Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

Τί να πουν και οι διαρρήκτες; Έχει πληγεί ο κλάδος...

Που να πας να ανοίξεις σπίτι και να μην είναι κανένας μέσα;

Αντε και βρήκες...τον άλλο τον πιάσανε γιατί ήταν από τους λίγους που κυκλοφορούσαν οπότε εντοπίστηκε αμέσως. ?

  • Like 1
  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

πριν 20 λεπτά, το μέλος Efialtis έγραψε:

Τί να πουν και οι διαρρήκτες; Έχει πληγεί ο κλάδος...

Που να πας να ανοίξεις σπίτι και να μην είναι κανένας μέσα;

Αντε και βρήκες...τον άλλο τον πιάσανε γιατί ήταν από τους λίγους που κυκλοφορούσαν οπότε εντοπίστηκε αμέσως. ?

Έπρεπε να ειδοποιεί αυτόματα το 13033 τους κλέφτες ότι ο/η τάδε βγαίνει για άθληση, ετοιμάσου να μπουκάρεις...

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Simon said:

Πιστεύετε ειλικρινά ότι αν μείνουμε σε καραντίνα ακόμα και μέχρι τις 4 Ιουλίου, μετά δεν θα υπάρχουν κρούσματα;

Ο σκοπός δεν είναι να μην υπάρξουν ποτέ κρούσματα. Αυτό είναι αδύνατον χωρίς πολύ αυστηρά κλεισίματα συνόρων/περιοχών και τέτοια είναι με την σειρά τους πολύ δύσκολα έως αδύνατα στον κόσμο που ζουμε. Ο σκοπός είναι να μην έχεις κατά το δυνατόν έξαρση ειδικά κατά την πρώτη περίοδο όπου λίγο έως πολύ βαδίζουμε σε σκοτάδια κι αν αυτός ο σκοπός αποτύχει/δεν πετύχει πλήρως τουλάχιστον να τραβήξεις τα κρούσματα, να απλωθούν σε πιο ομαλή περιοδικότητα ώστε να μην καταρρεύσει το άκρως προβληματικό ελληνικό σύστημα υγείας. 

Το γιατί το σύστημα υγείας είναι προβληματικό είναι από μόνο του μεγάλη συζήτηση, πολυπαραγοντική (δεν φταίνε μονάχα 5-10 πολιτικοί ώστε να έχεις εύκολη λύση απομακρύνοντάς τους), με διεθνή χροιά, γίνεται έτσι κι αλλιώς στον πολιτικό στίβο εδώ και δεκαετίες, δεν θα πάψει να γίνεται και φυσικά θα γίνει και στο πλαίσιο της αποτίμησης της όλης κατάστασης στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Προσωπική μου εκτίμηση ότι είναι προτιμότερο να γίνει προς το τέλος αυτής της ιστορίας ώστε να έχουμε κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα.
Στο συγκεκριμένο πρόβλημα που είναι επείγον, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος για την οποία ίσως υπάρχει παρανόηση: η χωρητικότητα του συστήματος σε κλίνες ΜΕΘ. Ενώ είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει αδυναμία στο συγκεκριμένο σκέλος εξίσου αλήθεια είναι (το έχουν επισημάνει κάμποσα παιδιά λίγο πιο πάνω) ότι δεν υπήρχε περίπτωση ακόμα κι αν δεν είχαμε καμιά αδυναμία στην χωρητικότητα να έχουμε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη χωρητικότητα για να αντιμετωπίσουμε έξαρση τέτοιου μεγέθους. Απλώς δεν γίνεται να έχει ο κάθε πολιτης ανά πάσαστιγμή το ατομικό του κρεβάτι σε ΜΕΘ. Ούτε ο καθένας το προσωπικό το περιπολικό, το προσωπικό του πυροσβεστικό όχημα, το προσωπικό του βαγόνι στο τρένο κλπ.

Περί καραντίνας και στάσης της πολιτική ηγεσίας:
η καραντίνα ως γενική αρχή ήταν αναπόφευκτη. Είναι ο μόνος τρόπος που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει κάπως εμφάνιση μεταδοτικού νοσήματος που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέχρι να υπάρξει θεραπεία ή εμβόλιο. 
Δεν σημαίνει ότι εφαρμόζεται με έναν μοναδικό τρόπο σε όλες τις κοινότητες ανθρώπων.

Όταν γίνεται προσπάθεια αποτίμησης του οικονομικού κόστους κάποιων επιλογών γίνεται μια σημαντική παρανόηση στα όρια της λαθροχειρίας: μετρούν κάποιοι το βέβαιο οικονομικό πλήγμα ξεχνώντας ότι ένα μεγάλο τμήμα αυτού του πλήγματος δεν οφείλεται σε καμιά καραντίνα αλλά στην ίδια την επιδημία. Αν την 1η Δεκεμβρίου 2019 είχαμε οικονομία στο 100 και την 1η Δεκεμβρίου 2020 βρεθούμε με οικονομία στο 60, είναι σοβαρό λάθος να ισχυριστούμε ότι τα μέτρα προκάλεσαν βλάβη 40 μοναδων.

Όσο για την στάση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, παραδόξως ήταν λιγότερο κακή από τα συνηθισμένα. Σίγουρα υπήρχαν τυχαίοι παράγοντες, σίγουρα υπήρχαν μικρές ή μεγαλύτερες αστοχίες πάντως το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τηρουμένων των αναλογιών και λαμβάνοντας υπόψιν τα χρονικά σημεία (ιστορίες με Τουρκία κυρίως) για μια φορά και μέχρι στιγμής (το πρόβλημα κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει) it delivered. Μακάρι να τα βελτιωθει και στις αναπόφευκτες αστοχίες, μακάρι να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα.

Αν υπήρχαν κάποιοι θεσμικοί παράγοντες που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων εκτιμώ ότι αυτοί ήταν κάποια μικρότερα κόματα (ΧΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε έναν μικρό βαθμό το ΚΚΕ) μα κυρίως η ελλαδική Εκκλησία. Για την τελευταία πραγματικά κρίμα, πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό άνευ λόγου. Κυριολεκτικά ανάξιοι μερικοί εξ' αυτών.

Περί συμπεριφοράς του πληθυσμού στην Ελλάδα:
θα ισχυριζόμουν ότι τηρήθηκε μέχρι στιγμής από την μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού το «μένουμε σπίτι». Δεν τηρήθηκε όπως έπρεπε ο κανόνας για τις αποστάσεις. Εύχομαι τουλάχιστον να πλένουν όλοι τα χέρια τους πάρα πολλές φορές μέσα στην μέρα αν δεν μπορούν να καταλάβουν άλλες λεπτομέρειες.
 

 

4 hours ago, fatalara said:

θα κολλησουμε στο μαγαζι του λιανεμπορου αλλα οχι στον φουρνο στην courier στο supermarket η στην τραπεζα.

έχει διαφορετική βαρύτητα η λειτουργία του καθενός που αναφέρεις. Είναι straw argument αυτό που γράφεις γιατί κανείς, κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι δεν μεταδίδεται ο ιός στον ένα χώρο. Άλλος είναι ο λόγος που κάποια δεν υποχρεώθηκαν να κλείσουν κι είναι ευνόητο το γιατί.

  • Like 7
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

@salde

Γενικά γράφεις αυτονόητα πράγματα οπότε εν γένει συμφωνώ.

Σχετικά με την οικονομία: πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει πιο στοχευμένη απαγόρευση κυκλοφορίας και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Επίσης αυτό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά με τους πολιτικούς: κατά τη γνώμη μου είναι γελοίοι τυχοδιώκτες και πάντα προσπαθούν να αποκομίσουν προσωπικό ή κομματικό όφελος παίζοντας καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι. Επίσης δεν χάνουν ευκαιρία να χρηματοδοτήσουν τους ημετέρους (βλέπε σκοιλ ελικικου).

Σχετικά με την εκκλησία: συμφωνώ απόλυτα πως ήταν κατώτεροι των περιστάσεων αλλά μάλλον για τους ακριβώς αντίθετους λόγους από αυτούς πού εννοείς εσύ.

 

Έχω μια ερώτηση να σου κάνω. Αν υποθέσουμε ότι αρχές Ιουλίου έχουμε μία απότομη αύξηση κρουσμάτων (πχ 150 σε μια ημέρα) ποιά θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση κατά τη γνώμη σου; Εκ νέου επιβολή καραντίνας;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Simon said:

Έχω μια ερώτηση να σου κάνω. Αν υποθέσουμε ότι αρχές Ιουλίου έχουμε μία απότομη αύξηση κρουσμάτων (πχ 150 σε μια ημέρα) ποιά θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση κατά τη γνώμη σου; Εκ νέου επιβολή καραντίνας;

ναι.

Όχι απαραιτήτως πανελλαδικές. Είναι τοπικό ζήτημα οι επιδημίες που είναι μεταδοτικές από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αν δεν έχεις αποτελεσματική θεραπεία ώστε να αντιμετωπίζεις ευκολότερα και γρήγορα την αποκατάσταση, αν δεν έχεις εμβόλιο ώστε να προστατεύεις κάπως ευάλωτες ομάδες, το μοναδικό μέσον που διαθέτεις για να εμποδίζεις ανεξέλεγκτη εξάπλωση είναι οι αποκλεισμοί. Κτιρίων, γειτονιάς, περιοχών.

Στην κάθε περίπτωση πρέπει να κοιτάς επιμέρους χαρακτηριστικά, κινδύνους, δυνατότητες. Δεν θα αφήσεις να ξεκληριστούν π.χ. μικρά χωριά/μικρά νησιά όπου μπορεί να έχουν ευάλωτο πληθυσμό, δύσκολες έως ανύπαρκτες ιατρικές υποδομές, μεγάλο κόστος για στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη, δυσμενή δημογραφικά. Τα κλείνεις εντελώς, πληρώνεις ένα μέρος του κόστους (μεταφορές τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης) παρά να πάρεις το ρίσκο για να κονομήσει ο salde που έχει χτίσει πέντε ντουβάρια και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τα γεμίσει 2,5 μήνες τον χρόνο για να βγάλει στο δίμηνο το χρήμα που αντιστοιχεί σε 12 μήνες ούτε για να πάει να κολυμπήσει ο salde δέκα μέρες κι όταν κολήσει το μισό νησί να σου πει «έλα τώρα κράτος να φέρεις ελικόπτερο και να ψάχνεις εντατικές για αεροδιακομιδές». Η Ρόδος είναι άλλο πράγμα, η Χίος άλλο, η Κάσος άλλο, το Κουφονήσι άλλο.

Σε οποιοδήποτε σενάριο, οι άνθρωποι που θα κυκλοφορούν έξω πρέπει να είναι έξτρα προσεκτικοί. Δεν είναι αυτό καθεαυτό το έξω που εκτοξεύει το πρόβλημα. Η μη σχολαστική τήρηση κανόνων αυτοπροστασίας και προστασίας των υπολοίπων είναι.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Simon said:

@salde

Σχετικά με την οικονομία: πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει πιο στοχευμένη απαγόρευση κυκλοφορίας και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Επίσης αυτό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.

 

Είναι όμως λάθος να πιστεύεις ότι η οικονομία τα χει παίξει λόγω μέτρων, και όχι λόγω ιού. Τα μέτρα είναι ίσως το κερασάκι στην τούρτα, αλλά εσύ αν ήσουν στη Σουηδία, θα πήγαινες σε εστιατόριο να κάτσεις δίπλα στον άλλον? Δηλαδή πες ότι μπορείς να πας (δεν υπάρχει απαγόρευση), θα ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ όμως να μην πας. Εδώ στη Δανία, δεν έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας. Η αγορά όμως έχει κάτσει (το λένε οι αναλύσεις). Και δεν φτάινε μόνο ότι κλείσαν τα mall, ο κόσμος γενικά -με εξαίρεση τους πιτσιρικάδες που προανέφερα προχθές- είναι πιο προσεκτικός στο να κινείται, χωρίς να υπάρχει η απαγόρευση. 

 

Το πρόβλημα με τον ιό είναι η επόμενη μέρα. Όταν θα ανοίξουν τα μαγαζιά. Γιατί εκεί, χωρίς εμβόλιο και χωρίς θεραπεία, ούτε να πας θα θες, ούτε να ψωνίσεις. Θα αλλάξει το τοπίο αρκετά, που σημαίνει ότι θα χαθεί μέρος των retail shops και θα ανοίξουν περισσότερα / ποιοτικότερα online. Η απάτη στην Ελλάδα θα είναι αν π.χ. το eshop ζητήσει να μπει στο πλαίσιο προστασίας για τον κορωνοϊό. Δηλαδή επιχειρήσεις που θα γιγαντωθούν, θα τις επιδοτούμε κι από πάνω, αντί να δίνουμε χρήματα στους ανθρώπους που αναγκαστικά θα κλείσουν και θα πάνε ταμείο ανεργίας. 

 

Κρίνοντας από εμένα, για 6 μήνες για παράδειγμα δεν σκοπεύω να μπω σε αεροπλάνο, ούτε να βγω σε κλειστό χώρο. Το αν θα τα καταφέρω θα δείξει, αλλά θεωρώ ότι δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Κάτι μου λέει ότι στο άμεσο μέλλον (και βλέπουμε) θα αρχίσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε από το σπίτι μας.

Δουλειά, αγορές (σουπερμάρκετ, ρούχα, προϊόντα πάσης φύσεως κτλ κτλ), διασκέδαση.

Θα βρίσκεσαι με φίλους και συγγενείς είτε τηρώντας τα μέτρα προστασίας είτε εξ αποστάσεως (βιντεοκλήσεις).

Στη δική μου δουλειά, ας πούμε, φωνάζουμε εδώ και χρόνια (5-10 γραφικοί) για την αναγκαιότητα της πλήρους ηλεκτρονικοποίησης των διαδικασιών (ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ηλεκτρονικές επιδόσεις, ηλεκτρονικά πινάκια, ηλεκτρονικές και εκ των προτέρων αναβολές, ώστε να μην συνωστίζονται ένα σωρό άνθρωποι στα δικαστήρια άνευ λόγου και αιτίας, ηλεκτρονικές δίκες κτλ κτλ).

It's a brave new world...

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρθηκε πιστεύω, όπως και εγώ έχω αναθεωρήσει και θεωρώ πως θα πράξω, ότι πολύς κόσμος ηλικίας από 30-35 και πάνω με οικογένεια θα σκεφτεί πολύ τις μετακινήσεις του πλέον, τις αποστάσεις από άλλους ανθρώπους στην καθημερινότητα του, τις εξόδους για καφέ-φαγητό. Η οικονομία θα αλλάξει τραγικά διότι είμαστε μαθημένοι σε άλλες νοοτροπίες και ζούμε πρωτόγνωρα πράγμα. Προσωπικά έχω μία φοβία ότι στην Ελλάδα θα πάρει ξαφνικά την άνοδο η έξαρση του ιού, εύχομαι να μην γίνει, μιας και βλέπω τις γειτονικές βόρειες χώρες που συνορεύουν με Ελλάδα να έχουν αρκετά μικρό αριθμό κρουσμάτων. Την Τουρκία φοβάμαι με το μεταναστευτικό μην ξεκινήσουν πάλι οι ροές και έχουμε 500 άτομα ημερησίως στο αιγαίο να εισέρχονται.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@salde Κανεις λαθος. Δεν υπαρχουν «βαρυτητες» στην καραντινα. Η εχεις καραντινα η δεν εχεις. Στην λαικη αγορα ενας ιος εχει πολυ μεγαλυτερη διασπορα απο μια καφετερια, εστιατοριο η οτιδοιποτε αλλο λογο του οτι υπαρχει συνεχης ροη ανθρωπων. 
 

Πρεπει να καταλαβεις οτι τα ιδια ατομα που πανε π.χ σαββατο πρωι λαικη και supermarket θα πανε και για καφε αργοτερα η για φαγητο το βραδυ και τη δευτερα θα ειναι στις δουλειες τους η σε καποια εξωτερικη οπως τραπεζες courier καταστημα τηλεπικοινωνιων. 
Οταν εισαι σε καραντινα σημαινει δεν σου επιτρεπεται πας πουθενα, δεν λες μισο λεπτο να φυγω απο το δωματιο να παω στο κυλικειο γιατι θελω καφε και τυροπιτα. 


Απο την στιγμη λοιπον που δεν μπορουμε να εχουμε καραντινα κανονικα και μαλιστα επιτρεπεται να πας σε χωρους με πολυ αυξημενη πιθανοτητα να κολλησεις για πιο λογο ειναι κλειστα τα Mall και οχι οι λαικες;

Εχουν ακριβως τον ιδιο τροπο λειτουργιας και ειναι εξισου επικινδυνα. Θα παει και στα δυο ο ιδιο κοσμος με διαφορα καποιων ωρων οποτε το ιδιο θα εκτεθει. 

Ειναι σαν να μενεις στο ισογειο, να εχεις κλειδωσει την πορτα για να μην μπει κανεις και να εχεις αφησει ανοιχτο το παραθυρο.

 

Το μονο που σε ενδιαφερει ειναι η διασπορα του ιου, η εχεις καραντινα λοιπον η δεν εχεις. Στην περιπτωση μας δεν υπαρχει καμια καραντινα. 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 10 ώρες, το μέλος salde έγραψε:

Δεν είναι αυτό καθεαυτό το έξω που εκτοξεύει το πρόβλημα. Η μη σχολαστική τήρηση κανόνων αυτοπροστασίας και προστασίας των υπολοίπων είναι.

 

Το ίδιο πράγμα λέμε. 

Πάντως, αν στην Αθήνα πχ έχεις 20 κρούσματα σε δημοτικό στα Πετράλωνα, 20 σε γυμνάσιο στο Αιγάλεω, 50 στα σχολεία της Γκράβας και άλλα 30 σε κάνα δύο γειτονιές των προαστίων Αττικής και Πειραιά, ή θα κάνεις (καθολική) καραντίνα ή δε θα κάνεις καθόλου. Αλλά αυτό για πόσο μπορεί να γίνεται?

 

@sotiris 

Εννοείται ότι ακόμα και χωρίς καραντίνα θα υπήρχε πτώση στην οικονομία. Αλλά όσο πιο επιλεκτικά και για λιγότερο διάστημα γίνεται, τόσο λιγότερο επιβαρύνει η ίδια η καραντίνα την οικονομία. Τώρα αν ήθελα να πάω σε εστιατόριο, θα πήγαινα με την προϋπόθεση να υπάρχει σωστός εξαερισμός και αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων. Αυτός ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί οπότε πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να προσαρμοστούμε το συντομότερο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

AP_20106670077546.jpg
WWW.CNN.GR

Μία «ανάσα» πριν το τελικό σχέδιο επιστροφής στην ομαλότητα , η...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 25/4/2020 at 9:05 ΠΜ, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:
2879066.jpg
WWW.IN.GR

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει στα χέρια του το πόρισμα της ειδικής...

 

27 ανοίγουν τα δικαστήρια
4 τα κομμωτήρια
11 τα εμπορικά
18 οι καφετέριες
25 τα mall
31 οι νέες Μεθ

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

«Φρένο» στη χαλάρωση μέτρων από Μέρκελ

Παράθεση

 η Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην Ομοσπονδιακή Βουλή προειδοποιούσε ότι η πανδημία δεν έχει περάσει, κάνοντας μάλιστα μία σύγκριση με την αποκαλούμενη «ισπανική γρίππη» που είχε αφήσει πίσω της 50 εκατομμύρια νεκρούς, με τα περισσότερα θύματα να καταγράφονται όχι στο πρώτο, αλλά σε ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

athens.jpg
WWW.CNN.GR

Με χειρουργικές κινήσεις πρέπει να γίνει η άρση των περιοριστικών...

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

To άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πρέπει να αναβληθεί για το Σεπτέμβριο. Τα πιτσιρίκια είναι αδύνατο να ελεγχθούν και να υπακούσουν σε κανόνες λόγω της ηλικίας τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι ασυμπτωματικά και πολύ εύκολο να κάνουν την κατάσταση ανεξέλεγκτη.

 

Στο Άργος πχ των 30.000 κατοίκων με ανοιχτά δημοτικά και φροντιστήρια ξένων γλωσσών, δίνω μια βδομάδα με 10 μέρες το ένα κρούσμα να έχει γίνει τριψήφιος αριθμός. Και όταν το πάρουμε χαμπάρι θα είναι πλέον αργά.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

πριν 31 λεπτά, το μέλος GriGaS έγραψε:

To άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πρέπει να αναβληθεί για το Σεπτέμβριο. Τα πιτσιρίκια είναι αδύνατο να ελεγχθούν και να υπακούσουν σε κανόνες λόγω της ηλικίας τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι ασυμπτωματικά και πολύ εύκολο να κάνουν την κατάσταση ανεξέλεγκτη.

