάνοντας εικασία βγάζω το πόρισμα ότι αρκετοί που λένε δε κάνω εμβόλιο γιατί δε θα πεθάνω εγώ και κυκλοφορούν yolo είναι επικίνδυνοι για τους γύρω τους.

Σου ξαναλέω έχω προσωπικά 2 γνωστούς που τους χαιρετισαμε γιατί τους κόλλησαν είτε τα παιδιά τους είτε φίλος των παιδιών τους. Και το ξέρουμε γιατί βρέθηκαν πρώτα οι νεαροί θετικοί μετά οι μεγαλύτεροι. Και ειδικά ο ένας στα 22 του γλύτωσε στο τσακ και θα παίρνει αντιπηκτικά για 6 μηνες ενώ ο πατέρας του δυστυχώς μας άφησε.

Και ο άλλος κόλλησε τον γιο και τον πατέρα που πήγε σπίτι να παίξει playstation. Κόλλησαν και οι δύο οικογένειες και έτυχε και έφυγε ο πατέρας του φίλου του αφήνοντας ορφανό 16 χρόνο και άνεργη μητέρα. Και ξέρεις κάτι αυτοί δεν έχουν την ευχέρεια να κυνηγήσουν νομικά κανέναν που έχασαν τον άνθρωπο τους και το μοναδικό εισόδημα στο σπίτι. Και τα έχω ξανά αναφέρει σε προηγούμενα post τα γεγονότα. Και μαθαίνω και άλλα δυστυχώς.

Εφόσον θέλεις να είσαι yolo και να πάρεις το ρίσκο πάρε το ρίσκο και κάνε εμβόλιο.

Η επιστήμη δείχνει ότι είναι μικρότερο το ρίσκο να πάθεις κάτι από το εμβόλιο και όχι ανύπαρκτο δε από το να πάθεις κάτι εσύ είτε οι γύρω σου. Δεστο και αλλιώς αν πάθεις κάτι εσύ από το εμβόλιο δε θα κολλήσεις τους γυρω σού. Αν κολλήσεις όμως covid πολύ πιθανόν να κολλήσεις και άλλους και αυτοί οι άλλοι άλλους.

Ξαναλέμε, τα εμβόλια δεν είναι η τέλεια λύση δυστυχώς. Αλλά αυτή την στιγμή φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση υπό τις συνθήκες. Αν βγουν άλλα φάρμακα καλύτερα είτε κάτι άλλο που να υλοποιείται εμπροθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα ευχαρίστως να το ακολουθήσουμε.

Αλλά να λέμε όχι δε κάνω το ένα όχι δε κάνω το άλλο αλλά κράτος ελα λύσε μου το πρόβλημα είναι σαν να ζητάμε από τον Θεό μας σώσει από πνιγμό χωρίς να κολυμπάμε.

Έγινε επεξεργασία από swatoner
  • Like 7

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

πριν 24 λεπτά, το μέλος swatoner έγραψε:

Δεν θέλω να σου απαντήσω υποθετικά γιατί δεν έχει νόημα να κάνουμε περαιτέρω εικασίες.

ΟΚ, το κατάλαβα, δεν θέλεις ούτε καν να διανοηθείς να αφήσεις χαραμάδα ότι ίσως υποθετικά αδίκησες κάποιον και δεν εννοώ εμένα.

Πρέπει να δούμε τα δεδομένα που έχουμε πρόσβαση να δούμε.

Ναι το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολιαστων είναι μικρής ηλικίας κάτω των 30. Ναι έχουμε δει και βίντεο από μαζώξεις ο ένας πάνω στον άλλον να διασκεδάζουν χωρίς μάσκα.

Ναι μετά οι ίδιοι γυρνάνε σπίτι τους πάνε σούπερ μάρκετ κλπ κλπ και πιθανών κολλάνε και άλλους.

Βλέποντας τα δεδομένα και κάνοντας εικασία βγάζω το πόρισμα ότι αρκετοί που λένε δε κάνω εμβόλιο γιατί δε θα πεθάνω εγώ και κυκλοφορούν yolo είναι επικίνδυνοι για τους γύρω τους.

Αυτοί το έκαναν αυτό (να κυκλοφορούν yolo) και πριν βγουν τα εμβόλια. Δεν συνεπάγεται όμως ότι όποιος δεν έχει κάνει εμβόλιο είναι yolo. Επίσης υπάρχει σοβαρό ποσοστό ανεμβολίαστων ηλικιωμένων που δεν μπορούν να πάνε λόγω κινητικών και άλλων προβλημάτων αλλά όταν το επισημαίνει ο Κούβελας τον λένε αρνητή επειδή λέει ότι αυτοί θα έπρεπε να μας επείγουν περισσότερο από ότι οι πιτσιρικάδες.

Σου ξαναλέω έχω προσωπικά 2 γνωστούς που τους χαιρετισαμε γιατί τους κόλλησαν είτε τα παιδιά τους είτε φίλος των παιδιών τους. Και το ξέρουμε γιατί βρέθηκαν πρώτα οι νεαροί θετικοί μετά οι μεγαλύτεροι. Και ειδικά ο ένας στα 22 του γλύτωσε στο τσακ και θα παίρνει αντιπηκτικά για 6 μηνες ενώ ο πατέρας του δυστυχώς μας άφησε.

Και ο άλλος κόλλησε τον γιο και τον πατέρα που πήγε σπίτι να παίξει playstation. Κόλλησαν και οι δύο οικογένειες και έτυχε και έφυγε ο πατέρας του φίλου του αφήνοντας ορφανό 16 χρόνο και άνεργη μητέρα. Και ξέρεις κάτι αυτοί δεν έχουν την ευχέρεια να κυνηγήσουν νομικά κανέναν που έχασαν τον άνθρωπο τους και το μοναδικό εισόδημα στο σπίτι. Και τα έχω ξανά αναφέρει σε προηγούμενα post τα γεγονότα. Και μαθαίνω και άλλα δυστυχώς.

Δεν διαφωνώ και λυπάμαι για τους ανθρώπους.

Εφόσον θέλεις να είσαι yolo και να πάρεις το ρίσκο πάρε το ρίσκο και κάνε εμβόλιο.

Εάν εννοείς εμένα, δεν είμαι καθόλου yolo σε αυτό το θέμα.

Η επιστήμη δείχνει ότι είναι μικρότερο το ρίσκο να πάθεις κάτι από το εμβόλιο και όχι ανύπαρκτο δε από το να πάθεις κάτι εσύ είτε οι γύρω σου.

Υπήρξε όμως συστηματική υποεκτίμηση αυτού του ρίσκου και ταυτόχρονα ισοπεδωτική εξίσωση ανάμεσα σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες και τύπους εμβολίου και κάνουμε σαν να μην έγινε. Η σχέση ρίσκου/οφέλους δεν είναι ολόιδια για τους πάντες ούτε παραμένει σταθερή για οποιοδήποτε εμβόλιο. Αυτό λέμε εδώ και πόσες σελίδες. Η γνωστοποίηση περισσότερων λεπτομερειών και διευκρινίσεων γύρω από αυτό, για μένα έχει σημασία. Άλλοι λένε, δεν πειράζει είναι λίγα τα θύματα παρενεργειών και οι θάνατοι οπότε όλα καλά. Εδώ διαφωνώ.

Δεστο και αλλιώς αν πάθεις κάτι εσύ από το εμβόλιο δε θα κολλήσεις τους γυρω σού. Αν κολλήσεις όμως covid πολύ πιθανόν να κολλήσεις και άλλους και αυτοί οι άλλοι άλλους.

Αναλόγως το τι θα πάθει κάποιος και ποιος, μπορεί να αποβεί πολύ χειρότερο από το να κολλήσει κάποιον άλλον.

Ξαναλέμε, τα εμβόλια δεν είναι η τέλεια λύση δυστυχώς. Αλλά αυτή την στιγμή φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση υπό τις συνθήκες. Αν βγουν άλλα φάρμακα καλύτερα είτε κάτι άλλο που να υλοποιείται εμπροθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα ευχαρίστως να το ακολουθήσουμε.

Αλλά να λέμε όχι δε κάνω το ένα όχι δε κάνω το άλλο αλλά κράτος ελα λύσε μου το πρόβλημα είναι σαν να ζητάμε από τον Θεό μας σώσει από πνιγμό χωρίς να κολυμπάμε.

Επειδή είναι όπως λες η καλύτερη λύση αλλά όχι τέλεια, το ψυρίζουμε λίγο παραπάνω το θέμα, δεν είναι κακό.

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84

@Γιάννης_84 πες αλήθεια, τα σεντόνια είναι απλά για να πάρεις σηματάκι; Αν είναι να γλιτώσουν τα ματάκια μας, να στο δώσουν έτοιμο ρε μπαγάσα!

Δεν ξέρω εάν πραγματικά πιστεύσεις τους παραλογισμούς που γράφεις, ή αν απλά κάθεσαι σε μία γωνία και γελάς που κάποιοι βάζουν τον χρόνο τους για να απαντήσουν λογικά στο τρολάρισμά σου.

Θα ήταν ακόμα και αστείο, εάν κάτι τέτοιες απόψεις δεν ήταν άμεσα υπεύθυνες για την άσκοπη ταλαιπωρία και τον αποτρέψιμο θάνατο συνανθρώπων μας. Ελπίζω να μην υπάρχει κανένας στον περίγυρό που να τα παίρνει στα σοβαρά, όπως δεν υπάρχει εδώ μέσα.

• Like 6

Όσο καθόμαστε και φλυαρούμε (κάποιοι περισσότερο από άλλους), ας θυμίσω λίγο και την κατάσταση, γιατί μάλλον κάπου έχει χαθεί και ίσως η φλυαρία μοιάζει ανέξοδη:

6/7/2021

Νέα κρούσματα: 1797

Διασωληνωμένοι: 168

Νέοι θάνατοι: 8

Νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία: 48

Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι.
Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.

Πηγή: ΕΟΔΥ, κυβερνητική εκπρόσωπος

Και ως προς την πορεία του εμβολιασμού:

[...] από τους 332 δήμους όλης της χώρας οι 82, δηλαδή ουσιαστικά ένας στους τέσσερις, έχουν ποσοστό εμβολιασμού κάτω του 30%. Μάλιστα οι 50 από αυτούς τους 82 είναι κάτω από το 25%.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/politics/561424417/emvoliasmos-sto-mikroskopio-tis-kyvernisis-82-dimoi/

Την καλημέρα μου. @DEADLAZARUS, πιάνεται εδώ;

• Like 3

πριν 23 λεπτά, το μέλος minast έγραψε:

@Γιάννης_84 πες αλήθεια, τα σεντόνια είναι απλά για να πάρεις σηματάκι; Αν είναι να γλιτώσουν τα ματάκια μας, να στο δώσουν έτοιμο ρε μπαγάσα!

Δεν ξέρω εάν πραγματικά πιστεύσεις τους παραλογισμούς που γράφεις, ή αν απλά κάθεσαι σε μία γωνία και γελάς που κάποιοι βάζουν τον χρόνο τους για να απαντήσουν λογικά στο τρολάρισμά σου.

Θα ήταν ακόμα και αστείο, εάν κάτι τέτοιες απόψεις δεν ήταν άμεσα υπεύθυνες για την άσκοπη ταλαιπωρία και τον αποτρέψιμο θάνατο συνανθρώπων μας. Ελπίζω να μην υπάρχει κανένας στον περίγυρό που να τα παίρνει στα σοβαρά, όπως δεν υπάρχει εδώ μέσα.

Σε συνέχεια λοιπόν των χωρίς ίχνος ειρωνίας και καλοπροαίρετων επιχειρημάτων και επιστημονικών δεδομένων που μόλις εισέφερες στο θέμα, θα σου ζητήσω να σχολιάσεις συγκεκριμένα γιατί είναι παραλογισμός που με προβληματίζουν γεγονότα όπως η κατάσταση σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους και η ερμηνεία της (πρέπει να το έχω γράψει κάμποσες φορές), η 44χρονη που πέθανε, η υποβάθμιση αληθινών περιστατικών που δεν αμφισβητούνται από κανέναν όπως η τρέχουσα κρίσιμη κατάσταση μιας 27χρονης εξαιτίας του εμβολίου, η απροθυμία να υπάρξει περισσότερη παραδοχή ότι δεν είναι όλες οι ομάδες πληθυσμού το ίδιο και όλα τα εμβόλια δεν είναι ολόιδια ως προς τα αποτελέσματα και την καταλληλότα συναρτήσει του σε ποιον τα κάνεις και θα σου πρότεινα να σταματήσεις το κλασσικό πλέον καλοπροαίρετο και μη οχλαγωγικό μοτίβο προσβολής, ειρωνίας και κατηγόρησης για θανάτους λες και έχω πει σε κανέναν να μην κάνει το εμβόλιο ή λες και ξέρεις τι κάνω στην καθημερινότητά μου, πόσο προσέχω, πόσο απέχω από συνωστισμούς και όλα αυτά.

