Jump to content

COVID-19

sotiris

Recommended Posts

Παράθεση

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Είναι μια απλή γρίπη, εφόσον κάποιος δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας. Αυτό που χρειάζεται είναι να τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα αυτοπροστασίας».

https://rethemnosnews.gr/2020/03/κορωνοϊός-στην-κρήτη-με-ενημέρωσαν-ό

Κατά τη γνώμη μου αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο είναι η ευκολία που μεταδίδεται ο ιός από τη στιγμή που τα ποσοστά θνησιμότητας είναι τόσα μικρά. Και μην ξεχνάμε ότι στις αρκετά μεγάλες ηλικίες, δυνητικά και ο παραμικρός ιός μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

• Like 2

• Replies 10,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

https://www.kathimerini.gr/1068870/article/epikairothta/ellada/ellhnas-ka8hghths-oi-epomenoi-dyo-mhnes-einai-toso-krisimoi-poy-8a-toys-8ymomaste-gia-panta?fbclid=IwAR02MDkkBYd0V_1kac7qystNJYS4gQuKAmUV0iwhpTKz13-Gi7fbeC1PN0w

«Δεν υπάρχει λόγος ακόμη να υποθέσουμε πως θα καταρρεύσει μόνιμα το supply chain, και ο λόγος είναι ότι σε αντίθεση με τη γρίπη του 1918, ο ιός είναι θανάσιμος κυρίως (αλλά όχι μόνο) στους ηλικιωμένους και στους ανθρώπους με βεβαρυμένο ιστορικό. Ως εκ τούτου, η μεγάλη πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού σε logistics, στο αστυνομικό σώμα, στον στρατό, στο σύστημα υγείας, θα επιβιώσουν επιδημία οποιουδήποτε μεγέθους.

Αν αυτός ο υπολογισμός σας φαίνεται κυνικός, είναι, αλλά υποδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης. Περιοριστείτε. Μείνετε σπίτι, εκτός αν είναι απαραίτητο να βγείτε. Συναντηθείτε όσο μπορείτε σε ανοικτούς χώρους, σε μικρές ομάδες. Να πλένετε τα χέρια σας συνεχώς – μία καλή συμβουλή είναι “σαν να καθαρίσατε μόλις τσίλι και να πρόκειται να βγάλετε τους φακούς επαφής σας”. Αντιμετωπίστε κάθε λεία επιφάνεια ως μολυσμένη. Αποφύγετε τις συναθροίσεις. Αν μπορείτε να κάνετε μια συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, μην την κάνετε από κοντά. Περάστε λίγο χρόνο με τα παιδιά σας στο σπίτι. Σκεφτείτε τον αντίκτυπο στις πιο ευαίσθητες ομάδες. Αναλογιστείτε αν χρειάζεται να ψωνίσετε για τον ηλικιωμένο σας γείτονα. Άρα, βραχυπρόθεσμα απαισιόδοξοι. Αλλά μακροπρόθεσμα αδίστακτα αισιόδοξοι. Εμβόλιο εντός του έτους φαίνεται πρακτικά αδύνατον να έχουμε, αλλά σε βάθος 18-24 μηνών είναι σχεδόν βέβαιο. Αντι-ιικά φάρμακα (φανταστείτε ανάλογο του tamiflu για τη γρίπη, το οποίο δυστυχώς δεν επιδρά στους coronaviruses) είναι πιθανόν να έχουμε αρκετά συντομότερα, και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως θα μειώσουν εντυπωσιακά τη θνησιμότητα όταν έρθουν. Πιθανόν μέσα στο 2020 αν υπάρξουμε τυχεροί. Υπάρχει επίσης ακόμη η ελπίδα, και κάποιες μικρές ενδείξεις, ότι ο ιός μπορεί να είναι σε κάποιο βαθμό εποχικός, όπως η γρίπη. Αν αυτό συμβεί, το καλοκαίρι θα μας δώσει μια ανάσα και θα επιτρέψει στους επιστήμονες να ετοιμαστούν για τον ερχόμενο χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση, η επιστημονική κοινότητα παλεύει σύσσωμη και με αυτοθυσία να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, και θα δαμάσει και αυτόν τον ιό, όπως τόσους άλλους. Δώστε τους χρόνο».

• Like 4

17 hours ago, fatalara said:

Αφου ο ανθρωπος ειχε ΧΑΠ, πως δεν ειχε προβληματα?

Νομιζω το γραφω καθαρα. ΔΕΝ ειχε κανει ΚΑΜΙΑ επεμβαση.

Τωρα αν ειχε υπερταση και επαιρνε κατι, δεν μου αναφερθηκε και -ακομα- δεν ρωταω, οσο και κοντινο μου να ειναι.

• Like 1

5 minutes ago, YDinopoulos said:

XAΠ εννοεί Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Δεν έχω διαβάσει κάτι, λογικά αν έπασχε από ΧΑΠ θα στο είχε αναφέρει ο φίλος σου αλλά αφενός δεν έχει σημασία πλέον κι εσύ καλύτερα να μην ρωτήσεις, ούτε τώρα ούτε σύντομα. Έχουν το ζόρι τους οι άνθρωποι, θα έχουν διαβάσει κι ακούσει ένα σωρό όλες αυτές τις ημέρες, ας ηρεμήσουν στο πένθος τους.

• Like 6

πριν 2 ώρες, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

Τωρα αν ειχε υπερταση και επαιρνε κατι, δεν μου αναφερθηκε και -ακομα- δεν ρωταω, οσο και κοντινο μου να ειναι.

Δεν ειπα για επεμβαση στην καρδια, για ΧΑΠ ειπα χρονια αποφρακτικη πνευμονοπαθεια που ειπε και ο Salde.

Αυτο το πραγμα ειναι σοβαρο δεν ειναι αστειο, αναλογα με την κλιμακα που το εχεις μπορει να πεθανεις μονο απο αυτο.

Δημιουργειται κυριως απο το καπνισμα και απο οτι ξερω τα δυο πακετα τα ειχε σιγουρα.

Σας το ειχα πει οτι οποιος εχει αναπνευστικα θα εχει προβλημα.

Οταν περασει με το καλο , θα σας μιλησω την συζητηση μου , με τον ισραηλινο εκπαιδευτη μου για τον ιο. Επειδη το αντικειμενο μου ειναι η Τρομοκρατια και εχω βρεθει σε απειρες εκπαιδευσεις και σεμιναρια για ολων των ειδων τον πολεμων ( βιολογικος πολεμος ) τα ΜΜΕ τα μεταδωσαν αλλιως το πως κολλησαν στην Κινα .......Ενας πολυ ευκολος τροπος να χτυπησεις την οικονομια μιας χωρας......

• Like 2

23 hours ago, Snips said:

Σωτήρη δεν φεύγουν οι υγιείς ο ένας μετά τον άλλον νομίζω. Πώς το στοιχειοθετείς αυτό?

Δεν ξέρω, το να έχεις υψηλή πίεση δεν στοιχειοθετεί το να πεθάνεις από πνευμονία.

Το πρόβλημα δεν είανι ότι έχεις υψηλή πίεση, είναι η πνευμονία. 

Το να λες ότι θα πεθάνουν μόνο >60 ετών, αγνοείς αρκετούς 40-60 που πιθανώς δεν θα τα καταφέρουν.

ΟΚ, κάτω από 40 είναι ελάχιστοι, αλλά και πάλι φαίνεται ότι θα υπάρξουν κι εκεί θύματα.

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα τις εξελίξεις στη Γουχάν 15 Ιανουαρίου και γνωρίζοντας ότι για να ξεπεράσεις μια πνευμονία οφειλόμενη σε βακτηριακή λοίμωξη στην οποία ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ τα αντιβιωτικά μπορεί να περάσεις 1 μήνα φυτοζωόντας (αλλά ΟΚ, σπίτι σου) το γεγονός ότι μπορεί να αποκτήσεις μια πνευμονία οφειλόμενη σε ιό την οποία δεν την πιάνει ΤΙΠΟΤΑ από τα γνωστά φάρμακα (τουλάχιστον όχι άμεσα) και ένα 15-20% κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο και ένα 5% σε ΜΕΘ ε δεν το λες και κάτι χαλαρό. 

21 hours ago, Snips said:

Η βρώση κάτι επικίνδυνου και βλαβερού για τον ανθρώπινο οργανισμό ενδεχομένως να προκαλέσει δηλητηρίαση ή θάνατο του λάλάκα. Να υπάρχει ο ιός σε αυτό το κάτι σημαίνει ότι θα υπήρχε και χωρίς την συνδρομή του ανθρώπου.

Μια γαστρεντερίτιδα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με άμεση ή έμμεση επαφή. Όχι με τον αέρα. Δεν είμαι ειδικός βεβαίως, αλλά το θεωρώ δύσκολο η διαδικασία της πέψης εντός του ανθρώπου να μετάλλαξε ένα ζωικό μικρόβιο σε θανατηφόρο ιό που αποφάσισε να μεταδοθεί αερόβια.

Η Κίνα έχει τα εξής μειονεκτήματα: 

1. είναι overpopulated

2. είναι νεόπλουτη (= έχει πρόσφατα αποκτήσει χρήματα/πρόσβαση σε δυτικά αγαθά).

3. έχει χαμηλό μέσο μορφωτικό επίπεδο / επίπεδο διαβίωση

Ο συνδυασμός αυτών είναι που ενδυναμώνει τέτοια προβλήματα.

Γιατί? 

1. αν δεν ήταν overpopulated, δεν θα υπήρχε τόσο έντονη/γρήγορη αρχική διάδοση. θα είχαμε πολύ περισσότερο χρόνο, μπορεί 6 μήνες ή 1 χρόνο, προτού έρθει στη δύση.

2. αν δεν ήταν νεόπλουτη αλλά παρέμενε πάμπτωχη στους ορυζώνες, δεν θα είχε πρόσβαση στη δυτική ιατρική. που σημαίνει ότι όταν τρως ζωντανά που δεν πρέπει, θα πεθάνεις από πολύ πιο απλές λοιμώξεις (γαστρεντερίτιδα, σαλμονέλλα κλπ.). Δεν θα προλάβεις να ζήσεις τη λοίμωξη από κορωνοϊό. Ή, αντί για 1 κάθε 10 χρόνια (που γίνεται πλέον πανδημία με απαρχή την Κίνα), θα γίνει 1 φορά στα 100 χρόνια. Επίσης, δεν θα είχε τόσες αεροπορικές συνδέσεις, οπότε θα αργούσε πολύ περισσότερο να έρθει ένα αντίστοιχο παθογόνο.

3. αν ο μέσος πολίτης είχε καλύτερο επίπεδο διαβίωσης, δεν θα πήγαινε σε αγορά με ζωντανά.

Οπότε λογικά έχει έρθει η ώρα το καθεστώς που έχουν εκεί να απαγορεύσει τις αγορές με τα ζωντανά για αρχή, και να φροντίσει τις συνθήκες διαβίωσης να αραιώσει ο κόσμος.

Πώς γίνεται με νόμο να γεννάς 1 παιδί να έχουν αυξηθεί κατά 400.000.000 τα τελευταία 20 χρόνια, μόνο οι κινέζοι το ξέρουν. 

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 3

33 minutes ago, GoMaR said:

Και γιατι δε μπορεις να μας το πεις τωρα; ? 

Ιασωνα ο καθενας στον τομεα του εκφραζει την δικη του αποψη. Στην ιατρικη λενε την δικη τους αποψη και φυσικα ειναι η πιο σωστη οσο αφορα την προληψη , την αγωγη , και τα σχετικα . Αυτος που πιστευει οτι ο ιος δημιουργηθηκε απο την κουλτουρα του φαγητου της Κινας πιστευω οτι ειναι λαθος. Επειδη εχω παρακολουθησει πολλα σεμιναρια στο Ισραηλ οσο αφορα τον βιολογικο πολεμο και καθε ειδους εκνομης ενεργειας με την τρομοκρατια , αυτο που πιστευουν πολλοι στον χωρο μου ειναι οτι ο ιος δημιουργηθηκε για να χτυπησει την οικονομια της Κινας. Βεβαια αυτο ( εγω προσωπικα το πιστευα απο την αρχη ) παντος η αρχη εγινε . Και το πρωτο που σκεφτηκαμε σε διαφορας συζητησεις ηταν ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ? Αν θελεις να σταματησεις το μεγαλυτερο οικονομικο παραγοντα και τον πιο ισχυρο κανεις τα παντα.

Έγινε επεξεργασία από def
  • Like 2

θέλεις κάποιου είδους αποδείξεις για να στηρίξεις κάτι τέτοιο , γιατί μόνο απο πλευράς κινήτρου είναι δύσκολο να στοιχειοθετήσεις μια τόσο σοβαρή κατηγορία

• Like 1

Ο πληθυσμός έπρεπε να πιστέψει ότι αυτός ο ιός με κάποιο τρόπο μεταδόθηκε από βρώση νυχτερίδας (ή δεν ξέρω ποιου άλλου ζώου) και από το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου αποφάσισε να μεταμορφωθεί σε airborne ιό με υψηλή μεταδοτικότητα που στέλνει στο φέρετρο κατά κανόνα όσους έχουν θέματα υγείας.... ΟΚ... Keep walking... Αν νομίζετε ότι ζούμε σε "αθώο" κόσμο, think again...

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 2

Οι ενδείξεις για το πρώτο στάδιο , ήταν οτι σε υπαίθριες αγορές της Wuhan, συνυπήρχαν νεκρά ζώα και ζωντανά.

Γιατρός δεν είμαι , ούτε εκδίδω τα σχετικα HACCP  αλλά υγιεινό αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση.

Απο κει και πέρα , σαφώς δεν είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που ξεκίνησε μια πανδημία επειδή μεταδόθηκε ιός απο ζώο σε

άνθρωπο

Και δεν χρειάζεται να πάμε σε ποντίκια , η γρίπη των χοίρων 10 μόλις χρόνια πριν, η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια και άλλα παρεμφερή.

Έγινε επεξεργασία από Thresh86
  • Like 3
  • Agree 1

πριν 7 λεπτά, το μέλος Thresh86 έγραψε:

θέλεις κάποιου είδους αποδείξεις για να στηρίξεις κάτι τέτοιο , γιατί μόνο απο πλευράς κινήτρου είναι δύσκολο να στοιχειοθετήσεις μια τόσο σοβαρή κατηγορία

Αποδείξεις θες και για το ότι ο ιός ξεκίνησε από σούπα νυχτερίδας πχ που έγραφαν στις εφημερίδες, αλλά και τις δύο περιπτώσεις, μια χαρά μπορούν να παραποιηθούν αυτές οι αποδείξεις.

• Like 5