 

Στο Άργος πχ των 30.000 κατοίκων με ανοιχτά δημοτικά και φροντιστήρια ξένων γλωσσών, δίνω μια βδομάδα με 10 μέρες το ένα κρούσμα να έχει γίνει τριψήφιος αριθμός. Και όταν το πάρουμε χαμπάρι θα είναι πλέον αργά.

 

Χθες πέρασα έξω από παιδική χαρά, που τα παιδάκια ήταν όλα μια μάζα. Οι γονείς τους λίγα μέτρα μακριά σε πηγαδάκια, πρόσωπο με πρόσωπο...

Συνολικά ήταν καμιά τριανταριά άνθρωποι σε ούτε 100 τετραγωνικά μέτρα.

Σε λίγα λεπτά ήρθε περιπολικό και τους διέλυσε, αλλά τί να το κάνεις, αρκεί ένας προσβεβλημένος και θα είχαν κολλήσει όλοι.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα δύο ενδιαφέροντα άρθρα σήμερα.

Το ένα λέει εν ολίγοις τι έφταιξε στη Λομβαρδία (από lifo).

Με λίγα λόγια εξηγεί αυτά που τώρα ξέρουμε:

1. το ότι ο ιός περνάει απαρατήρητος (εισήλθε πολύ νωρίς Ιταλία + 15 μέρες πριν το πρώτο κρούσμα είχαν κρούσματα που δεν τα είχαν καταλάβει ούτε είχαν κάνει διαγνωστικό τεστ)

2. το ότι προσπάθησαν να μη σταματήσουν την οικονομία (η λομβαρδία και το Μιλάνο είναι η βιομηχανική ζώνη της Ιταλίας - όλη για παράδειγμα η αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας είναι εκεί)

Αντιφάσκει λίγο το άρθρο βέβαια λέγοντας ότι η Λομβαρδία έχει από τα καλύτερα συστήματα υγείας, ενώ μετά αναφέρει ότι έχει το 1/5 των κλινών ΜΕΘ σε σχέση με τη Γερμανία, αλλά you get the point :)

 

1621973_lombardia_nosokomeio.jpeg
WWW.LIFO.GR

Ξεκάθαρα κάτι πήγε πολύ στραβά στη Λομβαρδία - Ανάλυση του Associated Press

 

 

Το δεύτερο άρθρο αναφέρει αυτό που έχω υπολογίσει κι εγώ από τα μαθηματικά δημοτικού που είμαι σε θέση πλέον να καταλαβαίνω και που δεν λένε να καταλάβουν όσοι παραθέτουν άρθρα από anti-ntp κλπ. (αντι νέα τάξη πραγμάτων) - δεν το λέω για όσους γράφουν εδώ, σε συζητήσεις στο FB αναφέρομαι που εμπλέκομαι καμιά φορά επειδή τα βλέπω στο timeline μου, @Snips μην τσιμπήσεις πάλι :hehe: 

 

Τα πραγματικά νούμερα θανάτων είναι κατά πάσα πιθανότητα αρκετά μεγαλύτερα.

Κυκλοφορούσε μέχρι πριν 15-20 μέρες στο FB μία δήλωση από κάποια ανώνυμη ότι της είπαν στο νοσοκομείο οι γιατροί να δηλώσουν το θάνατο του συγγενούς της από κορωνοϊό ενώ δεν ήταν. Και με βάση αυτό ξεκίνησε μια προπαγάνδα ότι όσοι πιστεύουν τον κορωνοϊό είναι ψεκασμένοι και ότι το σύστημα θέλει να τους κλείσει μέσα για να φέρει λαθρομετανάστες. Δηλαδή ο ψεκασμένος έμαθε τη λεξούλα, και τη χρησιμοποιεί για τους άλλους με μια συλλογιστική που πραγματικά ξεφεύγει.

Η πραγματικότητα όμως μάλλον είναι όπως το άρθρο των FT. Και αν όχι στις πολύ ανεπτυγμένες χώρες (όπου εκεί μπορεί να οφείλεται σε ένα βαθμό και στις συνέπειες της καραντίνας όσον αφορά την αναζήτηση ιατρικής περίθαλψης), σίγουρα -για μένα- είναι η περίπτωση στις τριτοκοσμικές χώρες.

 

AP_20117786393950.jpg
WWW.CNN.GR

Ανάλυση των « Financial Times » δίνει νέα διάσταση στην πανδημία του κορωνοϊού , εκτιμώντας πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων...

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.