Όσο για το αν υπάρχει κανείς εδώ μέσα ή στον περίγυρό μου που να παίρνει στα σοβαρά τους προβληματισμούς μου, μην είσαι τόσο σίγουρος. 

πριν 2 ώρες, το μέλος GoMaR έγραψε:

Πάντα θα υπάρχει αντίλογος. Και απο τις δύο μεριές.

Αλλά βρε παιδιά, δεν κουραστηκατε;

Όταν κάποιος μου λέει ότι παραλογίζομαι, ευθύνονται για θανάτους οι απόψεις μου και κανείς δεν με παίρνει στα σοβαρά πιάνεται για αντίλογος ή trollάρισμα;

πριν 33 λεπτά, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

... με προβληματίζουν γεγονότα όπως η κατάσταση σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους και η ερμηνεία της (πρέπει να το έχω γράψει κάμποσες φορές), η 44χρονη που πέθανε, η υποβάθμιση αληθινών περιστατικών που δεν αμφισβητούνται από κανέναν όπως η τρέχουσα κρίσιμη κατάσταση μιας 27χρονης εξαιτίας του εμβολίου, η απροθυμία να υπάρξει περισσότερη παραδοχή ότι δεν είναι όλες οι ομάδες πληθυσμού το ίδιο και όλα τα εμβόλια δεν είναι ολόιδια ως προς τα αποτελέσματα και την καταλληλότα συναρτήσει του σε ποιον τα κάνεις ...

Έχουν ήδη απαντηθεί πολλές φορές, δεν μπορούμε να επιστρέφουμε στα ίδια. Όποιος θέλει δέχεται τις απαντήσεις και προχωράει, όποιος δε θέλει επιμένει στη γνώμη του.

πριν 15 λεπτά, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Προς σχολιασμό/επεξήγηση:

gb.jpg.2355ed6d25772fb3700dab88b3a2a595.jpg

Δεν βλέπω κάτι παράλογο στους πίνακες. Αν εμβολιαστούν όλοι, δε σημαίνει ότι δε θα πεθαίνουν (από covid όπως και οτιδήποτε άλλο), οπότε θα καταγράφονται σαν θάνατοι εμβολιασμένων. Πιστεύεις ότι ο εμβολιασμός έναντι του covid αυξάνει την πιθανότητα για θάνατο από covid; :hehe:

• Like 6
  • Haha 2

Θυμίζω ότι το έχουμε σχολιάσει ήδη από την περασμένη Κυριακή και εδώ, μαζί με τα στοιχεία για εισαγωγές στα νοσοκομεία το ίδιο διάστημα. Αλλά φαίνεται το μήνυμα δεν είχε πολλή ίντριγκα και πέρασε απαρατήρητο. ?

• Like 8

πριν 12 λεπτά, το μέλος Simon έγραψε:

Έχουν ήδη απαντηθεί πολλές φορές, δεν μπορούμε να επιστρέφουμε στα ίδια. Όποιος θέλει δέχεται τις απαντήσεις και προχωράει, όποιος δε θέλει επιμένει στη γνώμη του.

Συγγνώμη αλλά δεν είχα δει που έχει απαντηθεί, στείλε ένα link εάν έχεις την καλοσύνη.

πριν 12 λεπτά, το μέλος Simon έγραψε:

Δεν βλέπω κάτι παράλογο στους πίνακες. Αν εμβολιαστούν όλοι, δε σημαίνει ότι δε θα πεθαίνουν (από covid όπως και οτιδήποτε άλλο), οπότε θα καταγράφονται σαν θάνατοι εμβολιασμένων. Πιστεύεις ότι ο εμβολιασμός έναντι του covid αυξάνει την πιθανότητα για θάνατο από covid; :hehe:

Δεν πιστεύω τίποτα. Απλώς το έβαλα χωρίς προκατάληψη και δικό μου σχόλιο ζητώντας να το σχολιάσει/εξηγήσει όποιος θέλει.

@swatoner

Η εξήγηση που δίνει αυτός ο Lytras είναι σαν να τη δίνει πολιτικός. Διότι δεν νόσησε το 3,4 και το 80,2. Νόσησαν οι 53822 και οι 7235. Λέει το 3,4 έδωσε τάδε και το 80,2 έδωσε δείνα αλλά είναι επίσης αλήθεια και για μένα κατατοπιστικότερο το γεγονός ότι το 53822 έδωσε τάδε και το 7235 έδωσε δείνα.

Αλλά οκ είναι μια απάντηση, τη δέχομαι.

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84

πριν 12 λεπτά, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Η εξήγηση που δίνει αυτός ο Lytras είναι σαν να τη δίνει πολιτικός. Λέει το 3,4 έδωσε τάδε και το 80,2 έδωσε δείνα αλλά είναι επίσης αλήθεια και για μένα κατατοπιστικότερο το γεγονός ότι το 53822 έδωσε τάδε και το 7235 έδωσε δείνα.

Τρώγομαι τώρα να δω απαντήσεις σε αυτό.

16 minutes ago, dfk_7677 said:

Τρώγομαι τώρα να δω απαντήσεις σε αυτό.

Δεν περιγράφω άλλο.

Είναι όπως είπα αν θέλεις να δείς την δική σου αλήθεια έτσι θα γίνει.

Αν δώσεις μια πηγή είναι αναξιόπιστη, δεν σχολιάζεις όμως δέχεσαι την καχυποψία του.
Δίνει ο αντίλογος άλλη πηγή και εσύ αναφέρεις ότι ειναι αναξιόπιστη και βγαίνεις φασίστας και χουντικός κλπ κλπ.

Αυτά είναι που σε βγάζουν από τα ρούχα σου, γιατί νιώθεις ότι ο κλέφτης σε φωνάζει κλέφτη.

Και εν τέλη όσοι είναι υπερ δεν ζητήσαμε καμια εξήγηση, και κάθε φορά καθόμαστε να εξηγούμε και να δικαιολογούμε.

Μήπως να γυρίσουμε το παιχνίδι να το παίξουμε με τον τρόπο τους;
Αλλά προσωπικά δε θα το κάνω, δυστυχώς είναι η φύση μου να προσπαθώ να δίνω λύσεις στα προβλήματα και όχι να δημιουργώ πρόβλημα στο πρόβλημα.

Έγινε επεξεργασία από swatoner
  • Like 3

1 hour ago, Γιάννης_84 said:

Όταν κάποιος μου λέει ότι παραλογίζομαι, ευθύνονται για θανάτους οι απόψεις μου και κανείς δεν με παίρνει στα σοβαρά πιάνεται για αντίλογος ή trollάρισμα;

Γιαννη, με συγχωρεις αλλα οοοολα αυτα τα κατεβατα τοσες σελιδες δε τα εχω διαβασει αναλυτικα οποτε δε θα χαρακτηρισω καποιον απο τους δυο σας troll. Δεν θα κερδισω και κατι αν το κανω.

Απλα σε εναν διαλογο, υπαρχει και ο αντιλογος. Και αναφερομαι και στις δυο μεριες.
Αυτο λεω. 

• Agree 1

2 hours ago, acct said:

6/7/2021

Νέα κρούσματα: 1797

Διασωληνωμένοι: 168

Νέοι θάνατοι: 8

Νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία: 48

Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι.
Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.

@Γιάννης_84 εδω Χρηστος_82, γι αυτο τι εχεις να πεις?

• Like 1

Δεν έχω να πω κάτι πρωτότυπο ή ιδιαίτερα χρήσιμο επί των παραπάνω στοιχείων. Είναι η εικόνα που υπάρχει στην Ελλάδα. Από τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ότι θα ήταν προτιμότερο οι ηλικίες αυτές να είχαν μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

• Agree 1