Vtsuk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2020 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2020 Καλημέρα σε ολους! Εχω αυτην την MOBO και θελω να αλλαξω την RAM που εχω (1 dimm 4GB 1333mhz) με ενα σετ 2 χ 8GB 1600mhz λογο οτι η νεα μου ασχολια θελει περισσοτερη μνημη. (Escape from Tarkov) Tα υπολοιπα χαρακτηριστηκα απο το συστημα ειναι i5 4570 - 1050ti - SSD 120gb Η ερωτηση ειναι η εξης, ψαχνω απο QVL της μητρικης αλλα λογο οτι ειναι παλιο το συστημα δεν βρησκω RAM απο αυτες που εχει εκει. Αν παρω αυτές πχ. θα εχω προβλημα? Εχετε καμια προταση, σε ετοιμοπαραδοτες παντα γιατί η εμπειρία μου έχει δείξει ότι σε τοσο "παλιά" προϊόντα δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει το "4-7 μέρες παράδοση κατόπιν παραγγελίας"... Ευχαριστω εκ των προτερων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Φεβρουάριος 5, 2020 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2020 99% θα παίξουν. Αν όχι στα 1600 τότε σίγουρα στα 1333. Το ρυθμίζεις μέσα από το BIOS. Όσο για το κάποια άλλη πρόταση. Κατ' εμέ κοίτα για μεταχειρισμένες εδώ στις αγγελίες και μετά και στις αγγελίες του insomnia. Κρίμα να τις πληρώσεις καινούργιες DDR3 μνήμες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vtsuk Φεβρουάριος 5, 2020 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2020 Έχω ρίξει μια ματιά, αλλά πουλάνε ακριβά για μεταχειρισμένες, αν βάλεις και μεταφορικά φτάνεις τις τιμές των καινούργιων. Κέρκυρα που είμαι έχει κατάστημα eshop που μου τις φέρνει και γλιτώνω και τα μεταφορικά. Να προχωρήσω σε αγορά λες, μέχρι κανένα 80αρι το δίνω αν είναι να πάρω κάτι καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Φεβρουάριος 5, 2020 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2020 Βρες τις πιο φθηνές 2x8gb που σου κάνουν. Μην κοιτάς τόσο τη συχνότητα.Σε καθημερινή χρήση δεν θα δεις διαφορά από 1333 σε 1600. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vtsuk Φεβρουάριος 5, 2020 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2020 Φοβαμαι μηπως εχω προβλημα συμβατοτητας... Υπαρχει περιπτωση να παρω κατι και να μην παιξουν καθολου; Αν παιξουν στα 1333 δεν με πειραζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Φεβρουάριος 5, 2020 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2020 11 minutes ago, Vtsuk said: Φοβαμαι μηπως εχω προβλημα συμβατοτητας... Υπαρχει περιπτωση να παρω κατι και να μην παιξουν καθολου; Αν παιξουν στα 1333 δεν με πειραζει. βλέποντας το qvl θα έλεγα 99% δεν θα έχει θέμαhttps://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/H81M2/H81_2DIMM_total_report_160427.pdf απλά προσοχή μπορεί να χρειαστεί να κάνεις 2-3 ρυθμίσεις από το bios (memory voltage/timmings κυρίως) πάντως αν το e-shop είναι ανάγκη πάνε εδώhttps://www.e-shop.gr/ram-mushkin-997069s-16gb-2x8gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-dual-kit-stealth-series-p-PER.557038 γλιτώνεις λίγα ευρώ και κερδίζεις και ένα click στα timmings (όχι ότι θα το καταλάβεις ιδιαίτερα, αλλά κακό δεν κάνει) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vtsuk Φεβρουάριος 5, 2020 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2020 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις, θα το σκεφτω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts