Δημοφιλής Δημοσίευση gdp77 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2020 (edited) Αγοράστηκε 23/2/2009.... Ήταν τότε από τους κορυφαίους. Δούλεψε σκληρά επί 11 σχεδόν συναπτά έτη. Συνόδευσε πολλά υποσυστήματα που ερχόντουσαν και έφευγαν από δίπλα του, αλλά αυτός εκεί, συνέχιζε να στροφάρει στις 7200 στροφές, να παρκάρει κεφαλές σε κάθε ένα από τα 14.582 power offs και να τις επανεκκινεί αντίστοιχα, να διαβάζει και να γράφει δεδομένα για 17.723 ώρες (~2 χρόνια, 1 μήνα και 8 μέρες). Το μητρώο του; Άψογο! 0 seek errors, 0 reallocated sectors, 0 CRC errors, 0 write errors. Τα χρόνια όμως πέρασαν και άρχισε να δείχνει την ηλικία του. Αρχικά ήταν βασικός δίσκος λειτουργικού, αλλά από την αγορά του πρώτου SSD, υπηρετούσε ως δίσκος αποθήκευσης αρχείων εργασίας. Όλα τα data της δουλειάς μου. Για τα μικρά αρχεία ήταν επαρκέστατος. Όμως στις δύσκολες δουλειές, αν και τα κατάφερνε, ήθελε τον χρόνο του. Για να ανοίξει το Win10 VM μου χρειαζόταν 1 λεπτό και 6 δευτερόλεπτα. Είχε έρθει πλέον η ώρα να αποσυρθεί και να ξεκουραστεί... Ο αντικαταστάτης του; Ένας Crucial ΜΧ500 1TB που αφενός έχει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο (500GB επαρκούν για τώρα και υπάρχει και καβάντζα για το μέλλον), αλλά είναι και πολύ ταχύτερος. Η τιμή ήταν η σωστή και ο φόβος των αυξήσεων τιμών στους SSD εντός του 2020 ήταν η "δικαιολογία" που έψαχνα για να προχωρήσω στην αγορά τώρα, αν και το σκεφτόμουν καιρό... Η διαφορά, όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν περισσότερο από αισθητή. Τώρα το Win10 VM μου ανοίγει σε 16 δευτερόλεπτα(!!!), δηλαδή περίπου 75% ταχύτερα. Οι ενδεικτικές μετρήσεις επιβεβαιώνουν την αισθητή διαφορά: Ο πιστός μου WD 640 GB AALS ολοκλήρωσε την 11ετή ευδόκιμη υπηρεσία του πάνω στο γραφείο μου. Συνδεδεμένος μέσω ενός USB convertor για να αντιγράψω όλα τα δεδομένα του στον νέο Crucial MX 500. Εκεί άκουσα για τελευταία φορά τον χαρακτηριστικό ήχο της ανάγνωσης των 480 GB δεδομένων που έκρυβε στα σωθηκά του, το σφύριγμα του μοτέρ του την ώρα που έσβηνε για τον τελικό του ύπνο και το προοδευτικό σβήσιμο του led του convertor στον οποίο ήταν συνδεδεμένος, κατά το τελευταίο power off. Τώρα αναπαύεται στο συρτάρι με τους παλιούς μου δίσκους, τα φιλαράκια του, που κάποτε ήταν μαζί εντός του case και με υπηρετούσαν όλοι μαζί. Ξανάσμιξαν... Ποιος ξέρει; Μπορεί κάποτε να λειτουργήσει ξανά για κάποιο εξωτερικό αντίγραφο δεδομένων ή για κάποια δοκιμή... Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 11, 2020 από gdp77 24 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση paxman Φεβρουάριος 11, 2020 Δημοφιλής Δημοσίευση #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2020 Να και κάποιος που θα πάρει σύνταξη 2 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Φεβρουάριος 11, 2020 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2020 (edited) Μερικά κομμάτια WD έχουν βγει σκυλιά έμενα αρνείται να παραδώσει έχει περάσει από5-6 συστήματα έχω χάσει τον λογαριασμό πόσα χρόνια τον έχω μάλλον από όταν κυκλοφόρησαν οι sata... Κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα δεν έχει αλλά έχει γίνει σήμα κατατεθέν στα desκtop που έχω από την πρώτη μέρα χρήσης είναι ο φάκελος downloads για κάθε λογής πρόγραμμα εδώ και πολλά χρόνια επίσης γράφει κάπου γύρω στις 70 ώρες ζωή ακόμα αλλά μάλλον ξεγελάει τον χάρο και συνεχίζει... Western Digital Caviar SE Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 11, 2020 από Deus 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 11, 2020 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2020 (edited) 28 minutes ago, Deus said: Μερικά κομμάτια WD έχουν βγει σκυλιά έμενα αρνείται να παραδώσει έχει περάσει από5-6 συστήματα έχω χάσει τον λογαριασμό πόσα χρόνια τον έχω μάλλον από όταν κυκλοφόρησαν οι sata... Κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα δεν έχει αλλά έχει γίνει σήμα κατατεθέν στα desκtop που έχω από την πρώτη μέρα χρήσης είναι ο φάκελος downloads για κάθε λογής πρόγραμμα εδώ και πολλά χρόνια επίσης γράφει κάπου γύρω στις 70 ώρες ζωή ακόμα αλλά μάλλον ξεγελάει τον χάρο και συνεχίζει... Western Digital Caviar SE ~141 τρισεκατομμύρια start/stops???? Μάλλον κάτι δεν διαβάζει σωστά το HDSentinel.... χαχαχαχαχα Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 11, 2020 από gdp77 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Φεβρουάριος 11, 2020 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2020 (edited) Tο πρώτο pc που είχε μπει ήταν κατεβαστηρι 24/7 torrent seeding και sharing στο dc++ μετά από κάπου 2 χρόνια κάηκε από κεραυνό έγινε κάρβουνο μόνο ο WD επέζησε (πριν από 10 χρόνια και βάλε ο δίσκος επάνω γράφει 2006) το υπόλοιπο πήγε scrap πακέτο μαζί με το case Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 11, 2020 από Deus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Φεβρουάριος 12, 2020 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2020 Ομολογω οτι συγκινηθηκα με τα γραφομενα χαχαχα Εχω ακριβως εναν ιδιο δισκο ο οποιος "νιωθω" οτι ετοιμαζεται να παραδωσει πνευμα συντομα.. Κανει θορυβο, και γενικα τον "ακουω" οτι δεν ρολαρει οπως πρεπει. Γυρω στα 9000 εκκινησεις εχει, αλλα προληπτικα θα τον βαλω συρταρι .. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Φεβρουάριος 12, 2020 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2020 (edited) Αγορασμένος το 2011, έπαιζε non-stop μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Το SMART έχει χτυπήσει από Σεπτέμβρη του 2017, αλλά το σκυλί συνεχίζει ακάθεκτο σε ρόλο video editor Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 12, 2020 από hurin Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Φεβρουάριος 12, 2020 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2020 Είχα και εγώ κάποτε έναν τέτοιο, αλλά τον πούλησα όταν βγήκε εκτός εγγύησης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Φεβρουάριος 13, 2020 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2020 (edited) Εχω και εγω ενα WD 750 AALS του 2008, στην ακρη Το δουλευω για καμια αγγαρεια μεταφορα αρχειων Κατι μικροτερους που ειχα τους εδωσα οταν πιανανε τιμη Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 13, 2020 από slalom Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzitzikas2 Μάρτιος 16, 2020 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2020 έχεις ταλέντο στο γράψιμο. συγκινείς τα πλήθη θα τολμούσα να πω. Ασε τους δίσκους και πιάσε την πένα..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
overvolt Μάϊος 1, 2020 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2020 (edited) Χαιρετώ το πλήθος, ήρθα με σκοπό να αλλάξω το δίσκο στο πικάπ σας, από μπαλάντα και Ξύλινα σπαθιά, σε ROCK METAL μπαλάντα , με WD Raptor που δεν μασάνε τίποτα. Έτσι για να θυμηθούμε ποιος είναι ο Λεωνίδας στην WD, όταν θα φτάσουν στα 104 χρόνια της ανοχής τους θα βάλω SSD.. Βάζω εξωτερικό λινκ γιατί η φώτο είναι μακριά σαν τρένο. + https://www.ittsb.eu/1 eshop-order-2005.jpg Έγινε επεξεργασία Μάϊος 1, 2020 από overvolt 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constandinos Μάϊος 14, 2020 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2020 Να και ο δικός μου! Εδώ και κάποια χρόνια ως αποθήκη πλέον, απολαμβάνει την σύνταξη μετά απο χρόνια ως δίσκος συστήματος. Ίσως το πιο παλιό υποσύστημα, έχει δουλέψει με Pentium 4 @ 2.66, Q8300, και πλέον στο τωρινό i5 7500. Στο μεταξύ, μόλις έγραψα Pentium 2,66 και συνειδητοποίησα, πόσα χρόνια πέρασαν.. Γερασαμεεεεεε σαν τον Caviar... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Ιούνιος 14, 2020 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2020 Πολύν καλή η παρουσίαση ....λογοτεχνικά 10 αλλά και νέες Τεχνολογίες 10 στον δισκάκο... Φαντάσου ότι εγώ πάω να αλλάξω ένα 1Τ μηχανικό γιατί είναι ο μόνος που ακούγεται στο κουτί ....χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts