Jump to content



Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Επειδή θεωρώ πως το κινητό μας είναι μια κυριολεκτικά ψηφιακή αναπαράσταση του ΕΙΝΑΙ μας

Θεωρώ πως οφείλουμε να λαμβάνουμε μέτρα και ας μην είναι 100% fullproof

Στην τελική ΤΙΠΟΤΑ online δεν είναι 100% secure/private

Βέβαια ΔΕΝ μου αρέσει να μιλάω όπως άλλοι που ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ τα ΠΑΝΤΑ. Αυτό στην τελική εκμηδενίζει την όποια πιθανότητα να καταφέρει κάτι καλύτερο η ανθρωπότητα.

ΔΕΝ θα μιλήσω για VPN, Proxy Servers, TOR κλπ

ΠΩΣ μπορεί ένας ΜΕΣΟΣ χρήστης να σερφάρει από το κινητό του αν βρίσκεται σε μια καφετέρια ή σε μέρος που παρέχεται δωρεάν Wi-Fi με μια ΣΧΕΤΙΚΗ πάντα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ;;

Κατέληξα στο εξής:

1. Αγοράζει με 10Ε μια εφαρμογή όπως το BitDefender

[ένας μέσος χρήστης μπορεί να πάει στον Κωτσόβολο να αγοράσει κάρτα 15Ε Google Play και να ζητήσει να του την ενεργοποιήσουν]

[για τα iPhone είμαι σίγουρος πως υπάρχει αντίστοιχο]

Το BitDefender έχει μια λειτουργία ονόματι "Web Protection" και έχει μια λίστα με τα λεγόμενα "εγκεκριμένα" browsers (μέσα στα οποία είναι ο δημοφιλής Chrome)

2. ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣ το Wi-Fi *

3. Συνδέεσαι μέσω 4G *

4. Τρέχεις τον browser που συνεργάζεται με το PAYED Internet Security της εταιρίας Χ

Και σερφάρεις κάνοντας μονάχα τα απαραίτητα για την επικοινωνία: Facebook**, Messenger**, WhatsApp, Viber, Email

Έχοντας υπόψιν πως αν είναι απαραίτητη μια κλήση, τότε καλύτερα να ΜΗΝ είναι βιντεο-κλήση καθώς θα σου "φάει" τα ΜΒ όπως ΕΓΩ έναν κουβά γεμάτο ποπ κορν χαχα!!

** Στο κινητό μου έχω και το Facebook (για χρήση στο ασφαλές wifi που έχω σπίτι) ΚΑΙ το Facebook Lite όταν τρέχω με 4G
Υπάρχει και το Messenger Lite αλλά θεωρώ πως δεν είναι ανάγκη.

*Can 4G Be Hacked?
 

At the risk of sounding like a broken record, nothing connected to the Internet is 100% invincible to cybercriminals all the time. However, when it comes to 4G, hacking seems to still be in the proof-of-concept stage. Proof-of-concepts happen when white hat hackers (the good guys, who are usually researchers) look for ways they can compromise a system. There have been a few successful cases of people hacking into 4G via man-in-the-middle attacks (MITM).
 

A MITM attack is like eavesdropping. Attackers can place themselves either between two unsuspecting victims, or between the user and the app, or even between two machines, and “listen in” on the transmissions being sent back and forth.
 

So, for now, the short answer is yes, 4G can be compromised. However, it is much more difficult to hack than public Wi-Fi, which attackers mainly have their sights set on.

https://us.norton.com/internetsecurity-wifi-how-safe-is-surfing-on-4g-vs-wi-fi.html

Έγινε επεξεργασία από acct
user request

Καλά ρε συ. Έχεις θέμα πως να σερφάρεις με ασφάλεια σε άγνωστο wifi και η πρόταση είναι να το γυρίσεις σε 4g?

  • Like 1
  • Haha 2

Εγώ ένα link θα αφήσω εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_data_breaches .
Προσωπικά δεν ανησυχώ για επιθέσεις man in the middle και eavesdropping στο κινητό μου. Η αλήθεια είναι πως δεν χρησιμοποιώ public wifis κυρίως γιατί δεν τα χρειάζομαι μιας και τα data του κινητού μου δεν τα τελειώνω και stackάρουν. Μόνο όταν δεν πιάνει το 4G.

Πιστεύω πως πιο πιθανόν είναι να την πατήσει με κάνα phishing mail κάποιος.
Επίσης αν ανοίξατε το λινκ θα δείτε ότι πάρα πολύς κόσμος την παθαίνει από data breaches ( facebook, ebay, reddit, twitch, patreon, αεροπορικές και η λίστα δεν σταματά ) οπότε αν είναι κάποιος να επενδύσει στην ασφάλεια του θα του έλεγα να κοιτάξει για κάποιον σοβαρό password manager επί πληρωμή ή δωρεάν και να βάλει διαφορετικό κωδικό σε κάθε τι που χρησιμοποιεί. Γιατί το αν θα την πάθεις δεν υφίσταται γιατί θα την πάθεις σίγουρα. Το πόσο σοβαρή θα είναι η ζημιά είναι το θέμα.
Μπορείς ο καθένας αν μπει στο https://haveibeenpwned.com/ για να δει αν σε κάποια από αυτά τα breaches υπάρχουν μέσα τα email του ή ακόμα και κάποιο από τα password σας.
Επίσης να μιλάμε για προστασία προσωπικών δεδομένων και να αναφέρουμε το facebook είναι το λιγότερο αστείο. 
Όποιος ανησυχεί για τα λεγόμενα του σε chat εφαρμογές τότε καλύτερα να κοιτάξει κάτι σε end-to-end encryption όπως το Viber, Telegram, Threema, Wirckr και άλλα. 

Για email επίσης το Proton Mail . 

Τέλος να αναφέρω ότι το να βάλει κάποιος VPN στο κινητού του για να το χρησιμοποιεί αν θέλει μόνο στα public wifis είναι πανεύκολο ακόμα και για κάποιον που είναι κάτω απ'το επίπεδο του μέσου χρήστη μιας και η εφαρμογή σε καθοδηγεί βήμα βήμα στο τι να κάνεις( τα οποία δεν είναι παραπάνω από 2-3) πχ Windscribe

  • Like 3
  • Agree 1
7 hours ago, billpeppas said:

4G is safe... the IMSI catcher laughs :D


Θα το ψάξω γιατί τώρα δεν προλαβαίνω...

Ευχαριστώ!!

 

@kreach,  βρέθηκα στο θέμα από την αναφορά σου για τη διόρθωση πριν λίγες μέρες, είδα και το άλλο θέμα που άνοιξες για την αφαίρεση διαφημίσεων από τον Chrome σε κινητό και αναρωτιέμαι μήπως κατασκευάζεις στο μυαλό σου μια πολύ ειδική εικόνα για το τι είναι ασφαλές και τι είναι αναφαλές.

 

Η επικινδυνότητα της πλοήγησης μέσω άγνωστου WiFi εξαρτάται ευθέως από τις δραστηριότητές σου. Η μόνη ουσιώδης έκπτωση ασφάλειας είναι ότι παραχωρείς στον διαχειριστή του δικτύου και τον πάροχό του πληροφορίες για τις κινήσεις σου και προφανώς αναγκάζεσαι να εμπιστευτείς ότι το δίκτυο δεν είναι σκόπιμα κακόβουλο. Δηλαδή ό,τι κάνεις και με τον δικό σου πάροχο και τον κατασκευαστή του κινητού σου, που έρχεται με προεγκατεστημένες εφαρμογές (ενίοτε ανασφαλείς ή κι επικίνδυνες).

 

Αν αφαιρέσεις αυτήν την εμπιστοσύνη, υπάρχουν πολλών ειδών επιθέσεις από τις οποίες δε σε προστατεύει προφανώς ούτε ο BitDefender, στον οποίο έχεις δαπανήσει τα χρήματά σου. Και στον οποίο έχεις παραχωρήσει την εμπιστοσύνη που αρνείσαι στο κοινόχρηστο δίκτυο. Αντίθετα, σε κάποιον βαθμό σε προστατεύουν οι λύσεις που απέρριψες προκαταβολικά ("ΔΕΝ θα μιλήσω για VPN, Proxy Servers, TOR κλπ").

  • Like 3
(edited)

@acct

Προσπάθειά μου ήταν να φτιάξω δυο ξεχωριστούς οδηγούς που μπορεί να ακολουθήσει ο πατέρας μου καλή ώρα.

