Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

όχι. Η αντίρρηση, τουλάχιστον εκεί που την διάβασα εγώ, είναι άλλου τύπου. Περί του εμβολιου του συγκεκριμένου, περί του πώς λειτουργεί (πώς αντλεί στοιχεία) η ΕΜΑ κι η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης κλπ.
Η οποία οδηγεί σε «προσοχή, πρέπει να το δούμε αυτό το σημείο, δεν είμαστε βέβαιοι ακόμα».

επειδή εκεί που το είδα (όχι από γιατρό αλλά από άνθρωπο που και στατιστική γνωρίζει και επαγγελματικά ασχολείται με τέτοιου είδους μελέτες, φαρμακευτικού τύπου) για λόγους άγνωστους σε μένα ο καθηγητής ενοχλήθηκε και μπλόκαρε κλπ, δεν θέλω να βάλω εδώ τις αναρτήσεις. Θέλω όμως να στις δώσω να τις έχεις υπόψιν. Να δεις απευθείας μόνος σου σε ποιο σημείο εντοπίζεται η αντίρρηση.
Δεν μετράνε τον κίνδυνο με αυτούς ους αριθμούς, βγάζουν άλλους κανονικά. 
 

Αυτά για την διαδικασία.

Μετά, αφού κατασταλλάξει η διαδικασία με την οποία θα γίνει η μέτρηση, προκύπτει το επόμενο πρόβλημα, «πώς ενημερώνεις ποιον». Τι είναι προτιμότερο, να ενημερώσω τους πάντες (με τον κίνδυνο να μην καταλάβουν όλοι και να αρχίσουν παρατράγουδα) ή να θεωρήσω ότι είναι «γνώση για ολίγους που θα μείνει κρυφή κι ορατή μόνο σεστενό κύκλο ειδικών».
Ο καθηγητής μάλλον επιλέγει το 2. Έχει πολλά άλλα προβλήματα αυτή η άποψη, τελικά δε καταλήγει να βγαίνει στην φόρα ως «αποκάλυψη μυστικού» και καταλήγει να βλάψει περισσότερο. (μικρή γεύση παίρνεις εδώ, από σλάλομ και σάιμον, τα οπο΄πια παιδιά, και τα δυο τους ούτε παράλογα είναι ούτε ψεκασμένα ούτε κατά των εμβολιασμών). Το 1, σε γλυτώνει από αυτά, γιατί αντιμετωπίζεις τον κάθε σλάλομ και σάιμον ως υπεύθυνα άτομα, τους εξηγείς το δυνητικό πρόβλημα, υποδεικνύεις τη γνώμη σου για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί και τα κατευθύνεις στον κατάλληλο σύμβουλο (δλδ τον γιατρό τους) ή όποιον κρίνουν εκείνοι, ενόσω εσύ (η φαρμακοεπαγρύπνηση) συνεχίζεις να το ερευνάς μέχρι να έχεις τελεσίδικη απάντηση.

Πώς προτιμάς να σου δώσω τις σχετικές αναρτήσεις;
 

(όσο έγραφα εδώ, έγραψε ο σλάλομ, το ποστάρισμά μου είναι για το αρχικό του Σούμι, θέλω να του δείξω κάτι)

Έγινε επεξεργασία από salde
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

59 minutes ago, ARMAGEDDON said:

πότε θα έρθουν τα εμβόλια version 2

 

Αν εννοείς για τις μεταλλάξεις, κάπου διάβασα ότι τα mRNA ήδη ετοιμάζουν δόση booster που θα καλύπτει και κάποια/κάποιες(?) από τις μεταλλάξεις. Το πότε δε νομίζω να το γνωρίζει κανείς. Θεωρητικά τουλάστιχον πρέπει να γίνει έστω και μικρότερης κλίμακας μελέτη πριν κυκλοφορήσει. Και λογικά όλο το βάρος της παραγωγής προς το παρόν θα πέφτει στα υπάρχοντα οπότε δεν πιστεύω πριν το τελευταίο τρίμηνο του 2021

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 17 ώρες, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

EyN57beXEAE2H34?format=jpg&name=medium

 

 

2021-03-25T165011Z_699173045_RC2GIM9GG01
WWW.IN.GR

Ο ΕΜΑ φέρεται να ετοιμάζεται να προβεί σε ανακοινώσεις

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 12 λεπτά, το μέλος honda22 έγραψε:

 

 

2021-03-25T165011Z_699173045_RC2GIM9GG01
WWW.IN.GR

Ο ΕΜΑ φέρεται να ετοιμάζεται να προβεί σε ανακοινώσεις

 

 

 

 

 

 

283833793_3.jpg.85ecbc8d6100e33645de156debcf6ea9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τις ανακοινώσεις της ΕΜΑ να διαβάζετε, όχι τις περιλήψεις των δημοσιογράφων. Μην καταλήγετε σε βιαστικά συμπεράσματα. Μέχρι στιγμής, το συμπέρασμα είναι «δεν μπορούμε να πούμε ακόμα ούτε ότι είναι ασφαλές για όλους  ούτε ότι είναι ανασφαλές».

slalom, δεν είναι ακριβώς θέμα άποψης. Το ζόρι που έχουν όσοι ειδικοί ακούγονται απόλυτοι υπέρ της συνέχισης των εμβολιασμών χωρίς καμιά διακοπή προέρχεται από τον κίνδυνο που φοβούνται: αν πάνε σε «προληπτική» διακοπή -που είναι αυτό που υποστηρίζεις στην πραγματικότητα- υπάρχει ο κίνδυνος να μην προλάβουν την ολοκλήρωση των εμβολιασμών πριν εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις. Μέχρι στιγμής οι υπάρχουσες μεταλλάξεις μοιάζουν να καλύπτονται αρκούντως από τα υπάρχοντα εμβόλια αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι αυτό θα συμβαίνει με ενδεχόμενες μελλοντικές.
Αυτό είναι που φοβάται ο Γραβάνης, δεν είναι άσχετος ο άνθρωπος.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

WWW.FACEBOOK.COM

Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden und Inhalte zu teilen.


βάζω όλο το κείμενο για όποιον δεν έχει ΦΒ, είναι από τον Ηλία Μόσιαλο:

 

Τον τελευταίο χρόνο το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η Astrazeneca έχουν αναφερθεί αμέτρητες φορές από τα παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία. Τον τελευταίο μήνα όμως οι συζητήσεις για αυτό το εμβόλιο είναι διαφορετικές, και είναι πολλοί αυτοί που εκφράζουν την αγωνία ή το άγχος τους για τη χρήση του.
Έχω τοποθετηθεί έμπρακτα υπέρ της ασφαλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, καθώς έχω ήδη λάβει την πρώτη δόση. Όμως οι ανησυχίες που κυρίως απασχολούν την επιστημονική κοινότητα - αλλά και τον κόσμο που αναμένει τη σειρά του για να εμβολιαστεί- δεν αφορούν τη δική μου ηλικιακή ομάδα ούτε το φύλο μου.
Tα δεδομένα είναι πλέον γνωστά σε όλους. Μετά από κάποια δυσμενή θρομβοεμβολικά περιστατικά στη Δανία και στη Νορβηγία και την αναφορά και συλλογή παρόμοιων περιστατικών και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ξεκίνησε η αναστολή της χρήσης του εμβολίου σε ορισμένες χώρες. Να θυμίσω πως αυτή η εξέλιξη ακολούθησε κατά πόδας την προηγούμενη μη-σύμπνοια μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών για τα ηλικιακά εύρη χρήσης του εμβολίου, ανεξαρτήτως των συστάσεων του ευρωπαϊκού οργανισμού φαρμάκων (ΕΜΑ).
Σε τι αναφερόταν αυτά τα δυσμενή περιστατικά; Στις πολύ σπάνιες αλλά ιδιάζουσες περιπτώσεις εγκεφαλικής αιμορραγίας που παρατηρήθηκαν σε εμβολιασθέντες - κυρίως νέες γυναίκες- μετά από αρκετές ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Όπως πλέον γνωρίζουμε, υπήρχαν αναφορές εμφάνισης θρόμβων και με τα άλλα mRNA εμβόλια, αλλά όχι όπως αυτές οι ιδιάζουσες περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν με το εμβόλιο της ΑΖ.
Εάν υπήρχε συσχέτιση του εμβολίου με τις παρενέργειες, αν δούμε το σύνολο των εμβολιασμών και τον αριθμό των περιστατικών, η πιθανότητα εμφάνισης θα υπολογιζόταν στο 1/600,000 ενώ η πιθανότητα κάποιος να πεθάνει θα ήταν 1/2600,000.
Επομένως η πιθανότητα θρόμβωσης και πολύ περισσότερο η πιθανότητα θανάτου μετά τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά μικρή. Ταυτόχρονα, θέλω όμως να θέσω και το θέμα της σημασίας της αναστολής των εμβολιασμών. Αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί μια καθυστέρηση στο πλάνο των εμβολιασμών και στη λήξη της πανδημίας.
Τα διλήμματα όσων παίρνουν αποφάσεις είναι τα εξής: Πόσοι σε αυτό το διάστημα θα συνεχίσουν να νοσούν και πόσοι θα χάσουν τη ζωή τους λόγω της λοίμωξης από τον κορωνοϊό, αλλά και πόσοι από αυτούς που θα αρρωστήσουν θα υποφέρουν από μακροχρόνιο covid-19;
Επομένως πολλά εξαρτώνται από το τι θεωρούν οι διάφορες κυβερνήσεις ως ‘αποδεκτό’ ρίσκό.
Έτσι - όπως ολοι γνωρίζουμε- μετά την εξέταση των περιστατικών που αναφέρθηκαν στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον ΕΜΑ, ορισμένες κυβερνήσεις περιόρισαν τη χρήση του εμβολίου της ΑΖ στους άνω των 55 ετών και άλλες στους άνω των 60 ετών. Άλλες χώρες πάλι συνεχίζουν τη χρήση του εμβολίου σε όλες τις ηλιακές ομάδες.
Κάποιοι αναρωτιούνται: γιατί περιορίζουν τη χρήση στους άνω των 55; Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ελαχίστων περιπτώσεων είναι σε άτομα νεότερα, δηλαδή ηλικίας κάτω των 50 ετών.
Έχουν άδικο οι κυβερνήσεις που περιορίζουν τη χρήση στους άνω των 55 ή αυτές που δεν επιβάλλουν περιορισμούς;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι εύκολη γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που έχουν σχέση με την εκτίμηση των κινδύνων και του ρίσκου.
Έτσι ορισμένες κυβερνήσεις σταθμίζουν τους κινδύνους από την νόσηση με τον ιό, με το ελάχιστο ρίσκο από τη χρήση του εμβολίου. Αυτές τοποθετούνται υπέρ της χρήσης του εμβολίου. Αντιθέτως, άλλες κυβερνήσεις δεν συνεκτιμούν τους δυο κινδύνους/ρίσκα αλλά μόνο το ένα πιθανό αλλά ίσως αναπόφευκτο πολύ μικρό ρίσκο από τη χρήση του εμβολίου.
Γιατί κάνω όλη αυτή την εισαγωγή;
Γιατί οι αποφάσεις αυτές εν μέσω φόρτου σε κάθε σύστημα υγείας, εν μέσω μιας μενόμενης πανδημίας, με κουρασμένους από τα μέτρα πολίτες, με ανεμβολιάστους ακόμα ευπαθείς, και με τσακισμένες οικονομίες, είναι κρίσιμες.
Δηλαδή ούτε οι αποφάσεις ούτε οι επιστημονικές απαντήσεις είναι εύκολες, όπως κατηγορηματικά νομίζουν μερικοί.
Εγώ αποφάσισα για τον εαυτό μου: έκανα την πρώτη δόση του εμβολίου της ΑΖ και θα κάνω και τη δεύτερη τον Μάιο. Και αυτό γιατί θεωρώ ότι το ρίσκο είναι ελάχιστο.
Εγώ όμως δεν είμαι ρυθμιστική αρχή αλλά ένας πολίτης που η απόφασή μου έχει μοναδιαία συνέπεια. Δεν θα κάνω όμως ούτε αυστηρές συστάσεις και δεν θα κρίνω υποτιμητικά όσους έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις από εμένα. Ο καθένας μας έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του και να επεξεργάζεται τα επιστημονικά δεδομένα με το δικό του τρόπο, όταν βέβαια οι συνέπειες της απόφασης αφορούν τον εαυτό του και μόνο.
Όπως έχω τονίσει πολλές φορές όμως, οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν στοιχεία και να παίρνουν τις αποφάσεις τους αυστηρά με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Δεδομένης της σημασίας της κατάστασης, ας ξαναδούν όλα τα δεδομένα από την αρχή. Και αν εκτιμήσουν ότι πρέπει να αλλάξουν τις αποφάσεις τους τότε πρέπει να το κάνουν και να το ανακοινώσουν. Αν τα δεδομένα αλλάξουν ή αν οι ρυθμιστικές αρχές εκτιμήσουν ότι το ρίσκο για συγκεκριμένες υποκατηγορίες του πληθυσμού είναι μη αποδεκτό, τότε θα πρέπει να δοθούν πιο συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης για αυτές τις υποκατηγορίες ή να γίνει χρήση άλλου εμβολίου.
Να τονίσω εδώ ότι αν χρειαστεί να γίνει συνδυασμός εμβολίων, και αυτό μπορεί να γίνει. Ίσως κάποιοι να θυμάστε πως το είχαν ανακοινώσει αρχικά οι Άγγλοι. Και βέβαια και τότε είχε επέλθει η δριμύτατη κατακραυγή των Γερμανών (κατακραυγή η οποία είχε ακολουθήσει την προηγούμενη κατακραυγή επίσης των Γερμανών για το πόσο ´γρήγορα’ έδωσαν έγκριση οι Άγγλοι στο εμβόλιο της Pfizer, ενώ ο ΕΜΑ έκανε μικρά και σταθερά βήματα).
Ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων όμως- πέρα από το ότι ήδη μελετάται- μπορεί να γίνει γιατί όλα τα εμβόλια στοχεύουν την πρωτεΐνη ακίδα του ιού. Ίσως να θυμάστε που έγραφα παλιότερα για τη σημασία των συνδυαστικών μελετών διαφορετικών εμβολίων και για την ανακοίνωση του συνδυασμού του εμβολίου της ΑΖ και του ρωσικού Sputnik-V. Επιπλέον, να μην ξεχνάμε πως το ίδιο το ρωσικό εμβόλιο στην ουσία αποτελείται από 2 δόσεις όπου σε καθε δόση χρησιμοποιείται ένας διαφορετικός ιικός φορέας που μεταφέρει την πληροφορία για να φτιαχτεί η πρωτεΐνη ακίδα.
Συμπερασματικά λοιπόν, που βρισκόμαστε τώρα με το εμβόλιο της AstraZeneca:
Μετά την ανακοίνωση της μεγάλης Βρετανίας για 30 περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων τα δεδομένα δεν άλλαξαν δραματικά. Η πιθανότητα θρόμβωσης παραμένει ελάχιστη. Πάρα ταύτα οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν όλα τα δεδομένα και να κάνουν εκτίμηση αν υπάρχει αυξημένος σχετικός κίνδυνος για κάποια υποκατηγορία του πληθυσμού.
Αν δεν υπάρχει τότε δεν χρειαζεται να αλλάξουν οι οδηγίες. Αν αποδειχθεί πως υπάρχει ομως τότε πρέπει να αλλάξουν.
Η ορθή γραμμή πολιτικής της υγείας θα ήταν η κοινή προσέγγιση από την πλευρά όλων των ρυθμιστικών αρχών. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις δεν βοηθούν.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κοιτώντας το γράφημα υπάρχουν πολλά παραδείγματα χωρών που τα έχουν πάει καλά στον ένα στόχο και όχι στον άλλο. Δεδομένου ότι οι χώρες της ΕΕ παίρνουμε εμβόλια με βάση τον πληθυσμό από κοινό κουβά, είναι ίσως λίγο αναμενόμενο. Λείπουν στοιχεία από χώρες όμως. Και πάνω αλλά κυρίως κάτω.

Θα ήταν ενδιαφέρουσες οι καμπύλες εμβολιασμού ανά εβδομάδα, αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δούμε πότε άρχισαν οι ειδήσεις για το εμβόλιο της ΑΖ

 

Αν δε κοιτάξουμε τα cumulative εκτός λίγων εξαιρέσεων μαζί πηγαίνουμε με μικρές διαφορές

 

Αναρωτιέμαι η Εσθονία που ξεφεύγει τόσο αν τα δηλώνει αλλιώς ή αν είναι όντως τόσο ξεκάθαρα μπροστά. Ίσως να παίζει και ρόλο ο πληθυσμός τους με 1.3 εκατομμύρια

 

coronavirus-data-explorer(1).png

coronavirus-data-explorer.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11338417.jpg?98214101617707304
SPUTNIKNEWS.GR

Ήδη από τον Μάιο οι διαχειριστές του ρωσικού Sputnik V θα μπορούσαν να παρέχουν στην Ελλάδα εμβόλια κατά του κορονοϊού για 500.000 άτομα, όπως διαβεβαιώνουν.

 

https://sputnikvaccine.com/newsroom/pressreleases/a-vaccine-for-all-mankind-sputnik-v-s-efficacy-in-fighting-covid-19-is-validated

Περιμενουμε ΕU και EMA..

Έγινε επεξεργασία από Proteas
update
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kατσε να δεις και v3 και v45 στο τελος.

Πεθανε ενω ειχε κανει και τις 2 δοσεις. Πεθανε απο θρομβωση. Ενας λεει ανα 100.000. Για περαστε να παιξουμε ρωσικη ρουλετα.

Ανοσια μετα το εμβολιο 6-8 μηνες αντε ενα χρονο δηλαδη παμε παλι απο την αρχη. Μετρα, καραντινες, προστιμα και κορωνοπαρτι.

Meanwhile ερχονται και τα ψηφιακα διαβατηρια εμβολιασμου.. δεν εχεις δεν μπαινεις, εισαι κακο παιδι ? -100 credits.

Συνεχιστε να κοιτατε το δαχτυλο...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Nickzzz said:

 

Oπότε αν αύριο το κάνει όλη η Ελλάδα, μεθαύριο θα έχουμε 100 νεκρούς από το εμβόλιο.

Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε πάντως 70 νεκρούς την μέρα.

 

τα τροχαία καθημερινά έχουν μεγαλύτερη απόδοση

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

πριν 3 ώρες, το μέλος Nickzzz έγραψε:

Oπότε αν αύριο το κάνει όλη η Ελλάδα, μεθαύριο θα έχουμε 100 νεκρούς από το εμβόλιο.

Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε πάντως 70 νεκρούς την μέρα.

"Ενας λεει" αλλα ενδιαφερον ξερεις τι θα ηταν να ειχαμε τα αποτελεσματα απο τις νεκροψιες αυτων των 70 την μερα.

Α ναι ξεχασα, δεν γινονται..

Έγινε επεξεργασία από Proteas
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.