Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δεν είναι και λίγοι σε εκκρεμή φάση... ειδικά π.χ. όσοι δουλεύουν ως ωρομίσθιοι ( DJ, χορευτές, εικονολήπτες, μοντάζ, τραβηχτές φωτογράφοι, κλπ ).

Και... οι παπάδες που δεν θα έχουν γάμους και βαφτίσα :p

• Like 1

πριν 2 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Υπάρχουν αυτοί που κάνουν αυτό που λέει ο @acct και υπάρχουν επιχειρήσεις όπου δεν έχουν μόνο ένα ΚΑΔ και δεν τις πιάνει το μέτρο.

Ανάλογα ποιος είναι ο πρωτεύων και ποιος ο δευτερεύων ΚΑΔ και οι δύο ΚΑΔ συστεγάζονται, υπάρχει πιθανότητα να μην επάγεται η επιχείρηση είτε στα 800 είτε στο θέμα του ενοικίου, είτε και στα δύο. Αν λοιπόν η επιχείρηση δεν μπορεί να κάνει τη δήλωση, εννοείται ότι ακόμα και αν την κάνει ο υπάλληλος θα φάει πόρτα. Αλλά οι υπάλληλοι έχουν ενημερωθεί από τις επιχειρήσεις τους και ξέρουν ποιοι θα πάρουν και ποιοι όχι.

Εγω δεν καταλαβαινω παντως με ποια κριτηρια λενε οτι εχουν πληγει οι επιχειρησεις.

Για παραδειγμα, εμεις δεν εχουμε κλεισει αλλα εχουμε χασει το 80% του τζιρου. Ειμαστε κομπλε? Τωρα θα μου πειτε και αμα παρεις 800 ευρω σωθηκες? Δικιο εχετε.

• Like 2
  • Agree 1

πριν 26 λεπτά, το μέλος fatalara έγραψε:

Εγω δεν καταλαβαινω παντως με ποια κριτηρια λενε οτι εχουν πληγει οι επιχειρησεις.

Για παραδειγμα, εμεις δεν εχουμε κλεισει αλλα εχουμε χασει το 80% του τζιρου. Ειμαστε κομπλε? Τωρα θα μου πειτε και αμα παρεις 800 ευρω σωθηκες? Δικιο εχετε.

βασει του τζίρου επιλέγονται...…… αν μπορεις να πεις σε τι είδους επιχείρηση δουλεύεις ?

πριν 49 λεπτά, το μέλος fatalara έγραψε:

Η εταιρία μου δεν έχει κλείσει εντελώς.

Την Παρασκευή ήταν η τελευταία ημέρα που δούλεψε το 80% του προσωπικού της. Το άλλο 20% έμεινε ώστε να λειτουργεί η εταιρία για βασικά πράγματα.

Όσοι βγήκαν με αναστολή θα ενταχθούν στο καθεστώς των 800€ οι υπόλοιποι όχι.

• Like 1

πριν 3 λεπτά, το μέλος adpanos έγραψε:

Η εταιρία μου δεν έχει κλείσει εντελώς.

Την Παρασκευή ήταν η τελευταία ημέρα που δούλεψε το 80% του προσωπικού της. Το άλλο 20% έμεινε ώστε να λειτουργεί η εταιρία για βασικά πράγματα.

Όσοι βγήκαν με αναστολή θα ενταχθούν στο καθεστώς των 800€ οι υπόλοιποι όχι.

σε αυτούς (20%) θα γίνει περικοπή μισθού ? θα αλλάξουν οι συμβάσεις τους ?

Μόλις τώρα, το μέλος xdoc έγραψε:

σε αυτούς (20%) θα γίνει περικοπή μισθού ? θα αλλάξουν οι συμβάσεις τους ?

Όχι εργάζονται κανονικά και απαρέγκλιτα του ωραρίου 7:30 - 15:30 οπότε πληρώνονται κανονικά.

Έγινε επεξεργασία από adpanos

Μόλις τώρα, το μέλος adpanos έγραψε:

Όχι εργάζονται κανονικά και απαρέγκλιτα του ωραρίου 7:30 - 15:30.

αρα εάν δεν τους περικόπτεται ο μισθός λογικό είναι να μην εντάσσονται στους λαμβάνοντες το 800αρι

πριν 1 λεπτό, το μέλος xdoc έγραψε:

αρα εάν δεν τους περικόπτεται ο μισθός λογικό είναι να μην εντάσσονται στους λαμβάνοντες το 800αρι

Για να περικοπεί ο μισθός θα πρέπει είτε να βγουν σε αναστολή, είτε να πάνε σε εκ περιτροπής εργασία δουλεύοντας τις μισές ημέρες και με τα μισά χρήματα.

800€ παίρνουν μόνο όσοι βγαίνουν σε αναστολή. 

Η εταιρία με βάση τα στοιχεία έχει 85+% μείωση τζίρου, οπότε μπορεί να ενταχθεί στο ΝΠ.

