Jump to content



COVID-19


sotiris

Recommended Posts

1 hour ago, Nickzzz said:

 

Ναι για αυτό η Σουηδία δίπλα πετάει χαρταετό σαν να μην συμβαίνει τίποτα. ..

Έζησες και ξέρεις? 

9 hours ago, salde said:

δεν είναι πανικός να κάνεις μία αλληλουχία σωστών κινήσεων. Εδώ το κύριο θέμα είναι να γίνει κατανοητό ποιος είναι ο τρόπος μετάδοσης (όσο είναι δυνατόν με την όποια επιστημονική γνώση υπάρχει στο θέμα), ποιες κινήσεις πρέπει να γίνονται ή να αποφεύγονται κι ίσως ποιες από αυτές είναι σημαντικότερες από άλλες. Το πολύ δύσκολο είναι ότι κάποιες κινήσεις που πολλοί κάνουμε μηχανικά/ενστικτωδώς καλό είναι να αποφεύγονται στην περίπτωση κι επειδή είναι πάρα πολλές στην διάρκεια της ημέρας καταλήγει να είναι σχεδόν αδύνατον να το πετύχουμε 100%.

Αυτό οδηγεί σε έναν δευτερεύοντα κίνδυνο: να θεωρήσουμε ότι αφού δεν μπορούμε να πετύχουμε το 100% τότε είναι μάταιο ακόμα και να προσπαθήσουμε. Τέτοιο αίσθημα ματαιότητας μπορεί να είναι τραγικό λάθος σε ατομικό επίπεδο. Πρέπει να κινούμαστε με νοοτροπία «έστω και 60% να πετύχω είναι καλύτερο από το 58%, έστω και 5% είναι καλύτερο από το 4% κλπ». Να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια.

Για τους περισσότερους ανθρώπους σε οικιακό ή και εργασιακό περιβάλλον γραφείου, χωρίς να υπάρχουν ειδικές συνθήκες (π.χ. πληγές σε άλλα μέρη του σώματος) η κίνηση κλειδί, δεύτερη σε προτεραιότητα αμέσως μετά το σωστό πλύσιμο χεριών, είναι να μην αγγίζουμε χωρίς εντελώς πλυμμένα χέρια το πρόσωπό μας (στόμα, μάτια, μύτη). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την δίνει δεύτερη στη λίστα. Η προσωπική μου γνώμη (βασισμένη σε εμπειρία 17 ετών περίπου στο άθλημα της προσοχής για αποφυγή λοίμωξης ώστε να μην μεταδοθεί σε κοντινά μου πρόσωπα) είναι ότι είναι το δυσκολότερο να πετύχει κάποιος.

Φίλε μου αυτό είναι πλύση εγκεφάλου και τρομοκρατια. Δες τι δύναμη έχει η τηλεόραση προβάλλοντας τον πανικό στα σούπερ-μάρκετ. Αν αυτό πιστευεις είναι δικαίωμα σου. Εγώ έχω άλλη άποψη. Εδώ και δέκα μέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν υπάρχει άλλο θέμα από τον κορονοιο... Τα μετράς τα λες και μετά εσύ, εγώ, ολοι είναι στην δική μας υπευθυνότητα αν τα τηρήσουμε.Οποτε το αν είναι τρομοκρατια η όχι έχω κρίση όπως όλοι και μπορούν να κρίνουμε. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν προσπαθήσω να επιβάλω την γνώμη μου. Μιλάω μόνο από την πλευρά τις ιδιότητας μου. Οπότε ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει λεκτική και τι πρακτική τρομοκρατια. 

Έγινε επεξεργασία από def
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δε ξερω τι λετε εσεις, μενω σε διασταυρωση 3 δρομων με αρκετη εως πολυ κινηση στη Πατρα, οταν κοιταω απο το μπαλκονι, βλεπω 90% να κυκλοφορουν ηλικιωμενοι, το υπολοιπο 10% ειναι οι γειτονες που πανε για δουλεια ή βγαζουν τα σκυλια εξω. Ηλικιωμενοι που δεν εχουν καμια δουλεια να κανουν βολτες.
Η πεθερα μου (μενει απο κατω μας μαζι με το πεθερο μου) θελει να παει στη Τριταια βολτα το ΣΚ, να δει τους αλλους ηληκιωμενους συγγενεις, ο πεθερος μου θελει να κατεβει στο χωριο του (διπλα στην Αμαλιαδα) να παρει αρνι απο το αδελφο του για το Πασχα !!!!!#@!!#$%@#!#@$%!$#@ ενω επειδη δε μπορει να παει καφενειο κοβει βολτες ολη μερα χωρις νοημα, η πεθερα της αδελφης μου κουραστηκε σπιτι και θελει να παει ΣΚΔ διακοπες στη Ιθακη και βριζει τη κυβερνιση γιατι δε μπορει να παει εκκλησια και κομμωτιριο και φαινεται η ριζα στο μαλι. Παλι καλα που ο πατερας μου εχει χεστει πανω του λογω των χρονιων προβληματων και δε βγαινει απο τη περιμετρο του χωραφιου στο σπιτι.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΧΘΕΣ

Δεν υπαρχει λογικη, ολοι εμεις οι νεοτεροι μενουμε σπιτια μας για να προστατευσουμε τα παιδια μας, τις γυναικες/αντρες μας τους γονεις μας και αυτοι δε θελουν να νοιωσουν τη κατασταση με τιποτα. Και παει στο διαολο, να το παμε αναποδα, δε σκεφτονται οτι εαν κολησουν αυτοι θα το μεταδοσουν σε εμας και στα εγγονια τους ; Εχει φρικαρει το μυαλο μου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΧΘΕΣ

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Nickzzz said:

 

Αδερφός και καμία 10αρια φίλοι,  γνωστοί.

Εκτός και αν θες πιστοποιητικό σουηδικών φρονημάτων.

Έχω και  σουηδική ταυτότητα έζησα χρόνια στην Στοκχόλμη και γενικά το ινστιτούτο ασφαλείας μας είναι Σουηδία οπότε γνωρίζω. 

Έγινε επεξεργασία από def
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

Αφού κυκλοφόρησε ο Άδωνις κι έβαλε και μάσκα για να κάνει show, ναι, ίσως και μέσα στο ΣΚ....

Νέο διάγγελμα απόψε 

https://www.iefimerida.gr/politiki/ektakto-neo-diaggelma-kyriakoy-mitsotaki-koronoios-19032020

Ανοίγουν τα πονταρίσματα :p 

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο σου. Δεν αλλάζει το γεγονός ότι το προηγούμενο ο Σάββατο ήταν όλοι έξω στις πλατείες γιατί είχε καλό καιρό. Ούτε ότι τους λένε απλά να προσέχουν και τώρα αρχίζουν να σκέφτονται μήπως κλείσουν τίποτα.

Απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από 500 άτομα...

8 minutes ago, def said:

Έχω και  σουηδική ταυτότητα έζησα χρόνια στην Στοκχόλμη και γενικά το ινστιτούτο ασφαλείας μας είναι Σουηδία οπότε γνωρίζω. 

 

Έγινε επεξεργασία από Nickzzz
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Lakisss said:

Αν σου χαλάσει το ψυγείο τι θα κάνεις; Θα τα πετάξεις όλα; Αν χαλάσει η κουζίνα η το πλυντήριο ρούχων;

 

Εγώ θεωρώ ότι όταν αναφερόμαστε σε είδη πρώτης ανάγκης δεν μιλάμε για ψυγεία, laptops ή πλυντήρια. Είδη πρώτης ανάγκης είναι τα είδη τα οποία κρατάνε τον άνθρωπο ζωντανό. Νερό, φαγητό, είδη πρώτης βοήθειας κτλ.

 

Αν μου χαλάσει το ψυγείο, θα ζήσω. Ναι θα τα πετάξω όλα. Αλλά θα ανοίξω μία κονσέρβα να φάω.

 

Αυτό που ήθελα να τονίσω κυρίως είναι ότι λόγω των μειωμένων πωλήσεων και της αγοραστικής κίνησης, κάπως έπρεπε να συνδέσουν το δικό τους industry με τα της εποχής. 

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, karmen1983 said:

Νέο διάγγελμα απόψε 

https://www.iefimerida.gr/politiki/ektakto-neo-diaggelma-kyriakoy-mitsotaki-koronoios-19032020

Ανοίγουν τα πονταρίσματα :p 

 

με βάση αυτά που διαβάζω δεξιά - αριστερά, αναμένω διάγγελμα τύπου ''άπασα συνάθροισις άνω των 3 (τριών) ατόμων θα θεωρείται δολίως διάδοσις του ιού. Οι παραβάτες θα τυφεκίζονται πάραυτα'', να γίνεται δεκτό με αλαλαγμούς ανακούφισης ....

Link to comment
Share on other sites

πριν 23 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Νέο διάγγελμα απόψε 

https://www.iefimerida.gr/politiki/ektakto-neo-diaggelma-kyriakoy-mitsotaki-koronoios-19032020

Ανοίγουν τα πονταρίσματα :p 

 

Για την ποσοτική χαλάρωση θα πει

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Snips said:

Θα μου επιτρέψετε να ξαναγυρίσω λίγο στα τροχαία.

 

Τα τροχαία είναι πολυδιάστατο πρόβλημα. Αν θες, καλό είναι να ανοιχθεί ξεχωριστό θέμα.

Συμφωνώ σε κάποια, αλλά: 

1. δεν έχουν όλη την ίδια ικανότητα στην οδήγηση. τους νόμους με βάση ποιους τους βάζεις? 

2. υπάρχει πολύ μεγάλη υποκρισία στο σύνολο της αυτοκίνησης

3. το αυτοκίνητο είναι μία κατάκτηση ως προς την ελευθερία μετακινήσεων, άλλο αν δεν το βλέπουμε.

 

και για να σου δώσω μερικά παραδείγματα:

1. UK - χώρα παραγωγός αυτοκινήτων, μερικά εμβληματικά, πολύ θετικοί στην αυτοκίνηση, ΑΛΛΑ: 

    α. όρια ταχύτητας γελοιωδώς μικρά

    β. οδηγική κουλτούρα επικίνδυνη, λόγω αφενός της προσαρμογής στα μικρά όρια, αφετέρου λόγω της αδυναμίας κατανόησης των αποστάσεων ασφαλείας

Στο UK έχω φάει κλήση σε ανύπαρκτα διόδια, μου έχει κάνει καταδίωξη ασφαλίτικη αστυνομία επειδή πήγαινα με 50 μίλια αντί για 30, και έχω αναγκαστεί να συμμορφωθώ με γελοία όρια ταχύτητας τύπου 50 μιλίων σε αυτοκινητόδρομο που γίνονταν έργα, επί 20 χιλιόμετρα, λόγω συστήματος ελέγχου με μέσο όρο χιλιομέτρων (πολλαπλές κάμερες ανά τακτά σημεία, καταγράφουν την πινακίδα, και υπολογίζουν το μέσο όρο χιλιομέτρων). Το κακόμοιρο το αυτοκίνητό μου ανεβοκατέβαζε με το cruise control 4η - 5η συνέχεια και δεν μπορούσα ούτε να επιταχύνω (θα πλήρωνα) ούτε να επιβραδύνω (θα καθυστερούσα τους άλλους). 

 

2. Δανία - και καλά σκεφτόμαστε το περιβάλλον (ο φόρος στα αυτοκίνητα εξωφρενικός) και το καλό του πολίτη. Αποτέλεσμα ο πολίτης οδηγά είτε σάπια αυτοκίνητα είτε κουβάδες τύπου C1 και up! που ουδεμία σχέση δεν έχουν με το concept παθητική ασφάλεια. Αρκετά καλός πολιτισμός στο δρόμο πάντως, οι μόνοι που οδηγάν άσχημα είναι οι ταξιτζήδες. Οι δρόμοι τίποτα το ιδιαίτερο.

 

3. Συνήθως, όταν είμαι σε κάποιο έρημο βουνό, η οδήγησή μου είναι σαν να οδηγώ κλεμμένο αυτοκίνητο. Αυτό δεν με κάνει χειρότερο οδηγό από κάποιον που δεν γνωρίζει την οδήγηση και δεν έχει περιμετρικό έλεγχο του οχήματός του στην πόλη, αλλά χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για την καθημερινή του μετακίνηση στη δουλειά, και μετά από 10 χρόνια οδήγησης, απλά τσουλάει χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς κάνει. 

 

Τώρα το μεγαλύτερο ψέμα είναι το όριο ταχύτητας. Το όριο ταχύτητας καθορίζεται με βάση το αυτοκίνητο και την κατάσταση του αυτοκινήτου, ελαστικών κλπ. 130 χιλιόμετρα στην Εθνική με ένα Aygo, είναι 200 χιλιόμετρα με μια Maserati 4200 για τον ίδιο οδηγό, και μπορεί να λέω λίγα χιλιόμετρα για μια τέτοια διαφορά. Δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα ίδια, ούτε όλοι οι οδηγοί, και παρ'όλο που συμφωνώ με τα πολύ αυστηρά πρόστιμα στους οδηγούς, θα έπρεπε να υπάρχει και έλεγχος στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Είναι σαν να ρίχνεις όλες τις ποινές για τα ναρκωτικά στους χρήστες και όχι στους ... κατασκευαστές :) 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@sotiris : Το λιγότερο που μπορεί να λεχθεί για τη σύγκριση με τα τροχαία, είναι η εξής (απλή πιστεύω) απορία:

 

Γιατί για την ''διάδοση του ιού'' νομοθετήθηκαν εν ριπεί οφθαλμού ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης, ενώ για την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος*, το αδίκημα θεωρείται ότι προκλήθηκε απο ''αμέλεια'', με συνέπεια οι ποινές να είναι εξωφρενικά αστείες (κάτι τρίμηνες ή εξάμηνες φυλακίσεις με αναστολή) ??

 

 προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει μπει κανένας φυλακή, με εξαίρεση τον οδηγό (ή τον υπεύθυνο φόρτωσης) του φορτηγού στα Τέμπη . 

 

*πόσο μάλλον όταν ο παραβάτης βρίσκεται υπό επήρεια ουσιών / οινοπνεύματος

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 56 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Νέο διάγγελμα απόψε 

https://www.iefimerida.gr/politiki/ektakto-neo-diaggelma-kyriakoy-mitsotaki-koronoios-19032020

Ανοίγουν τα πονταρίσματα :p 

 

Άκουσα ότι θα απαγορεύσει τα ζευγάρια, παντρεμένα ή μη, να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι.

 

Αν αληθεύει, η έννοια της αυτοδυναμίας των εκλογών καταρρέει. 90% τουλάχιστον  ο Κυριάκος στις επόμενες εκλογές.

  • Like 1
  • Haha 5
Link to comment
Share on other sites

πριν 52 λεπτά, το μέλος GriGaS έγραψε:

 

Για την ποσοτική χαλάρωση θα πει

Αμα δεν ανοίξει κομμωτήρια να βάψουν οι γιαγιάδες καμια ρίζα έχασε τις επόμενες εκλογές :p 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 13 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Αμα δεν ανοίξει κομμωτήρια να βάψουν οι γιαγιάδες καμια ρίζα έχασε τις επόμενες εκλογές :p 

το θετικό είναι ότι αν συνεχίσουν να είναι κλειστά τα κομμωτήρια, σε μερικές ημέρες οι γιαγιάδες θα σταματήσουν να κόβουν βόλτες γιατί θα φανεί η άσπρη ρίζα

win-win

με τους παππούδες τι κάνουμε...

  • Like 1
  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 25 λεπτά, το μέλος eleozz έγραψε:

με τους παππούδες τι κάνουμε...

Να τους χορηγήσει το κράτος δωρεάν viagra. Όλοι θα πηγαίνουν ευτυχισμένοι, και οι στατιστικές μας δείχνουν λιγότερα θύματα κορονοϊού στις μεγάλες ηλικίες. 

 

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.