Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

Πάλι επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος με την διορία ημερών...

Σήμερα και αύριο ο χαμός στα εμπορικά για να πάρει η κυρά Κατίνα την Λουί Βιτόν τσάντα και τα παπούτσια Roberto Cavalli γιατί δεν γίνεται εγκλεισμός στο σπίτι δίχως αυτά!

• Like 1

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

πριν 55 λεπτά, το μέλος Lakisss έγραψε:

Οι εκκλησίες ακόμα; Οι λαϊκές αγορές είναι μέσα; 

Ιερώνυμος προς Τσίπρα: Ευθύνη της πολιτείας το κλείσιμο των εκκλησιών

44 minutes ago, Snips said:

Και βγάλαμε επίσημα εμβόλιο.

Ξέρει κανείς τις παρενέργειες του σε βάθος χρόνου; Σε τι ποσοστό θα γίνουμε πειραματόζωα; Θα πιέσουν οι κυβερνήσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό; 

Έτσι όπως μεταδίδεται δεν νομίζω ότι θα προλάβει εμβόλιο να περάσει τις κλινικές δοκιμές.

Καλά εμβόλιο ραντομ από άλλες παθήσεις ως συνήθως θα είναι. Εξάλλου αυτό επίσημα στοιχεία δείχνουν. Οπότε μέχρι να τεσταριστει ......... Μα πώς γίνεται να έχουμε τέτοια ιατρική τεχνολογία εν έτη 2020 και να ανακαλύπτουν "θεραπείες" από κατά τύχη.  Anyway πάω σουπερμάρκετ δυστυχώς χωρίς τη στολή του Αρτυομ από το METRO. Ώρα για κάνα σκηνικό να γελάσουμε

Έγινε επεξεργασία από SpirosKGR
  • Haha 1

Από τον Καθηγητή μας στο Χημικό (Οργανική): 

https://www.news247.gr/ygeia/koronoios-ti-einai-to-remdesivir-kai-giati-dinei-elpida-gia-therapeia.7603102.html

3 minutes ago, SpirosKGR said:

Καλά εμβόλιο ραντομ από άλλες παθήσεις ως συνήθως θα είναι. Εξάλλου αυτό επίσημα στοιχεία δείχνουν. Οπότε μέχρι να τεσταριστει ......... Μα πώς γίνεται να έχουμε τέτοια ιατρική τεχνολογία εν έτη 2020 και να ανακαλύπτουν "θεραπείες" από κατά τύχη.  Anyway πάω σουπερμάρκετ δυστυχώς χωρίς τη στολή του Αρτυομ από το METRO. Ώρα για κάνα σκηνικό να γελάσουμε

Δεν είναι ακριβώς random. Υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία πίσω από το drug redeployment (όπως λέγεται). Μπορεί π.χ. να βρεις ότι σε κάποια πάθηση ενεργοποιείται ένα μεταβολικό σύστημα το οποίο μπορεί μετά να το στοχεύσεις με κάποιο φάρμακο που στοχεύει αυτό το μονοπάτι για τελείως διαφορετικό λόγο. Ένα παράδειγμα που θυμάμαι σχεδόν απέξω είναι ενός καθηγητή μου στην Αγγλία που στόχευσε νομίζω το burkitts lymphoma (ένα πολύ απλό λέμφωμα που στο δυτικό κόσμο περνάει εύκολα σχετικά με χημειοθεραπεία αλλά στην αφρική θερίζει) με ένα αντι-οιστρογόνο (=φάρμακα για τη γυναικεία περίοδο) και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι. 

Πλεονέκτημα? Κόστος τύπου 10 ευρο και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ κλινικές δοκιμές (αν επιτρέπεται φυσικά η συγχορήγηση). 

Κλινικές δοκιμές σημαίνει μερικά εκατομμύρια ευρώ και χρειάζεται μια μεγάλη φαρμακευτική για να τις υποστηρίξει, καλώς ή κακώς οι εποχές που έβρισκες την ινσουλίνη και πήγαινες και την κάρφωνες στους διαβητικούς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 

• Like 1

Σε λίγο αποφασίζουν οι δεσποτάδες τι θα κάνουν, αν είναι δυνατόν. Αντί να τους κλείσει το κράτος, τους δίνει το δικαίωμα της επιλογής. Στο μεταξύ όποιος μπαίνει μέσα τον μετράνε στο κούτελο και πλένει χέρια. Φοβούνται για την ζωή τους οι τράγοι.

• Like 2

πριν 25 λεπτά, το μέλος sotiris έγραψε:

Από τον Καθηγητή μας στο Χημικό (Οργανική): 

https://www.news247.gr/ygeia/koronoios-ti-einai-to-remdesivir-kai-giati-dinei-elpida-gia-therapeia.7603102.html

Δεν είναι ακριβώς random. Υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία πίσω από το drug redeployment (όπως λέγεται). Μπορεί π.χ. να βρεις ότι σε κάποια πάθηση ενεργοποιείται ένα μεταβολικό σύστημα το οποίο μπορεί μετά να το στοχεύσεις με κάποιο φάρμακο που στοχεύει αυτό το μονοπάτι για τελείως διαφορετικό λόγο. Ένα παράδειγμα που θυμάμαι σχεδόν απέξω είναι ενός καθηγητή μου στην Αγγλία που στόχευσε νομίζω το burkitts lymphoma (ένα πολύ απλό λέμφωμα που στο δυτικό κόσμο περνάει εύκολα σχετικά με χημειοθεραπεία αλλά στην αφρική θερίζει) με ένα αντι-οιστρογόνο (=φάρμακα για τη γυναικεία περίοδο) και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι. 

Πλεονέκτημα? Κόστος τύπου 10 ευρο και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ κλινικές δοκιμές (αν επιτρέπεται φυσικά η συγχορήγηση). 

Κλινικές δοκιμές σημαίνει μερικά εκατομμύρια ευρώ και χρειάζεται μια μεγάλη φαρμακευτική για να τις υποστηρίξει, καλώς ή κακώς οι εποχές που έβρισκες την ινσουλίνη και πήγαινες και την κάρφωνες στους διαβητικούς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 

Όλα αυτά σε 10-20 χρόνια θα είναι παρελθόν με τις γονιδιακές τροποποιήσεις. Αρκεί να ξεπεραστούν ψευτο-ηθικά-κοινωνικα εμπόδια, που θα ξεπεραστούν έτσι κι αλλιώς. Άντε να πάμε Homo Sapiens 2.0. Αν και προς Homo Bonobo καταλήγουμε. Να μην ανησυχούμε για ιούς της πλάκας.

Και στη Γαλλία σκέφτονται την απαγόρευση κυκλοφορίας

https://www.lemonde.fr/politique/article/2020/03/16/coronavirus-l-executif-reflechit-a-confiner-les-francais_6033188_823448.html

Να δω η Αγγλία πότε θα σοβαρευτεί...

• Like 2

πριν 13 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Και στη Γαλλία σκέφτονται την απαγόρευση κυκλοφορίας

https://www.lemonde.fr/politique/article/2020/03/16/coronavirus-l-executif-reflechit-a-confiner-les-francais_6033188_823448.html

Να δω η Αγγλία πότε θα σοβαρευτεί...

Η Αγγλια ακολουθει αλλη τακτικη.  Αν και ΙΣΩΣ δειχνει να εχει μεγαλυτερο ρισκο, με σωστο χειρισμο μπορει να ειναι πολυ σωστοτερη και να εχει πολυ λιγοτερα θυματα, ΑΝ φυσικα οι ανθρωποι που μολυνονται σταματανε να ερχονται σε επαφη με τις ευπαθεις ομαδες μεχρι να αναρρωσουν.

Μαλλον ειναι πρωτη φορα που δοκιμαζεται να δημιουργηθει ανοσια αγελης με το ζορι κι οχι με το χρονο, και μακαρι να πετυχει. (ειναι πολυ πιο επιθετικη τακτικη και αν πετυχει ΙΣΩΣ θα μπορει να τελειωνει με τις ιωσεις νπολυ γρηγορα και με ελαχιστα θυματα σε σχεση με τη συντηρητικη μεθοδο)

Ο χρονος θα δειξει ποια απ τις δυο ειναι σωστοτερη

ΔΕΝ ειμαι επιδημιολογος, ουτε εχω σχεση με το χωρο της υγειας, αλλα προσωπικα η Εγγλεζικη τακτικη μου μοιαζει σωστοτερη ΑΝ δε γινει καμια στραβη με το θεμα του ανθρωπινου παραγοντα. (spoiler alert: αν δοκιμαζοταν εδω θα ειχαμε προβληματα οπως το ιδιο συμβαινει και με τη συντηρητικη τακτικη που αποφασιστηκε να εφαρμοστει)

Έγινε επεξεργασία από Nick74

πριν 16 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Δεν ξέρω εγώ είμαι παραδοσιακός άνθρωπος σε κάποια πράγματα και ήδη μετρό αντίστροφα τις 12 μέρες :p 

δεν εχει να κανει με το τι μας αρεσει και τι οχι προσωπικα, αφου εδω αποφασιστηκε αυτη η τακτικη αυτη θα ακολουθησουμε.Μικτες τακτικες δε γινονται.

Ειτε στεκομαστε αμυντικα και περιμενουμε να νοσησουμε τουλαχιστο το 70-75% σταδιακα ωστε αποκτωντας αντισωματα να δημιουργηθει ανοσια αγελης και ευχομαστε στο ενδιαμεσο να βρεθει καποιο εμβολιο για τις ευπαθεις ομαδες, ειτε φερομαστε επιθετικα και κολλαμε οσο γινεται γρηγοροτερα να ξεμπερδευουμε.

Το δευτερο μπορει να ακουγεται λιγο τρελο, αλλα ΝΟΜΙΖΩ (προσωπικη αποψη ενος ανθρωπου που δεν εχει σχεση με το αντικειμενο) οτι ΑΝ σεφαρμοστει με σωστο τροπο προστατευοντας τους ευπαθεις θα εχει πολυ ελαχιστα θυματα σε σχεση με τον πρωτο.

Ο δευτερος τροπος παντα περιλαμβανει τον κινδυνο να φρακαρει τα νοσοκομεια, οποτε μονο σε χωρα με πολυ σωστα οργανωμενο συστημα υγειας θα μπορουσε να εφαρμοστει

16 minutes ago, Nick74 said:

Η Αγγλια ακολουθει αλλη τακτικη.  Αν και ΙΣΩΣ δειχνει να εχει μεγαλυτερο ρισκο, με σωστο χειρισμο μπορει να ειναι πολυ σωστοτερη και να εχει πολυ λιγοτερα θυματα, ΑΝ φυσικα οι ανθρωποι που μολυνονται σταματανε να ερχονται σε επαφη με τις ευπαθεις ομαδες μεχρι να αναρρωσουν.

Μαλλον ειναι πρωτη φορα που δοκιμαζεται να δημιουργηθει ανοσια αγελης με το ζορι κι οχι με το χρονο, και μακαρι να πετυχει. (ειναι πολυ πιο επιθετικη τακτικη και αν πετυχει ΙΣΩΣ θα μπορει να τελειωνει με τις ιωσεις νπολυ γρηγορα και με ελαχιστα θυματα σε σχεση με τη συντηρητικη μεθοδο)

Ο χρονος θα δειξει ποια απ τις δυο ειναι σωστοτερη

ΔΕΝ ειμαι επιδημιολογος, ουτε εχω σχεση με το χωρο της υγειας, αλλα προσωπικα η Εγγλεζικη τακτικη μου μοιαζει σωστοτερη ΑΝ δε γινει καμια στραβη με το θεμα του ανθρωπινου παραγοντα. (spoiler alert: αν δοκιμαζοταν εδω θα ειχαμε προβληματα οπως το ιδιο συμβαινει και με τη συντηρητικη τακτικη που αποφασιστηκε να εφαρμοστει)

Το πρόβλημα με την επιλογή της Αγγλίας, που φοβάμαι πως θα οδηγήσει σε μεγάλη αποτυχία/τραγωδία, είναι πως ακόμα δεν έχουμε πλήρη γνώση του ιού, δεν ξέρουμε καν τι γίνεται πέραν της ίασης ενός ατόμου που τον είχε, εδώ ακόμα εικάζουν πως μπορεί να γίνεται dormant ο ιός και να επανεμφανίζεται στην συνέχεια.
Ή ακόμα και να υπάρχουν μόνιμες επιπτώσεις στην υγεία των οργάνων και μετά την επαναφορά ( ίαση ) [ recovery ].

Επίσης, είναι σαν να δέχονται πως είναι ανεκτό να χαθούν 400.000 - 800.000 50+ χρονών άνθρωποι ως παράπλευρες απώλειες ( αποκλείεται να περιορίσεις απόλυτα την έκθεση των ηλικιωμένων ).

26 minutes ago, karmen1983 said:

Δεν ξέρω εγώ είμαι παραδοσιακός άνθρωπος σε κάποια πράγματα και ήδη μετρό αντίστροφα τις 12 μέρες :p 

ευκαιρία να απολαύσεις το home cinema σου και να γράψεις ώρες στην TV για να την κάνουμε μετά τον... ιό calibration :p

υ.γ. ταινίες για αυτό το καιρό:
 Contagion
 12 Monkeys

Rampage

Outbreak

28 Days Later

28 Weeks Later

28 Months Later

• Like 2

Ο κορονοϊός, η ανοσία της αγέλης και η εγκληματική ανοησία της βρετανικής κυβέρνησης

Παράθεση

H κυνική ομολογία του Μπόρις Τζόνσον (βίντεο από κάτω) είναι πως πάρα πολλές οικογένειες θα χάσουν τους αγαπημένους τους πριν την ώρα τους, και θα προσπαθήσει να μετριάσει τον πόνο!

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα αντισώματα που δημιουργεί ο οργανισμός απέναντι σε άλλους ιούς της οικογένειας των κορονοϊών δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, παρά μόνο μέχρι 3 μήνες2 και η επαναμόλυνση είναι εφικτή3, κάτι που δείχνει πως σε εκείνη την περίπτωση κυκλοφορούν διαφορετικοί ορότυποι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια γιατρός που με άρθρο της στην για κάποιους προοδευτική εφημερίδα Guardian με τίτλο «Δεν μπορούμε να σιχαινόμαστε τον θάνατο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους χειρότερούς μας φόβους» καλεί τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους γιατρούς να προετοιμαστούν για το αναπόφευκτο καθώς ο ιός εξαπλώνεται στον πληθυσμό! Χαρακτηρίζει τον θάνατο αναπόδραστο, περιγράφει την νοσηλεία ηλικιωμένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας σαν κάτι το μάταιο και αχρείαστο και θέτει στον αναγνώστη το ερώτημα αν η μητέρα του που πλησιάζει τα 80 θέλει ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ! Συνεχίζοντας υποστηρίζει πως η νοσηλεία σε ΜΕΘ μπορεί να αφήσει σοβαρά κατάλοιπα στην υγεία και χαρακτηρίζει μερικά προβλήματα άλυτα, καθώς μερικές ασθένειες είναι ανίατες και η νοσηλεία απλά μεγεθύνει το κακό.

• Like 2

πριν 12 λεπτά, το μέλος billpeppas έγραψε:

ευκαιρία να απολαύσεις το home cinema σου και να γράψεις ώρες στην TV για να την κάνουμε μετά τον... ιό calibration :p

Contagion
 12 Monkeys

Rampage

Outbreak

28 Days Later

28 Weeks Later

28 Months Later

Τα χω δει όλα :hehe:

Στειλε το sub που λέγαμε όσο προλαβαίνω να παραγγείλω :p

@Nick74 και εγώ την προσωπική μου άποψη λέω. Επίσης δεν έχω τον ξανθομπουμπουρα σε μεγάλη εκτίμηση, όπως και τρέμω στην ιδέα τι θα γινόταν αν πρωθυπουργό είχαμε τον Αλεξ και υπουργό υγείας τον συμπατριώτη μου... :p 

• Like 1

πριν 9 λεπτά, το μέλος edward έγραψε:

Snowpiercer και The Road να προσθέσω.

πριν 25 λεπτά, το μέλος billpeppas έγραψε:

Contagion
 12 Monkeys

Rampage

Outbreak

28 Days Later

28 Weeks Later

28 Months Later

ρε παιδια, ελεος...

RESIDENT EVIL ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ, και μετα στο καπακι και τα games... ?

• Agree 1
  • Haha 3