'Ενας άνθρωπος όπως ο πατέρας μου μπορεί ακολουθώντας κάποιες ΑΠΛΕΣ οδηγίες βήμα βήμα πχ να αφαιρέσει διαφημίσεις από τον chrome και αντε μέσω play store να βάλει έναν δεύτερο browser αν μια ή δύο σελίδες δεν φορτώνουν σωστά λόγω της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τα JavaScript

Ομοίως δεν τον θεωρώ ικανό να καταλάβει καν τι είναι ένα VPN.

Από την άλλη ΔΕΝ θέλω να χρησιμοποιεί όταν πίνει τον καφέ του το Wi-Fi της καφετέριας 

Διότι θεωρώ πως ένας κακόβουλος έφηβος έχοντας κατεβάσει τα κατάλληλα προγραμματάκια σε ένα laptop, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό του.

Και έχει δεδομένα που ξέρω πως ΔΕΝ θα ήθελε να τα δει ένας τυχαίος.

Τώρα αν τα βλέπει ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας ή ένα πρόγραμμα όπως το bitdefender δεν τον απασχολούν καθώς δεν κάνει πράγματα παράνομα.

Απλά δεν θέλω να πέσει θύμα από ένα αλητάκι που έτυχε να βρεί προγράμματα που θα τον επιτρέπουν να γίνει ένας script kiddie

ΥΓ Προσπαθώ δηλαδή να φτιάξω οδηγούς για ανθρώπους όπως ο πατέρας μου κάτι που ομολογώ βρίσκω δύσκολο διότι πρέπει βρω μια λύση που είναι και απλή στην κατανόηση και απλή κατά την εκτέλεση ΚΑΙ να φέρει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα
 

Έγινε επεξεργασία από kreach
11 hours ago, kreach said:

Προσπάθειά μου ήταν να φτιάξω δυο ξεχωριστούς οδηγούς που μπορεί να ακολουθήσει ο πατέρας μου καλή ώρα.

'Ενας άνθρωπος όπως ο πατέρας μου μπορεί ακολουθώντας κάποιες ΑΠΛΕΣ οδηγίες βήμα βήμα πχ να αφαιρέσει διαφημίσεις από τον chrome και αντε μέσω play store να βάλει έναν δεύτερο browser αν μια ή δύο σελίδες δεν φορτώνουν σωστά λόγω της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τα JavaScript

 

Τότε, προς αυτήν την κατεύθυνση θα κάνω δύο παρατηρήσεις.

 

• Αντί κάποιος να παιδεύεται για να παραμετροποιήσει τον Chrome, κατεβάζει ως κύριο έναν privacy-oriented browser, όπως τον Brave. Πετυχαίνει με μια κίνηση τα ίδια ή καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς ταλαιπωρία. Κι αν 1-2 σελίδες δεν ανοίγουν, τότε καταφεύγει στον Chrome.

 

11 hours ago, kreach said:

Διότι θεωρώ πως ένας κακόβουλος έφηβος έχοντας κατεβάσει τα κατάλληλα προγραμματάκια σε ένα laptop, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό του.

 

• Όχι, αυτό κατηγορηματικά δε γίνεται εύκολα. Μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κίνηση που κάνει μέσω του ασύρματου δικτύου του. Ας πούμε -και σκοπίμως επιλέγω κάτι που συνήθως δεν κάνεις σε δημόσιο δίκτυο- να δει ότι έχει ανοίξει τη σελίδα της τράπεζάς του. Όχι να δει τι κάνει σε αυτήν και όχι να υποκλέψει το όνομα χρήστη ή τον κωδικό που χρησιμοποιεί. Σίγουρα όχι να αναγνώσει τα αρχεία που έχει αποθηκευμένα στο κινητό του.

 

  • Like 3
  • Agree 1

Λοιπόν

Οφείλω να πω δημοσίως πως ο οδηγός μου είναι... ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ.

Ευχαριστώ θερμά τον @acct

Και θα λέω σε ανθρώπους όπως ο πατέρας μου καλή ώρα να μην ανησυχούν αν χρησιμοποιούν τον Brave*

*Να πω πως ο Kiwi μου αρέσει σαν concept καθώς είναι και chrome based

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.