Έγινε επεξεργασία από adpanos

πριν 5 λεπτά, το μέλος adpanos έγραψε:

Για να περικοπεί ο μισθός θα πρέπει είτε να βγουν σε αναστολή, είτε να πάνε σε εκ περιτροπής εργασία δουλεύοντας τις μισές ημέρες και με τα μισά χρήματα.

800€ παίρνουν μόνο όσοι βγαίνουν σε αναστολή. 

Η εταιρία με βάση τα στοιχεία έχει 85+% μείωση τζίρου, οπότε μπορεί να ενταχθεί στο ΝΠ.

με μπέρεψες λίγο : για να βγάλει το 80% των υπαλλήλων με αναστολή σύμβασης ώστε να δικαιούνται τα 800 ευρω πρέπει να βρίσκεται ήδη στους ΚΑΔ των πληττομένων επιχειρήσεων...αλλοιώς (αν δεν είναι στους ΚΑΔ) δεν δικαιούται να κάνει ανστολη συμβάσεων

• Like 2

Μόλις τώρα, το μέλος xdoc έγραψε:

με μπέρεψες λίγο : για να βγάλει το 80% των υπαλλήλων με αναστολή σύμβασης ώστε να δικαιούνται τα 800 ευρω πρέπει να βρίσκεται ήδη στους ΚΑΔ των πληττομένων επιχειρήσεων...αλλοιώς (αν δεν είναι στους ΚΑΔ) δεν δικαιούται να κάνει ανστολη συμβάσεων

Είναι στον ΚΑΔ.

• Like 1

πριν 5 λεπτά, το μέλος xdoc έγραψε:

Αυτο ειναι το θεμα. 
Με πιο κριτηριο επιλεγουν το ποιος καδ θα ειναι μεσα; Βαση της λιστας η δικη μου επιχειρηση δεν ειναι μεσα δεν παβει ομως να εχει χασει 80+% απο τον τζιρο. Κατανοω το να μπουν αυτες που εχουν κλεισει τελειως αλλα εμεις που δεν υπαρχει κινηση και στην ουσια απλα καθομαστε μεσα γιατι να μην μπορουμε να το κανουμε και να παρει και ο κοσμος τα λεφτα του; Τελος παντων.

• Like 2

πριν 1 λεπτό, το μέλος fatalara έγραψε:

Αυτο ειναι το θεμα. 
Με πιο κριτηριο επιλεγουν το ποιος καδ θα ειναι μεσα; Βαση της λιστας η δικη μου επιχειρηση δεν ειναι μεσα δεν παβει ομως να εχει χασει 80+% απο τον τζιρο. Κατανοω το να μπουν αυτες που εχουν κλεισει τελειως αλλα εμεις που δεν υπαρχει κινηση και στην ουσια απλα καθομαστε μεσα γιατι να μην μπορουμε να το κανουμε και να παρει και ο κοσμος τα λεφτα του; Τελος παντων.

δεν διαφωνω …….κανονικα θα επρεπε να είναι μεσα ολες οι επιχειρήσεις που επεσε τοσο πολύ ο τζίρος τους (και πιστεύω ότι αυτό μπορουν να το διαπιστώσουν)

• Like 3

πριν 12 ώρες, το μέλος fatalara έγραψε:

Αυτο ειναι το θεμα. 

Εμάς μας έχουν κλείσει εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά έχουμε το λεφτόδεντρο στις αυλές μας και δεν ανησυχούμε.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης να τελειώνει επιτέλους με τους μικρομεσαίους δικηγόρους.

Υπάλληλοι όλοι σε εταιρείες (όσοι αντέξουμε, διότι πρέπει να μειωθεί κι ο συνολικός αριθμός μας) κι αν μας αρέσει (hint: δεν μας αρέσει).

• Like 2

πριν 23 λεπτά, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Εμάς μας έχουν κλείσει εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά έχουμε το λεφτόδεντρο στις αυλές μας και δεν ανησυχούμε.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης να τελειώνει επιτέλους με τους μικρομεσαίους δικηγόρους.

Υπάλληλοι όλοι σε εταιρείες (όσοι αντέξουμε, διότι πρέπει να μειωθεί κι ο συνολικός αριθμός μας) κι αν μας αρέσει (hint: δεν μας αρέσει).

Για εμας υπαρχει η αισθηση οτι τωρα βγαζουμε χοντρα επειδη υγεια.

Εγω πηρα σημερα τηλεφωνο ολους τους πελατες κατα τις 10 το πρωι για να δω τι παιζει και κοιμοντουσαν ολοι. Δυο εβδομαδες ειχα τρεις παραγγελιες απο ενα πραγματακι. Για τακτοποιηση υπολοιπων στους λογαριασμους ουτε λογος ετσι.

• Like 4

Μία ώρα πριν, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Αφού τα παίρνετε μαύρα από τα καλόπαιδα που υπερασπίζεστε :hehe:

• Haha 2